HÍREK
A Rovatból

Szinte már tavasz volt az Antarktiszon: közel 20 fokot mértek

Megdőlt a melegrekord, és ez NAGYON rossz hír.
Fotó: Wikipédia - szmo.hu
2020. február 07.


Link másolása

18,3 fokot mértek az Antarktisz esperanzai kutatóállomásán, ezzel megdőlt a 2015 márciusi rekord - írja a The Guardian. A kutatók attól tartanak, a következő rekordig még ennyi időt sem kell várni.

Azt már korábban is bizonyították, hogy az Antarktiszon sokkal nagyobb ütemű a felmelegedés, mint a globális átlag.

Az egyik félszigetén az utóbbi 50 évben csaknem 3 fokkal nőtt az áltaghőmérséklet. Majdnem minden régióban olvadnak a gleccserek, ami komoly vízszintemelkedéshez vezethet.

SMN Argentina on Twitter

Antártida | Nuevo récord de temperaturas ?️ Este mediodía la Base #Esperanza registró un nuevo récord histórico (desde 1961) de temperatura, con 18,3°C. Con este valor se supera el récord anterior de 17,5°C del 24 en marzo de 2015. Y no fue el único récord...


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Odamentek Orbán Viktorhoz, és megkérdezték, szóvá tette-e Putyinnak a magyar külügyet ért orosz kibertámadasokat
Az ügy tegnap pattant ki, amikor a 444 megírta, hogy birtokukba jutott információk alapján biztosan tudott a külügy arról, hogy az oroszok már a szervereikben vannak.

Link másolása

„Mindent elmondtam már, nem fogok más kérdésekkel foglalkozni, csak a kampánnyal foglalkozom”

– ezt válaszolta Orbán Viktor egy kecskeméti kampánygyűlésen a Telexnek, miután megkérdezték tőle, szóvá tette-e tavaly Vlagyimir Putyinnak a Magyarország elleni orosz kibertámadásokat.

Korábban lapunk is beszámolt róla, hogy dokumentumok bizonyítják azt a tényt, hogy a magyar külügy tudott arról, hogy nemzetbiztonsági szempontból felbecsülhetetlen értékű adatokat lophattak a minisztérium gépeiről. Kiderült az is, hogy mindezért az orosz titkosszolgálat hekkerei a felelőssek.

A Momentum alelnöke, Tompos Márton Facebook-oldalán jelentette be, hogy nemzetbiztonsági átvilágítást kezdeményezett Szijjártó Péter ellen az orosz kibertámadás miatt.

„Újabb bejelentést teszek a Szuverenitásvédelmi Hivatalnál, ezúttal a Direkt36 és a 444 cikke alapján, ami bizonyítékot is mutatott arra, hogy 2021. szeptemberében orosz hekkerek törték fel a külügy informatikai rendszerét. Szijjártó Péter két hónappal később Moszkvában átvette Lavrovtól a »Barátságért« kitüntetést. A 2022-es kampányban pedig az összes fideszes politikus kampányhazugságnak nevezte azt, hogy a hekkertámadás megtörtént. Véleményem szerint ez Magyarország teljes megalázkodása és a magyar szuverenitás lábbal tiprása”

– írta a politikus. Hozzátette: a mai napig nem tudni azt, hogy a magyar kormány tett-e bármiféle válaszlépést, aktiválta-e a NATO 4. cikkelyét.

Tordai Bence, párbeszédes politikus ugyancsak a Facebookon posztolt egy videót, amelyben bejelentette, hogy az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezik az orosz kibertámadások miatt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Magyar Péter: Amikor megszületik a gyermek, érdemes bejelentkezni fogszabályozásra, mert 12 év a várakozási idő egy zala megyei édesanya szerint
Folytatódik a Tisza Párt politikusának országjáró körútja; ezúttal a Pest megyei Pilisvörösvárról jelentkezett be élő videójával.

Link másolása

Magyar Péter élő videóban jelentkezett be a Facebookon. Ezúttal a Pest megyei Pilisvörösvárra látogatott el, ahol többek között a hazai orvoshiányról is beszélt.

„Zala megyében azt mesélte egy édesanya, hogy ha nem tudja megfizetni valaki a magánfogorvosi ellátást a gyerekének, és fogszabályozásra van szüksége, akkor 12 év a várakozási idő. Tehát, ha megszületik a gyermek, és még nem nőttek ki a fogai, érdemes bejelentkezni fogszabályzásra, hogy Magyarországon 12-13 évesen megkaphassa a szükséges orvosi ellátást”

– magyarázta Magyar Péter pilisvörösvári közönségének, majd hozzátette: ha a beteg túlélte a várólistát és a beavatkozást, akkor a magyar állam biztosít a páciensnek egy kemény zsömlét és két szelet párizsit.

„Itt tartunk 2024-ben, 40 000 milliárd forint után!” – mondta.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Ahelyett, hogy lenyitotta volna a rámpát, feldobta a 9-es buszra a kerekesszékes nőt
A BKV szerint a kerekesszékes utasoktól érkezik a legritkábban panasz; idén eddig tíz mozgásában korlátozott utas tett panaszt a vállalatnál, amiből hármat találtak megalapozottnak.

Link másolása

A rtl.hu írta meg, hogy egy buszsofőr a 9-es buszon ahelyett, hogy lenyitotta volna egy kerekesszékes nőnek a rámpát, inkább „feldobta” a járműre. A nő szerint az ilyen esetek mindennaposnak számítanak a budapesti buszon.

A nő beszámolt arról az esetről, amikor május 11-én, szombaton a 9-es busz egyik sofőrje

„szó nélkül mögém kerekedett, és »feldobott« a buszra, mint egy zsák krumplit.”

Hozzátette ugyanakkor, hogy a sofőrök ahelyett, hogy lenyitnák a rámpát, „sokszor köszönés, kérdés, engedély nélkül megfogják a székemet, és felraknak a buszra még akkor is, ha nagyon nagy a szintkülönbség”. Elmondása szerint ilyenkor „gyakorlatilag egy olyan vadidegen kezében van az életem, aki lehet, még életében nem tolt kerekesszékest”.

A lap megkereste a BKV-t, akik annyit írtak válaszlevelükben az üggyel kapcsolatban, hogy „panasz társaságunkhoz nem érkezett, így azt nem vizsgáltuk.”

A cég azt is elmondta, hogy 2024-ben eddig tíz alkalommal küldtek panaszt mozgásában korlátozott utasok, melyek közül három esetben volt megalapozott a reklamáció.

A mozgásukban korlátozott utasok szállításának szabályairól a BKV járművezetői pontos utasítást kapnak, és az autóbusz-vezetőik rendszeresen oktatásokon vesznek részt, amelyeken téma a mozgásukban korlátozott utasok segítése is – írták.

Hozzátették továbbá:

„Szabályozásunk szerint a járművezetők kötelesek fokozott gondossággal eljárni a mozgásukban korlátozott utasok le- és felszállásánál, azokon a járműveken pedig, amelyeken van a mozgáskorlátozottakat segítő berendezés, kötelesek azt működtetni, amennyiben annak nincs fizikai akadálya, vagy az érintett utas nem kéri kifejezetten ennek mellőzését.”

A cég közlése szerint „kerekesszékes utasainktól a legritkább esetben érkezik negatív visszajelzés”.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Megszólalt a rendőrség a Magyar Péter és Varga Judit veszekedéséről szóló anyagakkal kapcsolatban
Magyar Péter és volt felesége, Varga Judit többször veszekedtek kapcsolatuk során, ám a Tisza Párt alelnöke szerint erőszakot sosem követett el volt feleségén, míg Varga Judit ennek ellenkezőjét állítja.

Link másolása

A rendőrség befejezte a vizsgálatot a Magyar Péter és Varga Judit volt igazságügyi miniszter között zajló veszekedések dokumentumai kapcsán – írta meg a Blikk.

Korábban a TISZA Párt alelnöke azt állította, hogy a dokumentum tartalma hazugság, valamint hogy azt bűncselekmény útján szivárogtatták ki.

Arról a rendőrségi jelentésről van szó, amely a Varga Judit és Magyar Péter egy 2020-as decemberben történt veszekedéséről szól. A dokumentumból több részlet is nyilvánosságra került, amit először a HVG publikált.

A sajtómegjelenéseket követően Magyar Péter többször is azt hangoztatta, hogy szerinte meghamisították a szöveget, és a tartalom 90 százaléka hamis, illetve azt is hozzátette, hogy szerint a dokumentum bűncselekmény útján szivároghatott ki.

Az ORFK sajtóosztálya az esettel kapcsolatban annyit közölt:

„Az országos rendőrfőkapitány az ügyben belső vizsgálatot rendelt el. A vizsgálatot a rendőrség befejezte, ennek során bűncselekményt nem állapítottunk meg.”

Viszont, hogy a dokumentumok tartalma az igazságot tükrözik-e, arról egyelőre nem érkezett tájékoztatott a rendőrség.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk