HÍREK
A Rovatból

Szijjártó Péter: Vannak rendkívül korlátozottan hozzáférhető alternatív útvonalak, amelyeken Izraelt el lehet hagyni

A miniszter közölte, hogy kapcsolatban vannak minden, konzuli védelemre jelentkezett magyar állampolgárral Izraelben.
MTI - szmo.hu
2023. október 10.


Link másolása

A kormány kapcsolatban van minden, konzuli védelemre jelentkezett magyar állampolgárral Izraelben, a konzuli szolgálat mindenkinek tájékoztatást nyújt a legfrissebb információk alapján - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető az Európai Unió és az Öböl Menti Együttműködési Tanács (GCC) közös tanácsülése után arról számolt be, hogy vasárnap éjszaka és hétfőn három járattal összesen 325 embert szállítottak haza Magyarországra, azonban azóta is többen jelentkeztek evakuációra.

"Most is arra szeretnék kérni mindenkit, hogy ne halogassa a konzuli védelemre történő regisztrációt" - javasolta. Az érintettek "úgy járhatnak, mint akik most jelentkeznek, hogy ők is hazajöttek volna, de amikor a figyelemfelhívást közzétettük, akkor még nem érezték úgy, hogy a helyzet ennyire nehéz lenne, és inkább nem jelentkeztek vagy még elmentek egy-egy kirándulásra".

Szijjártó Péter szerint folyamatosan figyelemmel kísérik az izraeli biztonsági helyzetet, és arról is értesültek, hogy előző nap rakétatalálat érte a tel-avivi repülőtér közvetlen környezetét.

Megerőstette, hogy

a Budapestről Tel-Avivba tartó járatokat mostanra mindegyik légitársaság törölte. Ugyanakkor szavai szerint vannak rendkívül korlátozottan hozzáférhető alternatív útvonalak, amelyeken Izraelt el lehet hagyni.

"Ezekről konzuljaink folyamatosan tájékoztatást adnak azoknak a magyar állampolgároknak, akik még mindig Izraelben vannak, és a napokban jelentkeztek csak konzuli védelemre. Velük mind tartjuk a kapcsolatot, mindenkit informálunk az aktuális helyzetről" - hangsúlyozta.

A miniszter közölte: "Izraelben jelenleg háborús helyzet van, ezért természetes, hogy mindenki meg van ijedve, természetes, hogy mindenki azonnali információkat akar, de higgyék el, a konzul kollégák a legjobb tudásuk és a legaktuálisabban rendelkezésükre álló információk alapján adnak mindenkinek tájékoztatást."

"Ha nem lenne háború, nyugalom és béke lenne, nyilván sokkal könnyebb lenne a helyzet, de háborús helyzetben, kérem, értsék meg, hogy a helyzet percről percre változik" - jelentette ki.

"Addig is minden, konzuli védelemre regisztrált magyar állampolgárral tartjuk a kapcsolatot, fel tudják hívni a konzuli szolgálatot, és a konzuljaink a szükséges felvilágosítást és információkat megadják. Mivel a biztonsági helyzet rendkívül törékeny, ezért minden döntést a lehető legalaposabb óvatossággal és körültekintéssel kell meghozni" - összegzett.

VIDEÓ: Szijjártó Péter tájékoztatója


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Ritka fotó készült Magyar Péterről Balatonalmádiban
A politikust zenével ébresztették Veszprém megyében. A fotók alapján az is biztosra vehető, hogy a Tisza Párt alelnöke jól bánik a vasalóval.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. május 02.


Link másolása

Több dolog is kiderült Magyar Péter csütörtök délutáni posztjából. A bejegyzés alapján a Tisza Párt országjáró alelnökét zenével ébresztették Balatonalmádiban.

A politikust ritkán látható módon egy sötétkék pólóban fényképezték le, és nem a megszokott fehér ingben. A viselet azonban feltűnt a képek között és az is kiderült, hogy Magyar saját maga vasalja.

Magyar legfrissebb fotóit itt lehet megnézni:

Magyar Péter ezekben a napokban Veszprém megyét járja körbe. Szerdán a megyeszékhely egyik terén annyian voltak, hogy egy gombostűt sem lehetett volna már leejteni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor egy nyíregyházi erdő szélén folytatta a titkos kampányát
A miniszterelnök a háborúról beszélt az egybegyűlteknek. Szerinte ma a baloldalra szavazni egyet jelent a háború támogatásával.

Link másolása

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke országjáró kampánykörútja keretében csütörtökön Nyíregyházára látogatott, ahol megbeszélést folytatott Kovács Ferenc polgármesterrel és a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület tagjaival, majd a választókkal találkozott, írja az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnökének közleménye alapján.

A 2010 óta az országban és Nyíregyházán végrehajtott fejlesztéseket felidézve a kormányfő elmondta:

„a baloldal ígérget, mi viszont dolgozni szoktunk, ők beszélnek, mi pedig teljesítünk. Ráadásul a baloldalra szavazni ma egyet jelent a háború támogatásával.”

A miniszterelnök szerint a háborúban mindig vannak, akik jól járnak, néhányan nagyon meg is gazdagodnak. Ez ma is így lenne, ezért van az, hogy Brüsszel támogatja a háborút. De a többség minden háborúban szenved. És ha ez a többség most Európa-szerte felemeli a szavát, akkor még elkerülhető a legrosszabb. Ez június 9-e tétje. Ez a választás döntő hatással lesz a háború vagy béke kérdésére, foglalta össze Orbán Viktor.

A kormányfő a Facebookon is megosztott egy fotót a nyíregyházi kampányeseményről:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Kiderült: olyan kerületben indít polgármester-jelöltet Magyar Péter pártja, ahol most is ellenzéki a polgármester
A XVIII. kerületben Balogh Balázs áll majd rajthoz a Tisza Párt színeiben. A fővárosi listához még két kerületben kell polgármester-jelöltet indítaniuk.

Link másolása

Megvan a Tisza Párt első polgármesterjelöltje Budapesten: a XVIII. kerületben Balogh Balázst fogják indítani a június 9-i önkormányzati választáson - írja a Telex a valasztas.hu adatai alapján.

Magyar a Sümegen tartott fórumán beszélt arról, hogy nem csak az EP, hanem az önkormányzati választáson is el akarnak indulni, és fontolgatják, hogy a saját fővárosi listát állítanak.

„El fogunk érni egy olyan eredményt ott, hogy a Tisza Párt nélkül nem tudnak többséget szerezni”

- mondta akkor Magyar Péter.

A fővárosi lista állításához három kerületben kell polgármester-jelöltet indítani. Ebből az egyik már meg is van a Tisza Párnak: Balogh Balázs a XVIII. kerületben áll rajthoz. Rajta kívül itt még hét jelölt van versenyben a polgármesteri címért. Köztük a jelenlegi városvezető, Szaniszló Ferenc is, akit a DK, az MSZP, a Momentum, a Jobbik és a Párbeszéd támogat.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Karácsony Gergely már reagált is arra, hogy Magyar Péterék ráindítanak egy jelöltet egy ellenzéki polgármesterre Budapesten
A budapesti főpolgármester szerint a NER lebontása akkor kezdődött, amikor öt éve létrejöttek a szabad önkormányzatok, többek között a fővárosban.

Link másolása

Korábban írtunk róla, hogy Budapesten, a XVIII. kerületben Balogh Balázs áll majd rajthoz a Tisza Párt színeiben. A fővárosi listához még két kerületben kell polgármester-jelöltet indítaniuk.

Magyar a Sümegen tartott fórumán beszélt arról, hogy nem csak az EP, hanem az önkormányzati választáson is el akarnak indulni, és fontolgatják, hogy a saját fővárosi listát állítanak.

„El fogunk érni egy olyan eredményt ott, hogy a Tisza Párt nélkül nem tudnak többséget szerezni”

- mondta akkor Magyar Péter.

Karácsony a Facebook-oldalán hamar reagált Magyar Péter bejelentésére, és részletesen kifejtette a gondolatait a témában. Szerinte vele csak az nem tud együttműködni, aki nem akar, és ez a Tisza Pártra is érvényes.

"Tartom, amit mondtam Magyar Péterről: aki le akarja bontani a NER-t, az végső soron használ Budapestnek"

- kezdte sorait Karácsony, majd így folytatta:

"A NER lebontása akkor kezdődött, amikor öt éve létrejöttek a szabad önkormányzatok, többek között a fővárosban. Nem kellene visszarakni azokat a téglákat, amiket a budapestiek már kiütöttek a falból. A 18. kerület sokkal jobb hely lett azóta, hogy Szaniszló Sándor polgármester és csapata vezeti. A vele szemben való indulás, egy helyben ismeretlen jelölttel, nem a NER lebontását, hanem épp a visszaépítését szolgálja.

Az ellenzéknek szüksége van új energiákra, de a pártépítés, még az ellenzéki pártok építése sem mehet a szabad önkormányzatok és helyi közösségek rovására. Ha ezt az egyes pártvezetők nem is értik, tudom, a budapestiek érteni fogják!"

- írta Karácsony Gergely a közösségi oldalán.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk