Szenzáció: először állítottak elő húst az űrben, ráadásul állat leölése nélkül
A cég célja, hogy olyan környezetbarát húst állítsanak elő és terjesszenek el a kereskedelemben is, amelyhez nem kell állatokat levágni. Ez ugyanis nemcsak humánusabb, de a környezetvédelmet is szolgálja.
A marhahús előállítása ugyanis nagyon környezetszennyező, mivel sok erőforrást igényel. A marha lassabban növekszik és szaporodik, mint a sertés vagy a szárnyasok, azaz tovább kell etetni és itatni őket.
Az ENSZ szerint a marhahús az állatok üvegházhatású gázkibocsátásának 41 százalékát teszi ki, a teljes globális kibocsátásnak pedig a 14,5 százalékát, ami több, mint a szállítási szektor közvetlen kibocsátása.
A Világ Erőforrásai Intézet júliusi felmérése szerint Amerikában 40 százalékkal, Európában pedig 22 százalékkal kell csökkenteniük az embereknek az átlagos marhahúsfogyasztásukat, hogy a Föld képes legyen ellátni a 2050-ben várhatóan már 10 milliós népességet.
Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló Facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!