HÍREK
A Rovatból

Szélviharban kidőlt fák miatt több vasútszakasz járhatatlan, óriásiak a késések

A vasúttársaság kéri az utasoktól, hogy a meteorológiai riasztás miatt a katasztrófavédelem által közzétett felhívásnak megfelelően lehetőleg ne induljanak útra.

Link másolása

Szombat reggel óta számos helyen okozott már gondot az erős, viharos szél. Így a vonatok közelekésében is fennakadások vannak. Erről a MÁV honlapján, a MÁVINFORM Facebook oldalán vagy a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál is tájékoódhattok.

A MÁVINFORM legfrissebb közlése szerint:

Szombat reggeltől több dunántúli vasútvonalon is fakidőlések, felsővezetékszakadások akadályozzák a forgalmat, több szakaszon szünetel a közlekedés. A vonatok várakozásra kényszerülnek, helyenként pótlóbuszokra kell átszállni, az eljutási idő jelentősen megnő, akár többórás késések is kialkaulhatnak.

A vasúttársaság kéri az utasoktól, hogy a meteorológiai riasztás miatt a katasztrófavédelem által közzétett felhívásnak megfelelően lehetőleg ne induljanak útra. A dunántúli vonalakon a vasúttársaság szakemberei a katasztrófavédelemmmel közösen folyamatosan végzik a kárelhárítást, de a vonatközlekedésben jelentős fennakadások vannak.

A vonatok késéséről bővebb információt ITT találni.

A MÁVINFORM legutóbbi közlései szerint:

Szombat délután egy fa dőlt a felsővezetékre Balatonszentgyörgy és Keszthely között, ezért ezen a szakaszon pótlóbuszokat állítanak forgalomba.

Siófok és Szántód között újraindulhatott a forgalom, viszont Szántód és Balatonszemes között feszültségkimaradás miatt nem lehetséges a közlekedés.

A Déli pályaudvar és Budapest-Kelenföld között ismét mindkét vágányon közlekednek a vonatok, viszont Budapest-Kelenföld állomáson meghibásodott a biztosítóberendezés, ezért az állomást érintő vonatok menetideje 10-15 perccel megnőhet.

Abaliget és Bükkösd között pótlóbuszok közlekednek várhatóan egész délután.

Szombat délelőtt a Nagykanizsa-Pécs vonalon több helyen fák dőltek a vasúti pályára, a vonatok esetenként várakozásra kényszerülnek, jelentősen hosszabb eljutási időre kell számítani.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljukLink másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET: