hirdetés

HÍREK

Szél Bernadett: A képviselők fizetésének egy részét adják az egészségügyi dolgozóknak!

Hadházy Ákossal és Szabó Szabolccsal újra azt javasolják, hogy szolidarítson az egész parlament a járványhelyzetben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 26.

hirdetés
"Szolidarítson a teljes parlament! Magyarország és magyar honfitársaink életkörülményei a vírus miatt egyre nehezebbek"
- írja a Facebookon Szél Bernadett, aki hozzáteszi: most újra megpróbálják, amit már a koronavírus első hulláma alatt is javasoltak.

"Mivel megint emelkednének a képviselői fizetések, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs kollégáimmal ismét azt kezdeményezzük, hogy a képviselői fizetéseknek az alapilletményen feletti része — a gazdasági erősödés miatti növekmény, a viselt tisztségek és a bizottsági tagságok után járó illetményrészekkel együtt — kivétel nélkül, vagyis oldal- és párthovatartozásra való tekintet nélkül, mindenki esetében a törvény erejénél fogva a Járvány Elleni Védekezése Alapba kerüljön az egészségügyi dolgozók és a szociális dolgozók fizetésének kiegészítése céljából" - jelentette ki a független parlamenti képviselő.

A független parlamenti képviselő jelezte, hogy jelenleg az alap nem terjed ki a szociális dolgozókra, pedig nekik is kijárna a figyelem és a pluszjövefelem, emellett minden korábbi követelésüket fenntartják, a Mészáros-adóval az élen.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Gulyás: „A Sinopharm jobb, mint a Pfizer, és a Szputnyik a legjobb”

A miniszter már az egy héttel ezelőtti kormányinfón is arról beszélt, hogy a Sinopharm és a Szputnyik jobbak a nyugati vakcináknál.
Címkép: MTI/Szigetváry Zsolt - szmo.hu
2021. április 22.

hirdetés

Minden kutatás eredményét nyilvánosságra fogjak hozni, de az eddigi adatok, egyes vakcináknál több, mint félmillió, másnál egymillió beadott oltás után az mondható el, hogy "a Sinopharm jobb, mint a Pfizer, és a Szputnyik a legjobb" – mondta Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón.

A miniszter már az egy hétel ezelőtti kormánynfón is beszélt arról, hogy a kínai Sinopharm-vakcina szerinte jobb védettséget nyújt, mint a nyugatiak, a Szputnyik pedig a legjobb vakinák között van a világon.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

53 ember fulladhat meg az elsüllyedt indonéz tengeralattjárón, ha nem mentik ki őket szombatig

Csak néhány napra elég oxigén van a fedélzeten, a mentőcsapat versenyt fut az idővel.
Címkép: Illusztráció, Bill Morrow/Flickr - szmo.hu
2021. április 22.

hirdetés

Szombatig maradt elegendő oxigénje a Bali partjainál elsüllyedt indonéziai tengeralattjáró legénységének, írja a Világgazdaság a CNN információi alaján.

A 44 éves, német gyártmányú KRI Nanggala-402 típusú tengeralattjárón 53 fős személyzet tartózkodik, a tengeralattjáró a hírek szerint egy torpedógyakorlat közben hibásodott meg. A járművel 95 kilométerre a parttól vesztették el a kapcsolatot.

A mentéshez Ausztrália, Szingapúr és India is felajánlotta a segítségét, de az indonéz haditengerészet közlése szerint az is nehezíti a mentést, hogy a tengerfenék 6-700 méteres mélységben van.

A hajót eredetileg 250-500 méteres merülésre tervezték, a tengerfenéken a víznyomás már könnyen megrongálhatta az üzemanyagtartályt, illetve a hajó egyéb, az életben maradáshoz elengedhetetlen berendezéseit is.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Extra szabadnap jár az Erste Banknál azoknak, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen

A bank emellett támogatja az otthoni munkát és több más intézkedést is hoztak a dolgozók védelmében.
Fotó: MTI/Krizsán Csaba - szmo.hu
2021. április 22.

hirdetés

Plusz pihenőnap jár az Esrte Banknál azoknak, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen - írja a Portfolio.hu.

A banknál a home office-ban dolgozók egy ráadás napot, míg az irodába bejárók (pl. a fiókokban dolgozók) plusz két szabadnapot kapnak.

A dolgozók a védettségi igazolvány bemutatásával igényelhetik a ráadás napokat, melyeket idén tudnak kivenni.

"Az elmúlt egy év valamennyiünk számára nehéz volt, elfáradtunk a pandémiás helyzettel járó stresszben és információdömpingben, miközben a munka sem lett kevesebb.

Úgy gondoljuk, jelen körülmények között a pihenés, a plusz szabadnap lehet az, amire mindenkinek a legnagyobb szüksége van.

Ezért döntöttünk úgy, hogy extra pihenőnapot adunk minden olyan kollégánknak, aki vállalja a felelősséget a közösségért is, és tesz azért, hogy mielőbb kilábaljunk a járványból" – mondta el Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója.

A bank a járvány kezdetétől igyekezett segíteni az alkalmazottakat, maszkot, kézfertőtlenítőt adtak nekik és plexifalakat szereltek be. A képzések, megbeszélések nagy részét online szervezték meg. Akinél megoldható, engedélyezték az otthoni munkát, a bejáróknak pedig ingyen parkolási helyet biztosítottak. A kisgyerekesek részére fizetett szabadságot, vagy állásidőt biztosítottak az óvodák, iskolák bezárásának idejére. Tavaly pedig 50 millió forintot különítettek el arra a célra, hogy ebből segítsék a frontvonalban küzdőket.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Negatív világrekord: egy nap alatt 315 ezer új fertőzött Indiában

Összesen már 16 millió fertőzöttet tartanak nyilván a világ legnépesebb országában.
Címkép: Gwydion M. Williams/Flickr - szmo.hu
2021. április 22.

hirdetés

Vilárekordnak számító, közel 315 ezer (314 835) új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt Indiában, írja a 24.hu a BBC cikke alapján.

Az országban főként a koronavírus indiai mutációja terjed. Indiai tudósok megfigyelései alapján 2020 decembere és idén március között kezdett terjedni a mutáció az ország második legnépesebb államában, Mahárástrában. Az indiai mutáns többek között az Egyesült Államokba és Nagy-Britanniába is eljutot.

Negatív országos rekord született a halálozások tekintetében is Indiában: az adatok közlését megelőző 24 órában 2104 személy vesztette életét. Öszesen 16 millió fertőzöttet tartanak nyilván Indiában.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a kórházakban hiány van a lélegeztetéshez szükséges oxigénből, oxigénpalackokból is.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: