KÉK HÍREK
A Rovatból

Saját kezével feszítette szét betoncellája fémajtaját egy szexmunkás, majd lebuktatta az őt elrabló oregoni rémet

Az amerikai rendőrség szerint a nő a gyors gondolkodásának és a túlélési ösztönének köszönheti, hogy megmenekült a több bűncselekményt is elkövető, álneveket használó emberrablótól.


Az oregoni háza garázsában kialakított hangszigetelt cellába zárt egy nőt a 29 éves Negasi Zuberi, aki azután bukott le a hatóságok előtt július közepén, hogy az általa elrabolt seattle-i szexmunkás megszökött tőle - írja a 24.hu.

Az FBI szerint

a több álnevet is használó Zuberi az eddigi ismereteik szerint legalább négy szexuális bűncselekményt követett el négy különböző államban.

Emellett más bűncselekmények is kötődnek a nevéhez, például három évvel ezelőtt halálosan megfenyegette gyerekei édesanyját. A házkutatás során talált nyomok és a férfi életvitele alapján a nyomozók azt feltételezik, hogy korábban több áldozata is lehetett.

A legutolsó ismert bűncselekménye elkövetésekor Zuberi az oregoni Klamath Fallsban bérelt otthonából autóba ült, és a Washington állambeli Seattle-be vezetett, ahol találkozott a szexmunkásként dolgozó későbbi áldozatával. A férfi civil ruhás rendőrnek adta ki magát, majd a nőt beültette a kocsija hátsó ülésére, ahol a kezeit és a lábait is megbilincselte verte, aztán elindult vele Klamath Fallsba. A hétórás autóutat csak akkor szakította meg, amikor szexre kényszerítette áldozatát. Az otthonába érve bezárta a nőt a garázsában felépített, kizárólag kívülről kinyitható fémajtóval ellátott, hangszigetelt salakbeton cellába.

Az áldozat a cellába zárva szinte azonnal elaludt a kimerültségtől, majd amikor felébredt, puszta kézzel elkezdte csapkodni és feszegetni az ajtót, melyet végül sikerült annyira kifeszítenie, hogy átférjen az így keletkező résen.

„Hogy ki tudjon szabadulni, addig ütötte az ajtót a kezeivel, amíg véresek nem lettek. (…) Gyors gondolkodása és túlélési ösztöne további potenciális áldozatokat is megmenthetett egy hasonló rémálomtól” – mondta a Zuberi július közepi letartóztatása után tartott sajtótájékoztatón Rob Reynolds, Klamath Falls rendőrkapitánya.

A cellából kiszabadulva a seattle-i nő kijutott a garázsból, átmászott a ház kétméteres kerítésén, majd az utcán segítséget kért egy autóstól, aki értesítette a rendőrséget. Negasi Zuberit két nevadai rendőr találta meg másnap egy renói Walmart parkolójában álló autóban, amelyben a feleségével, Alycia Westfall-lal és a gyerekével együtt próbált elmenekülni a hatóságok elől.

A házkutatás során a seattle-i szexmunkás vérét és táskáját is megtalálták a garázsban, továbbá számos olyan bizonyítékra bukkantak, melyek szerint Zuberi tudatosan készült nők elrablására.

A férfi egyébként Klamath Falls polgármesterétől bérelte az ingatlant, amelyben a betoncellát kialakította. Még furcsábbá teszi a dolgot, hogy a városvezetőnek ugyanaz a családneve, mint Zuberi feleségének.

Az FBI szerint Negasi Zuberi 2016 óta az Egyesült Államok keleti és nyugati partvidékén is megfordult. A férfi az elmúlt hét évben életvitelszerűen lakott Kalifornia, Washington, Oregon, Colorado, Utah, Florida, New York, New Jersey, Alabama és Nevada államban is. Közben pedig olyan álneveket használt, mint Sakima Zuberi, Justin Kouassi vagy Justin Joshua Hyche.

Három hónappal ezelőtt Zuberi még a Washington államban található Vancouverben élt, az egyik oregoni televízió stábja pedig beszélt az ottani szomszédaival, akik szerint a férfi erőszakos, agresszív volt, és fura dolgokat csinált. Az egyik szomszéd szélhámosnak nevezte Zuberit, míg egy másik szerint egyszerűen „egy szörnyű ember”.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Hatgyermekes édesapa halhatott meg az M3-as autópályán egy szörnyű balesetben
A tragikus balesetnek két halálos áldozata van, egy embert súlyos, életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. A kisbusz sofőrje sértetlenül megúszta az ütközést.


Szörnyű baleset történt az M3-on vasárnap hajnalban.

Az RTL beszámolója szerint két átányi férfi halt meg, mikor egy mikrobusz az autójukba csapódott hátulról. A nagyfügedi pihenőhelyről akartak visszamenni a sztrádára, mikor beléjük ment a másik jármű.

A mentőszolgálat közlése szerint az autóban ülő harmadik utast válságos állapotban szállították kórházba. A kisbusz sofőrje sértetlenül megúszta az ütközést. Ő egyedül volt a járműben. A személyautóban sok kábel volt, azt nem tudni még miért. A beszámolók szerint vészvillogót használtak a gyorsító sávban, majd besoroltak a külső sávba.

A közösségi oldalakon azt írják, hogy az áldozatok egyike hatgyermekes édesapa volt, másikuk pedig egy gyermeket nevelt, közeli rokonok voltak.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Videón, ahogy egy kamion elszabadult pótkocsija telibe kap egy szemből jövő autót a kanyarban
A szabályosan közlekedő, vétlen sofőrnek esélyes sem volt elkerülni a balesetet. Utasa maradandó fogyatékossággal járó csigolyatörést szenvedett.


A Veszprémi Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy kamionsofőr ellen, aki a járműszerelvény pótkocsijával súlyos balesetet okozott – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint az ötvenes évei végén járó baranyai férfi 2023. május 3-án kora reggel, esős időben egy vontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel Királyszentistván felől Berhida irányába közlekedett.

Egy jobbra ívelő kanyarban a rosszul megválasztott sebesség miatt a pótkocsi megcsúszott a nedves úton és átsodródott a jobb oldali sávba, ahol az éppen szemből, szabályosan érkező autónak csapódott. A vétlen sofőr semmit sem tudott tenni a baleset elkerülése érdekében.

Az autó jobb oldali ülésén utazó fiatal lány a baleset során maradandó fogyatékossággal járó csigolyatörést szenvedett.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett fogházbüntetés, emellett pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak.

A balesetről készült videót az ügyészség weboldalán lehet megtekinteni.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Meggyilkolták a börtönben a sorozatgyilkost, aki 49 nőt ölhetett meg, a holttestüket pedig megetette a disznóival
A kanadai Port-Cartier börtönében végzett egy 51 éves rabtársa a 74 éves Robert Picktonnal, akit 2007-ben ítéltek életfogytiglanra.


A börtönben gyilkoták Robert Pickton hírhedt kanadai sorozatgyilkost, aki saját bevallása szerint 49 nőt ölt meg – írja a 24.hu.

A férfit 2007-ben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. A Québec tartománybeli Port-Cartier börtönében tartották fogva, ahol idén

május 19-én egy 51 éves rabtársa rátámadt, melynek során Pickton olyan sérüléseket szerzett, hogy a kórházban vesztette életét.

Robert Picktont még 2002-ben tartóztatták le, először hat nő megöléséért ítélték el. További huszonegy gyilkosság ügyében is meg akarták vádolni, de a bizonyítékok túl zavarosak voltak. A 49 áldozatról egy zárkatársának vallott, aki valójában egy beépített nyomozó volt.

A hírhedt kanadai sorozatgyilkosnak volt egy sertésfarmja Vancouver közelében, ahol az áldozatok holttesteit az állatokkal etette meg. 33 nő maradványait találták meg a farmon.

Pickton „Piggy Palace (Malac Palota)” nevű farmja a kanadai kriminalisztika történetének legnagyobb bűnügyi helyszíne lett.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Szívszorító képeken a két halálos áldozatot követelő baleset az M3-as autópályán
Az ütközés az autópálya nagyfügedi lehajtójánál történt, a személygépkocsi harmadik utasa is súlyosan megsérült.


Megdöbbentő tragikus baleset történt vasárnap hajnalban - írja az Agria Tv Bt a közösségi oldalán. Beszámolójuk szerint Karácsond közelében, az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán ütközött össze két jármű.

Egy, a leálló sávban, lassan haladó Suzuki vezetője be akart sorolni a forgalomba, azonban nem vette észre a mögötte érkező mikrobuszt és elé vágott.

A Suzukiból három embert vágtak ki a tűzoltók, két ember életét a mentők nem tudták megmenteni.

Az ütközés az autópálya nagyfügedi lehajtójánál történt, a személygépkocsi harmadik utasa is megsérült. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a sérültet súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba - írja az MTI.


Link másolása
KÖVESS MINKET: