HÍREK
A Rovatból

Robert Fico összehívatta a szlovák parlamentet, hogy zárják le a magyar határt

A Fico vezette párt azt szeretné, hogy a kormány vezessen be ideiglenes ellenőrzést Szlovákia és Magyarország határán, és az illegális határátlépést elkövető személyek bejutásának megakadályozása céljából biztosítson kellő erőket és eszközöket a rendőrség és a fegyveres erők megfelelő szervezeti egységeinek bevonásával.


Jövő keddre hívták össze a szlovák-magyar határ ellenőrzéséről szóló rendkívüli parlamenti ülést, melyet a Robert Fico vezette Smer kezdeményezett - írta meg a 24.hu.

A párt azt szeretné hogy a kormány vezessen be ideiglenes ellenőrzést Szlovákia és Magyarország határán, és az illegális határátlépést elkövető személyek bejutásának megakadályozása céljából biztosítson kellő erőket és eszközöket a rendőrség és a fegyveres erők megfelelő szervezeti egységeinek bevonásával.

Hamran István, Szlovákia országos rendőrfőkapitánya Fico szavaira úgy reagált, hogy a szlovák-magyar határt nem lehet hermetikusan lezárni, mert

a szlovák rendőrségnek nincs hozzá elég embere, és ezt technikailag sem tudja biztosítani.

A rendőrfőnök elmondta: az 517 kilométeres zöldhatár 50 méterenkénti védelméhez, illetve a Magyarországgal közös határátkelők biztosításához 114 ezer rendőrre lenne szükség.

(via 24.hu, Infostart)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péternek üzent Orbán Balázs: Eddig minden nyilvános megszólalásodban gátlástalanul, penetráns módon hazudoztál az MCC-ről, akkor ezt egyszer és mindenkorra be lehet fejezni
A miniszterelnök politikai igazgatója azt nehezményezte, hogy Magyar Péter a Mathias Corvinus Collegiumról korábban „gátlástalanul, penetráns módon hazudozott”. Ezt írta kommentben.


A Tisza Párt politikusa egy olyan képet tett ki a Facebook-oldalára hétfőn, amin MCC-s diákokkal látható a budapesti reptéren.

Erre reagált Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, aki azt nehezményezte, hogy Magyar Péter a Mathias Corvinus Collegiumról korábban „gátlástalanul, penetráns módon hazudozott”.

„Két dolog miatt örülök ennek a képnek:

1. Eddig minden nyilvános megszólalásodban gátlástalanul, penetráns módon hazudoztál az MCC-ről. Akkor ezt egyszer és mindenkorra be lehet fejezni. Eddig ugyanis “janicsároztad” őket, most meg máshogy akarod a politikai céljaidra felhasználni a diákokat!

2. Szép történet lesz, amikor majd együtt végignézzük, ahogy ugyanezzel a forradalmi lendülettel belemasírozol a Néppárt háború-, migráció- és genderpárti vonalába. Brüsszeli tanulmányút a javából!”

- írta a kép alatt Orbán Balázs kommentben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
„Magam részéről állok elébe” - Vitézy Dávid is a Kúriához fordul a választás megismétlése miatt
Ha megismételt választás kell két kerületben vagy egész Budapesten tartani, azt minél gyorsabban le kell bonyolítani, hisz a választók végre azt szeretnék, hogy az őket képviselők a városukkal foglalkozzanak. Ne a választásokkal.


Vitézy Dávid is csatlakozik Karácsony Gergelyhez a főpolgármester-választás eredményének megtámadásában, a IV. és a VII. kerületben nyújt be jogorvoslati kérelmet.

A 2024-es választáson induló főpolgármester-jelölt, Vitézy a friss Facebook-posztjában azt írta, amennyiben a Kúria ennek az indítványnak nem ad helyt, újraválasztott főpolgármesterként a lemondásával az új választást „bármikor maga is el tudja érni”.

„Magam részéről állok elébe, bármelyik úton is éri el végül az új választás kiírását.”

- tette hozzá Vitézy Dávid.

A politikus a bejegyzésben arról is írt, bízik abban, hogy a jogorvoslati eljárások gyors lezárásával végre pontot lehet tenni a június 9-i választás eredményére.

„Ha pedig a Kúria szerint is megismételt választás kell két kerületben vagy egész Budapesten, azt minél gyorsabban le kell bonyolítani, hisz a választók végre azt szeretnék, hogy az őket képviselők a városukkal foglalkozzanak, ne a választásokkal.”

- írta Vitézy a közösségi oldalán.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Karácsony szeretné megismételni a választást, beadta a fellebbezését
A mai napon beadta a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését, és a szavazásnak az egész városban való megismétlését kéri. Ő is tudja, hogy ez szokatlan dolog.
Fotó: Facebook - szmo.hu
2024. június 17.



Karácsony Gergely hétfő délután beadta a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban való megismétlését kérte.

Minderről a Facebook-oldalán számolt be a győztes főpolgármester.

"Ahogy ígértem, a mai napon beadtam a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését, és a szavazásnak az egész városban való megismétlését kérem. Tudom szokatlan dolog, ha egy politikus tartja a szavát, ahogyan az is, ha egy olyan választás megismétlését kéri, amit megnyert. Tudom azt is, hogy sokan belefáradtak már ebbe a hosszúra nyúlt választási kampányba, de a választás demokratikus legitimitása nem múlhat azon, ki nyert és ki veszített. A Budapest köztársaságban biztosan nem."

- írta a közösségi oldalán a főpolgármester.

"Nem az újraszámlálás tényét kifogásolom. Jó, ha szoros eredménynél még egyszer meggyőződünk arról, hogy biztosan jól számoltunk-e? Az érvénytelen szavazatok újraszámolása során azonban az derült ki, hogy a budapesti szavazókörök közel felénél nem volt garantálva az, hogy az újraszámolásra úgy érkezzenek meg a szavazólapok, ahogyan a választás éjjelén a szavazatszámláló bizottság azokat bekötegelte. Több kerületben az urna felbontásánál sem voltak jelen a helyi választási bizottság tagjai."

- tette hozzá Karácsony.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Hihetetlen: már 1800 Ft egy lángos a Balatonnál, van, ahol 50%-kal többet kérnek a belépőért, mint tavaly
Tavaly 23,8%-kal drágultak a vendéglők és a szállások Magyarországon, majdnem háromszorosával az uniós átlagnak. Idén ez még durvább lesz.


Idén nyáron már 1800 forintot kérnek egy lángosért a népszerű üdülőhelyeken. Azt mondják, a béremelések miatt.

Tavaly 23,8%-kal drágultak a vendéglők és a szállások Magyarországon, majdnem háromszorosával az uniós átlagnak, idén ez még durvább lesz.

Legkevesebb 15 ezer forintjába kerülhet egyetlen strandon töltött nap a családoknak. Nagyjából tizedével többe, mint tavaly.

Van olyan balatoni település, ahol 50%-kal többet kérnek a belépőért. Budapesten 8-11%-kal drágulnak a fürdők, amelyek héten nyitnak.

Az RTL riportja a hatalmas drágulásról.


Link másolása
KÖVESS MINKET: