HÍREK

Parázs vita: Magyar Péter egyetlen ellenérvet tudott felhozni az EP-képviselőségével kapcsolatban, a követői jóval többet

Magyar csak a kimenetel melletti érveket sorolta fel, amit néhány hozzászóló szóvá is tett. Parázs vita alakult ki a kérdésről a komment szekcióban.


Kommentháború bontakozott ki Magyar Péter szavazásra felhívó Facebook posztja alatt. Korábban mi is megírtuk, hogy a politikus szavazásra hívta a párt szimpatizánsait arról, felvegye-e az Európai Parlamenti mandátumát. Bár korábban egyértelműen azt nyilatkozta mindenhol, hogy nem kíván Brüsszelben politizálni, mostanra azonban mintha változna a véleménye.

Mindenesetre a hétfő reggel nyolctól este nyolcig zajló szavazással kapcsolatban azt írta, bármi is lesz a döntés, azt tudomásul veszi.

A szavazásra történő felhívásban azonban Magyar csak a kimenetel melletti érveket sorolja fel, amit néhány kommentelő szóvá is tett.

Várható volt, hogy a kérdés élesen megosztja a Tisza Párt szimpatizánsait, és ez ki is fejeződik a hozzászólásokban. Néhány jellemző kommentet szedtünk össze:

Igennel szavaztam. Ekkora ellenszélben a parlamenti felszólalást nem lehet kihagyni, továbbá az EU-ban is lehet a Tisza Pártot építeni nemzetközi színtéren, a hazai pártépítés mellett.

Én azt gondolom, hogy belefér. Sőt kell is menned. A TISZA párt arca és gerince te vagy. Emellett ha van beleszólásod a parlamenti dolgokba, akkor nem kell 2 évet várni, hogy ott is megjelenhessen a párt. Ezeket figyelembe véve, szerintem nincs is más út. Ezt most kell megfogni, most kell elkezdeni felépíteni. A magyar választások csak (sajnos) 2 év múlva lesznek, és addig nagyon jó kapcsolatokat alakíthatsz ki. Jelenleg kb utálnak minket mindenhol, de ezen muszáj lesz változtatni.

Én úgy látom, hogy részedről is több tényező áll az mellett, hogy elvállad. Valóban jók az érvek, de itthon hiányozni fogsz akkor amikor kint leszel. A te személyed a remény itt is ott is. Én elengedlek mert ott is szükség van rád. Vállald el!

Ez így nem korrekt felvetés! Nyilván ha leírod mi a pozitívum de a negatívumot nem az már befolyásolja az embereket! Utána meg lehet mondani, hogy a nép döntött...

És mi lenne az előnye ha maradna itthon? Azért azt is jó lenne tudni. Ilyen kérdésre és az indoklásra ki fog nemet mondani? De ha tudnánk a másik opció előnyeit, hátrányait akkor talán igazán tudnánk válaszolni.

Jó lenne az ellenérvekről is hallani! Kérlek, összegezd miben tudnád itthon elősegíteni a munkát, hogy lássuk, mit takar a 'lépésről-lépésre' itthon.

Az ellenérveket is fel kellett volna sorolni. Elsőként azt, hogy ezzel megszeged az ígéretedet.

Elég egyoldalú volt az érvelés, mintha világos lenne a te preferenciád, de ezzel nem adsz lehetőséget a szavazóknak a kiegyensúlyozott mérlegelésre. Némi csalódás. Eleve nem kéne ezt ránk bízni. Szerintem egyébként: NE.

Én nem mennék. Pártot építeni itthon lehet. Valakit körbebástyáznék tanácsadókkal, sőt, te is tudod segíteni őket tanácsokkal. A havi 8 nap a jelenléti munkára vonatkozik és ha komolyan veszed, akkor itthon a maradék 22 napot is EP-s munkával töltenéd. A parlamenti felszólalásnak semmi értelme. Annyit érne, mint annak idején Jakab Péteré.

Ha elmész akkor kipukkad a hazai lelkesedés. Inkább budapesti közgyûlés és országjárás vele párhuzamosan. A brüsszeli kintlét csak az értelmiségnek számít. Neked a vidékkel kéne foglalkozni.

Szerintem ne menj. Hitelességi kérdést fognak belőle csinálni ellenfeleid.

Idehaza kell a személyed. A kinti sztoriban a pártod súlya fog szinte mindent eldönteni. Itthon nélküled nem fog ez működni!

Peter! Sakk mattot adtál magadnak. Miért???


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Durva jégesővel lépett az országba a szupercella, 33-ról 18 fokra hűlt a levegő
Még nincs ezzel vége, a zivatarok tovább haladnak, és újabb cellák is képződhetnek az esti és éjszakai órákban.


Becsehelyen és Letenyén is termetes jégszemek hullottak az országhatárt átlépő szupercellából - írja az Időkép.

A Balaton nyugati medencéjét elérve sokat gyengült az a szupercella, ami délnyugatról, mégpedig Horvátország és Szlovénia irányából érte el az országot. A határ mentén azonban még ereje teljében volt.

Letenyén és Becsehelyen is jégeső hullott, a jégszemek átmérője elérte a 3-4 centimétert.

Letenyén közben a 33 fokról 18 fokra vetette vissza a hőmérsékletet az érkező szupercella, rövid idő alatt 15 fokot hűlt a levegő.

A zivatarok kelet-északkelet felé mozognak tovább, illetve újabb cellák is képződhetnek az esti, éjszakai órákban, nagyobb eséllyel az ország nyugati és északi felén.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Zelenszkij reagált arra, hogy Joe Biden Putyinként mutatta be az ukrán elnököt
Az ukrán elnök nem vette komolyan, és azt is elmagyarázta, hogy miért. Igazán megértő volt az amerikai kollégával.


Volodomir Zelenszkij ukrán elnök is reagált arra, hogy Joe Biden amerikai elnök úgy mutatta be, hogy „Putyin elnök”.

Zelenszkij szerint az elszólás csak egy lényegtelen tévedés volt - írja a Politico.

Az elnök szerint:

„Egy tévedés volt. Az Egyesült Államok nagyon sok támogatást nyújt Ukrajnának, elnézhetünk néhány hibát”.

Joe Biden a NATO-csúcson méltatta Ukrajnát, az ukrán elnököt, majd tévedésből Putyin elnökként mutatta be. Erre gyorsan rájött, és némi magyarázkodás után átadta a Zelenszkijnek. Ő úgy reagált: Én jobb vagyok nála - írja az RTL.hu.

VIDEÓ: Biden elszólása


Link másolása
KÖVESS MINKET:


A Rovatból
Videó: Magyar Péter az Efott-on elárulta, mi volt a legmegrázóbb élménye a kijevi útjukon
A TISZA Párt politikusa beszélt a buli-botrányról, a Dunába esett mobil kutatásáról, az őt erőszakkal vádoló nőről és a fiatalokról is.


Magyar Péter hazatérve Ukrajnából, szombaton ellátogatott az Effot-ra is, ahol beszélgetett a jelenlévőkkel.m

Először az ukrajnai útjukról számolt be. Felhívásukra pár óra alatt gyúlt össze egy komoly összeg és sok tárgyi adomány is. A konvoj másnap már útra is kelt, hogy átadják a küldeményt. Elárulta, hogy egy felajánlást is vittek, amely arról szólt, hogy két beteg gyerek ellátást és kezelést a magyar segélyszerv átvállalja. Egy kicsi Magyarországra szállításáról - akinek szem problémái vannak - már folyik az egyeztetés.

Megrendítette, hogy voltak Ungvár főterén, ahol 150 elhunyt katona sírja van, köztük magyar katonák is.

Számára nagyon szívszorító volt megtapasztalni azt az élniakarást, amit a hétköznapi emeberek között megtapasztalt. Az élet látszólag megy normálisan, van árú, járnak a gyerekek iskolába. De megszokni nem lehet a háborús helyzetet. Egy másik megdöbbentő élmény volt számára, hogy a kijevi gyerekkórháznála romeltakarítás és helyreállítási munkák között az épület mellett rózsákat ültetnek. Ez szimbolizálta számára, hogy élni akarnak, és azt szeretnék, hogy a gyerekeiknek jó lenne.

Megerősítette most is, hogy ellene van a háborúnak, és mielőbb véget kell vetni, rá kell knyszeríteni oroszországot arra, hogy leüljenek egy tárgyalóasztalhoz. Rengetegen elmenekültek, közben naponta százak halnak meg mindkét oldalon.

Később szóba került az Ötker, ahol a politikus bulizásából lett botrány. Magyar Péter elmondta, hoyg egy kis lazításra tértek be, ő maga alig ivott, pár pohárra hívták meg az ott szórakozó egyetemisták. Szerinte egy ott tartózkodó férfi kezdett ki velük. Nem voltak kiskorúak velük, és valamennyi fiatal megadta az elérhetőségét, hogy ha kell tanúskodnak. Megvannak a felvételek is, de még nem mutatják be, megvárják, amíg a kormánysajtó mindent "elmond". Kiemelte, hogy a legérdekesebb, hogy bekerült egy telefon a Dunába, aminek a megkeresésére búvárokat küldtek az áradó folyóba. Veszélyes körülmények között kellett keresniük egy "technikai eszközt". Felvetette, hogy kinek a hívására mennének el búvárok azért, hogy valaki beejtett egy telefont a Dunába.

Végül előkerült egy nő is, akivel állítólag "erőszakosokodott" - mesélte. Mindez akkor, amikor Magyarék Ukrajnába indultak. Megerősítette, hogy ismeri a nőt, akit nem a Tinderen ismert meg, hanem a messengeren írt rá a nő. A politikus közölte, tudja, hogy ki írta Laura posztját... Ez már a legalja - vélekedett. A nő hirtelen került elő, hogy vádaskodjon. Nem veszik észre, hogy mindez mennyire kontraproduktív.

Mindenki fel lesz jelentve, de türelmet kért, mert nem tudnak most ezzel is foglalkozni.

A végén pedig az is szóba került, hiogy örül annak, hogy sok fiatal csatlakozott hozzájuk, és egyre többen kezdenek beszélni a gondolataikról, gondjaikról. El kell odáig jutni, hogy merjenek kérdezni, beszélni.

VIDEÓ: A délutáni eseményről


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Valaki nagyot nyert: kihúzták az ötös lottó és Joker számait
Nézd meg, hátha te vagy a szerencsés.
MTI - szmo.hu
2024. július 13.A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 28. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Nyerőszámok:

15 (tizenöt)

39 (harminckilenc)

42 (negyvenkettő)

51 (ötvenegy)

70 (hetven)

Nyeremények:

5 találatos szelvény nem volt;

4 találatos szelvény 15 darab, nyereményük egyenként 3 501 295 forint;

3 találatos szelvény 2444 darab, nyereményük egyenként 23 535 forint;

2 találatos szelvény 62 636 darab, nyereményük egyenként 3475 forint.

Joker: 310778

Egy darab Joker-telitalálat volt, nyereménye: 39 540 340 forint.

Link másolása
KÖVESS MINKET: