HÍREK
A Rovatból

Rakéta csapódott be Kárpátalján, a háború kezdete óta először

Egy infrastrukturális létesítményt talált el a rakéta, egyelőre nem tudni, hogy vannak-e sérültek vagy halálos áldozatok.

Link másolása

Rakétacsapás érte Kárpátalját kedden, egy infrastrukturális létesítményt talált el a rakéta az egyik hegyvidéki járásban- számolt be róla a Kárpátalja.ma hírportál.

Viktor Mikita, Kárpátalja kormányzó közlése szerint a hatóságok a helyszínen dolgoznak, egyelőre még nem tudni, hogy vannak-e sérültek vagy halálos áldozatok. Arra kért mindenkit, hogy ne osszanak meg felvételeket a helyszínről, mert azokat az oroszok felhasználhatják saját céljaikra.

A lap arról is ír, hogy Vitalij Glagola újságíró értesülései szerint

a volóci területen csapódott be egy rakéta.

A hvg.hu cikke szerint helyi idő szerint este fél 8 előtt szólaltak meg a légvédelmi szirénák, nem sokkal később csapódott be a rakéta.

A háború kezdete óta már volt példa arra, hogy megszólaltak a légvédelmi szirénák Kárpátalján, de most először érte rakétatámadás a magyarok által is lakott régiót.

FRISSÍTÉS:

A Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás tájékoztatása szerint a rakétatámadás

egy villanytelepet ért a volóci vasútállomás közelében. A robbanás következtében tűz keletkezett

- számolt be róla a Kárpáti Igaz Szó.

A hivatalos közlemény szerint a robbanás erejétől mintegy 500 méteres sugarú körben törtek ki ablakok. A rakéta repeszei több, közelben parkoló autót is megrongáltak. Sérültekről egyelőre nincs információ.

A rakétacsapás következtében megsérült egy gázelosztó-állomás, a településen 57 háztartás maradt gázszolgáltatás nélkül.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
Képeken a jeges mesevilággá változott Balaton
Ma is hideg éjszakára kell készülni, akár -15 fokra is lehűlhet a levegő.

Link másolása

Ahogy azt mi is megírtuk, a tegnapi szélvihar a levegő lehűlését is magával hozta. Az éjszakai fagynak köszönhetően pedig a Balaton felszíne is bejegesedett.

Vasárnap

a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet zömmel -10, -5 fok között alakul, de a szélcsendes, derült tájakon a -15 fok sem kizárt.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -3, +2 fok között valószínű. Hétfőn már csak a keleti és nyugati megyékben élénkül meg a szél, kevésbé lesz felhős az ég, sok napsütés várható.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Fejbe lőtték a halott ukrán katona koponyájával a kezében szónokló orosz zsoldost
Mangusev kapcsolatban állt Jevgenyij Prigozsinnal, az orosz Wagner-csoport vezetőjével. Lehet, hogy az akcióval neki akartak üzenni.

Link másolása

Ivor Mangusev tavaly augusztusban hívta harcba az orosz katonákat egy ukrán katona koponyájával a kezében.

Szombat hajnalban egy támadás során fejbelőtték a 36 éves Ivor Mangusevet, aki a Daily Mail cikke szerint a rettegett orosz Wagner-csoport vezetőjével is kapcsolatban állt.

A zsoldost fejlövéssel szállították kórházba szombaton Oroszország keleti régiójában, Luhanszk tartományban.

Az Oroszország-szakértő Mark Galeotti szerint Mangusev kapcsolatban állt Jevgenyij Prigozsinnal, az orosz Wagner-csoport vezetőjével. Galeotti szerint ez a fejlövés figyelmeztetés lehetett Prigozsin számára.

A Putyin-hívő Mangusev 2022 augusztusában arról híresült el, hogy a kezében egy Mariupolban lelőtt ukrán katona koponyájával a kezében szónokolt, és így uszította az oroszokat Ukrajna ellen.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Leválthatja a védelmi minisztert, akár már a jövő héten cserélhet a poszton Zelenszkij
Már azt is lehet tudni, hogy ki lesz az utód. Olekszij Reznyikov helyére Kirill Budanov, a hírszerzés vezetője léphet az ukrán kormányban.

Link másolása

Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij egy vasárnapi sajtótájékoztatón reagált az ukrán védelmi miniszter, Olekszij Reznyikov a távozásáról szóló hírekre.

Az Ukrainskaja Pravda vasárnap megjelent cikkében már arról is írnak, hogy Reznyikov helyére Kirill Budanov, a hírszerzés vezetője léphet. Bár Reznyikov azt állítja, hogy ő nem tud arról, hogy távoznia kell, a Pravda úgy tudja, hogy már

jövő héten megtörténhet a védelmi miniszter leváltása.

A lap kormányközeli forrásai szerint abban egyetértés van, hogy Reznyikovnak a jövőben is a felsővezetésben kell maradnia, és felmerült az is, hogy az igazságügyi minisztérium élére kerülhet.

A miniszter távozásában szerepet játszhat az ukrán kormányban januárban kirobbant korrupciós botrány, erről itt írtunk részletesen.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
„Lassan azt is fölélem, amit a temetésemre félreraktam” – sokaknak csak átmenetileg nyújt megoldást a februárban érkező dupla nyugdíj
A nyugdíjas szervezetek szerint az emelés ellenére még mindig legalább 300 ezren vannak, akiknek a nyugdíja nem éri el a százezer forintot sem.

Link másolása

Három nappal korábban csenget a postás a februári nyugdíjjal. A 15 százalékkal megemelt összegnek a dupláját kapják az érintettek, most fizetik a 13. havi nyugdíjat is. A bankszámlákra pénteken érkezik az utalás. A nyugdíjas szervezetek szerint az emelés ellenére még mindig legalább 300 ezren vannak, akiknek a nyugdíja nem éri el a százezer forintot sem - hangzott el az RTL híradójában.


Link másolása
KÖVESS MINKET: