HÍREK
A Rovatból

Rakéta csapódott be a kabuli reptér közelében

Áldozatokról egyelőre nincs hír, de sűrűn gomolygó füst és jókora fejetlenség látható a helyszínen készült videófelvételen.


Robbanást hallottak a kabuli repülőtér közelében magyar idő szerint 15 óra körül - számol be róla a BBC.

A hírcsatorna megtudta, hogy a robbanást egy rakéta okozta, amely a repülőtér közelében lévő házba csapódott.

Áldozatokról és sebesültekről egyelőre nem érkeztek hírek, de cikkünket folyamatosan frissítjük az esetleges fejleményekkel.

Közvetlenül az eset utáni helyzetről egy videó is felkerült a Twitterre, amit Shafi Karimi szabadúszó újságíró készített. Ezen sűrűn gomolygó füst és menekülő, valamint oltani igyekvő emberek láthatóak.

Szombat éjszaka Joe Biden amerikai elnök bejelentette, hogy információi szerint a vasárnap folyamán újabb terrortámadás várható az afgán fővárosban azután, hogy csütörtökön több robbantásos merényletben 170 ember, köztük 13 amerikai katona halt meg.

A BBC közben arról is ír, hogy az Egyesült Államok hamarosan katonai csapást mérhet Kabulban az Iszlám Állam helyi erőire, akik magukra vállalták a korábbi robbantásokat.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Így áll most Magyar Péter szavazása arról, hogy kimenjen-e Brüsszelbe EP-képviselőnek
Fél 12-ig már több mint 50 ezren mondták el a véleményüket. Szavazni este 8-ig lehet, Magyar azt ígérte, hogy elfogadja majd a többség döntését.


Hétfő délelőtt fél 12-ig már több, mint ötvenezren szavaztak a TISZA Párt honlapján arról, hogy Magyar Péter felvegye-e az Európai Parlamenti mandátumát - írta a politikus a szavazást bejelentő bejegyzése alatt egy kommentben.

A párt alelnöke hétfőn reggel indított szavazást a kérdésről. A reggeli bejegyzésében hosszasan sorolta az érveket az EP-képviselősége mellett. Ezután

a hozzászólások között komoly vita alakult a kérdésről, és többen hiányolták az ellenérveket.

Később Magyar ezt egy kommentben pótolta, szerinte mindössze egy ellenérv van: hogy sok rossz példát láthattunk az elmúlt években.

„Talán már az eddigi tevékenységünkkel is bebizonyítottuk, hogy mindent másképp csinálunk, mint sokan mások” - írta Magyar, aki szerint a képviselőség nem a pénzről és nem is a munka elkerüléséről szól - pont ellenkezőleg.

Azóta a TISZA párt honlapján már az is láthatóvá vált, hogy áll a szavazás. Ezek szerint

a válaszadók 75.57 százaléka küldené őt ki Brüsszelbe, 24.43 százalékuk szerint pedig nem kéne felvennie az EP-képviselői mandátumát.

Szavazni eset 8 óráig lehet, és ahogy Magyar ígérte: elfogadja majd a többség döntését.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Itt a NAV válasza a Partizán interjújára, amiben egy volt nyomozó arról beszélt, hogy politikai befolyással tussolták el Gattyán György adócsalási ügyét
Az adóhatóság azt írta, hogy ők mindenkor a hatályos jogszabályok szerint járnak el. Jogi lépéseket lengettek be az ügyben.


Mint korábban írtunk róla, hétfő reggel megjelent egy interjú a Partizán YouTube-csatornán, amiben Tiszolczi Lajos, volt NAV-nyomozó arról beszélt, hogy Gattyán György 19,4 millliárd forintos adócsalási ügye alatt három,

rendkívül befolyásos politikai kapcsolatokkal rendelkező külső szereplő járhatott közben a milliárdos érdekében, aminek eredményeképp bűncselekmény hiányában meg is szüntették az eljárást.

Tiszolczi szerint, ha ezek az emberek nem avatkoznak be, akkor a NAV folytatta volna a nyomozást Gattyán ellen.

Azóta a NAV is reagált az ügyre. Közleményükben azt írták:

„A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eljárásaiban mindenkor a hatályos jogszabályok szerint jár el. Minden ettől eltérő állítást a leghatározottabban visszautasít. A Partizán Youtube-csatornáján ma megjelent videóban idézett ügyben a NAV minden jogi eszközt kihasznált, azonban a hazai és nemzetközi jogi fórumokon az alperesnek kedvező döntés született.

Minden olyan állítással szemben, amely alkalmas a NAV-ba vetett közbizalom megingatására, megtesszük a megfelelő jogi lépéseket.”

– írják.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Rugdostak és fojtogattak az osztálytársai egy elsős kislányt egy szombathelyi iskolában
Az amúgy is visszahúzódó, félénk gyereket nagyon megviselték a történtek, pszichológushoz jár, hogy fel tudja dolgozni a traumát.


Rendszeresen rugdostak és fojtogattak az osztálytársai egy elsős kislányt egy szombathelyi iskolában - írja a Nyugat.hu. A lapnak az egyik szülő azt írta, hogy aggódnak a szülők a gyermekeikért.

Az esetek sora egy szemüvegkarcolással kezdődött, aztán

csúfolták, lökdösték, és elvették a kislány ennivalóját. Volt, hogy gyomorszájon vágták a mosdóban, megrugdosták, legutóbb pedig egyikük fojtogatta.

A fojtogatás után kórházba is került, de a rugdosás után is jártak vele a szülők a szombathelyi kórház sürgősségi osztályán, mert bordazúzódása lett. A bántalmazott kislány édesanyja nem akarat beszélni az ügyről, de a levélben leírtakat megerősítette a lapnak.

A helyzetet nehezítette, hogy a kislány legtöbbször nem merte elmondani szüleinek, hogy mit tettek vele. Az amúgy is visszahúzódó, félénk gyereket nagyon megviselték a történtek. A rendszeres bántalmazások miatt félt iskolába menni, szorongott, ez pedig később testi tünetekben is jelentkezett: gyomorfájás, hányás, hasmenés formájában. A gyerek jelenleg is pszichológushoz jár, hogy fel tudja dolgozni a traumát, de az egész családot nagyon megviselték a történtek.

A szülők többször is beszéltek a bántalmazó gyerekek szüleivel, akik között volt, aki nagyon, míg más kevésbé volt együttműködő. Az osztályfőnöknek és az igazgatónak is szóltak, ők kérték a Család- és Gyermekjóléti Központ segítségét, akik bekapcsolódtak az ügybe.

A lap megkereste az illetékes tankerületi központot is, ahonnan azt a választ kapták, hogy minden szükséges segítséget megadnak az iskola részére, és „amennyiben indokolt, külső szakemberek bevonásával teremti meg a kiegyensúlyozott nevelési, oktatási feladatok ellátásának feltételeit”.

Miután a Nyugat.hu megkereste az érintett iskolát, tartottak egy rendkívüli szülői értekezletet, ahol szerintük minden tisztázódott. Ezért a gyerekek érdekeire hivatkozva azt kérték a laptól, hogy ne közöljék a cikket.

A Nyugat.hu szerkesztősége azonban később kapott egy újabb levelet, amelyet az osztály szülői közössége nevében írtak alá. Ebben azt írták, hogy a rendkívüli szülői értekezleten nem született megnyugtató megoldás sem az iskola, sem az osztályfőnök részéről.

„Az iskolának az igazgatónővel az élen csak az számít, hogy a suli jó híre ne sérüljön”

- írták, hozzátéve, hogy felmerült a bántalmazások eltussolása is az iskola és néhány szülő részéről.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Závecz Tibor Magyar Péterről: Ilyen gyors építkezést politikustól még nem láttam
A közvéleménykutató 1986-ban kezdte a szakmát, de a TISZA Párt gyors sikere úgy tűnik, hogy őt is meglepte.


„1986-ban kezdtem a szakmát, a rendszerváltásnál is próbálkoztam már a közvélemény-kutatásokkal, de

ilyet még nem láttam, ilyen gyors építkezését egy politikusnak, hogy valaki, aki februárban még azt gondolta, hogy nem akar politikus lenni, június elején 1,3 millió választót tud maga mögé állítani”

– mondta Magyar Péterről Závecz Tibor, a Závecz Research vezetője az RTL Reggeli című műsorában hétfőn.

A közvéleménykutató arról is beszélt, hogy a főpolgármester-választáson várható volt a szoros eredmény, de patthelyzet alakulhat ki a fővárosban, amiben fontos szerepet játszhat majd a Tisza Párt, mert Karácsony Gergelynek nehéz lesz a közgyűlésben többséget kialakítania.

A sok érvénytelen szavazatról Závecz elmondta, hogy

ugyan szokatlan ez a mennyiség, de mivel Magyar Péter is mondta, hogy érvénytelenül fog szavazni, sokan követhették.

Szentkirályi Alexandra utolsó pillanatos visszalépéséről így vélekedett:

„Jogilag rendben van és a politikában is előfordul ilyesmi. (…) kampányok épülnek arra, hogy megtévesztik a választókat.”

Závecz teljes szereplése a műsorban itt nézhető meg:


Link másolása
KÖVESS MINKET: