HÍREK
A Rovatból

Puzsér Róbert kiakadt: „Ebben az ügyben nem Novák Katalin és Varga Judit az áldozat”

Egy fiút „halálba erőszakoltak” – üzeni Bayer Zsoltnak is Puzsér. Először szólalt meg Novák botrányáról a publicista.

Link másolása

Puzsér Róbert eddig nem nyilvánított véleményt Novák Katalin kegyelembotrányában, ám hétfőn erre is sor került. A publicista közösségi oldalán üzent „az illiberális kurzus apraja-nagyjának”, akik Novák és Varga Judit védelmére kelnek. Mint fogalmazott:

„Szabadjon jeleznem, hogy egy fiú vonat alá vetette magát, mert a bicskei gyermekotthon igazgatója, János bácsi éveken át fajtalankodott vele, és mert annak helyettese, Endre bácsi elhallgattatta. [...] Javaslom Bayer Zsoltnak, meg a két asszony, anya és nő nagyszerűségén könnyekig hatódó trollkurzusnak, hogy merengjenek el pár percig a halálba erőszakolt srác sorsa felett, hátha észreveszik, hogy ebben az ügyben nem Novák Katalin és Varga Judit az áldozat.”

Novák és Varga K. Endre elnöki kegyelmébe bukott bele. K. annak ellenére kapott elnöki kegyelmet – az akkori igazságügyi miniszter ellenjegyzésével –, hogy a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját fedezte. Bayer Zsolt pénteken még válaszokat követelt Novák Katalintól. Szombaton, az elnök lemondása után már arról értekezett a Hír TV műsorában, hogy erődemonstrációt tartana, hogy a kegyelmi ügy miatt tiltakozók lássák, „nem jött el a pillanat”.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
Kubatov Gábor: Magyar Péter mindig is egy futballistafeleség volt
A Fradi elnökével készített interjút a Blikk. A beszélgetés során szóba került Varga Judit exférje is.

Link másolása

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, a Ferencvárosi Torna Club elnöke a Blikknek adott interjút.

A lap megkérdezte az FTC elnökét, hogy mit gondol arról, hogy a politikai közösségének most van egy kiugrott tagja, aki napok óta támadja a Fideszt a közösségi oldalakon, nem mellesleg Fradi-szurkoló.

„Én nem ismerem Magyar Pétert. Jártak hozzánk meccsre. Tehát én néztem vele mérkőzéseket, de ott én öt szónál többet nem beszéltem vele. Nekem Judit volt a kollégám, a párttársam, szerintem kiváló munkát végzett. És szerintem az ő válófélben lévő férje kicsit zavarodott helyzetben van. Ráadásul ő mindig is egy kicsit amolyan futballistafeleség státuszban volt”

– mondta a lapnak Kubatov, aki szerint Magyar Péter tetteivel az a nagyobbik baj, hogy borzasztó károkat okoz a saját családjának.

Arra a kérdésre, hogy haragszik-e Magyar Péterre, Kubatov így válaszolt:

„Ez egy szabad ország, itt mindenki azt beszél, amit akar, még ha az hülyeség is”.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Sehol nincs az autópálya-matricák árában Ausztria – messze lehagyták a magyar árak az ottaniakat
Az éves pályamatrica ára ott 37 ezer, itt 57 ezer forint. Az autópályák hosszában amúgy nincs érdemi különbség.

Link másolása

Nem csak utolértük, de bőven le is előztük Ausztriát az autópálya-matricák árában – derül ki abból az összehasonlításból, melyet Hadhűzy Ákos független képviselő posztolt közösségi oldalán. Ezen az látszik:

Az éves bérlet az osztrák utakra nagyjából 37 ezer forintnyi euróba kerül, míg a magyar utakra ez 57 260 forint.

Az autópályák hosszában amúgy nincs érdemi különbség a két ország között – jegyzi meg a hírről ugyancsak beszámoló RTL –, igaz, Magyarország ebben egy picikét jobban áll. Az osztrákoknak 1 749 kilométernyi sztrádáról kell gondoskodniuk, míg Magyarországnak 1860 kilométerről.

„Mert előre megyünk, meg kanyarban előzünk”

– jegyezte meg az árakról posztolva Hadházy.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor már tudhatja, kit jelöl a Fidesz köztársasági elnöknek
A miniszterelnök már kedden megkapta a legfrissebb közvélemény-kutatási adatokat az államfőjelöltek ismertségi és népszerűségi indexéről. Mindeközben Balatonalmádiban a Fidesz–KDNP kétnapos frakcióülésén az egyik fő téma lesz a köztársaságielnök-jelölt kiválasztása.

Link másolása

Az Index úgy tudja, hogy Orbán Viktor már kedden megkapta a legfrissebb közvélemény-kutatási adatokat az államfőjelöltek ismertségi és népszerűségi indexéről.

A közvélemény-kutatásban felmerült nevek: Navracsics Tibor, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora és Maróth Miklós orientalista.

Úgy tudni, Navracsics Tibor nem igazán szeretne államfő lenni, inkább miniszterként segítené a kormány munkáját.

Szerdától Balatonalmádiban a Fidesz–KDNP kétnapos frakcióülésén az egyik fő téma lesz a köztársaságielnök-jelölt kiválasztása, de szó lesz az önkormányzati, illetve az EP-választásról is, illetve az új gyermekvédelmi törvénycsomagról.

Az Index azt az információt is megkapta, hogy Novák Katalin nem lesz ott a parlament tavaszi ülésszakának nyitónapján az országgyűlésben.

(via Blikk)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Kellemetlen... Baleset történt egy brit atomtengeralattjáró rakétakilövése során
A tesztkilövés során a rakéta a hajó mellett a vízbe csapódott, és egyszerűen elsüllyedt. Állítólag épp ekkor a hajón tartózkodott a brit védelmi miniszter is.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. február 21.


Link másolása

„Rendellenesség” történt az HMS Vanguard teneralattjáró gyakorlata során Florida partjainál, írja a brit védelmi minisztérium jelentése alapján a Sky News. A közleményből kiderül, hogy a történtek ellenére a a nukleáris elrettentő eszköz továbbra is továbbra is biztonságos és hatékony.

A január 30-i balesetről először a The Sun számolt be. Értesüléseik szerint Grant Shapps védelmi miniszter a tengeralattjárón tartózkodott, amikor célt tévesztett, majd az óceánba zuhant egy atomtöltet hordozására is alkalmas Trident ballisztikus rakéta. Legutóbb 2016-ban akadt gondja a brit haditengerészetnek egy ilyen típusú rakéta tesztkilövése során.

A The Sun úgy tudja, hogy az HMS Vanguard a víz alatt végrehajtotta a Trident II rakéta kilövését. Az első fokozat gyorsítórakétái azonban nem gyulladtak be, így a robbanófej-utánzatokkal felszerelt 60 tonnás rakéta az Atlanti-óceánba csapódott és elsüllyedt. A lapnak nyilatkozó forrás szerint a Trident a tengeralattjáró mellett pottyant a vízbe és egyszerűen elsüllyedt.

Az eset azért különösen kínos, mert nemrég fejezték be az HMS Vanguard 500 millió font (226 milliárd forint) értékű felújítását. A tengeralattjáró az utolsó teszteken vett részt, mielőtt visszatért volna a nukleáris járőrözésre.

Az Egyesült Királyságnak négy nukleáris fegyverzettel felszerelt, elrettentésre használt tengeralattjárója van, melyek az országot vagy szövetségeseit ért támadás esetén válaszcsapásra is alkalmasak.

Link másolása
KÖVESS MINKET: