HÍREK
A Rovatból

Óriási béremelést kapnak a rendőrök és a katonák

A kormány szerint most Magyarország biztonsága az első, és azoknak a rendőröknek, katonáknak, határvadászoknak a megbecsülése, akik a magyar emberek védelmét választják hivatásuknak. A kommentelők szerint viszont nem ez áll a béremelés mögött.

Link másolása

Szombaton jelentette be a Kormányzati Tájékoztatási Központ, hogy tovább emelik a rendőrök és a katonák bérét. Az emelés két lépcsőben valósul meg: idén szeptemberben, majd 2024 januárjában.

A legutóbbi béremelés januárban történt, akkor 10 százalékkal nőtt az rendőrök és katonák illetménye, majd februárban hat havi fegyverpénzt is kaptak, amellyel a Kormány a járvány elleni védekezésért és a határvédelemért tett szolgálataikat ismerte el.

A kormány mostani döntése értelmében

a belügyminiszter irányítása alatt álló rendvédelmi szervek és az Országgyűlési Őrség hivatásos állományú tagjai illetménye átlagosan bruttó 116.916 forinttal emelkedik az első ütemben.

A hivatásos béremelés első része szeptember 1-jével lép életbe, a fennmaradó 2024. január 1-jével.

A mostani emelés a tiszthelyettesi állomány tekintetében átlagosan 30-44 százalék közötti, a tisztek vonatkozásában átlagosan 18-25 százalékos bérfejlesztést jelent. Szeptember 1-jével a tiszthelyettesek az eddigi 267 000 forint helyett 384 000 forintos, a pályakezdő tisztek az eddigi 393 000 forint helyett 510 000 forintos illetménnyel kezdhetik meg pályafutásukat.

De nemcsak a rendőrök, a katonák bére is nő két lépcsőben.

Egy kezdő közkatona jelenlegi 280.343 forintos illetménye, szeptemberétől 399.180 forintra, 2024. januárjától 439.098 forintra, míg egy kezdő őrmester illetménye a jelenlegi 375.064 forintról, szeptemberétől 421.834 forintra, 2024. januárjától pedig 509.287 forintra emelkedik.

A kormányzat szerint "az elhúzódó háború és a déli határon erősen fokozódó migrációs nyomás miatt" döntöttek az ország védelmének megerősítéséről. "Most Magyarország biztonsága az első, és azoknak a rendőröknek, katonáknak és határvadászoknak a megbecsülése, akik a magyar emberek védelmét választják hivatásuknak" - fogalmaztak.

A hírt a kormány hivatalos Facebook-oldalán is közzétették szombat délelőtt. A bejegyzésre már több mint 1500 hozzászólás érkezett, a kommentelők pedig egészen más okot látnak a béremelés mögött.

„Persze, hogy emelnek! Maguk mellé kell most még jobban a rendőri segítség! Féltik a valagukat, hogy majd szeptemberi, októberi rezsi után megindul ténylegesen a nép!”

„Félelem bére!! A tanárok bérét nem kell emelni, mert azok csak okosabb nemzedéket nevelnének???”

„Ez igazán időszerű volt. De nem hagy nyugodni, hogy a jövő évi költségvetésről szóló döntés idején erről még nem is hallottunk. Majd sorban jöttek a megszorítások (katamódosítás, rezsicsökkentés csökkentés) és az erre megjelenő elégedetlenség és tüntetés sorozat. Majd hirtelen a semmiből lesz béremelés a rendőröknek és a katonáknak.”

De nincs feltétlen lelkesedés a rendvédelmiseknek szóló Facebook-csoportokban sem. Az egyik oldalon például az írta az egyik hozzászóló, hogy az elmúlt másfél évtizedben folyamatos és tervezett leépítés volt, és ezek az emelések sem vonzanak be új felszerelőket, inkább a régieket hivatottak a testületnél tartani.

Más csak annyit írt, hogy "meglesz az ára" ennek az emelésnek.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
„Le kell váltani, akik így mértek” - a DK-t előző Magyar Péterről kérdeztük a majálisozókat
A Medián 24 százalékon mérte a Tisza Pártot, miközben a DK visszaesett 9 százalékra. Többek között erről is kérdeztük a párt szimpatizánsait május elsején.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. május 01.


Link másolása

A DK majálisán kérdeztük az embereket arról, hogy mi a véleményük Magyar Péterről.

Mint arról korábban írtunk, a Medián 24 százalékon mérte a Tisza Pártot, miközben a DK visszaesett 9 százalékra.

Volt, aki azt mondta, hogy

„Le kell váltani ezeket, akik így mértek, mert nem hiszem, hogy ilyen nagy különbség kell, hogy legyen.”

Másvalaki azt mondta, hogy az emberek megszédültek. Szerinte aki végiggondolja azt, hogy itt mi történt 2010 óta, az nem hihet egy olyan embernek, aki a Fidesz és a rendszer összes előnyét élvezte korábban.

Hiller István is nyilatkozott: szerinte egy megfelelő politikai munkának megvan a maga eredménye, de nem szeretne Magyar Péterrel foglalkozni.

Itt a teljes videó.

Magyar Péter Sümegen tartott országjárást május elsején, erről itt írtunk korábban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
A Republikon Intézet szerint a DK-MSZP-Párbeszéd szövetség a legerősebb ellenzéki formáció
A Republikon elnöke, Horn Gábor beszélt arról egy friss interjúban, hogy a DK-MSZP-Párbeszéd szövetség a legnagyobb ellenzéki erő ma Magyarországon a maga 22 százalékával.
Fotó: ATV - szmo.hu
2024. május 01.


Link másolása

A Fidesz a biztos pártválasztók körében 35, a DK-MSZP-Párbeszéd 22 százalékon áll, amellyel a legerősebb ellenzéki formáció jelenleg, Magyar Péter pedig 18 százalékot szerezne a Republikon Intézet áprilisi felmérése alapján - írta meg a Hirklikk.

Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke az ATV szerda reggeli Start című műsorában beszélt minderről.

A Republikon elnöke szerint a fideszes plakátok és a reklámfelületek mennyisége, a kampányköltségek mértéke, valamint a kampány stílusa megmutatja, hogy a kormánypárt jelenleg a saját „legszűkebb” szavazótáborát próbálja stabilizálni. Ez szerinte működik, mert a kormánypárt népszerűségének csökkenése megállt.

A DK-MSZP-Párbeszéd szövetség a legnagyobb ellenzéki erő ma Magyarországon a maga 22 százalékával. Horn Gábor szerint az ellenzéki szövetségnek alternatívát kell kínálni, nem Magyar Péterrel kell foglalkoznia, hanem egy önálló utat járva baloldali, liberális alternatívát kell felkínálnia a választóknak.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Így telt a május elseje a Városligetben - fotók!
Miközben a DK a Párbeszéddel és az MSZP-vel közösen majálisozott, a Városligetbe egyébként is sokan látogattak ki. Remek idő volt.

Link másolása

Idén is sokan látogattak el a Városligetbe, hogy megünnepeljék május elsejét: a munka ünnepén kiváló idő volt, és számos program várta a látogatókat.

A DK a Párbeszéddel és az MSZP-vel közösen majálisozott, Magyar Péter pedig Sümegen folytatta országjárását.

Fotóink a Városligetből.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Így majálisoztak Dobrev Kláráék - közösen ünnepelt az MSZP, a DK és a Párbeszéd
Fotókon a május elsejei ünnep. Idén az MSZP-DK-Párbeszéd közösen ünnepelte a munka ünnepét, valamint Magyarország uniós csatlakozásának huszadik évfordulóját a Városligetben.

Link másolása

Idén az MSZP-DK-Párbeszéd közösen ünnepelte a munka ünnepét, valamint Magyarország uniós csatlakozásának huszadik évfordulóját a Városligetben.

A majálisozókat arról is kérdeztük, hogy mi a véleményük Magyar Péterről, az erről szóló videót itt lehet megnézni.

Itt vannak a fotók a szerdai eseményről.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk