News here
hirdetés

HÍREK

Óriási béremelést kapnak a rendőrök és a katonák

A kormány szerint most Magyarország biztonsága az első, és azoknak a rendőröknek, katonáknak, határvadászoknak a megbecsülése, akik a magyar emberek védelmét választják hivatásuknak. A kommentelők szerint viszont nem ez áll a béremelés mögött.

Link másolása

hirdetés

Szombaton jelentette be a Kormányzati Tájékoztatási Központ, hogy tovább emelik a rendőrök és a katonák bérét. Az emelés két lépcsőben valósul meg: idén szeptemberben, majd 2024 januárjában.

A legutóbbi béremelés januárban történt, akkor 10 százalékkal nőtt az rendőrök és katonák illetménye, majd februárban hat havi fegyverpénzt is kaptak, amellyel a Kormány a járvány elleni védekezésért és a határvédelemért tett szolgálataikat ismerte el.

A kormány mostani döntése értelmében

a belügyminiszter irányítása alatt álló rendvédelmi szervek és az Országgyűlési Őrség hivatásos állományú tagjai illetménye átlagosan bruttó 116.916 forinttal emelkedik az első ütemben.

A hivatásos béremelés első része szeptember 1-jével lép életbe, a fennmaradó 2024. január 1-jével.

A mostani emelés a tiszthelyettesi állomány tekintetében átlagosan 30-44 százalék közötti, a tisztek vonatkozásában átlagosan 18-25 százalékos bérfejlesztést jelent. Szeptember 1-jével a tiszthelyettesek az eddigi 267 000 forint helyett 384 000 forintos, a pályakezdő tisztek az eddigi 393 000 forint helyett 510 000 forintos illetménnyel kezdhetik meg pályafutásukat.

De nemcsak a rendőrök, a katonák bére is nő két lépcsőben.

hirdetés
Egy kezdő közkatona jelenlegi 280.343 forintos illetménye, szeptemberétől 399.180 forintra, 2024. januárjától 439.098 forintra, míg egy kezdő őrmester illetménye a jelenlegi 375.064 forintról, szeptemberétől 421.834 forintra, 2024. januárjától pedig 509.287 forintra emelkedik.

A kormányzat szerint "az elhúzódó háború és a déli határon erősen fokozódó migrációs nyomás miatt" döntöttek az ország védelmének megerősítéséről. "Most Magyarország biztonsága az első, és azoknak a rendőröknek, katonáknak és határvadászoknak a megbecsülése, akik a magyar emberek védelmét választják hivatásuknak" - fogalmaztak.

A hírt a kormány hivatalos Facebook-oldalán is közzétették szombat délelőtt. A bejegyzésre már több mint 1500 hozzászólás érkezett, a kommentelők pedig egészen más okot látnak a béremelés mögött.

„Persze, hogy emelnek! Maguk mellé kell most még jobban a rendőri segítség! Féltik a valagukat, hogy majd szeptemberi, októberi rezsi után megindul ténylegesen a nép!”

„Félelem bére!! A tanárok bérét nem kell emelni, mert azok csak okosabb nemzedéket nevelnének???”

„Ez igazán időszerű volt. De nem hagy nyugodni, hogy a jövő évi költségvetésről szóló döntés idején erről még nem is hallottunk. Majd sorban jöttek a megszorítások (katamódosítás, rezsicsökkentés csökkentés) és az erre megjelenő elégedetlenség és tüntetés sorozat. Majd hirtelen a semmiből lesz béremelés a rendőröknek és a katonáknak.”

De nincs feltétlen lelkesedés a rendvédelmiseknek szóló Facebook-csoportokban sem. Az egyik oldalon például az írta az egyik hozzászóló, hogy az elmúlt másfél évtizedben folyamatos és tervezett leépítés volt, és ezek az emelések sem vonzanak be új felszerelőket, inkább a régieket hivatottak a testületnél tartani.

Más csak annyit írt, hogy "meglesz az ára" ennek az emelésnek.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
„Krisztina, Krisztina, gyere ki!” – több százan tüntettek a 18. kerületi tankerület előtt
A budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai személyesen mentek el átvenni a nekik címzett leveleket.

Link másolása

hirdetés

Több száz tiltakozó kísérte el péntek reggel a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium tanárait a Külső-Pesti Tankerületi Központhoz, hogy átvegyék a nekik címzett leveleket. A pedagógusok csak kettesével mehettek be a központ vezetőjéhez, Rábel Krisztinához, aki be sem mutatkozott nekik.

Végül átvették a levelet, amelyben azonnali felmondással fenyegetik őket, ha részt vesznek a tiltakozó akciókban.

Az érintett tanárok az eseményt követően arról beszéltek, hogy

a központba belépve az őket fogadó emberek nem mutatkoztak be nekik, az azonban kiderült, hogy az egyikük egy civilruhás rendőr.

A tankerületi központ vezetője elmondásuk szerint kipipálta a nevüket egy listáról, de arról nem beszélt, mi szerepel a nekik címzett levelekben.

Miután elolvasták ezeket azonban kiderült, hogy lényegében felmondással fenyegetik őket, ha részt vesznek a további „jogellenes” tevékenységben. Ez lényegében megegyezik a tanároknak eddig küldött fenyegető levelek tartalmával, azzal a különbséggel, hogy korábban a „jogellenes magatartással” a tankerületek szerint veszélyeztették a diákok jogait, most pedig már azt írták, hogy ezzel korlátozzák a tanulók jogait.

hirdetés

A levél átadását követően a beszámoló szerint

Rábel Krisztina „kétszer annyi időt” töltött azzal, hogy meggyőződjön arról, hogy a tanárok ügyvédei jelen lehetnek-e.

A tanárok ezt követően visszamentek a gimnáziumba, hogy megtartsák az óráikat, a tiltakozók azonban a helyszínen maradtak.

Az eseményről készült élő közvetítésünket itt tudod visszanézni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Vége a dalnak: 39 év után végleg bezár a soproni Lövér Hotel
A „külső körülmények kedvezőtlen alakulása” végleg térdre kényszerítette őket.

Link másolása

hirdetés

39 év után november 1-én végleg bezár a soproni Lövér Hotel - olvasható a szálloda honlapján közzétett közleményben. Mint írják: „tőlünk független külső körülmények kedvezőtlen alakulása végleg térdre kényszerít bennünket”.

A hotel vezetése már szeptember végén jelezte, hogy

a drasztikusan emelkedő rezsiköltségek miatt gondban vannak.

Akkor azonban úgy fogalmaztak, hogy véglegesen még nem dőlt el semmi. Mostanra úgy tűnik, ez megváltozott.

„Hosszú évek sikeres együttműködését követően közös megegyezéssel megszüntettük a szállodára vonatkozó üzemeltetői, bérlői szerződésünket a tulajdonos Danubius Hotels és az bérlő, üzemeltető Bartha Hotel Kft. között”

- írták. Ennek értelmében a Lövér Szálloda 2022. november 1-jétől már nem fogad vendégeket. Az ezt követő időszakra visszaigazolt rendeléssel bíró vendégeket megrendeléseit felmondják, erről külön is tájékoztatást küldtek az érintetteknek. A befizetett előlegeket visszafizetik.

hirdetés

A közleményben arra is felhívták a figyelmet, hogy akik fel nem használt utalvánnyal, vagy foglalás nélküli előleggel rendelkeznek, azok vegyék fel a kapcsolatot a szállodával.

„Ezúton köszönjük meg a tulajdonosok, munkatársaink, de mindenek előtt az Önök kitartó támogatását. A kialakult kellemetlenség miatt elnézésüket kérjük, egyúttal jó egészséget kívánunk munkatársaink nevében is, és több mint 8 év után mi is búcsúzunk Önöktől”

- zárta a közleményét Bartha Mária és Bartha György, aki szerint „nagy szomorúság ennyi értéket veszni látni”.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Nyerő Páros: „Így se, úgy se lesz olyan szép, mint én” – mondta Megyeri Csilláról Bíró Bea
Törőcsik Dani barátnője szerint az influenszer és párja mindenben utánozni szeretnék őket, Csilla pedig rá akar hasonlítani.

Link másolása

hirdetés

Egyre több feszültség van a Nyerő Páros című sztárrealityben szereplő párosok között, ahogy közeledik a végjáték. Ezt azok a feladatok is fokozzák, amiket a szereplők a játékokon kívül kapnak a szerkesztőktől.

A csütörtök esti adásban az előző napi játékot megnyerő Megyeri Csilláék kaptak két borítékot, amelyek egyike egy előny, a másik egy hátráltatás volt. Az előnyt megtartották, a hátráltatást pedig Törőcsik Daniéknak adták azzal az indokkal, hogy ők minden játékban jók, és Csilláék miattuk esnek el mindig a pénznyereménytől.

A tetoválóművész és barátnője mosolyogva fogadta a döntést, de később azért elmondták egymásnak a véleményüket erről:

„Olyan egyszerűek, mint a bot” - jelentette ki Dani.

„Az a baj, hogy szerintem fogalmuk sincs, hogy igazából mi ilyen erősek vagyunk. Nem ránk kellett volna tenni, mert ezzel velünk nem csesznek ki. Legalább végre izgalmas lesz a mai verseny, mert már kezdtem hozzászokni, hogy mindenben mi vagyunk a legjobbak”

- mondta Bíró Bea.

hirdetés

Az egykori modell arról is beszélt, hogy szerinte Csilla és Zsolti mindenben utánozni akarják őket, az influenszer pedig rá akar hasonlítani.

Lapozz, ha kíváncsi vagy, mit mondott!hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Oroszország: Zelenszkij egy „fegyverrel felpumpált szörnyeteg”, aki világháború kirobbantására szólított fel
Az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint a Nyugat nukleáris háborút szít, amihez bábnak használják az ukrán elnököt.

Link másolása

hirdetés

Lényegében világháború kirobbantására szóló felhívás volt, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy Oroszország elleni megelőző csapást sürgetett a NATO-tól - jelentette ki a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Peszkov csütörtök este arra reagált, hogy Zelenszkij az ausztráliai Lowy Intézet videokonferenciáján aznap arról beszélt, hogy a NATO-nak preventív csapást kellene mérnie Oroszországra, "hogy kizárja Oroszország nukleáris fegyverhasználatát".

Az orosz elnöki szóvivő arra figyelmeztetett, hogy egy ilyen konfliktus következményei szörnyűek és kiszámíthatatlanok lennének.

Peszkov szerint, mivel valójában Washington és London irányítja Kijev tevékenységét, ők viselik a felelősséget Zelenszkij szavaiért.

Mint mondta, az ilyen kijelentéseket a nemzetközi közösség nem hagyhatja reakció nélkül.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a Telegram-csatornáján azt állította, hogy

hirdetés
"a Nyugat nukleáris háborút szít", Zelenszkijt pedig, bábnak, kiegyensúlyozatlannak "fegyverrel felpumpált szörnyetegnek" nevezte, "akinek a keze által elpusztíthatják a világot".

Az ottawai orosz nagykövetség a Twitteren arra szólította fel a kanadai kormányt, hogy reagáljon Zelenszkij kijelentésére.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: