hirdetés

HÍREK

Orbán: Nincs még egy ilyen baloldal Európában, le vagyok sújtva azon, amit tőlük látok

A miniszterelnök szerint az ellenzék ártani akar, az a célja, hogy minél rosszabb legyen a helyzet és tovább tartson a kilábalás.
Kép forrása: Orbán Viktor Facebook - szmo.hu
2021. április 16.

hirdetés

Péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor ismét hosszan beszélt arról, mennyire felelőtlennek és károsnak tartja a baloldal politikáját.

"Most dolgoznunk kell, ezért az elemzés későbbre marad" – fogalmazott, de hozzátette, hogy nincs olyan egyetlen országban sem, mint Magyarországon.

A hazai baloldal a miniszterelnök szerint folyamatosan olyan politikát folytat, ami a járvány elhúzódását eredményezi: csak azzal foglalkoznak, hogyan nehezítsék a védekezést, a hatalom megszerzése érdekében szórakoznak emberek életével.

A kormány most nem politikai testület, hanem a védekezést irányító operatív törzs, ő is inkább ennek a vezetője, mint miniszterelnök – fogalmazott.

Újra kiemelte, hogy még mindig a parlament előtt van az ellenzéknek az a javaslata, amely megtiltotta volna, hogy keleti vakcinákkal is oltsanak. Ha ezt elfogadják, ma feleannyi ember lenne beoltva és sokkal többen haltak volna meg – ismételte el a korábban már sokszor hangoztatott mondatokat.

Megjegyezte azt is, hogy Magyarországon szerencsére egységes kormányzás van, a járványkezelés során komoly előnyt jelent, hogy nincsenek koalíciós vitáik, a KDNP ugyanis szövetségesük.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Mégis legálisan lehallgathatják az egészségügyi dolgozókat

A munkájukat bármikor ellenőrizhetik a megbízhatósági vizsgálat keretein belül, sőt ehhez még a beleegyező aláírásuk sem szükséges.
Fotó: MTI/Rosta Tibor - szmo.hu
2021. május 07.

hirdetés

Korábban mi is írtunk róla, hogy kikerült egy úgynevezett megbízhatósági vizsgálat tervezete, aminek keretében az egészségügyi dolgozókkal egy nyilatkozatot akartak aláírni a munkáltatók. Ezzel a nyilatkozattal az aláíró beleegyezett volna abba is, hogy akár a telefonját is lehallgassák. Később a Párbeszéd parlamenti képviselőjével, Szabó Tímeával azt közölték, "adminisztrációs" hiba volt a levél, nem kell semmit aláírnia a dolgozóknak.

Mint kiderült, az valóban igaz, hogy nincs szükség bárminek az aláírására, de ettől függetlenül nem nyugodhatnak meg. Kontrát Károly belügyi államtitkár válaszában a következőt írta Szabó Tímeának:

„a Rendőrségről szóló törvény 2021. január 1-jétől hatályos módosítása alapján az egészségügyi szolgálati jogviszonyban állók megbízhatósági vizsgálat alá vonhatóak.

Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény alapján ehhez nem szükséges hozzájáruló nyilatkozat aláírás.”

Ez lényegében azt jelenti, hogy az egészségügyi dolgozókat akár a hozzájárulásuk nélkül is ellenőrizheti az NVSZ.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Egy 17 éves lányt Sinopharm-oltásról értesítettek, pedig elvileg csak Pfizert kaphatna

A 16-18 évesek oltása a Pfizer vakcinájával történik, mert ez az egyedüli készítmény, amit biztosan leteszteltek ebben a korosztályban.
Fotó: MTI/Varga György - szmo.hu
2021. május 07.

hirdetés

Korábban mi is írtunk róla, hogy a kormány megkezdi a 16-18 év közöttiek oltását - sőt, a lehető legtöbb fórumon igyekeztek megszólítani a fiatalokat, hogy ne felejtsenek el péntek éjfélig regisztrálni.

Azt is többször közölte a kormányzati kommunikáció, hogy - hasonlóan a pedagógusokhoz - a középiskolás korúak is egységesen a Pfizer-BioNTech oltóanyagát kapják.

Ezért is lepődött meg a 444 egyik olvasója, akinek lánya időben regisztrált az oltásra, ám hamarosan értesítést kapott róla, hogy

„a kormányhivatal tájékoztatása szerint a jövő hét folyamán Sinopharm vakcina érkezik a rendelőbe. Kérem, hogy legkésőbb május 6. 18:00-ig jelezzen vissza egy határozott Igen-nel, amennyiben elfogadja az oltást”.

A lapnak a szülő elmondta, hogy még csak nem is páciensei a Sinopharm-vakcinát felajánló orvosnak, nem volt vele kapcsolatuk korábban, szerinte így csak a regisztrációs oldalról juthatott hozzá a gyereke email-címéhez. Így járt a lány osztálytársa is.

hirdetés

A 18 éven aluliakat egyébként nem csak adminisztratív, de orvosi okokból sem lehet a Sinopharm oltóanyagával oltani, mert még nem állnak rendelkezésre teszteredmények ebből a korosztályból.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Putyin szerint a Szputnyik V annyira hatásos, mint a Kalasnyikov gépkarabély

Nem az orosz elnök az egyetlen, aki ezzel a hasonlattal él.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. május 07.

hirdetés

Putyin csütörtökön egy videókonferencián beszélt többek között a vakcinákról is, és azt mondta, hogy

szerinte a Szputnyik V annyira hatásos, mint a Kalasnyikov gépkarabély.

Az online bejelentkezésen részt vett Tatjána Golikova miniszterelnök-helyettes is.

Nem az orosz elnök az első, aki ilyen hasonlattal élt. Korábban egy osztrák orvos is a kalasnyikovot említette példának, amikor az orosz vakcina hatásosságát fejtegette - írja a BBC.

Mint arról mi is beszámoltunk, bejegyezték Oroszországban az egyadagos Szputnyik-oltást is. Ennek hatásossága 79,4 százalék.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Orbán: A gender kifejezés jelentése tisztázatlan, valahol a nő és a férfi megjelölés között mozog

Magyarország számára alapvető, hogy a nőket és a férfiakat egyenlő bánásmód illeti meg, keresztényként számára a gender kifejezés használata jelenti az egyedüli problémát - fogalmazott.
MTI, fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher - szmo.hu
2021. május 07.

hirdetés

Magyarországnak saját szociális modellje van, a teljes foglalkoztatottságra összpontosít, amelyhez már így is nagyon közel áll - mondta a miniszterelnök a portugáliai Portóban érkezéskor tett nyilatkozatában, ahol pénteken kezdődött az EU szociális csúcstalálkozója.

Orbán Viktor azt mondta: Magyarország munkaalapú társadalmat hozott létre, amely teljes foglalkoztatottságra, erős családpolitikára, a hazai össztermék (GDP) 5 százalékát kitevő családtámogatásokra épül.

"A rendszerünk jól működik, készen állunk arra, hogy megosszuk másokkal a vonatkozó tapasztalatainkat" - fogalmazott.

Újságírói kérdésre válaszolva kijelentette: Magyarország számára alapvető, hogy a nőket és a férfiakat egyenlő bánásmód illeti meg.

Keresztényként számára egyedüli problémát a gender, mint ideológiailag motivált kifejezés használata jelenti. A kifejezés jelentése tisztázatlan, valahol a nő és a férfi megjelölés között mozog - közölte.

Aláhúzta: Magyarország nem kívánja összekeverni az ideológiai vitákat a nők és a férfiak közötti egyenlőség melletti szilárd elkötelezettséggel. Ezért a nemek közötti egyenlőség kifejezés helyett, a nők és a férfiak közötti egyenlőséget hangsúlyozza. Ez, a keresztényi megközelítés azonban mindig elutasításra talál - tette hozzá Orbán Viktor.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: