HÍREK
A Rovatból

Orbán: háború esetén menekültek százezrei vagy milliói jönnének Magyarországra Ukrajnából

A miniszterelnök szerint hazánknak van stratégiája arra az esetre is, ha háború törne ki a szomszédos országban.

Link másolása

Többek között az orosz-ukrán konfliktusról is beszélt Orbán Viktor évértékelő beszédében.

A kormányfő elmondta: „Súlyos kérdések jönnek szembe. Lesz-e háború, lesz-e pénz, lesz-e újabb járvány, lesz-e újabb migrációs hullám? Most mindenki erről beszél”.

Szerinte egy háború esetén „millió migráns érkezne Ukrajna területéről, alighanem a visszatérés reménye nélkül”.

Beszélt arról is, hogy nincs befolyása arra, ami az orosz-ukrán konfliktusban történik, de a kormánynak van stratégiája arra az esetre is, ha kitörne a háború. A miniszterelnök szerint „Európa vérszegény és sápatag” lenne az orosz befektetések nélkül. Ugyanakkor szerinte sem érdemes vitába szállni Brüsszellel, egy külön magyar modellt kell építeni, jó kapcsolatot kell ápolni Oroszországgal is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Elérhetetlenné váltak a Magyar Nemzet, az Origo, a Mandiner és a megyei lapok honlapjai szombat délelőtt
A Mandiner Facebook-oldalán technikai okokra hivatkoztak. Azóta újra elérhetőek lettek.

Link másolása

A Telex szúrta ki, hogy szombat délelőtt elérhetetlenné vált a Mediaworks honlapja, és az általuk kiadott sajtótermékek oldalai sem töltenek be. A technikai fennakadás az összes megyei lapot, a Magyar Nemzetet, az Origót, a Bors Online-t és a Mandinert is érinti.

A Mandiner Facebook-oldalán azt írták, a lap

„technikai okból átmenetileg nem elérhető. Munkatársaink már dolgoznak a probléma elhárításán, köszönjük türelmüket!”.

A problémát azóta vélhetően elhárították, az oldalak újra elérhetőek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Elutasították az V. kerületben Juhász Péter polgármester-jelöltségét, mert nem volt elég elfogadható ajánlása
Budapest V. Kerület Helyi Választási Bizottsága (HVB) a szükséges 300 ajánlásból csak 259-et fogadott el a politikustól, annak ellenére, hogy több szavazatot adott le. Azonban Juhász Péternek van lehetősége a pótlásra.

Link másolása

Az rtl.hu írta meg, hogy Budapest V. Kerület Helyi Választási Bizottsága (HVB) elutasította Juhász Péter nyilvántartásba vételét jelöltként a június 9-i választásokra. Ugyanis a Momentum, a DK, a Párbeszéd, a Mindenki Magyarországa és a Nép Pártján közös jelöltje ugyan péntekig leadott 304 ajánlást, de azok közül csupán 259 volt elfogadható a szükséges 300 helyett, melyről határozat is született.

Azonban a politikusnak május 6-án 16 óráig van még lehetősége pótolni a hiányzó ajánlásokat.

A RTL felkereste Juhász Pétert, aki elmondta: összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat, de azokat részletekben juttatja el a választási irodába. Facebook-posztjában ezt írta:

„Nem mondom, hogy meglesz, mert már megvan. A rosszat akaróknak ne dőlj be. Bevittük az első adagot 2 napja, hogy tudjuk az elutasítási arányt. (Közel 20%). A többi pedig itt van a kezemben, ezeket hétfőn visszük be, ahogy kell. De még hétvégén is utcán leszek, mert élvezem a beszélgetést az itt élő emberekkel."

A V. kerületben az előválasztás során Juhász győzött a helyi ellenzéki frakcióvezetővel, Kovács Alex Gábborral szemben. A ellenzék közös jelöltje a fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter kihívója lesz a júniusi önkormányzati választáson.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
A kispártoktól veszi el a szavazókat Magyar Péter pártja: itt vannak a legfrissebb közvélemény-kutatási adatok
A Publicus szerint az összes megkérdezett körében 30 százalékon áll a Fidesz–KDNP EP-listája, a DK–MSZP–Párbeszéd szövetség és a Tisza Párt pedig egyaránt 16-16 százalékot érne el.

Link másolása

Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a Momentum Mozgalomtól, a Magyar Kétfarkú Kugya Párttól, a Mi Hazánktól és a Mindenki Magyarországa Mozgalomtól veheti el a legtöbb szavazót - írja a Népszava.

Ugyanakkor a kegyelmi botrányt követően sok olyan fideszes szavazó lett, akik a bizonytalanok közé álltak be, és ezzel továbberősíthetik a Magyar vezette pártot.

A lapnak nyilatkozott Pulai András, a Publicus Intézet igazgatója friss felmérésükről. Elmondta, hogy az új politikai erő aligha a kormánypártoktól venné el a szavazókat, a legnagyobb vesztesek most a kispártok lesznek.

A felmérés alapján kiderült, hogy az összes megkérdezett körében 30 százalékon áll Deutsch Tamás vezette Fidesz–KDNP EP-listája, a DK–MSZP–Párbeszéd szövetség és a Magyar Péter-féle Tisza Párt egyaránt 16-16 százalékot érne el.

A Mi Hazánk listájára 3 százalék, a Momentum Mozgalom és a Kétfarkú Kutya Párt listáira pedig 2-2 százalék szavazna. De az LMP és a Jobbik képviselői is 1-1 százalékot kapna.

Az ellenzéki összefogás Budapesten erősebb Magyar Péter pártjánál: ugyanis a DK-MSZP-Párbeszéd listájára a válaszadók 29 százaléka, a Tisza Pártra viszont csak a 8 százaléka szavazna.

Ezzel szemben a megkérdezettek vidéken jobban támogatják Magyar Péteréket, mint a fővárosban. A megyeszékhelyeken az ellenzéki összefogás 16, míg a Tisza Párt támogatottsága 18 százalékon áll. Viszont a kisebb településeken is erősebb a Tisza Párt, mint DK-MSZP-Párbeszéd közös listája.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: 3-4-5 képviselői helyet szeretnénk elvinni a Fővárosi Közgyűlésben, hogy döntő szavunk lehessen
A TISZA Párt politikusa szerint egyre többen látják, hogy nem érdemes kis pártra szavazni, mert nem fognak mandátumhoz jutni, ugyanakkor a Fideszt erősítik a végén a mandátumkiosztásnál.

Link másolása

Magyar Péter kampánykörútját kísérte napokon keresztül a Gulyáságyú Média, Jánosházán pedig interjút is adott nekik. Ebben többek között arról beszélt a TISZA Párt alelnöke, hogy legalább három, négy vagy öt képviselői helyet szeretne szerezni a leendő Fővárosi Közgyűlésben. A célja, hogy „Orbán és Gyurcsány ne rabolhassa le tovább közösen Budapestet” – mondta.

A főpolgármesteri posztról úgy vélekedett, hogy jelenleg egyik jelöltet sem tudják támogatni, és nem indítanak saját jelöltet sem.

„Bár a legfrissebb felmérések azt mutatják, hogy akár 30-34 százalékot is kaphatnánk a fővárosban, tehát még eséllyel indulhatnánk egy főpolgármester-választáson, de ahhoz már nincs idő, hogy közgyűlési többséget is gründoljunk mögé, és egy ilyen béna kacsát nem szeretnénk, aki a DK és a Fidesz képviselőinek ki van szolgáltatva”

– mondta.

Ugyanakkor a választás után elképzelhető, hogy a TISZA Párt nélkül nem lesz többsége sem a Fidesznek, sem a DK-nak.

„Onnantól fogva egy módon tudnak majd működni, hogy összeáll az, ami összetartozik egyébként is, a DK és a Fidesz”

– vélte Magyar Péter.

„Mindenki tudja, hogy az egész választási rendszer, az egész politikai status quo arra volt felépítve, hogy legyen egy Gyurcsány 10-15-20 százalékkal, legyen egy szétaprózódott ellenzék, akit mindig össze lehet gyurcsányozni, és legyen a nagy monolit tömb, a Fidesz” - mondta. Hozzátette: most ez a felállás megszűnni látszik. Egyre többen látják, hogy nem érdemes kis pártra szavazni, mert nem fognak mandátumhoz jutni, ugyanakkor a Fideszt erősítik a végén a mandátumkiosztásnál.

Azt is egyre többen ismerik fel, hogy egy Gyurcsány-mentes ellenzékre van szükség.

A TISZA Párt alelnöke bízik benne, hogy egyre több DK-s is rájön arra, hogy a NER-t csak egy új alternatíva tudja leváltani, "és átjönnek hozzánk".

Ezzel tisztul a politikai paletta, és kevesebben lesznek a a kompromittálódott, levitézlett ellenzékből is.

VIDEÓ: Magyar Péter: A Fidesz a hatalmát meg a lopott lóvét akarja megőrizniv


Link másolása
KÖVESS MINKET: