HÍREK
A Rovatból

Orbán: A Fidesz „európai politikai agglegény” lett, miután már nem volt keresnivalója az Európai Néppártban

Azt is mondta, hogy Magyarországot az elmúlt években többször is megpróbálták „keresztre feszíteni” az Európai Parlamentben.

Link másolása

Soha nem látott méreteket öltött az Európai Unióban az ideológiai nyomásgyakorlás - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, miután a Karmelita kolostorban fogadta Marine Le Pent, a francia Nemzeti Tömörülés elnökét.

A magyar kormányfő, a Fidesz elnöke Marine Le Pennel közös nemzetközi sajtótájékoztatóján azt mondta: az Európai Bizottság a szerződések őréből ideológiai központtá vált, a Brezsnyev-doktrína modernizált, európai uniós formáját tapasztalja meg Lengyelország és Magyarország is naponta.

Orbán Viktor azt mondta: a megbeszélésen szomorúan állapították meg, hogy az Európai Unión belül az ideológiai nyomásgyakorlás soha nem látott méretet öltött. A migráció és a nyílt társadalom propagálása soha nem látott mértéket ért el, és a bizottság a szerződések őréből ideológiai központtá alakult át - tette hozzá.

A Brezsnyev-doktrína a Szovjetunió világrendszerében azt jelentette, hogy ha valamelyik tagállam eltért a központilag megszabott ideológiától, akkor a szocialista tábor többi tagja jogosulttá vált arra, hogy beavatkozzon az érintett állam belső ügyeibe - jelentette ki. Hozzátette: kétségkívül nem mindegy, hogy mi a beavatkozás formája, hiszen a szovjet tankokkal történő beavatkozás sokkal brutálisabb, mint a jogállamisági eljárás, de ettől még beavatkozás marad.

"És ennek a Brezsnyev-doktrínának a modernizált európai uniós formáját látjuk most, amelyet nemcsak Lengyelország, hanem Magyarország is naponta megtapasztal" - fogalmazott.

Kijelentette: Magyarországot az elmúlt években többször is megpróbálták "keresztre feszíteni" az Európai Parlamentben. Köszönetet mondott Marine Le Pennek, amiért minden egyes alkalommal, amikor az Európai Parlamentben igazságtalanul támadták Magyarországot, akkor ő és pártja is mindig kiállt Magyarország mellett.

Közölte: a tárgyalásokon megállapították, hogy nagy kihívások előtt állnak, az EU versenyképessége csökken a világgazdaságban, és nincs kellő politikai befolyása és ereje a nemzetközi térben. Hangsúlyozta: nem tudták megoldani az unióra nehezedő migrációs nyomást. Ez - fogalmazott - "egy élő seb", folyamatos tehertétel és kihívás. Kitért arra is, hogy nem tudnak megküzdeni az unió szintjén az energiaárak elszabadulásával sem.

Orbán Viktor kijelentette: ellenezik, hogy bármifajta európai szuperállam jöjjön létre.

A kormányfő közölte: megállapították azt is, hogy egész Európában a hagyományos pártstruktúrák átalakulófélben vannak, és ebben az átalakulásban együtt akarnak működni egymással.

Az európai jobboldal mindenképpen megújulásra szorul, és a Fidesz érdekelt abban, hogy létrejöjjön egy új csoportosulás - mondta Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke úgy fogalmazott: pártja "európai politikai agglegény" lett, tekintettel arra, hogy az Európai Néppárt "olyan mértékben a főáramú baloldali ideológia hálójába került", hogy ott már nem volt keresnivalója a Fidesznek.

Orbán Viktor emlékeztetett: az új csoportosulás döntő lépését már korábban megtették, hiszen július elején 15 európai párt, a Fidesz és a francia Nemzeti Tömörülés is aláírt egy közös nyilatkozatot. Szerinte ez volt a "jégtörés", azóta építik az együttműködést, és ennek fontos állomása ez a találkozó is. Hozzátette: a következő hetekben és hónapokban szeretnék, ha ez a folyamat felgyorsulna.

Kérdésre válaszolva kiemelte: kifutott a talaj azon pártszövetségek alól, amelyek az elmúlt 30-40 évben létrejöttek, egy új korszak jön, ezért keresi azokat a partnereket, akikkel ebben az új korszakban együtt tudnak működni.

Marine Le Pen és pártja potenciális szövetséges - mondta, majd hozzátette: a tárgyalások elején vannak, ezért nem tud válaszolni arra, milyen formát fog majd ölteni az együttműködés, de a szándék megvan, az biztos.Közölte: szolidárisak Matteo Salvini volt olasz belügyminiszterrel, aki "rendkívül igazságtalan" eljárás alatt áll.

"Salvini a mi hősünk", aki belügyminiszterként bebizonyította, hogy még a tengeren is meg lehet állítani a migrációt - mondta a miniszterelnök, aki szerint az ilyen emberek az európai politikában elismerést és tiszteletet érdemelnének, nem jogi eljárásokat.

Kérdésre válaszolva leszögezte: az Európa jövőjéről szóló vitában a magyar vélemény középpontjában a migráció, a szuverenitás és a szabadság áll majd. Hangsúlyozta: az intenzitás, ahogyan a migránsok érkeznek Európa határaihoz változik, de a "seb ugyanúgy nyitott", ez a kérdés nincs elrendezve, nincs válasz arra, hogy Európa mit akar kezdeni a migrációval. Tiszta vizet kell önteni a pohárba - folytatta, kijelentve, hogy a magyar álláspont szerint a migráció rossz dolog, ezért alapvetően védekezni kell ellene.

Arra a kérdésre, hogy melyik francia elnökjelöltet támogatná, a magyar kormányfő azt mondta: Magyarország tiszteli a francia népet, és egyáltalán nem gondolja, hogy állást kellene foglalnia bármilyen rá tartozó döntésben, különösen nem akkor, ha az egy személyre vonatkozik.

Szintén kérdésre válaszolva leszögezte: európai démosz nincsen, ezért nem is lehet a népakaratot európai szinten kifejezni, csak nemzetállami szinten. A szuperállam brüsszeli elképzelései tévutat jelentenek - tette hozzá.

A kormányfő arra is kitért: az EU asztalán lévő "klímavédelminek mondott" szabályozási csomag tönkre fogja tenni az egész európai középosztályt, ezért minden eszközt be kell vetni, hogy ezt megakadályozzák.

Közölte: arra kérte Marine Le Pent, hogy tegyen meg mindent azért, hogy Franciaország is álljon ki a középosztályt megvédő, a mostani magas energiaárakra adott kormányzati válaszok mellett.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter elárulta, miről beszél mostanában Varga Judittal, és a gyerekeivel való kapcsolatáról is mesélt
17 éves fia nagyon nehezen viseli az apja új szerepkörével járó terheket. Varga Judittal ugyanakkor annak interjúja óta is tartja a kapcsolatot, bár kommunikációjuk egy témára korlátozódott.

Link másolása

Kedden este 9 órától több mint egy órán keresztül élőzött a TikTokon Magyar Péter. A politikus baranyai országjárásáról jelentkezett be, többek között kedvenceiről mesélt, de rappeléssel és viccmeséléssel is szórakoztatta a közönséget.

Érkezett azonban kérdés volt feleségéről is. A TISZA Párt elnöke az utóbbi időben nem szívesen nyilatkozik Varga Juditról, amióta a volt igazságügyi miniszter Hajdú Péter műsorában súlyos, verbális és fizikai erőszakkal vádolta meg. Most azonban Magyar Péter válaszolt arra, hogy tartják-e a kapcsolatot. Mint mondta, az utóbbi időben a kommunikáció három fiukra korlátozódott.

„A gyerekekről szoktunk beszélni, másról mostanában nem”

– mondta el a politikába nemrég beszállt egykori állami cégvezető.

Más a gyerekeiről kérdezte a NER-t otthagyó friss politikust. Erről kicsit hosszabban is beszélt: 17 éves fiáról elmondta, hogy nem örül apja új szerepkörének.

„Nehezen emészti meg, amikor azt mondtam neki, hogy ezt érte is csinálom. [...] A két kisebb, 13 és 10 évesek, mindketten nagyon jó focisták, az MTK-ban játszanak. Annyira nem folynak bele, de érzékelik, hogy az apjuk élete most sűrűbb, de remélem, hamarosan többet lehetek velük”.

Azt a live alatt többször is megemlítette, hogy a körülötte kialakult helyzetben a legjobban az zavarja, hogy nem tud elég időt tölteni a gyerekeivel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter tüntetést hirdetett péntekre – nem kis célt fogalmazott meg
A politikus a bicskei gyerekotthonban történtek miatti felelősségre vonást szeretne, ezért a Belügyminisztérium elé szervezi demonstrációját.

Link másolása

Tüntetést szervez péntekre a Belügyminisztérium elé Magyar Péter – ezt a politikus pécsi országjárásán jelentette be.

A demonstráció célja, hogy Pintér Sándor lemondását és a kormány távozását követeljék az újabb gyerekotthonban kipattant botrány miatt.

Magyar bejelentette: átfogó gyermekvédelmi reformot hirdet, hogy ne történhessen meg még egyszer az, mint előzőleg a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban. Elmondta, a város felé jövet olvasta a hírt, hogy előzetes letartóztatásba helyezték egy fővárosi gyermekotthon munkatársát, miután többek ellen szexuális abúzust követett el.

Közölte: pénteken (április 26-án) a Belügyminisztérium budapesti épülete elé vár mindenkit 18 órára. Mint mondta:

„Elég volt, megvédjük a gyermekeinket egy olyan kormánytól, amely kereszténynek hazudja magát, de két és fél hónap alatt arra nem volt képes, hogy bocsánatot kérjen az áldozatoktól. Kitüntette a gyanúsítottat, kegyelmet adott az elítéltnek, és nem kért bocsánatot, hanem ehelyett álságos Alaptörvény-módosításokat ígérget, miközben újra és újra megtörténik a szörnyűség az intézetek négy fala között”.

via Magyar Hang


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Megvédjük a gyermekeinket egy olyan kormánytól, ami kereszténynek hazudja magát
Péntekre tüntetést hirdetett a Belügyminisztérium elé az újabb gyerekotthonban kipattant botrány miatt. Szerinte a kormány alaptörvény-módosítása álságos, miközben „újra és újra megtörténik a szörnyűség az intézmények falai közt”.

Link másolása

Pénteken 18 órára újabb tüntetést hirdetett meg Magyar Péter, ezúttal Budapestre, a Belügyminisztérium épülete elé. A demonstráció célja, hogy a tárcát vezető Pintér Sándor lemondását és a kormány távozását követeljék az újabb gyerekotthonban kipattant botrány miatt.

Magyar mindezt az országjárása pécsi állomásán jelentette be, és azt is hozzátette, hogy átfogó gyermekvédelmi reformot hirdet, hogy ne történhessen meg még egyszer az, mint előzőleg a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban.

„Megvédjük a gyermekeinket egy olyan kormánytól, ami kereszténynek hazudja magát, de két és fél hónap alatt arra nem volt képes, hogy bocsánatot kérjen az áldozatoktól. Kitüntette a gyanúsítottat, kegyelmet adott az elítéltnek, és nem kért bocsánatot, helyette álságos alaptörvény-módosítást ígérget, miközben újra és újra megtörténik a szörnyűség az intézmények falai közt”

- mondta a pécsi fórumon.

Az eseményről készült élő bejelentkezést ITT tudod visszanézni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Megtelt a Széchenyi tér Magyar Péter pécsi fórumán – fotók
A Búza térről sétáltak át a résztvevők a Széchenyi térre, ahol a politikus a szokásos nemzeti színre festett furgon platójáról beszélt. Baranya megyében folytatta az országjárását, ahol péntekre egy újabb budapesti demonstrációt hirdetett meg.

Link másolása

Pécsen folytatódott Magyar Péter országjárása, kedden délutána Széchenyi téren tartott a beszédet a politikus.

Itt egy újabb demonstrációt jelentett be, a belügyminisztérium épülete elé péntekre. Mindezt azután, hogy elmondása szerint, a város felé jövet olvasta a hírt, hogy előzetes letartóztatásba helyezték egy fővárosi gyermekotthon munkatársát, miután többek ellen szexuális abúzust követett el.

Azt is elmondta, hogy átfogó gyermekvédelmi reformot hirdet, hogy ne történhessen meg még egyszer az, mint előzőleg a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban.

„Megvédjük a gyermekeinket egy olyan kormánytól, ami kereszténynek hazudja magát, de két és fél hónap alatt arra nem volt képes, hogy bocsánatot kérjen az áldozatoktól. Kitüntette a gyanúsítottat, kegyelmet adott az elítéltnek, és nem kért bocsánatot, helyette álságos alaptörvény-módosítást ígérget, miközben újra és újra megtörténik a szörnyűség az intézmények falai közt”

- mondta a pécsi fórumon.

Magyar szerda délelőtt több fotót is megosztott a Facebook-oldalán a keddi eseményről, amelyeken látszik, mennyien voltak a pécsi Széchenyi téren. A politikus itt is a korábbi tüntetésekről ismerős, nemzeti színekkel lefújt furgonról beszélt az érdeklődőknek.

A szerdai bejegyzésben a fotók mellé azt írta:

„Köszönjük Pécs, Köszönjük Baranya!”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk