News here
hirdetés

HÍREK

Novák Hunor: tudok feljelentésről a fóti orvos ellen az orvosi kamaránál és a rendőrségen is

Egy szülő írt neki, akinek szintén volt konfliktusa a fóti orvossal az ügyeleten, a gyerekét vitte oda. Az orvost a kamaránál és a rendőrségen is feljelentette.

Link másolása

hirdetés

Dr. Novák Hunor gyermekorvos is posztolt egyet a fóti orvos ügyében.

Egy szülő írt neki, akinek szintén volt konfliktusa a fóti orvossal az ügyeleten, ahová a gyermekét vitte. Az eset után pedig az Orvosi Kamaránál és a rendőrségen is feljelentést tett.

"Saját információk a fóti orvosról:

01.08-án szombaton kaptam egy kétségbeesett üzenetet Facebookon egy szülőtől, fotókkal. A gyanú szerint

igen szakszerűtlenül látta el a fóti ügyeleten egy férfi orvos a gyermekét, és óriási traumát okozott neki. Utána szegény bekakilt, rémálmai voltak. A szülő elmondása szerint őt többszörösen megalázta, megszégyenítette, gyalázta vizsgálat közben az orvos. A szülő már akkor említette nekem: feljelentést fog ellene tenni a rendőrségen és az orvosi kamaránál is. Én néhány rövid tanáccsal, kezelési javaslattal láttam el online, majd egy másik orvos vizsgálta.

Később, hétfői napon jelent meg a Borsban egy hír egy fóti, szabadidejében testépítéssel foglalkozó ügyeletes orvosról, aki megverte a rá támadó beteget és kísérőjét. Elsőre jót mosolyogtam a történeten, aztán eszembe jutott ez a pár nappal korábbi levélváltás, hiszen ott is fóti ügyeletről volt szó. Írtam az édesanyának, hogy véletlenül nem ugyanaz az orvos volt-e az ő esetükben.

hirdetés

De, ugyanaz. Hangsúlyozom: ez az eset teljesen más, mint a verekedős, és jóval azelőtt szereztem róla tudomást, minthogy a verekedős történt megjelent volna a médiában. A szülő az orvosi kamaránál is feljelentést tett és a rendőrségen is, ezekről a dokumentumokat is elküldte, azokat elolvashattam.

Azóta a sajtóban megjelent: az érintett orvost a hírek szerint már több munkahelyéről is kirúgták, sőt, korábban egy női (!!!) orvos kollégáját bántalmazta, fojtogatta. Mire az feljelentést tett, a hírek szerint jogerősen 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték az orvost közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés miatt. De az erkölcsi bizonyítványából ez nem derült ki, és tovább dolgozhatott.

Ezzel szemben mai napon az alábbi híreket olvastam:

'A lapnak megszólalt Lestár felettese is, Grécs László, aki azt mondta: mellette állnak a jelenlegi helyzetben, a panaszok többsége pedig el sem jutott hozzájuk hivatalosan.'

'Hivatalos panaszok nem érkeztek hozzájuk sem betegek, sem kollégák részéről, az online kommentekkel pedig nem tudnak foglalkozni, mert azok nem hivatalos panaszok.'

Szerintem érdemes lenne az online kommentekkel is foglalkozni. A fóti ügyelet Google értékelése 2,4-es átlagú; és többen panaszkodnak ott egy "Mr. Szteroid" becenevű férfi orvos elfogadhatatlan viselkedésére. Egyet tudok biztosan: a nekem írt szülő az Orvosi Kamaránál és rendőrségen is feljelentést tett, erről láttam a dokumentumokat. Ezek hamarosan el kell jussanak a feletteseihez is, így nem mondhatja senki azt, hivatalosan nem kapott panaszt.

Nem kívánok és nem is célom ítélkezni, a többi a hatóságok, a kamara feladata. A pácienseknek orvosokba vetett bizalmának megtartása érdekében azonban fontos, hogy tisztességesen vizsgálják ki az ügyet, ne zárjon össze az orvostársadalom pusztán azért, mert orvoskollégáról van szó.

Akit pedig atrocitás ért, ne féljen panaszt tenni!"


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
Megvan, mi okozta II. Erzsébet halálát
Szeptember 8-án, helyi idő szerint 15 óra 10 perckor halt meg a királynő.

Link másolása

hirdetés

A királynő halotti anyakönyvi kivonata szerint a 96 éves uralkodó halálát az „öregkor” okozta - írja a BBC.

A skót hatóságok csütörtökön tették közzé a dokumentumot, amin II. Erzsébet lányának, Anna hercegnőnek az aláírása szerepel.

A dokumentum rögzíti, hogy szeptember 8-án, helyi idő szerint szerint 15:10-kor (magyar idő szerint 16:10-kor) halt meg II. Erzsébet a skóciai Balmoralban.

A palota a haláleset után közleményében azt írta, a királynő „békésen hunyt el”.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
„Matolcsy György mondata lökte történelmi mélységbe a forint árfolyamát”
A Portfolio elemzője szerint a gyengülés oka, hogy a jegybank bejelentette, nem emeli tovább a kamatot. A szakértők most már 440 forintos euroárfolyamot és 20 százalék fölötti inflációt várnak.

Link másolása

hirdetés

A portfolio.hu elemzője szerint a gyengülés közvetlen kiváltó oka az, hogy a jegybank két napja bejelentette, nem emeli tovább a kamatot - számolt be róla az RTL Híradó.

Csütörtökön újabb történelmi mélypontra zuhant a forint: napközben 424 forintnál is többe került egy euró és 437 forintnál is többe egy dollár.

A Portfolio elemzője szerint Matolcsy György mondata lökte történelmi mélységbe a forint árfolyamát a dollárhoz és az euróhoz képest is, a piac ugyanis magasabb kamatszintre számított.

"Ami közvetlen kiváltó oka volt ennek a mostani forintgyengülésnek, az meglátásunk szerint egyértelműen az, hogy a Magyar Nemzeti Bank lezárta a kamatemelési ciklusát" - fogalmazott Beke Károly.

Matolcsy György kedden jelentette be, hogy 13 százalékra emelték az alapkamatot, további emeléseket azonban nem terveznek a forintgyengülés megállítására.

"Nem megyünk azonban tovább, mert innentől kezdve úgy látjuk, hogy az infláció, mint máshol is, de Magyarországon már öngerjesztő lenne" - fogalmazott a jegybank elnöke.

hirdetés
Beke Károly elemző szerint a folyamatot csak az állíthatná meg, ha a kormány gyorsan egyezségre jutna az Európai Bizottsággal az uniós támogatások kifizetéséről. Ellenkező esetben azonban az emberek közvetlenül is érzik majd gyenge a forint hatását - tette hozzá.

"Ha az újabb forintgyengülési hullám ha kitart néhány hétig, akkor majdnem biztosra vehetjük, hogy fogunk látni 20 százalék fölötti inflációt a következő hónapokban Magyarországon" - fogalmazott a Portfolio elemzője.

Videó: Az RTL Híradó riportja


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
CNN: Orosz hadihajókat figyeltek meg hétfőn ott, ahol aztán felrobbant a gázvezeték
A múlt héten pedig tengeralattjárókat is láttak nem messze ezektől a területektől egy forrás szerint.

Link másolása

hirdetés

Az orosz hadiflotta támogatóhajóit figyelték meg hétfőn és kedden a Balti-tengernek azon részén, ahol felrobbant és szivárogni kezdett az Északi Áramlat gázvezeték - jelentette a CNN két nyugati hírszerző forrására hivatkozva.

Az egyik forrás szerint a múlt héten orosz tengeralattjárókat is megfigyeltek nem messze ezektől a területektől.

A CNN forrásai szerint azonban arról nincs információjuk, hogy közük lehettek-e a gázvezeték megrongálásához.

Egy dán katonai tisztviselő a CNN-nek elmondta, orosz hajók rutinszerűen megjelennek a térségben, de hangsúlyozta, hogy ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy Oroszország okozta a károkat.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a CNN értesüléseit az MTI szerint úgy kommentálta, hogy a Balti-tengerről van szó, és a NATO-tagországoknak azon a vidéken sokkal több repülő, úszó és egyéb haditengerészeti eszköze észlelhető, ezért - mint mondta - "ezek teljesen ostoba, mondjuk úgy, hogy elfogult hírek".

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
Felakasztotta magát egy újpesti gimnázium diákja
Az iskola Facebook-oldalát elárasztották a szülők és a diákok együttérző kommentjei.

Link másolása

hirdetés

Felakasztotta magát egy fiatal, aki az Újpesti Bródy Imre Gimnáziumba járt - számolt be róla a Metropol.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a 24.hu-nak megerősítette a diák halálhírét.

A rendőrség közölte, hogy nem merült fel idegenkezűség és bűncselekmény gyanúja, és közigazgatási eljárásban vizsgálja az eset körülményeit.

Az iskola Facebook-oldalát elárasztották a szülők és a diákok együttérző kommentjei.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: