News here
hirdetés

HÍREK

Novák Hunor: tudok feljelentésről a fóti orvos ellen az orvosi kamaránál és a rendőrségen is

Egy szülő írt neki, akinek szintén volt konfliktusa a fóti orvossal az ügyeleten, a gyerekét vitte oda. Az orvost a kamaránál és a rendőrségen is feljelentette.

Link másolása

hirdetés

Dr. Novák Hunor gyermekorvos is posztolt egyet a fóti orvos ügyében.

Egy szülő írt neki, akinek szintén volt konfliktusa a fóti orvossal az ügyeleten, ahová a gyermekét vitte. Az eset után pedig az Orvosi Kamaránál és a rendőrségen is feljelentést tett.

"Saját információk a fóti orvosról:

01.08-án szombaton kaptam egy kétségbeesett üzenetet Facebookon egy szülőtől, fotókkal. A gyanú szerint

igen szakszerűtlenül látta el a fóti ügyeleten egy férfi orvos a gyermekét, és óriási traumát okozott neki. Utána szegény bekakilt, rémálmai voltak. A szülő elmondása szerint őt többszörösen megalázta, megszégyenítette, gyalázta vizsgálat közben az orvos. A szülő már akkor említette nekem: feljelentést fog ellene tenni a rendőrségen és az orvosi kamaránál is. Én néhány rövid tanáccsal, kezelési javaslattal láttam el online, majd egy másik orvos vizsgálta.

Később, hétfői napon jelent meg a Borsban egy hír egy fóti, szabadidejében testépítéssel foglalkozó ügyeletes orvosról, aki megverte a rá támadó beteget és kísérőjét. Elsőre jót mosolyogtam a történeten, aztán eszembe jutott ez a pár nappal korábbi levélváltás, hiszen ott is fóti ügyeletről volt szó. Írtam az édesanyának, hogy véletlenül nem ugyanaz az orvos volt-e az ő esetükben.

hirdetés

De, ugyanaz. Hangsúlyozom: ez az eset teljesen más, mint a verekedős, és jóval azelőtt szereztem róla tudomást, minthogy a verekedős történt megjelent volna a médiában. A szülő az orvosi kamaránál is feljelentést tett és a rendőrségen is, ezekről a dokumentumokat is elküldte, azokat elolvashattam.

Azóta a sajtóban megjelent: az érintett orvost a hírek szerint már több munkahelyéről is kirúgták, sőt, korábban egy női (!!!) orvos kollégáját bántalmazta, fojtogatta. Mire az feljelentést tett, a hírek szerint jogerősen 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték az orvost közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés miatt. De az erkölcsi bizonyítványából ez nem derült ki, és tovább dolgozhatott.

Ezzel szemben mai napon az alábbi híreket olvastam:

'A lapnak megszólalt Lestár felettese is, Grécs László, aki azt mondta: mellette állnak a jelenlegi helyzetben, a panaszok többsége pedig el sem jutott hozzájuk hivatalosan.'

'Hivatalos panaszok nem érkeztek hozzájuk sem betegek, sem kollégák részéről, az online kommentekkel pedig nem tudnak foglalkozni, mert azok nem hivatalos panaszok.'

Szerintem érdemes lenne az online kommentekkel is foglalkozni. A fóti ügyelet Google értékelése 2,4-es átlagú; és többen panaszkodnak ott egy "Mr. Szteroid" becenevű férfi orvos elfogadhatatlan viselkedésére. Egyet tudok biztosan: a nekem írt szülő az Orvosi Kamaránál és rendőrségen is feljelentést tett, erről láttam a dokumentumokat. Ezek hamarosan el kell jussanak a feletteseihez is, így nem mondhatja senki azt, hivatalosan nem kapott panaszt.

Nem kívánok és nem is célom ítélkezni, a többi a hatóságok, a kamara feladata. A pácienseknek orvosokba vetett bizalmának megtartása érdekében azonban fontos, hogy tisztességesen vizsgálják ki az ügyet, ne zárjon össze az orvostársadalom pusztán azért, mert orvoskollégáról van szó.

Akit pedig atrocitás ért, ne féljen panaszt tenni!"


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
„Ömlik belőlem a vér, én ezt nem fogom túlélni” - közzétették a felvételt, ahogy a karácsonykor megkéselt rendőr segítséget kér
A fiatal őrmester szegycsontja alatt fúródott be a penge.

Link másolása

hirdetés

Lingvai Péter őrmestert 2020. december 24-én késelte meg egy zavart férfi egy újpesti társasház lépcsőházában. A támadót a járőrtársa lelőtte, Pétert pedig életveszélyes állapotban szállították kórházba.

A férfi a Budapesti Zsaruk podcast adásában beszélt a támadásról. Az adásban lejátszották azt a rendőrök közti rádióforgalmazást is, amelyen Péter bejelentette, hogy megszúrták és mentőt hív magához - szúrta ki a Telex. A döbbenetes felvételen hallható, ahogy a fiatal férfi azt mondja: Azonnal küldjetek mentőt, Kassai19, szúrt sérülés!

"Több helyen megszúrtak. Ömlik belőlem a vér, én ezt nem fogom túlélni."

A társai ekkor azt válaszolták, hogy mindjárt ott vannak. Ezután az őrmester még azt is elmondja, hogy a hasfalán szúrták meg, a seb körülbelül öt centiméter széles. Ekkor a dizspécser azt mondja, hogy ne Peti forgalmazzon, hanem inkább a társai, és hogy fogják le a sebét! A beszélgetés azzal zárul, hogy megérkezett a mentő, akik ellátják a kollégát.

Az adásban az őrmester azt mondta, hogy a penge a szegycsontja alatt fúródott bele a testébe, és az is kiderült, hogy még most is volt egy műtétje a sérülése miatt.

hirdetés

A teljes adást itt lehet megnézni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Itt a feketeleves a kisvállalkozóknak: Varga Mihály szerint hozzá kell nyúlni a katához
A pénzügyminiszter-jelölt szerint azt is meg kell fontolni, hogy az önkormányzati forrásokat az államkincstárnál kelljen tartani felhasználásig.

Link másolása

hirdetés

Csütörtökön hallgatta meg az országgyűlés költségvetési bizottsága Varga Mihály pénzügyminiszter-jelöltet, aki az előző kormányban is ezt a posztot töltötte be. A HVG tudósítása szerint Varga többek között arról beszélt: nem tervez a kormány adóemelést a költségvetési stabilitás érdekében, ugyanakkor a kamara tapasztalatai nyomán úgy látja,

a nagyon sikeres katánál meg kell vizsgálni, hogy változatlan formában fennmaradhat-e.

A kisvállalkozók tételes adójába nem először nyúlnának bele: 2021 januárja óta ha egy katás vállalkozó egy év alatt egy cég felé több mint 3 millió forintot számláz, akkor ez fölötti rész után 40 százalékos adót kell fizetni a számlát befogadó cégnek. Ennek a változásnak a hátterében akkor az állt, hogy kiszűrjék a kata keretében végzett burkolt foglalkoztatást.

Varga most azt is kiemelte, hogy a tételes, alapesetben havi 50 ezer forintos adót fizetők később ebből nagyon alacsony nyugdíjra számíthatnak, ami társadalmi feszültséget okozhat majd. Ez is indokolja azt, hogy hozzá kell nyúlni a katához.

Az alapvető élelmiszerek áfamentességére, és általában az áfacsökkentéssel kapcsolatban Varga azt mondta, hogy nem árt azt is figyelembe venni, a növekvő jövedelmek nyomán kisebb terhet jelent ma már a forgalmi adó megfizetése, a rászorulók támogatását pedig a költségek csökkentésével, például a rezsicsökkentéssel tartják elképzelhetőnek.

A pénzügyminiszter-jelölt azt is elmondta: tovább szigoríthatják az önkormányzatok költéseit. A HVG összefoglalója szerint ennek előzménye, hogy a csődbe jutott Sberbanknál volt 2 milliárd forintja Pilisvörösvárnak, más önkormányzatok pedig látra szóló betétben tartanak több száz millió forintot, ami komoly értékvesztést jelent ilyen mértékű infláció mellett. Varga szerint ezért érdemes megfontolni, hogy az önkormányzati forrásokat az államkincstárnál kelljen tartani felhasználásig.

hirdetés
Nem akarnak lazítani a hitelfelvételen sem: ha egy önkormányzat hitelt akar felvenni, azt továbbra is csak állami jóváhagyással teheti meg.

Varga meghallgatásán az is kiderült, hogy miközben a nyugdíjügyek a jövőben tárcája alá tartoznak majd, a bankok Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter felügyelete alá kerülnek, a gazdaságfejlesztési uniós támogatások (GINOP) pedig az uniós forrásokat menedzselő Navracsics Tiborhoz.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
„Tessék, itt az a pasi, aki Orbán Viktor vagyonát őrzi” – az utca emberét kérdeztük Mészáros Lőrincről és Várkonyi Andreáról
Hétfőn tette le az esküt a Parlamentben Orbán Viktor, aki ötödszörre lesz Magyarország miniszterelnöke. A hivatalos ceremónián vendégként jelen volt Mészáros Lőrinc és párja, Várkonyi Andrea is.

Link másolása

hirdetés

Arról kérdeztük most az embereket, mit szólnak ahhoz, hogy az ország egyik leggazdagabb embere, aki eddig kerülte a nyilvánosságot, most egy hivatalos eseményen is megjelent.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Megrázó felvétel látott napvilágot egy találatot kapott orosz vadászrepülő utolsó perceiről
A hangfelvételen azt hallhatjuk, ahogy a pilóta nyugtatni próbálja magát, miközben katapultáláshoz készül.

Link másolása

hirdetés

Rövid, de nagyon felkavaró hangfelvétel terjed az interneten, melyet állítólag egy találatot kapott, orosz Szu-34-es vadászbombázó utolsó percéről rögzítettek – számol be a Portfolio.hu.

Az orosz gép rádióadását állítólag az ukrán hírszerzés fogta el és publikálta, hitelességét nem lehet megerősíteni független forrásból. A képen egy balesetet szenvedett MiG-29-es látható egy repülőgép-bemutatóról, nem pedig egy lelőtt Szu-34-es, vélhetően ezt a képet csupán illusztrációs célzattal használták az ukránok.

A hangfelvételeken ugyanakkor a találatot kapott gépről származik. Azon egy női géphang közli, hogy a repülő találatot kapott, és mindkét hajtóműve ég.

A pilóta közben próbál nem pánikba esni és nyugtatni magát, miközben a megfelelő pillanatra vár, hogy katapultálni tudjon.

A végén ordítás hallható, de becsapódásnak nincs jele, a pilóta valószínűleg katapultált és élve megúszta a felkavaró incidenst.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: