News here
hirdetés

HÍREK

Nagyobb leállás jön az egyik magyar banknál, még utalni sem lehet majd

Átmeneti szünetelést, lassulást tapasztalhatnak a K&H Bank ügyfelei bizonyos szolgáltatásokban.

Link másolása

hirdetés

"Tájékoztatjuk, hogy 2022. október 22-én (csütörtök) 20:00-tól 2022. október 23. (péntek) 08:00-ig banki informatikai rendszerek fejlesztése miatt elektronikus csatornáink és az azon elérhető pénzügyi és kiegészítő pénzügyi szolgáltatások szünetelhetnek, valamint a bejövő azonnali utalások visszautasításra kerülnek" – olvasható a K&H honlapján.

Október 8-án 03:00 és 06:00 óra között karbantartások miatt átmeneti szünetelést, lassulást tapasztalhatnak az ügyfelek bizonyos szolgáltatásokban. Október 16-án már nagyobb időintervallumban lesznek leállások. Az ezzel járó szolgáltatáskiesések a jelenlegi szabályozás értelmében bankszünnapnak minősülnek.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Orbán Viktornak üzent Al Di Meola: „Ne gazdagítsd az ördögöt, Putyint!“
A világhírű zenész gyakran lép fel Magyarországon, többek között a kormánnyal szimpatizáló Mándoki László koncertjein.

Link másolása

hirdetés

Gyakori vendége Magyarországnak Al Di Meola világhírű fúziósdzsessz-zenész – többek között fellépett legutóbb Mándoki László vihar miatt lefújt Dísz téri koncertjén is.

Aki követte a zenész közösségi médiás aktivitását, eddig is tudhatta, hogy gyakran szólal meg politikai, közéleti ügyekben is, gyakoriak Donald Trump-ellenes posztjai és kommentjei. Most azonban az európai, és közvetlenül a magyar politikához is hozzászólt – szúrta ki a 444.

Di Meola Orbán Viktor posztja alatt kommentelt, és a magyar kormány szerinte Putyint támogató politikáját bírálta.

Először Gál Kinga fideszes EP-képviselő békepárti kommentjére írta válaszul a következőt: „Ha a béke pártján állnak, kérje meg Orbánt, hogy NE TÁMOGASSA PUTYINT!”

Később egy hosszabb megjegyzést is írt, amelyben próbálja jobb belátásra bírni a magyar kormányfőt, többek között jelezve, hogy más országok is le tudnak válni az orosz energiahordozókról.

„De Viktor, te támogatod Oroszországot azzal, hogy az ő gázukat és olajukat veszed! Ha más országok le tudtak róla válni, nektek is sikerülhet!

hirdetés
Ne gazdagítsd az ördögöt, Putyint!”

– írja többek között a zenész, hozzátéve, hogy mindannyiunknak teljes mellszéleséggel ki kellene állnia Ukrajna mellett a hazájukat védő harcban.

Korábban Orbán Viktor büszkén posztolt egy lemezt, amit maga Al Di Meola dedikált neki.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Negyedik helyen is szivárog az Északi Áramlat gázvezeték
A legújabb helyet a svéd parti őrség fedezte fel.

Link másolása

hirdetés

Egy újabb, negyedik ponton is szivárog a gáz az Északi Áramlat vezetékből – ezt közölte a svéd parti őrség a Svenska Dagbladet svéd napilappal.

„A negyedik helyszínt azt követően fedezték fel, hogy az Oroszországot és Németországot összekötő vezetékpár hétfőn három helyen megrongálódott”

– írja a lap.

A szivárgási pontok közül kettő a svéd, kettő pedig a dán kizárólagos gazdasági övezet területén van – közölte a hvg.hu.

Korábban mi is írtunk róla, hogy dán és svéd földrengéskutatók is jelentették, hogy erős lökéshullámokat érzékeltek az Északi Áramlat vezetékeinél észlelt gázszivárgások környékén. A svéd szeizmológiai központ munkatársa akkor azt nyilatkozta, kétség nem fér hozzá, hogy robbanások történtek.

hirdetés

Az esetről nemrég Tálas Péter biztonságpolitikai szakértőt kérdeztük:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Két hónapig gáz nélkül maradhat egy zuglói társasház, amit az MVM levágott a hálózatról
Nem tudták visszakötni őket a rendszerbe, mert probléma technikai probléma történt.

Link másolása

hirdetés

Akár két hónapra gáz nélkül maradhat egy zuglói társasház, pedig csak néhány óra kimaradásra számítottak egy felújítás miatt.

Az MVM levágta őket a hálózatról, majd ekkor derült ki, hogy vissza már nem tudják kötni őket, mert probléma van a rendszerrel.

„[Úgy volt, hogy] az új csőre rákötik a házat és mindenki megy tovább. Délben derült ki, hogy ez nem történik meg, azóta sincs gázunk. Az MVM azt mondja, azért, mert nem tömített a gázvezetékrendszer” – mondta el a házban lakó Szabó M. István, aki arról is beszélt, rutinmunkának indult az eset. Az RTL Híradó a helyszínen járt, akkor 15 fok volt az épületben.

Szőcs Andrásék 11 hónapos kislányukkal maradtak fűtés nélkül.

„Hidegzuhanyként ért minket a hír, hogy akár két hónapig is fűtés és melegvíz nélkül maradhatunk. Mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy a lakásban ne legyen meleg”

– nyilatkozták a Híradónak.

„Semmilyen szivárgás nem volt sehol. Erről jegyzőkönyv készült. Nem is értjük, hogyan nyilvánították most hirtelen életveszélyessé a hálózatot. Azt akarják, hogy az egészet felújítsuk” – mondta el a ház közös képviselője, Gyarmati Stefánia. „Érdekes módon amikor egy ilyen elzárás történik, rögtön megtalálnak minket vállalkozók az ajánlattal, hogy ők azonnal tudnak jönni, azonnal felmérnek és nagyon, nagyon jó ajánlatot tudnak adni” – tette hozzá.

hirdetés
Az RTL Híradó riportja a fűtés nélkül maradt társasházról


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés
HÍREK
Sötétbe borult Kuba, miután lecsapott a hurrikán a szigetországra
Akár 205 km/h-s széllökések is előfordulhattak a mérések szerint. Elképesztő pusztítást végzett a hurrikán, amely most az USA felé vette az irányt.

Link másolása

hirdetés

Kuba egésze áram nélkül maradt, miután az Ian névre keresztelt hurrikán végigsöpört a sziget nyugati részén, az ország fő dohánytermesztő vidékén - számolt be róla az Al Jazeera.

A vihar miatt leállt fővárostól, Havannától 100 km-re keletre, Matanzasban található Antonio Guiteras erőmű, az ország legnagyobb áramtermelője. Emiatt 11 millióan maradtak áram nélkül.

A vihar miatt több ezer embert evakuálni kellett. A helyiek valóságos pusztításról számoltak be a közösségi médiában: vízzel elárasztott utcákról, megrongálódott épületekről, kicsavart fákról. A hatóságok eddig két ember halálát erősítették meg.

hirdetés

Fotó: MTI/EPA/EFE/Yander Zamora

Fotó: MTI/AP/Ramon Espinosa

A hurrikán érkezése idején akár 205 km/h-ás széllökések is előfordulhattak a mérések szerint. Az Ian hurrikán most az Egyesült Államok partjai felé tart. Floridában Ron DeSantis kormányzó szerint 2,5 millió ember evakuálását kezdték meg, és figyelmeztették a lakosságot, hogy nagy károkat és áramkimaradást is okozhat a szélsőséges időjárás.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: