News here
hirdetés

HÍREK

Minden idők leggazdagabb magyar kormánya lehet az ötödik Orbán-kormány

A vagyonnyilatkozatok alapján igen vagyonosak az alakuló kormány lehetséges tagjai.

Link másolása

hirdetés

Milliárdokban mérhető a most alakuló kormány hivatalosan még be nem jelentett tagjainak összesített vagyona a vagyonnyilatkozataik alapján – írja a hvg360.

Mint megírtuk, Orbán Viktor szerdán megbeszélést tartott folytatott az új kormánya lehetséges minisztereivel a kormányalakításról a Karmelita kolostorban. A tanácskozáson Csák János, Gulyás Gergely, Lázár János, Nagy István, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Palkovics László, Pintér Sándor, Rogán Antal, Semjén Zsolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Varga Judit vett részt. Szijjártó Péter és Varga Mihály hivatalos útjuk miatt voltak távol.

Azt még nem lehet biztosra tudni, hogy a felsorolt politikusok biztosan a leendő kormány tagjai lesznek-e, és ha igen, milyen pozícióban. Ha azonban marad ez a névsor, a most alakuló lehet minden idők leggazdagabb magyar kormánya. A lap a legfrissebb vagyonnyilatkozatokat vette alapul a lehetséges kormánytagok vagyonának becsléséhez, de hozzáteszik, hogy ezek nem adnak teljes képet a politikusok ingóságairól és ingatlanjairól.

Orbán Viktor például a vagyonnyilatkozata alapján semmilyen megtakarítással, értékpapírral vagy nagy értékű ingósággal, műtárggyal nem rendelkezik. Budapest XII. kerületében van egy lakása, ami csak felerészben az övé, ezen kívül Felcsúton birtokol még egy házat.

hirdetés

Rogán Antalnak 616 millió forint megtakarítása van, és azokat a Szakonyfalu környéki erdőket és rétet birtokolja, mint eddig, más ingatlana továbbra sincs.

Gulyás Gergelynek két XI. kerületi társasházi lakása van, megtakarítással azonban nem rendelkezik.

Varga Mihálynak állampapírban 19,85 millió, részvényben 18,74 millió forintja van. Két második kerületi lakásban van tulajdonrésze, emellett felerészben tulajdonos egy mintegy 3 ezer négyzetméteres zártkertet, és tulajdonosa egy 626 négyzetméteres teleknek Karcagon.

Pintér Sándor 17 ingatlannal és 45 millió forintnyi megtakarítással rendelkezik készpénzben, a feleségével közösen pedig 94 millió forint egyéb megtakarítása is van. Emellett rendelkezik 520 ezer dollárral és közel 60 ezer euróval.

Szijjártó Péter 9,9 millió forint megtakarítást tart bankban, értékekpapírokban több mint 3 millió forintot, biztosítási eszközlapokban pedig több mint egymillió forintot. Rendelkezik egy 1586 négyzetméteres ingatlannal Dunakeszin, valamint egy nyaralóval Balatonedericsen.

Palkovics Lászlónak 10 millió forintja van készpénzben, bankban pedig 16 milliója. Tulajdonosa egy 20 ezer négyzetméteres szántónak Pölöskén, egy erdőnek Alsónemesapátiban, és egy kecskeméti családi háznak.

Nagy István 9 millió forintot tart a bankszámláján, kétmilliója van készpénzben és 3,5 millió forintja nyugdíjpénztárban. Rendelkezik egy 9 milliós életbiztosítással is. Mosonmagyaróvári háza mellett több erdő, gyümölcsös és legelő tulajdonosa, de méhészete is van.

Varga Juditnak hitelei vannak a vagyonnyilatkozata szerint, megtakarítása nincsen. Budán és Balatonhenyén vannak ingatlanjai, emellett egy Volvo, egy 1993-as mesterhegedű és egy Yamaha pianínó tulajdonosa.

Lázár Jánosnak 14,5 millió forint készpénze van, további 8 milliót tart bankban. Összesen 36 ingatlan tulajdonosa részben vagy egészben. 2021-ben Hódmezővásárhelyen vett egy 22,9 és egy 7,8 hektáros szántót, valamint felerészben tulajdonosa lett egy 4,4 hektáros területnek is. Rendelkezik egy 2017-ben vásárolt, tíz éves Land Roverrel, egy 2019-ben vásárolt Mini Cooper Cabrióval, és továbbra is lízingel egy 2019-es évjáratú Land Rovert.

Navracsics Tibornak utoljára a 2014-es évéről kellett vagyonnyilatkozatot tennie, akkor megtakarítása nem volt, csak egy 2006-os Renault-ja és egy budakeszi háza.

Szalay-Bobrovniczky Kristófnak jelenleg 22 cégben van valamilyen tulajdonrésze, különböző üzletei milliárdokat hoznak minden évben. A vagyonáról azonban nincsenek pontos becslések.

Nagy Márton vagyonáról sincsenek pontos adatok. 18 évig dolgozott a Magyar Nemzeti Bankban, 2017-ben ügyvezető igazgatóként nettó 2,751 millió forintot keresett havonta. Egyes számítások szerint akkoriban hat, a jegybankhoz köthető cégnél volt igazgatósági, igazgatótanácsi tag, ami összesen bruttó 7–9 millió forint jövedelmet is jelenthetett.

Csák János vagyonáról nem található sok nyilvános adat. 2019-ben a 24.hu-nak adott interjúban annyit mondott, hogy Mészáros Lőrinc és Tiborcz István vagyonosabb, mint ő.

Forrás: rtl.huhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Az első napon összeomlott a népszámlálás online rendszere
A kérdőíveket október 16-áig lehet az interneten kitölteni. Azonban már az első nap sem sikerült zökkenőmentesen.

Link másolása

hirdetés

A nagy érdeklődés miatt az első napon összeomlott a népszámlálás online rendszere - írja a Telex.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, szombaton kezdődött a népszámlálás, amelyen a részvétel kötelező.

A kérdőíveket október 16-áig lehet az interneten kitölteni,

ezután számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyekből nem érkezett be online a kérdőív. A népszámlálásban mindenkinek törvényi kötelezettsége rész venni. Aki ezt megtagadja, azt akár 200 ezer forintra is megbírságolhatják.

A Telexnek azonban szombaton napközben már több olvasó is jelezte, hogy nem tudnak részt venni a népszámlálásban, mert az online felület nem működik megfelelően.

Estére már nyilvánvalóvá vált, hogy hiba történt.

hirdetés
A népszámlálás zöld számát felhívva ugyanis egy robothang egyből arról tájékoztatta a telefonálókat, hogy a nagy érdeklődés miatt a népszámlálás online rendszere összeomlott.

Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy mikorra állhat helyre a rendszer.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Nemzeti Közszolgálati Egyetemet utolérte a spórolás: télre bezárnak a kollégiumok és az uszoda, az épületben nem lehet 18 foknál melegebb
Még a saját eszközöket sem lehet az intézmény hálózatról tölteni egy szombaton közzétett rektori utasítás szerint.

Link másolása

hirdetés

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemet is utolérte a sporolás: télre bezárják a kollégiumokat, az uszodát, az épületekben nem lehet több 18 foknál és nem lehet többé „a saját használatú eszközöket” az egyetemi hálózatról tölteni - ez derül ki az intézmény Hallgatói Önkormányzata által szombaton közzétett rektori utasításból. A bejegyzés szerint a 35/2022. számú rektori utasítás

„nagy változásokat hoz el az egyetemi életben”.

A bejegyzés szerint december 17. és február 11. között a Diószegi Úti Kollégium és a ZMLEC kivételével bezárnak a kollégiumok. December 19. és január 9. között a Szárnyépületet kivételével minden épület bezár. December 19. és 2023. január 31. között bezár az uszoda is.

Az egyetemi épületekben – kivéve a Ludovika Aréna uszodai létesítményét és az egészségügyi ellátást biztosító helyiségeket –, így

a kollégiumokban is csak 18 fokra lehet felfűteni a helyiségeket.

A bejegyzésben megosztott rektori utasításból az is kiderül még többek között, hogy

 • nemcsak az uszoda zár be december második felétől, hanem a vívóterem és a lövészklub is,
 • az egyetemi épületek díszkivilágítását este 9 órakor lekapcsolják,
 • a kézszárítók és a világítótestek felét le kell kapcsolni,
 • nem lehet többé „a saját használatú eszközöket” az egyetemi hálózatról tölteni,
 • és havi 40 ezer forintban korlátozzák a személyi használatra is adott céges kocsik tankolását.

  Az oktatási kérdésekben is születtek rendelkezések. Így ahol azt a tantervek lehetővé teszik, preferálni kell a Tanulmányi és Vizsgaszabályzatban (a továbbiakban: TVSZ) meghatározottak szerinti jegymegajánlást és az évközi értékelést. A vizsgaidőszakban a TVSZ szerinti távolléti vizsgáztatás rendelkezéseit kell alkalmazni,

  hirdetés
  a tavaszi félév pedig szükség szerint távolléti oktatásban indul majd.

  „Ezek a szabályok számos kérdést vetnek fel, amelyeket összegyűjtve a HÖK egyeztetéseket kezdeményez az Egyetem vezetésével, hogy a lehető leggyorsabban egyértelműsítsük a tanulmányi kötelezettségeket” - írta a bejegyzésben a Hallgatói Önkormányzat.


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


 • hirdetés
  HÍREK
  Leállította a Gazprom a gázszállítást Olaszország felé
  Az olaszok Ausztrián keresztül kapnak orosz gázt. A Gazprom most osztrák szabályozási problémák miatt állította le a szállítást.

  Link másolása

  hirdetés

  A mai naptól kezdve a Gazprom nem szállít gázt az Eninek – mondta az Eni SpA, Olaszország legnagyobb olajtársaságának szóvivője a Bloombergnek szombaton.

  Az orosz állami egy Ausztrián átmenő vezetéken keresztül szállította a gázt Olaszországnak.

  Az orosz gázt importáló OMV szóvivője a lapnak azt mondta, hogy a szállítás megszakítása csak Olaszországot érinti, Ausztria továbbra is kap gázt, az OMV nemrég épp nagyobb mennyiséget is kapott.

  A Gazprom szombati közleményében azt írta, hogy felfüggesztette az Ausztrián keresztül Olaszországba irányuló gázszállítást, mivel

  az osztrák üzemeltető nem volt hajlandó megerősíteni a "szállítási nominációkat", az Ausztriában szeptemberben bevezetett új szabályozást követően.

  Az orosz állami cég azt is hozzátette, hogy dolgoznak a probléma megoldásán, és az olasz Eni is felvette a kapcsolatot a Gazprommal.

  A Bloomberg emlékeztet, hogy Olaszország elegendő alternatív gázforrást szerzett Észak-Afrikából, hogy pótolja az esetlegesen kieső orosz gázt. Múlt hónapban az ügyre rálátó források a lapnak azt mondták, hogy az Algériából és Egyiptomból érkező szállítások felfutása ezt fedezni fogja.

  hirdetés


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  hirdetés
  HÍREK
  Kiderült, melyik postahivatalok zárnak be Budapesten, a soroksári fiókot petícióval mentené meg a polgármester
  35 alacsonyforgalmú postahivatalt fognak bezárni. Bese Ferenc azonban nem tartja elfogadhatónak az újtelepi fiók megszűnését.

  Link másolása

  hirdetés

  Kiderült, melyek lesznek azok a budapesti postahivatalok, amelyeket október 8-tól bezárnak - írja a Telex.

  A Magyar Posta pénteken közölte, hogy

  35 alacsony forgalmú budapesti postát bezárnak, mert így akarnak takarékoskodni.

  Eddig azonban az nem derült, melyik postahivatalok húzzák le a végleg a rolót október 7-én este. A Telex szombaton szúrta ki, hogy az eredeti sajtóközlemény végén megjelent egy lista, amelyben felsorolták a bezárásra ítélt postákat.

  Az egyik ilyen hivatal a soroksári Újtelepen található. A kerület polgármestere, Bese Ferenc szombaton a Facebook-oldalán azt írta, hogy tavasszal találkoztak a Magyar Posta egyik vezetőjével és lobbiztak - a lakossági igényekre való tekintettel - az újtelepi posta bővítéséért.

  Bese azt elismerte, hogy „azóta Európa és benne Magyarország helyzete nagymértékben megváltozott a háború és az annak következményeképpen fellépett energiaválság miatt”, és a posta is energiatakarékossági intézkedéseket vezet be.

  hirdetés
  „Ennek ellenére nem tartjuk elfogadhatónak az újtelepi posta bezárását, valamint elvártuk volna az intézkedést megelőző tájékoztatást”

  - írta a városvezető, aki később azt is bejelentette: petíciót indítanak az újtelepi posta bezárása ellen.


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET: