HÍREK
A Rovatból

Mészáros Lőrinc nagyon elhúzott Csányi Sándortól a leggazdagabbak listáján

A felcsúti gázszerelő-üzletembernek vagyona már majdnem 480 milliárd forint, Csányié még a 400 milliárdot sem éri el.

Link másolása

Magasan veri már Mészáros Lőrinc az OTP elnökét, Csányi Sándort a Forbes Magazin legfrissebb, az 50 leggazdagabb magyart bemutató listáján.

A felcsúti milliárdos vagyona már eléri a 479,4 milliárd forintot, míg a banktulajdonos ennél 86 milliárddal kevesebbel, 393,4 milliárd forinttal rendelkezik.

Mészáros tőzsdei mamutcégét, az Opus Globalt alaposan megrángatta a koronavírus , de az árfolyam az év végére visszakapaszkodott, a tőzsdén kívüli érdekeltségei pedig tovább arattak.

A Forbes szerint a jövőben Mészáros még jobb időkre számíthat, hiszen üzletileg érdekelt Paks II. építésében, a kínai óriáshitellel készülő Budapest–Belgrád-vasútvonal projektjében és a három pénzintézet összeolvadásával létrejövő bankholdingban is. Ezzel egyébként egy olyan pénzintézet jön létre, ami közel kétmilliós ügyfélkörével a második legnagyobb lesz a Csányi-féle OTP mögött.

A lista harmadik helyére a leginkább a Wallis csoportról ismert, főleg ingatlanban utazó Veres Tibor futott be. Érdekeltsége, a Wing Magyarország legnagyobb ingatlanos cége, és már nemcsak a magyar piacon erős, a lengyel Echo Investment többségi részesedésének felvásárlásával is komoly régiós pozíciókat szerzett.

Érdekesség, hogy a 10 leggazdagabb magyar között két orosz is szerepel: Rahimkulov Timur (4. hely) 257 milliárd, testvére, Ruszlan (7. hely) pedig 240 milliárd forint vagyonnal büszkélkedhet.

Apjuk, Megdet Rahimkulov a rendszerváltozás után a Gazprom képviselőjeként érkezett Magyarországra, és hamarosan óriási befolyásra tett szert az energetikai és a bankszektorban egyaránt. Ő mára visszaköltözött Oroszországba, tíz éve vagyona alapját főként OTP- és Mol-részvényei adták. Vagyona az amerikai Forbes szerint körülbelül 1,4 milliárd dollárra (több mint 560 milliárd forintra) rúg.

Az ötödik helyen az erotikus szolgáltatásokat kínáló cégekből meggazdagodott Gattyán György, míg a hatodikon az MPF Industry Group főrészvényese, a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének társelnöke, a magyar Nemzetgazdasági Miniszter tanácsadója, Felcsuti Zsolt áll.

Befért az első tízbe Demján Sándor özvegye és családja, és bár a vagyon apadni látszik, azért megelőzik Szíjj Lászlót, a néhány év alatt a legnagyobb útépítővé nőtt Duna Aszfalt tulajdonosát, aki tavaly azzal került be a hírekbe, hogy az ő jachtján nyaralt feleségével Szijjártó Péter külügyminiszter.

A leggazdagabbak becsült vagyona 2020-ban:

1. Mészáros Lőrinc és családja 479,4 milliárd forint

2. Csányi Sándor 393,4 milliárd

3. Veres Tibor 258,6 milliárd

4. Rahimkulov Timur 257 milliárd

5. Felcsuti Zsolt 246,1 milliárd

6. Gattyán György 245,6 milliárd

7. Rahimkulov Ruszlan 240 milliárd

8. Demján Sándorné és családja 214,3 milliárd

9. Szíjj László 184,4 milliárd

10. Széles Gábor 146 milliárd

Bige Lászlót újabb ügyben vádolták meg hűtlen kezeléssel, de a műtrágyakirály cégcsoportja, a Nitrogénművek eredményén ez egyáltalán nem látszott meg, sőt a Forbes közlése alapján javultak a paraméterei. 115 milliárdos vagyonnal jelenleg a 12. helyen áll.

Garancsi István, a miniszterelnök barátja 66,7 milliárd forintos becsült vagyonnal a lista 23. helyére tudott felkerülni. Ő tavaly a soproni kaszinója mellé, megszerezte az öt fővárosi játékterem-koncessziót is, és Szalay-Bobrovniczky Kristóffal együtt a néhai Andy Vajna kaszinóbirodalmának tulajdonosa lett. A csoport ontja a pénzt, legalábbis tavaly 32,8 milliárdos forgalomból 11,7 milliárdos profitot csinált.

Nem tűnt el a leggazdagabbak közül a miniszterelnökkel 2015-ben látványosan szakító, egykor a Fidesz gazdasági főemberének számító Simicska Lajos sem: ő jelenleg 39 milliárdra becsült vagyonnal a 37. helyen áll.

Andy Vajna özvegyétől, Vajna Tímeától májusban Garancsi és Szalay-Bobrovniczky megvásárolta a holding legértékesebb szeletét, a kaszinókat. A Forbes becslése szerint 15-16 milliárd forintos üzletről lehetett szó. Ezzel a filmproducer özvegyének vagyona megközelítőleg 38,6 milliárd forintot tesz ki, ami a lista 41. helyére elegendő.

Az ismertebb nevek közül szerepel még a listán Váradi József, a Wizz Air tulajdonosa, Schmitt Mária, a Terror Háza igazgatója 35,1 milliárddal és Hernádi Zsolt, a MOL vezérigazgatója 28,7 milliárd forintos vagyonnal.

via 24.hu

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Van esélye egy előrehozott választásnak, ha a Fidesz nem megy bele, eltűnnek
Churchillel ellentétben Magyar nem fogna össze az ördöggel. Szerinte Márki-Zay összefogott, és el is bukott emiatt.

Link másolása

Ma délelőtt Battonyán folytatta Magyar Péter országjárását. Körülbelül százfős tömeg előtt beszélt, illetve beszélgetett az ott megjelentekkel.

Amikor a választásokra került a sor, érdekes eszmefuttatásba kezdett.

Én azt gondolom, hogy azért fontos a június 9-i választás, mert ha ott olyan eredményt érünk el, ami a Karmelitából is látszik, akkor még jobban meg fognak rettenni ezek a fideszes bűnözők.

Az ő érdekük is lesz egyébként egy előrehozott választás, az egyetlen esélyük,

hiszen a politikában mindenki tudja, hogy van egyfajta folyamat, a pillanat uralása, ezt ők most elvesztették, és egyre többen ébrednek föl. Nem véletlenül próbálok körbemenni az országba, hogy egyre több emberhez eljussunk. Szerintem van esélye egy előrehozott választásnak, nyilván annak is, hogy kibekkelik ezt a még hátralévő másfél-két évet, de akkor úgy fognak járni, mint a szocialista párt, hogy eltűnnek. Én a helyükben megragadnám az alkalmat.

Többségük nem lesz, de még megőrizhetik a pártjukat.

Egy résztvevő Heller Ágnest idézte (aki Churchillt idézte), aki annak idején azt mondta, hogy még az ördöggel is össze kell fogni, hogy Orbánékat leválthassák (Heller akkor a Jobbikra gondolt).

Erre Magyar így válaszolt:

„Én az ördöggel nem fogok összefogni. Márki-Zay Péter összefogott az ördöggel, nem akarom megnevezni, és szerintem nem ment vele semmire.”

Az idézett rész nem sokkal a videó 29. perce előtt kezdődik.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Földön alvó gyerekek, tömeg, káosz és tanácstalanság a Dubaji reptéren – több magyar is pórul járt
A várakozók között van Csobot Adél és Istenes Bence, továbbá volt kollégánk is. Az ő beszámolójából tudjuk, hogy a háborús helyzet miatt az izraeli és iráni állampolgárok elsőbbséget élveznek a káoszban.
Fischer Gábor - szmo.hu
2024. április 19.


Link másolása

Miután Dubajra pillanatok alatt zúdult le egy évnyi csapadékmennyiség, egy időre a repülőtér is víz alá került. Habár a víz már visszahúzódott, de a menetrend azóta sem áll helyre.

Vannak olyan családok, melyek több napja a repülőtéren élnek, és reménykednek, a következő géppel hazajutnak.

A szerencsésebbeknek jutott egy pad, vagy asztal, ami körül kialakíthatják táborukat, sokak azonban a kövön alszanak, többedik napja.

Így járt Csobot Adél és Istenes Bence is, akik Instasztoriban osztották meg nem mindennapi kalandjukat, melyet a Story.hu talált meg.

„24 órája úton két gyerekkel, abból eddig tízet a reptéren töltöttünk, és senki nem tudja, mikor mehetünk tovább. Tom Hanksnek érzem lassan magam”

Emlékezetes a Tom Hanks főszereplésével bemutatott Terminal című film, melyben a főhős hónapokra New York repülőterén ragad.

Volt kollégánk, Csákvári Péter is az Instagramon osztotta meg történetét. Ahogy írja, egy kapunál három géphez állnak sorba és nem lehet tudni, végül melyik indul el valójában. Kéri az otthoniakat, hogy lessék a Flightradart, mikor tűnik fel végre az ő gépük a radaron. Elmesélte ezt is, hogy mind az Izraeliek, mind az Irániak elérték, hogy előbb ők mehessenek haza a háborús helyzet miatt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


A Rovatból
Visszaléptek Vitézy Dávid javára – egy főpolgármester-jelölttel kevesebb indul júniusban
„A mai nappal felfüggesztem a főpolgármester-jelölti kampányomat, és arra kérem a támogatóimat, hogy a főpolgármester-választáson Vitézy Dávidot támogassák” – jelentette be Brenner Koloman, a Jobbik – Konzervatívok főpolgármester-jelöltje.

Link másolása

Brenner Koloman az Indexnek elmondta, hogy azért indult jelöltként, mert sem Szentkirályi Alexandra, „a fideszes egypárti túlhatalom jelöltje”, sem „a balliberális oldal a Karácsony Gergely mögé felsorakozó pártokkal nem egy polgári Budapestben hisz, hanem zsákmányként tekint a fővárosra”.

Brenner a visszalépését azután jelentette be, hogy részt vett Vitézy Dávid, az LMP és Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltjének programbemutatóján.

„Vitézy Dávid személye és szakmai elhivatottsága garancia lehet arra, hogy a polgárok valódi problémáit meghallva, és nem a pártközpontokból diktált megoldásokkal álljon elő.”

– indokolta a döntést Brenner, hozzátéve, hogy bár nem ért mindenben egyet Vitézyvel, sok közös pont van a programjukban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


Többéves mélyponton a Fidesz támogatottsága, de még így is biztosan vezet
A párt támogatottsága egy friss felmérés szerint csökkenő tendenciát mutat. Magyar Péter pártját egyelőre még nem tudták mérni.

Link másolása

Az IDEA Intézet jórészt a Magyar Péter által szervezett április eleji tüntetés előtt készítette 1500 fős, az ország teljes lakosságára nézve reprezentatív kutatását, amiből kiderül, hogy

a Fidesz támogatottsága ugyan többéves mélyponton van, még így is magabiztosan vezetik a hazai pártok népszerőségi rangsorát.

A kutatók szerint a kormánypártok 25, a DK pedig 11 százalékon áll a teljes felnőtt népesség körében, míg a Momentum, a Mi Hazánk és az MKKP támogatottsága 5 százalék alá csökkent, Magyar Péter pártját, a Tiszát viszont az adatgyűjtés ideje alatt nem tudták mérni, mert akkor még nem lehetett tudni, hogy melyik formációhoz fog csatlakozni.

Az IDEA Intézet kutatása egyébként 2,3 százalékos hibahatárral dolgozik, tehát az 5 százalék alá mért pártok valójában akár be is juthatnának a parlamentbe a kutatás szerint, ha most tartanák az országgyűlési választásokat.

Link másolása
KÖVESS MINKET: