HÍREK
A Rovatból

„Mennyire lehet hülye? Hogy lőhet egy megjelölt állatra?” – kiborultak a svájci kommentelők a kilőtt szürke farkas miatt

A svájciak fel vannak háborodva, a magyar kommentelők szégyenkeznek, hogy épp nálunk történt meg ez.

Link másolása

A Gruppe Wolf Schweiz természetvédő szervezet Facebook-oldalán csütörtökön posztolták ki az M237 jelű farkas pusztulását, azóta majdnem 600 kommentet kapott:

„Nem írhatom le amit gondolok különben megint letilt a Facebook” – írta az egyik svájci kommentelő, és kb. ez a hangvétel jellemző általában is a hozzászólásokra.

A legtöbb svájci hozzászóló a vadászt, illetve általában a vadászatot tartja felelősnek a történtekért. Ilyen kommentek születek:

„Remélem, a vadász rács mögé kerül, és egy életre elveszíti a vadászengedélyét”

"A vadászt egy életre börtönbe kellene zárni!"

"Itt az idő lefegyverezni a vadászokat!”

„Hogyan lőhet egy megjelölt állatra? Mennyire lehet hülye?”

„És mi lesz hamarosan a svájci farkasokkal is, ha szeptembertől januárig lehet vadászni rájuk? Indul a mészárlás!”

Azoknak, akik szerint nem kellett volna közölni a tartózkodási helyet, a Gruppe Wolf azt írta: mindig nagy késéssel közölték, hogy hol jár a farkas, ez alapján tehát nem lehetett megtalálni. Az állaton lévő jeladó épp azt akadályozta meg, hogy levadásszák.

A poszt alatt a magyar hozzászólók sajnálkozásukat, szégyenérzetüket fejezték ki azért, hogy ez megtörténhetett Magyarországon.

A kommentek közt írt az Aggteleki Nemzeti Park oldala is:

"Mindent elkövetünk, hogy az igazság kiderüljön és a bűnös kézre és a törvény elé kerüljön. Borzalmasan sajnáljuk az esetet. Mást most nem mondhatunk. Dolgozunk, hogy segíthessünk."

A politika is rárepült az ügyre itthon:

Már csaknem 30 ezren követelik petícióban, hogy a kiszabható legnagyobb büntetést kapja a tettes. Az ügyben egy szabolcsi vadászt hallgathattak ki, de a rendőrség részleteket nem közölt. Akár három év börtönt is kaphat, aki kilőtte a szürke farkast az RTL híradója szerint:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Súlyos állapotot jelezhetnek a Robert Ficónál kialakult nekrózisok – állítja egy cseh specialista
Pavel Postulka szerint a szlovák miniszterelnök pénteki újabb műtétje azt mutatja: hogy komoly a baj.

Link másolása

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, újabb műtétet kellett elvégezni a szerdán meglőtt Robert Ficón a besztercebányai kórházban. Ezúttal az elhalt szöveteket kellett eltávolítani, hogy meggyorsítsák a szlovák miniszterelnök sebének gyógyulását.

Egy cseh orvos szerint azonban nagyon súlyos esetre utal az, hogy nekrózis (sejtelhalás) alakult ki Ficónál. A 30 éve orvosként dolgozó Pavel Postulka szerint: „Abban a pillanatban, amikor a sérülés helyén nekrózis kezd kialakulni, ez azt jelenti, hogy a sérülés nem képes gyógyulni, nem képes a szövetek regenerálására”.

Elmondta: a nekrózisok csökkentik az egészséges szöveteket, amelyek a jövőben hiányozni fognak, és veszélyes méreganyagokat is termelnek. „Elborítanak egy már amúgy is meghibásodott szervezetet, és tovább súlyosbítják az amúgy is súlyos állapotot” – fogalmazott.

Mindezen túl megterheli a májat, a vesét és a szívet is. Márpedig Robert Ficóról köztudott, hogy korábban kettős bypassműtéten esett ál, súlyos szívbeteg, és vérhigítót is szed, ami azt jelenti, hogy a vére kevésbé alvad, ami ebben a helyzetben rendkívül aggasztó.

A gerincspecialista emlékeztetett arra, hogy nekrózis szinte minden sérülésnél, így egyszerűbb sebeknél is kialakul, nagyobb kiterjedésű sebeknél azonban előfordul, hogy magától nem tud elmúlni, ekkor lehet szükség a műtétre. „Ez a folyamat azonban nem biztos, hogy leáll” – tette hozzá, és ezért is lehet aggasztó Robert Fico állapota és pénteki újabb műtétje.

via Blikk

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Menczer Tamás megmagyarázta: azért tagadott a kormány az orosz kémkedésről, mert nemzetbiztonsági kérdés
A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója az RTL kérdésére úgy védekezett, hogy az Orbán-kormány mindig a magyar érdekeket tartja szem előtt, ellentétben a baloldallal.

Link másolása

Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója azt mondta, a kormány és a Fidesz azért tagadta a nyilvánosság előtt, hogy az orosz titkosszolgálat bejutott a Külügyminisztérium informatikai rendszereibe, mert ez nemzetbiztonsági kérdés.

Ahogyan beszámoltunk róla, a 444 olyan dokumentumokhoz jutott hozzá, amelyek bizonyítékként szolgálnak arra, hogy két éve orosz titkosszolgálatok széles körű kibertámadást hajtottak végre a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai hálózat ellen. A dokumentumok szerint a magyar külügy tudott a támadásokról, és arról is, hogy az oroszok nemzetbiztonsági szempontból fontos adatokat lophattak a minisztérium gépeiről.

Ennek ellenére két éve a magyar külügy és fideszes politikusok határozottan tagadták, és egyenesen kampányhazugságoknak nevezték, hogy az orosz titkosszolgálat bejutott a Külügyminisztérium informatikai rendszereibe.

Az RTL most megkérdezte Menczer Tamást, miért tagadta le a kormány az orosz kibertámadást, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója pedig válaszában azt hangoztatta, hogy ez nemzetbiztonsági kérdés, ezért nem beszéltek róla. Menczer ezután hozzátette: az Orbán-kormány mindig a magyar érdekeket tartja szem előtt, ellentétben a baloldallal.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Nyíltan fenyegeti Lengyelországot az orosz nemzetbiztonsági bizottság nagykutyája
Dmitrij Medvegyev Lengyelország területét csorbító orosz védelmi övezet létrehozását helyezte kilátásba arra az esetre, ha nagy hatótávolságú fegyverek érkeznek Ukrajnába.

Link másolása

Keményen megfenyegette Lengyelországot Dmitrij Medvegyev, az orosz nemzetbiztonsági bizottság elnökhelyettese, aki lengyel területeket csorbító orosz védelmi övezet létrehozásáról írt Telegram-csatornáján – írja a 24.hu.

Medvegyev szerint Oroszország önvédelmi célból kénytelen lesz még nagyobb védelmi övezetet kialakítani országa határainál, ha nagy hatótávolságú fegyvereket telepítenek Ukrajnába.

Hozzátette, amennyiben Ukrajna nyugati támogatása folytatódik, akkor „az egészséges övezet valahol a lengyel határnál lesz. Vagy magában Lengyelországban, ami már tényleg veszélyes.”

Az orosz nemzetbiztonsági bizottság elnökhelyettese az 550-650 kilométeres hatótávolságú Storm Shadow/SCALP-EG rakéták hatótávolságából számolta ki, hogy Lengyelországba kellene telepíteni az esetleges orosz védelmi zónát.

„Úgy tűnik, a debil NATO-stratégák tényleg azt akarják, hogy egész Ukrajna orosz ellenőrzés alá kerüljön. Éppen ezért adnak a banderista hatalomnak minél több nagy hatótávolságú fegyvert” – írta Medvegyev.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Íme a boltok nyitvatartása pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn – érdemes még szombaton bevásárolni
Akinél kiürült a kamra, az jobban jár, ha még ma elmegy boltba, mert pünkösdkor erre már jóval kevesebb lehetősége lesz.

Link másolása

Pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn zárva lesznek a nagy élelmiszerboltok, mint például az Aldi, az Auchan, a CBA, a Coop, a Lidl, a Penny, a Príma, a Reál, a Spar és a Tesco – írja a Telex.

Viszont nyitva lesznek a tulajdonosok által üzemeltetett kisboltok, az éjjel-nappali boltok, a trafikok, kocsmák, éttermek, szórakozóhelyek, újságosok, a benzinkutak boltjai, valamint az ügyeleti gyógyszertárak.

A vonatok vasárnap ünnepnapi, hétfőn vasárnapi menetrend szerint közlekednek. A fővárosi közlekedéssel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a pesti alsó rakpart szombat reggeltől hétfő estig autómentes lesz a Margit híd és az Erzsébet híd között. Szombaton a boltok a megszokott nyitvatartás szerint működnek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk