hirdetés

HÍREK

Menczer Tamás: „Senki sem állíthatja megalapozottan, hogy Szijjártó Péter fertőzött meg bárkit Kambodzsában vagy Thaiföldön”

A külügyi államtitkár szerint a miniszteren néhány alkalommal azért nem volt maszk, mert a fogadó fél ezt kifejezetten kérte, arra hivatkozva, hogy a kambodzsai partneren sincs.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 11.

hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk, koronavírus-fertőzés miatt meg kellett szakítania utazását és hazajött Szijjártó Péter Kambodzsából.

Egyelőre nem tudni, hogy Szijjártó hol és hogy kaphatta el a vírust. A külügyminisztert közvetlenül Ázsiába indulás előtt is tesztelték, ami akkor negatív eredményt hozott. Ott azonban már kimutatták nála a fertőzést.

A látogatását követően többeknél is pozitív lett a koronavírus-teszt.

Szerdán Menczer Tamás külügyi államtitkár a Facebookon reagált az eddigi hírekre. Mint írja:

hirdetés

"A pontos tájékoztatás érdekében néhány tény Szijjártó Péter ázsiai útjával kapcsolatban:

1. A külügyminiszter közvetlenül az indulás előtt negatív mintát adott.

2. Mivel negatív eredmény után indult el, senki sem állíthatja megalapozottan, hogy Szijjártó Péter fertőzött meg bárkit Kambodzsában vagy Thaiföldön. Hogy ki kit fertőzött meg, azt nem tudjuk.

3. Szijjártó Péter minden látogatása során betartotta a fogadó ország járványügyi szabályait.

4. Kambodzsában néhány alkalommal azért nem volt rajta maszk, mert a fogadó fél ezt kifejezetten kérte, arra hivatkozva, hogy a kambodzsai partneren sincs.

5. Őry Csaba nagykövetnek enyhe tünetei vannak, de a helyi szabályok szerint kórházban van.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Fotó: illusztráció, forrása: Menczer Tamás Facebook-oldala


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Meghalt Sas József Jászai Mari-díjas színész, humorista

A színművész január elején kapta el a koronavírust, szervezete az éjjel feladta a harcot a fertőzéssel szemben. 82 éves volt.
Fotó: MTI/Soós Lajos - szmo.hu
2021. január 17.

hirdetés

82 éves korában meghalt Sas József: szervezete az éjjel feladta a harcot a koronavírussal való küzdelemben - adta hírül az ATV, akiket a család értesített a tragédiáról.

A humorista január elején kapta el a vírust, emiatt kórházba kellett szállítani.

Az életéért sokan aggódtak, rengetegen küldtek neki üzenetet, többen a legrosszabbtól tartottak az egészségi állapota miatt, ugyanis Sas József korábban agyvérzést kapott.

A színművész néhány napja az egyik fővárosi intézménybe került, oxigént is kapott, de nem kellett lélegeztető gépre tenni.

Szerettei mindennap beszéltek vele telefonon és átadták neki a biztató és jobbulást kívánó üzeneteket.

Sas József 1939-ben Békéscsabán született. 1957-ben végezte el Rózsahegyi Kálmán színiiskoláját, majd a győri Kisfaludy Színházhoz szerződött. 1958-tól tagja volt a Békés Megyei Jókai Színháznak, 1959-től a Pécsi Nemzeti Színháznak, 1960-tól A Magyar Néphadsereg Művészegyüttesének, 1966-tól pedig a kecskeméti Katona József Színháznak. 1973-ban lett a Mikroszkóp Színpad művésze, melynek 1985–2010 között igazgatója is volt. 2010 után magánszínházat működtetett a Fészek Művészklubban. A rádió- és tv-kabarék állandó szereplője volt, számos nagylemeze jelent meg, több önálló estet írt és adott elő.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Müller Cecília: Nem változtatunk az oltási terven, mindenkit értesítünk, aki regisztrált

Azt mondta, mindent megtesznek, hogy elég oltás legyen, bár azt nem említette, hogy milyen.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 17.

hirdetés

Müller Cecília a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában azt mondta, jól van az oltás után, amit szinte észre sem vett, még bőrpírja sem volt.

Az oltási tervről a következőket mondta a műsorban:

"Semmiképpen nem szeretnénk változtatni az oltási terven. Nagyon fontos, hogy a magas kockázati csoportoknak megfelelően hajtsuk végre a tervet. Értesültünk róla, hogy jövő héten kevesebb vakcina érkezik az Európai Unióba, de egy átalakítás zajlik. Minden sarkot felkutatunk a világon azért, hogy megfelelő mennyiségű vakcinát szerezzünk"

- fejtette ki a tisztifőorvos, aki azt is mondta, hogy senkinek sem kell aggódnia, aki már megkapta az első dózist, hogy nem jut neki második.

hirdetés

"Három hét után szükség van, hogy akik már megkapták az első vakcinát, kapják meg a másodikat is. Immunizálni akarunk, ez a Modernánál nem három hét, hanem 28 nap, mindenkinek rendelkezésére fog állni a második adag. Ez feltétlenül szükséges ahhoz, hogy az immunitás kialakuljon mindenkinél. Végig kell ezt csinálni."

Müller Cecília megköszönte a regisztrációt azoknak, akik eddig jelentkeztek az oltásra, és azt mondta, mindenkit értesíteni fognak, hogy mikor kaphatja meg a vakcinát.

"Természetesen senki sem veszett el, aki regisztrált már a védőoltásra. Nem egyszerű logisztika megszervezni minden embernek a beoltását, ugyanakkor mindenkit szeretnénk benne részesíteni. Több helyről, több ütemben érkeznek a vakcinák az országba. Reménykedünk benne, hogy a kétkedők is beadják a derekukat. Kicsi türelmet kérünk mindenkitől, mindenkinek vissza fogunk jelezni, hogy sikeres a regisztrációja. Mindenkit időben fogunk értesíteni"
- magyarázta Müller Cecília.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Egész éjjel havazott a Dunántúlon, többfelé már 10 centinél is vastagabb a hótakaró

Van, ahol már hajnali 3-kor 15 centis volt a hóvastagság.
címkép:Lőricz Edit/Időkép - szmo.hu
2021. január 17.

hirdetés

Egész éjjel havazott a Dunántúlon, az Alpokalján már vastagabb hótakaró is kialakult - írja az Időkép.

Barna0802-Bögöte/Időkép

A folyamatosan tartó, intenzív havazás következtében az Alpokalján a hóvastagság helyenként már eléri a 10 centit is, sőt néhol már meg is haladja azt.

Abelkocsis1-Pápa/Időkép

Kőszegen már szombat este 10 centis volt a hó és Sopronnál is közelítette ezt a magasságot.

hirdetés

Ráduly László-Kőszeg/Időkép

A legfrissebb adatok szerint azonban Tomaladány a rekorder, ahol már éjjel 3 órakor 15 centis volt a hótakaró. A második Ágafalva, ahol legalább 12 centi a hóvastagság.

enci17-Ajka/Időkép

Hajnal óta a fővárosban is havazik, bár egyelőre a hó nem marad meg, rövid időn belül elolvad.

Farkas Zoltán-Ajka/Időkép


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Koronavírus: meghalt 77 beteg, 1241 új fertőzöttet azonosítottak egy nap alatt Magyarországon

4345 koronavírusos beteget ápolnak kórházban. Majdnem 120 ezer embert beoltottak már.
Fotó: MTI/Komka Péter - szmo.hu
2021. január 17.

hirdetés

1241 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 351 828 főre nőtt Magyarországon a járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttek száma - közölték a koronavirus.gov.hu oldalon vasárnap délelőtt.

Elhunyt 77, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 341 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 228 615 fő, az aktív fertőzöttek száma 111 872 főre csökkent.

4345 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 329-en vannak lélegeztetőgépen.

A kormányzati tájékoztató honlapon arról is tájékoztatnak, hogy

eddig mindössze közel 130 ezer emberre való oltóanyag érkezett az országba, a rendelkezésre álló vakcinák nagy részét már beoltották, eddig 119 944 fő kapott oltást,

többségében egészségügyi dolgozó és eddig tízezer idősotthonban lakó és dolgozó oltása is megtörtént. Az oltás ütemét, gyorsaságát a vakcinák érkezése határozza meg.

hirdetés

A kormány lassúnak tartja az EU által koordinált vakcinaszállítmányok ütemét, ezért keleti (kínai, orosz) vakcinák beszerzését is megcélozta, hogy mielőbb megkezdődhessen a lakosság tömeges oltása és korlátozások feloldása - olvasható a honlapon.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: