HÍREK
A Rovatból

Megszólalt a Turul Café tulajdonosa: a Tisza Párt hívei tenyérrel verték az oldalsó ajtókat, de amikor Magyar Péter megérkezett, békésebb lett a hangulat

Magyar Péter szerint sem ablak nem repedt meg, sem lincshangulat nem volt a tatabányai kávézóban. A tulajdonos nem így élte meg.


Az emberek tenyérrel verték az oldalsó ajtókat - erről beszélt a tatabányai Turul kávézó tulajdonosa a Telexnek.

Az étterem Magyar Péter pénteki fóruma után került a figyelem középpontjába. A Tisza Párt alelnökének esti beszéde előtt ugyanis a párt öt, Tisza pártos pólót viselő aktivistája nem tudott kávét inni a vendéglátóhelyen. Ez eljutott Magyar Péterhez is, aki beszédében azt mondta:

„Szeretnék szólni a Turul-kávéháznak, hogy érkezünk a gyűlés után. Ugyanis kidobták onnan az aktivistáinkat, mert Tisza-pártos kitűző volt rajtuk.”

A gyűlés után ez így is lett, és nagyszámú Tisza-szimpatizáns özönlötte el a kávézót. A Gulyáságyú Média helyszíni felvételein azonban nem látszik, hogy a szimpatizánsok erőszakosan léptek volna fel, de a hangulat kétségkívül feszült volt. Az érintett aktivisták a Gulyáságyúnak azt mondták: a gyűlés előtt nem engedték őket leülni a teraszon, arra hivatkozva, hogy foglalt minden asztal. Csakhogy szerintük volt olyan szabad asztal, amin akkor nem volt kitéve a foglalt tábla.

Boczonádi János, a Turul Cafe tulajdonosa ugyanakkor a Telexnek arról beszélt, hogy

a teraszuk már előző este betelt, ezt pedig a foglalási napló is bizonyítja. Amikor a hölgyek szerettek volna leülni valóban volt egy asztal, ahová akkor még nem érkeztek meg a vendégek, de 10 perc múlva már ők is ott voltak.

Boczonádi szerint a felszolgáló ekkor felajánlotta az aktivistáknak, hogy bent az étteremben leülhetnek, de ők ragaszkodtak a foglalt asztalhoz. A kávéház tulajdonosa azt is hozzátette, hogy a gyűlésre érkező vendégek folyamatosan jöttek-mentek az étteremben, kávéztak, mosdóba jártak, senkit nem tiltottak ki, mindenkit kiszolgáltak.

Az eset után Magyar Péter a Facebookon azt írta, hogy senki nem lépett fel erőszakosan, és teljesen kulturált hangnemben beszélték meg a történteket.

„Sem ablak nem repedt meg, sem lincshangulat nem volt, az étterem forgalma viszont az átlagos többszöröse lehetett.”

Boczonádi János ugyanakkor a Telexnek azt mondta:

a konyha összes dolgozója tanúsíthatja, hogy az emberek tenyérrel verték az oldalsó ajtókat. Mikor Magyar odaért, valóban békésebb lett a hangulat, de az előzmények miatt a felszolgálók féltek.

A tulajdonos azt is hozzátette, volt olyan alkalmazott, aki telefonon kérte a férjét, hogy azonnal jöjjön érte. Rosszul lett a szakács, egy 17 éves, most végzett (felszolgáló) tanuló lány pedig sírt és remegett Boczonádi szerint.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter üzent Gulyás Gergelynek: Gergő, kössünk egy megállapodást!
A TISZA Párt alelnöke nem hagyta szó nélkül a csütörtöki kormányinfón elhangzottakat, most a tagdíjtartozásra adott választ.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 13.Magyar Péter újabb posztban üzent Gulyás Gergelynek. Először arra reagált, hogy a kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy elképzelhetetlennek tartja, hogy az Európai Parlamentben egy frakcióba üljön a TISZA Párt és a KDNP. „Ez a helyzet kétféleképpen állhat elő, nem veszik fel a Tisza pártot vagy kilép a KDNP. Harmadik megoldás nincsen.” A TISZA Párt politikusagyorsan reagált is erre, azt írta: „Kedves Gulyás Gergő, a TISZA Párt a magyar emberekért fog dolgozni itthon és Brüsszelben is. Kedves Gergő, nem kell félni, nem fog fájni".

Gulyás egy másik témát is felhozott. Már korábban is többször elhangzott, hogy Magyar Péter még mindig tartozik a Fidesznek a tagdíjával, ezt most a miniszter megismételte. Erre a TISZA Párt politikusa a közösségi oldalán egy alkut ajánlott:

"Gulyás Gergő ma azt mondta a kormányinfón, hogy tartozom 47 ezer forint tagdíjjal a Fidesznek.

Gergő, kössünk egy megállapodást! Te elküldöd az állampárt számlaszámát, én átutalom a 47 ezer forintot, te meg szólsz a Családnak, hogy utalják vissza az államkasszába azt a pár ezer milliárd forintot, amit lenyúltak a magyar adófizetőktől. Áll az alku?

Megtisztelő válaszodat várva, MP". Majd kommentben még azt üzente: "Gergő, a számom tudod".

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
A TISZA Párt fölényesen legyőzte a Fideszt a külképviseleteken, rekordsokan voksoltak az EP-választáson
A Momentum lett a harmadik, a többi párt tíz százalék alatti voksot kapott a külföldön, a követségeken személyesen megjelent szavazóktól.


A külképviseleteken leadott szavazatok adatai is megérkeztek, eszerint pedig a TISZA Pártra voksoltak a legtöbben az EP-választáson - írja a Telex.

Ezzel a 2024-es választás az első, amikor a Fidesz alulmaradt a külképviseleteken voksolók körében. Eddig mindig nyerni tudtak a követségeken szavazók között is.

A személyesen szavazók közül

• 51 százalék a TISZA Pártra voksolt,

• 18,7 százalék a Fideszre,

• 12,8 százalék a Momentumra,

• 9,2 százalék a Kutyapártra,

• 3,8 százalék a DK vezette baloldali szövetségre,

• 2,2 százalék a Mi Hazánkra.

A részvétel is rekord volt, 18. 661 szavazó voksolt. A legtöbben Londonban (2148 fő), Hágában (1464 fő), Brüsszelben (1354 fő), valamint Németország nagyvárosaiban szavaztak. A rontott szavazatok is megnőttek, az NVI szerint több mint 1200 lebélyegzett, de érvénytelen szavazólapot találtak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Botrány Sümegen! 114 érvénytelen szavazat miatt kérik a szavazatok újraszámolását
A város fideszes polgármestere alig néhány szavazattal győzött, miközben rekordsok, 114 érvénytelen szavazat volt a hétvégi választásokon.
Fotó: YouTube - szmo.hu
2024. június 13.Végh László 11 szavazattal nyert Kovács Mihállyal szemben Sümegen, akit az Élhetőbb Városért Egyesület indított polgármesternek. Az egyesület szerint azonban azt állítja, hogyválasztási csalás történt, ezért a sajtóhoz fordultak.

A 444 cikke szerint Kovács Mihály 2923 szavazatból 1399 szavazatot kapott, míg a fideszes Végh László 11 szavazattal többet, 1410 voksot. Azonban született 114 darab érvénytelen szavazat is, ami rekordnak számít, ugyanis a városban 5 évvel ezelőtt ez a szám csak 53 volt.

Az Élhetőbb Városért Egyesület jelöltje arról számolt be, hogy civil emberek jelentkeztek nála, hogy elmondják, mit tapasztaltak a választás napján. A fellebbezésben Kovács Mihályék több gyanús ügyre hivatkoztak.

"Választási szakjogász segítségével megtámadtuk a polgármesteri és képviselő-testületi választások eredményét. A kilenc oldalas beadványokban pontosan, tényeket felsorolva, azokat közokiratokkal, nyilatkozatokkal, szavazat vásárlásról szóló hangfelvétellel alátámasztva, egyéb bizonyítékokkal kértük a Veszprém megyei TVB-től (Területi Választási Bizottság) a szavazatok újraszámolását és a választás megismétlését"

– mondta a Facebook-videójában Kovács Mihály.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
David Pressman érdeklődéssel figyeli Magyar Péter felemelkedését, és szeretné megismerni
Az amerikai nagykövet a magyar kampányt is figyelte, szerinte hazudtak a NATO-ról a kormánypárti politikusok.


Az amerikai nagykövet az elhíresült lombkoronasétányt is meglátogatta, majd az RTL Híradónak elmondta, hogy megdöbbentette, hogy több hasonló létesítmény is van az országban. Bár nem akar ítélkezni, mert nem ismeri a részleteket, de figyelemmel kíséri, hogy mire költi az uniós pénzt a kormány.

Azt látja, hogy fontos kérdés a magyarok számára a korrupció. És az is, hogy milyen a kapcsolatuk az unióval és a szövetségesekkel. De a NATO-ról is erős kijelentéseket tettek.

Hazudtak a NATO-ról a választási kampányban a magyar kormánypárti politikusok

– mondta David Pressman.

Szerinte nevetséges és felelőtlen kijelentéseket terjesztettek a kormánypárti politikusok a magyar katonák ukrán frontra küldéséről. Szerinte ez nem olyasmi, amit egy szövetségesétől vár a NATO. Ezért is fontos, hogy azonnal válaszoljanak, ha a NATO-t érintő kérdésekről van szó, és ha a védelmi szövetség helyett támadó szövetséggé állítják be.

A választást is figyelte, és hisz benne, hogy fontos a vita és a vélemény. A nagykövet arról is beszélt, hogy bár még nem találkozott Magyar Péterrel, érdeklődéssel figyeli felemelkedését, és a többi párthoz hasonlóan a TISZA Párt vezetőjét is szeretné megismerni.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET: