KÉK HÍREK
A Rovatból

Megsúgta egy prostituáltnak, hogy jönnek a TEK-esek, vádat emeltek a volt rendőrségi dolgozó ellen

Hivatali visszaélés miatt letöltendő börtönbüntetésre számíthat a férfi.
Fotó: Ügyészség - szmo.hu
2023. január 02.


Link másolása

Emberkereskedelmi ügyben tervezett elfogásokról szivárogtatott ki információt egy volt rendőrségi alkalmazott 2021 májusában, a gyanúsított ellen vádat emeltek - tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

Az akkor még rendvédelmi igazgatási szolgálati jogviszonyban segédelőadóként dolgozó fiatal férfi a hivatásos állományú rendőröknek tartott eligazítás után megtudta, hogy a rendőrség a Terrorelhárítási Központ bevonásával több embert is el akar fogni prostituáltakat is érintő, emberkereskedelem gyanúját felvető bűnügyben.

Mivel a férfi ebben az időszakban szorosabb érzelmi kapcsolatban állt egy prostituáltként dolgozó nővel, megosztotta vele a tervezett rendőri intézkedés részleteit, mert azt feltételezte, hogy az őt is érinti.

A nő valójában nem volt érintett az akcióban, de ismerte és

értesítette is az emberkereskedőt, aki felöltözve, összecsomagolva, adatoktól megtisztított mobiltelefonnal várta a rendőröket.

A férfi a vele szemben intézkedőknek megjegyezte, hogy érkezésükre korábbi időpontban számított.

Az ügyészség azt indítványozta a bíróságnak, hogy a volt rendőrségi alkalmazottat hivatali visszaélés, a prostituáltat pedig bűnpártolás miatt ítélje letöltendő börtönbüntetésre.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Megtalálták a verőcei hajóbaleset hatodik áldozatát
A tragikus baleset május 18-án éjjel Verőcénél történt. Egy szállodahajónak ütközött egy motorcsónak, ami azonnal elsüllyedt. A motorcsónakon lévő nyolc ember közül eddig hat embert találtak meg.

Link másolása

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a közösségi oldalán közölte vasárnap este, hogy megtalálták a verőcei hajóbaleset újabb áldozatát. A férfi 30 éves volt.

- áll a posztban.

Ő a hajóbaleset hatodik halálos áldozata, egy 19 éves nőt továbbra is eltűntként tartanak nyilván.

A szállodahajó kapitányát segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják. A kapitányt kihallgatták, őrizetbe vették, néhány napja pedig bűnügyi felügyelet alá helyezték.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Rolleres tragédia Szabolcsban: meghalt egy férfi a végzetes balesetben
Egy kátyú okozta a végzetes balesetet. A mentőszolgálat munkatársai súlyos-életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, de az életét már nem tudták megmenteni.

Link másolása

Vasárnap délelőtt felborult egy rolleres Nyírtelken. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, de a szakemberek hiába küzdöttek érte, a rolleres életét már nem lehetett megmenteni – írta meg a szon.hu.

Az Országos Mentőszolgálat a lap megkeresésére azt írta, a helyszínre mentőegységet és egy mentőhelikoptert is riasztottak.

Egy középkorú férfi sérült meg a balesetben, a megyei lap információi szerint a balesetet egy kátyú okozta.

A mentőszolgálat munkatársai súlyos-életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, de az életét már nem sikerült megmenteni.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Tizenketten sérültek meg a Qatar Airways járatán, miután légörvénybe került a repülőgép
Hat utas és a személyzet hat tagja sérült meg egy turbulencia következtében. A repülőgép Törökország fölött került légörvénybe.

Link másolása

Tizenkét ember megsérült, miután a Qatar Airways Dohából Dublinba tartó járata vasárnap turbulenciába került – írta meg a CNN.

A járat magyar idő szerint nem sokkal 14 óra előtt szállt le Dublinban, ahol rendőrök, tűzoltók és mentők várták az utasokat.

A dublini repülőtér közleményében azt írta, a turbulencia során 6 utas és a személyzet 6 tagja könnyebb sérülést szenvedtek. A Qatar Airways QR107-es járata Törökország fölött repülve került légörvénybe.

A szerencsétlenség előtt néhány nappal történt az a baleset, amelyben 104 utas megsérült, egy szívbeteg férfi pedig meghalt a Singapore Airlines egyik járatán, amikor súlyos légörvénybe keveredett a repülő. Erről korábban itt írtunk.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Három embert megkéselt egy 27 éves férfi a lyoni metróban
A gyanúsított egy 27 éves, köztörvényes bűncselekmények miatt ismert férfi. Az első jelentések szerint valószínűleg sem vallási, sem politikai indíttatása nem volt a támadásnak.

Link másolása

Három ember megsérült egy késes támadásban vasárnap Lyonban, a Place Jean Jaurès metróállomásnál – jelentette a Reuters a helyi hatóságokra hivatkozva. A gyanúsítottat már letartóztatták.

„Gondolatban a sérültekkel vagyunk”

– írta Mohamed Chihi, biztonságért felelős alpolgármester az X-en.

Az ActuLyon hírportál szerint a gyanúsított egy 27 éves, köztörvényes bűncselekmények miatt ismert férfi, és valószínűleg sem vallási, sem politikai indíttatása nem volt a támadásnak.

Az AFP értesülései alapján a három áldozat nincs életveszélyben. Ketten közülük a hasukon, egy pedig a karján sérült meg. Az ügyészség gyilkossági kísérlet miatt nyomoz.

(via Telex)

Link másolása
KÖVESS MINKET: