KÉK HÍREK
A Rovatból

Megrázó részletek: megölték az idős nőt, majd rágyújtották a lakását, a pénzét meg ellopták

Az asszonyt az a férfi késelte meg, aki tartozott neki. Élettársával együtt igyekeztek eltüntetni a gyilkosság nyomait, de sikerült elfogni őket.
MTI - szmo.hu
2022. október 20.


Link másolása

A bűntény felfedezése után 11 órával elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint meggyilkolt a főváros X. kerületében, a Hős utcában egy nőt, majd rágyújtotta a lakást - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A gyanúsítottal, a 48 éves S. Ferenccel szemben nyereségvágyból, idős koránál fogva védekezésre képtelen személy ellen elkövetett emberölés miatt indítottak eljárást. Élettársát, a 36 éves M. Renátát pedig bűnpártolással és kifosztással gyanúsítják - közölte Gál Sándor, a BRFK életvédelmi osztályának vezetője.

A férfi 430 ezer forintot, a nő pedig 60 ezer forintot vitt el a 67 éves asszony lakásából.

A tájékoztató szerint eredetileg lakástűzhöz riasztották a hatóságokat szerda délelőtt, a lakásban a tűzoltók egy holttestet találtak. Kiderült, hogy a nőt több késszúrással megölték, ezért a rendőrség bűncselekmény miatt indított eljárást.

A nyomozás adatai szerint

S. Ferenc már korábban is többször kért kölcsön a nőtől, ám a tartozásait rendre nem adta meg, illetve tudta, hogy a nő spórolt pénzzel rendelkezik.

Kedd este is megjelent az asszony lakásán, aki kérdőre vonta. A férfi ezután késsel három alkalommal megszúrta. Amikor észlelte, hogy áldozata már nem mozog, a testet egy paplannal letakarta, a lakást módszeresen átkutatta és magához vett 430 ezer forintot, majd hazament.

Másnap már az élettársával tért vissza a tett színhelyére, abból a célból, hogy a nyomokat eltüntessék. Ekkor az élettársa még talált a lakásban 60 ezer forintot. Ezt követően

a férfi éghető folyadékot öntött a holttestet fedő paplanra és meggyújtotta, illetve a lakás további két pontján is tüzet gyújtott. A férfi és a nő ezután távozott, a bejárati ajtót kulcsra zárták.

Később egy levelet kézbesítő portás észlelte a tüzet, majd értesítették a tűzoltókat. A gyilkosság elkövetésével gyanúsított férfit egy VII. kerületi lakásban fogták el. S. Ferenc beismerő vallomást tett.

VIDEÓ: Elfogták a Hős utcai emberölés gyanúsítottjait

A Police.hu beszámolója szerint a tüzet október 19-én 9 óra körül jelentették. Az ajtót a szomszédok törték be, és a lakásban megtalálták az ott lakó 67 éves asszony holttestét. A rendőrségi szemle során

a felismerhetetlenségig összeégett asszonyon fojtogatás nyomait, mellkasán több szúrásnyomot találtak.

Az elkövetőt a holttest felfedezése után 11 órával, a Keleti pályaudvar közelében, egy rokona lakásán ütöttek rajta és élettársán.

A rendőrök pillanatok alatt megbilincselték a férfit és a nőt, akiknek esélyük sem volt az ellenállásra. A 48 éves S. Ferencet nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanújával hallgatták ki még az éjszaka. Az elé tárt bizonyítékok hatására a gyanúsított belátta, hogy nincs értelme tagadni.

Beismerő vallomásában elmondta, hogy ismerte áldozatát, aki korábban többször kisegítette anyagilag. Mivel úgy tudta, hogy az asszonynak sok pénze van, október 18-án este szó nélkül benyitott hozzá, majd késével többször megszúrta a nőt. Átkutatta áldozata lakását, és az ott talált pénzzel és mobiltelefonnal távozott, a kést és a lakáskulcsot pedig elrejtette.

Másnap reggel élettársával tért vissza a bűncselekmény helyszínére, hogy eltüntessék a nyomokat. Magukhoz vették a kulcsot, a lakást ismét átkutatva találtak még pénzt, majd több helyen meggyújtották a berendezést. Rokonaiknál próbáltak elrejtőzni – amíg este a rendőrök el nem fogták őket.

Az élettársat, a 36 éves M. Renátát bűnpártolás és kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A nő részben beismerő vallomást tett. A nyomozók megtalálták és lefoglalták az elkövetéshez használt kést, az eltulajdonított, összetört mobiltelefont és a pénz egy részét. A párt őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Az áldozat Gyöngyi néni volt, akiről korábban a Magyar Hang írt, mivel

az asszony volt az egyike azoknak a Hős utcai lakástulajdonosoknak, akik nem akarták elfogadni sem az önkormányzat hitelajánlatát, sem az ingatlanáért felkínált kevés összeget.

A riportban beszélt arról, hogy milyen rosszak a körülmények, de abban bízott, hogy egy jobb állapotú házba költözhet majd, ahova magával vihette volna a korábbi lakóktól megörökölt macskáját, Cilit.

A Blikk cikke szerint az asszony 1989 óta élt a lakásban, egyedül. A nála szegényebbeket segítette pénzzel és étellel.

A kis szekrénykében a temetésére félretett pénze volt.

Ezt vitte el a támadó, aki elmondása szerint egy elhagyott lakásban találta a kést, amit magához vette, miután elhatározta, hogy pénzt szerez a nénitől. A lakás ajtaja nyitva volt, ezért tudott bejutni. Az idős asszony megkérdezte, mit keres ott. A férfi ekkor háromszor megszúrta a késsel, betolta a szobába, az áldozata az ágyra esett. A gyilkos - elmondása szerint - megnyugodott, átkutatta a lakást, majd bezárta az ajtót és elment. A kést egy üres lakásba dobta be, majd megkereste a párját, hazamentek és az éjszakát együtt töltötték. A lopott pénzből élelmiszereket és italokat vásároltak.

A tettes másnap mondta el a párjának, hogy mi történt. Ekkor a nő összetörte a mobilt, majd visszatértek a lakásba, hogy a nyomokat eltüntessék és további pénzek után kutassanak. Végül a szekrénykét, a nénit takaró paplant felgyújtották, bezárták a lakást, a kulcsot eldobták és a VII. kerületi lakásba mentek, ahol elfogták őket.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Megrázó fotók: gázolt a metró a Blaha Lujza téren
A rendőrség tájékoztatása szerint a metró egy nőt gázolt el, akit kórházba szállították. A mentésről a Katasztrófavédelem osztott meg képeket.

Link másolása

Súlyos baleset történt csütörtökön Budapesten, a Blaha Lujza téren. A metró megállójában az egyik szerelvény elgázolt egy embert. A sérültet kiemelték a sínek közül és átadták a mentőknek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a metró egy nőt gázolt el, akit kórházba szállították.

„Elgázolt egy embert a 2-es metró Budapesten, a Blaha Lujza téri állomásnál, a Déli pályaudvar felé vezető oldalon. Az érintett szakaszt áramtalanították, majd a műszaki mentést végző fővárosi hivatásos tűzoltók a sérült embert hordágyon a peronszintre emelték és átadták a mentőszolgálat munkatársainak” – írta a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a közösségi oldalán.

A mentésről fotókat is megosztottak:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Gyilkosság történhetett Szentesen, a 40 év körüli nőt leszúrhatták az utcán
A tragédia környékét teljesen lezárták a nagy erőkkel kivonuló rendőrök, még keresőkutyákat is bevetettek a tettes megtalálásához.

Link másolása

Holtan találtak egy nőt csütörtökön délután Szentesen, a rendőrség vizsgálja a történteket - közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

Csütörtökön délután érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére arról, hogy egy női holttestet találtak az egyik szentesi utcán. Az eset körülményeit vizsgálják.

Sajtóinformációk szerint a 40 év körüli nőt leszúrták. A környéket ellepték és lezárták a rendőrök, keresőkutyákat is bevetettek a tettes megtalálására.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
„Engem tartanak a szentesi emberölés áldozatának” – Megszólalt a nő, akit állítólag meggyilkoltak a saját háza előtt
A bírósági végrehajtó éppen az irodájában dolgozott, amikor a rendőrök helyszíneltek az épület előtt. Csak akkor döbbent meg, mikor többen is telefonon szóltak neki, hogy címlapra került.

Link másolása

Mi is írtunk róla, hogy gyilkosság történt Szentesen. A Tények információja szerint a háza előtt ölhették meg a bírósági végrehajtóként dolgozó nőt.

Most azonban megszólalt a nő, akiről azt állították, hogy meghalt - írja a Blikk.

A lap kérdésére a rendőrség közölte, hogy csütörtökön holttestet találtak Szentesen, de az állítólagos gyilkosság tényét nem erősítették meg.

A lapnak sikerült beszélnie az állítólagos áldozattal, aki összetört a neve körül felmerült rémhírek miatt.

"Megdöbbenve értesültem az esetről, hogy engem tartanak a szentesi emberölés áldozatának. Az esetből annyi a valós, hogy azelőtt a társasház előtt történt a gyilkosság, ahol az én irodám van. Délután négyig dolgoztam, ki se mentem az utcára, csak láttam, hogy a rendőrök helyszínelnek, majd megdöbbenve tapasztaltam, hogy rokonaim, barátaim keresnek telefonon, hogy címlapokra kerültem.

Nem tudom, hogy ki és, hogyan hozta össze, hogy az irodám előtti esettel engem összekevertek, de nagyapám mondása jutott az eszembe: akinek életében halálát keltik, az sokáig fog élni" - mondta el Dr. Szénászki Tünde.

Arról, hogy ki az áldozat, és mi történt, jelenleg nem tudni. A rendőrség a nyomozásra való tekintettel nem árult el részleteket. A Blikk azonban úgy értesült, hogy nyomon vannak és "nagy valószínűséggel még az éjszaka kézre keríthetik az elkövetőt" - írták.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Súlyos áramütés ért egy középiskolás fiút az egri pályaudvaron, életveszélyes állapotban mentőhelikopterrel vitték kórházba
A mentésről és a helyszínről fotók is készültek. A beszámolók szerint a fiatal nagyon komoly égési sérüléseket szenvedett, miután felmászott egy vagon tetejére.

Link másolása

Megdöbbentő balesetről számolt be az Agria Tv Bt a közösségi oldalán. Mint írják:

"Felmászott egy vagon tetejére és áramütést szenvedett egy 19 éves fiatalember Egerben a rendező pályaudvaron. A fiút életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították kórházba".

A portál úgy tudja, hogy három végzős középiskolás fotót akart készíteni magukról úgy, hogy egy vagon van a háttérben. Ekkor az egyik hirtelen úgy döntött, hogy benéz az ott álló vagonba.

"Felmászott és nagyfeszültség megrázta, majd leesett a szerelvényről. Társai azonnal segítséget hívtak, a diszpécserrel egyeztettek, mit csináljanak. A fiúk - akiket nagyon megrendített az eset - kamerán kívül elmondták: amikor barátjukhoz mentek, ő eszméleténél volt, beszéltek is vele".

A tűzoltók hozták ki a sérült fiatal, majd átadták a mentőknek, akik helikopterrel szállították a Honvéd kórházba.

Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy a fiatal súlyos égési sérüléseket szenvedett, a helyszínen stabilizálták az állapotát és sürgősségi osztályra szállították.


Link másolása
KÖVESS MINKET: