FELFEDEZŐ

Megdöntötte a részegség világrekordját egy magyar férfi – „Azzal dicsekedett, hogy az alkohol már konzerválta a szervezetét”

a vajdasági Cs. Róbert egy ismerőséhez ment éppen biciklivel, amikor a rendőrök lemeszelték. Ő megfújta a szondát, ami addig soha nem látott értéket mutatott.

Link másolása

Robi mindannyiunknál jobban bírja a piát, mindig azzal dicsekedett, neki az alkohol már konzerválta a szervezetét - mondták az ismerősei arról a vajdasági magyar férfiról, aki nemrég megdöntötte a részegség világrekordját. Cs. Róbertet a rendőrök meszelték le miközben egy barátjához ment biciklivel, ő pedig ezután

megfújta a szondát, ami 5,67 ezrelék alkoholszintet mutatott. Ezzel pedig túlszárnyalta egy argentin férfi „világcsúcsát”, akinél 5,5-ös véralkoholszintet mértek

egy tavalyi szondázásnál.

A szerb sajtó korábban azt írta: az orvosok azon csodálkoztak, hogyan maradhatott életben a bácskertesi férfi, akinek eközben az egészségügyi paraméterei a normálisnak számító határokon belül mozogtak.

Róbert ismerősei most a Blikknek arról beszéltek, hogy az 55 éves férfi szervezete hozzászokott az piához, és napi szinten – csak a kocsmákban – 13-15 féldeci pálinkával edzett, amit sörökkel kísért le.

Amikor 10 napja a rendőrök lemeszelték, akkor éppen pálinkafőzésre kerekezett egy ismerőséhez.

„Robi mindannyiunknál jobban bírja a piát, az már szent, mindig azzal dicsekedett, neki az alkohol már konzerválta a szervezetét. Tudott dolgozni ittasan is, ezért volt pénze”

- mondta a Blikknek a férfi egyik ismerőse. Szerinte a rendőrök már „utaztak” Robira, többször elkapták részegen bringázva, és legalább hat bírságot nem fizetett be, ezeket kell most leülnie.

Egy másik helyi lakos, Marasek István arról beszélt, Robi aznap éppen pálinkafőzésre indult, ha két órával később kapják el, még többet mutatott volna a szonda.

„Keserű dicsőség ez nekünk, hogy itt mértek világrekordot a rendőrök. Ugyanakkor aggódom Robiért, nem tudom a zombori fogdán hogy küzd meg az elvonási tünetekkel. Hatszor futott neki a józanodásnak, sosem sikerült” - tette hozzá a falu mindenesének számító férfi.

Két helyi nyugdíjas, Mária és Verona szerint talán ez a hat hónap megváltoztatja Robit.

„Jó lenne, mert csak a rossz hírünket vitte a világba” -vélekedett a két idős asszony, akik szabadulása után várják a templomba, és segítenek, hogy tiszta maradhasson.

„Persze, itt mindenki iszik, az almából mindenki pálinkát főz, nehéz megállni, nagy a kísértés. De annyit, mint Robi, senki nem ivott...

Ahogy az unokám mondta, naponta edzett, mint a sportolók, világrekordot csak így lehet elérni”

- tette hozzá a két idős nő.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Videó: óriási erővel szavalta el Ady versét Magyar Péter debreceni tüntetésén a Mi kis falunk sztárja
Rusznák András szuggesztív szavalata nagy hatással volt a tömegre, versmondás közben többször is hatalmas tapsot kapott.

Link másolása

Magyar Péter debreceni tüntetésén a felszólalások között Rost Andrea is énekelt, majd Rusznák András szavalt egy verset a színpadon. Ady Endre: Fölszállott a páva című versét adta elő.

Mikor azt szavalta, hogy "másképpen lesz holnap", majd "várjuk már az új magyar csodákat", hatalmas tapsot kapott.

Íme a teljes előadás:

Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Orbán Viktor három generációnyi cukisággal jelentkezett be anyák napján
Édesanyja és legkisebb unokája is szerepel a megosztott fotón.

Link másolása

Édesanyjáról és legkisebb unokájáról, Zsigmondról tett közzé bejegyzést anyák napján Orbán Viktor miniszterelnök.

„Isten éltessen minden édesanyát!”

– tette hozzá.

A kormány legkisebb unokája egyébként az ő nevét is viseli, Zsigmond Viktornak anyakönyvezték.

Zsigmond Viktor Orbán hatodik unokája, második legidősebb lányának, Sárának a gyereke, és tavaly novemberben született.

Korábban Karácsony Gergely is köszöntötte már az anyákat: ő egy gyerekkori fotóval jelentkezett be.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Felfalta a kacsákat az állatkerti medve, miközben a gyerekek végignézték a támadást
A Seattle-i Woodland Park Állatkertjének medvéje, Juniper elfogyasztott néhány kacsát a gyerekek szeme láttára.

Link másolása

A Seattle-i Woodland Park Állatkertjének medvéje egy állatkerti kirándulás során meglepte a gyerekeket – számolt be róla az UNILAD. Ugyanis az állat észrevette, hogy egy kacsacsalád úszkál a territoriumában, amire a medve vízbe ugrott, és a bámészkodó gyerekek szeme láttára széttépte a zsákmányát.

Az április 23-án megtörtént esetről videó is készült, amit egy anyuka vett fel, aki éppen lányával és annak barátaival ünnepelte a gyerek születésnapját. A medve, Juniper kiszúrta, hogy egy kacsa és több fiókája úszik a vízen, amire beleugrott a vízbe, és nekiesett a madaraknak, amiket a szülinapozó társaság előtt felfalt.

Az édesanya megosztotta az esetről készült videót a TikTokon, s megköszönte a medvének, hogy tönkretette a lánya születésnapját. Ugyanakkor az anyuka hozzátette, hogy a természet tette a dolgát, az eset szerencsére nem traumatizálta a gyerekeket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Vitézy Dávid szomorú és megható poszttal jelentkezett anyák napján
Szép szavakkal emlékezett 2021-ben elhunyt édesanyjára.

Link másolása

„Anyák napja lehet egy alkalom a közös ünneplésre, de jelenthet egész mást, amikor már csak régi közös fotók nézegetésére ad apropót – nálam már így telik az elmúlt három évben” – írta közösségi oldalán Vitézy Dávid, független főpolgármesterjelölt.

Vitézy édesanyja Hankiss Ágnes szociológus, politikus, az NMHH Médiatanácsának tagjavolt, aki 71 évesen, 2 és fél éve halt meg, és két cikluson keresztül EP-képviselő is volt a Fidesz színeiben.

A politikus emlékezését így folytatja:

„Boldog anyák napját kívánok az anyáknak és a gyerekeknek egyaránt, akár közös nevetéssel, akár emlékezéssel telik.”


Link másolása
KÖVESS MINKET: