HÍREK
A Rovatból

Megbüntette Kövér László Kálmán Olgát és az egész DK-frakciót

„Természetesen az alakuló ülésről és azokról a szavazásokról van szó, amelyekről a politikai véleménynyilvánítás keretében kivonultunk” – mondta a politikus.

Link másolása

Kálmán Olga DK-s politikus Facebook-oldalán tett közzé bejegyzést arról, hogy az egész frakciót pénzlevonással sújtja a házelnök, Kövér László - szúrta ki az Rtl.hu.

Kövér László nem fogadta el a Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezetőjének igazolását, és megbüntette a képviselőcsoport összes politikusát. A büntetést azzal indokolta, hogy a képviselők többet hiányoztak a megengedettnél a májusi ülésekről.

„Természetesen az alakuló ülésről és azokról a szavazásokról van szó, amelyekről a politikai véleménynyilvánítás keretében kivonultunk”

- írta Kálmán Olga bejegyzésében.

A parlament alakulóüléséről az eskütétel után kivonultak a DK politikusai, így nem szavaztak a Nemzeti Választási Bizottság elnökének a beszámolójáról, amely egyebek mellett az április 3-i voksolás tisztaságáról szólt.

„Ők azt szerették volna, hogy ott üljünk, bólogassunk, szavazzunk és tegyünk úgy, mintha ez is csak egy normális hétköznap lenne egy normális parlamenti demokráciában. Mi nem tettük meg ezt a szívességet, mert tartjuk magunkat ahhoz, amit a képviselői mandátumunk felvételekor mondtunk: ahol lehet, gyengíteni kell ezt a hatalmat, de legitimálni soha nem szabad. Mert ez egy törvénytelen kormány, amely megszállta Magyarországot, felszámolta a köztársaságot és tönkretette a hazát”

- indokolta Kálmán a DK álláspontját.

Hozzátette: Kövér Lászlónak ez nem tetszett, amit ő maga igazolt azzal, hogy a

„30 éves parlamenti gyakorlatot felrúgva, a távolmaradásunkról szóló frakcióvezetői igazolás ellenére büntetett meg mindannyiunkat.”

„Mi továbbra is tartjuk magunkat ahhoz, hogy nem fogjuk megszavazni a törvénytelen miniszterelnököt, a törvénytelen minisztereket a törvénytelen államtitkáraikkal együtt. Ha ez az ára, akkor ez az ára” - jelentette ki a DK-s politikus.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Poloskákra gyanakodtak, ezért megvizsgálták a kínaiaktól kapott modellvonatokat Lázár János minisztériumában a VSquare szerint
A kínai üzleti kultúrában bevett gyakorlatnak számít az ajándékozás. Ez így volt most is a modellvonatokkal.

Link másolása

Poloskát gyanítottak a kínaiaktól ajándékba kapott modellvonatokban a Lázár János által vezetett Építési és Közlekedési Minisztériumban - írta a VSquare oknyomozó oldal aktuális hírlevelében.

A kínai elnök háromnapos budapesti látogatása kapcsán kiküldött hírlevélben számoltak be arról, hogy a magyar kormánytisztviselők is gyanakodva állnak Kína magyarországi nyomulásához. Ennek egyik kiváló példája ez a konkrét eset, ami azért is érdekes, mert Orbánék a nyilvánosság előtt rendre tagadják, hogy nemzetbiztonsági kockázatai lennének a kínai térnyerésnek.

A kínai üzleti kultúrában bevett gyakorlatnak számít az ajándékozás, ez így volt most is a modellvonatokkal.

Lázár Jánosék minisztériumában azért a biztonság kedvéért megvizsgáltatták a modellvonatokat, nincs-e bennük rejtett lehallgatókészülék, de végül nem találtak sem poloskákat, sem pedig kamerákat.

Lázár János minisztériuma annyit reagált minderre a VSquare-nek, hogy a kínaiak sosem hoznak játékokat ajándékba, mivel a tárcánál csak komoly munkával foglalkoznak.

(via Telex)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Így venné elejét a választási csalásoknak Magyar Péter: „Ismerjük a trükkjeiket”
Szavazatszámlálókat toboroz a Tisza Párt alelnöke. Szerinte ők segíthetnek garantálni, hogy a június 9-ei választások zökkenőmentesen és tisztán folyjanak le.

Link másolása

Magyar Péter péntek délelőtt osztotta meg posztját, melyben arra kér mindenkit, hogy csatlakozzon a szavazatszámláló csapatukhoz.

„Ismerjük a trükkjeiket: szavazólapok érvénytelenné tétele, láncszavazás, buszoztatás, Kubatov-lista, szavazatvásárlás, szociális- és idősotthonokban szavaztatás, fenyegetés, ígérgetés. Segíts megóvni a választás tisztaságát!

Mindannyiunknak fontos, hogy a választási folyamat átlátható és tiszta legyen. Szavazatszámlálóként Te is hozzájárulhatsz ehhez. A segítségeddel garantálhatjuk, hogy a választások zökkenőmentesen és tisztán folyjanak le”.

Magyar ezért arra biztatta a követőit, hogy regisztráljanak szavazatszámlálónak a Talpra magyarok! honlapján.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Az akkugyártáshoz használt magzatkárosító oldószert talált a Greenpeace gödi kommunális szennyvízben
A környezetvédelmi szervezet szerint ez már a sokadik olyan eset, amikor az ember egészségére nézve veszélyes méreg került a környezetbe.

Link másolása

A Greenpeace számolt be oldalán arról, hogy a gödi Samsung gyár által is használt városi kommunális szennyvízcsatornába magzatkárosító NMP-oldószer került.

A környezetvédők februárban vettek mintákat a gödi üzem mellé nagy mennyiségben távozó vízból, amelyben a vizsgálatok szerint NMP-oldószert találtak. Ennek okán a Greenpeace petíciót indított a hazai akkumulátor-iparági üzemek szabályainak szigorításáért.

Miután a vizsgálatok kimutatták, hogy reprodukciót károsító oldószerrel szennyezett kommunális víz folyt ki a Samsung-üzem melletti területre, a Greenpeace adatigényléssel fordult a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt-hez, a katasztrófavédelemhez, a Pest Vármegyei Kormányhivatalhoz, illetve Göd Város Önkormányzatához.

A hatóságoktól érdemi válasz mindezidáig nem érkezett, a DMRV Zrt. viszont az adatigénylésre az alábbi információt küldte a zöldszervezetnek:

„2024. február 21-én a Csomád, Göd-Újtelep településrész és a Samsung SDI Magyarország Zrt. gödi gyárának szociális szennyvizét szállító gödi közüzemi szennyvízelvezető hálózaton, a hálózatba került lakossági eredetű csatornaidegen anyagok által okozott dugulás következett be. A dugulás következtében városi-kommunális eredetű szennyvíz lépett ki felszínre a Göd, „Bócsai körforgalomnál”, amely a körforgalom mellett elhelyezkedő szántó területre is kijutott. A kérdéses esemény során csőtörés nem történt.”

Az eset pikantériáját adja, hogy a gödi Samsung SDI gyár a bírósági döntés következtében jelenleg nem hatályos környezethasználati engedélye tiltja, hogy a kommunális szennyvízbe toxikus anyagok kerüljenek, illetve technológiai szennyvíz sem kerülhet bele.

„Elfogadhatatlan, hogy a Samsung által is használt kommunális csatornába akkumulátorgyártáshoz használt magzatkárosító mérgek jutottak. Követeljük, hogy a hatóság vizsgálja ki ezt az esetet, legyen jogi következménye a szennyezésnek, indítsanak vizsgálatot, hogy továbbra is fennáll-e ez a szennyezés, és tegyenek azonnali lépéseket, hogy a jövőben ne történhessen meg hasonló szabálytalan kibocsátás. Követeljük továbbá, hogy a környezetvédelmi hatóság szerezzen érvényt a bíróság döntésének, és hatályos környezethasználati engedély hiányában azonnal állítsák le az akkumulátorgyár működését, különösen hogy a Greenpeace mérései alapján feltételezhető, hogy az üzem már eleve nem tartotta az engedélyben előírtakat”

– jelentette ki Simon Gergely, a Greenpeace Magyarország vegyianyag-szakértője.

Ez már a többedik alkalom, hogy Göd városában az emberi egészségre veszélyes méreg került a környezetbe. Korábban ismertté vált – és nem lett kivizsgálva –, hogy a gödi kutak vizében tűnt fel NMP, illetve hogy 2021-ben több mint 80 tonnányi NMP került az üzemből a levegőbe.

A petíciót itt lehet elolvasni és kitölteni.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Orbánék több pénzt költenek a vérszívók elleni harcra - meghozták a döntést
A kormányfő Varga Mihály pénzügyminisztert azzal bízta meg, hogy az országos szúnyoggyérítési programra biztosítson 1 milliárd 840 millió forint többletforrást. Több pénz jut idén a szúnyogok elleni harcra.

Link másolása

A 24.hu szúrta ki, hogy a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent a kormány határozata az idei országos szúnyoggyérítési program végrehajtásához szükséges intézkedésekről.

Ezek szerint idén több pénz jut a vérszívók elleni harcra.

Orbán Viktor kormányfő Varga Mihály pénzügyminisztert azzal bízta meg, hogy – Pintér Sándor belügyminiszter bevonásával – az országos szúnyoggyérítési programra biztosítson 1 milliárd 840 millió forint többletforrást.


Link másolása
KÖVESS MINKET: