News here
hirdetés

HÍREK

Még késik a tavasz: fagyos reggelek, hózáporok és záporok lesznek a következő napokban

Sarkvidéki eredetű légtömeg érkezik hozzánk, akár -10 fok köré is csökkenhet hajnalban a hőmérséklet a leghidegebb területeken.

Link másolása

hirdetés

A jövő héten sem érkezik meg a tavasz, legalábbis a hét első felében még biztosan télies marad az idő az Időkép előrejelzése szerint.

A hideget az ország fölé érkező sarkvidéki eredetű légtömeg biztosítja majd.

Hétfőn napközben sok felhő lesz az égen, csak kevés helyen számíthatunk hosszabb napos időszakokra. Viszont csak elszórtan délen, délkeleten fordulhat elő hószállingózás, gyenge hózápor, illetve jelentéktelen havas eső. A Dunántúlon, valamint északkeleten többfelé erős lesz az északias szél, de máshol is számítani kell élénk lökésekre. Fagyos lesz a reggel, a minimumok -7 és -1 fok között alakulnak, de

a kevésbé felhős fagyzugos helyeken -8, -10 fok köré is lehűlhet a levegő, majd napközben 2-7 fokot mérhetünk.

Kedden napos-gomolyfelhős időre van kilátás, de egy-egy futó zápor, hózápor csak elszórtan átmenetileg a Tiszántúlon, valamint a déli határhoz közel fordulhat elő. Élénk, erős lesz az északi-északkeleti szél. Hajnalban újra országszerte fagypont alatti értékeket mérhetünk,

a derültebb fagyzugos helyeken ismét -10 fok köré csökkenhet a hőmérséklet.

Napközben a legmelegebb órákban 4 és 9 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szerdán változóan napos-felhős időre van kilátás,

hirdetés
elszórtan átmenetileg egy-egy zápor, hózápor is kialakulhat.

Élénk, néhol erős lesz az északias szél. A fagyos reggeltől továbbra sem szabadulunk, majd 3-9 fokos délutánra van kilátás.

Csütörtöktől szárazabb, de még mindig hideg légtömeg érkezik hazánk fölé, így megszűnnek a záporok, hózáporok, és sok napsütésre van kilátás a hét második felében. Viszont pár fokkal alacsonyabban alakulhatnak a napi maximumok csütörtökön és pénteken, és pénteken helyenként akár erősebb hajnali fagy is előfordulhat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Orbán: Minden területen béremelésre készülünk
Attól függően, hogy „ebben a háborús gazdasági válság időszakban hogyan teljesít majd a magyar gazdaság”.

Link másolása

hirdetés

Az azonnali kérdések órájában Orbán Viktort kérdezik a képviselők a parlamentben. Harangozó Tamás arról beszélt, hogy a Fidesz április 3-án felszállt a Holdra, de úgy tűnik, azóta sem szálltak le onnan.

Az MSZP-s képviselő szerint ugyanis nem veszik észre, hogy kórházak álltak le ideiglenesen, osztályokat zártak be ideiglenesen, leszerelési hullám van a rendőröknél, és nincs elég egészségügyi dolgozó sem.

A miniszterelnök válaszában elmondta, hogy a pedagógusok biztosan fognak kapni 10-10-10 százalékos béremelést a következő három évben. Hogy ezen felül tudnak-e bért emelni a területen, az a gazdaság teljesítményétől függ.

Elmondta, hogy jelentősen emelték az ápolók fizetését is, akiknek persze jobb lett volna többet adni. Az orvosoknak pedig a valaha volt legnagyobb emelést adták az elmúlt másfél évben – tette hozzá. A rendőrökről elmondta, hogy hathavi fegyverpénzt kaptak, a rendőrséget pedig Pintér Sándor építette újjá, miután azt a Gyurcsány-kormány leépítette - fogalmazott.

A második viszontválaszban a miniszterelnök azt mondta, „minden területen” béremelésre készülnek, attól függően, hogy „ebben a háborús gazdasági válság időszakban hogyan teljesít majd a magyar gazdaság”.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Jakab Péter a fizetéséről kérdezte Orbánt, a miniszterelnök szerint ő „kivárta a sorát”
Orbán szerint ő csak elfogadta az Országgyűlés döntését.

Link másolása

hirdetés

A Jobbikos Jakab Péter tett fel azonnali kérdést a parlamentben hétfőn Orbán Viktornak. Jakab többek között szóvá tette, hogy Orbán Viktor fizetését a közelmúltban kétszeresére emelte az országgyűlés, míg szerinte „a magyar emberek jól dolgoznak, mégsem kapják meg a megfelelő bért”.

„A miniszterelnök fizetését a parlament a határozza meg, én pedig elfogadom a parlament döntését. Megtiszteltetésnek tartom, hogy ezt a munkát végezhetem, és elfogadtam és jónak tartom, hogy az Önök fizetését előbb rendezték”

- válaszolta Orbán. A kormányfő szerint az elmúlt 12 éves munkájuk eredménye, hogy a magyar átlagbér kétszeresére, a minimálbér pedig háromszorosára nőtt. „Kivártam a soromat” a fizetésemelésért, mondta a miniszterelnök.

A miniszterelnök válaszát Jakab Péter nem fogadta el.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Meghalt Kőváry Péter, a NEO egykori frontembere
A zenész ötven éves volt.

Link másolása

hirdetés

Hosszan tartó súlyos betegség következtében meghalt Kőváry Péter zenész. A hírt a testvére, a szintén zenész Kőváry Zoltán jelentette be a Facebook-oldalán. Kőváry Péter ötven éves volt.

A Telex összesítése szerint Kőváry a Rag Doll zenekarban kezdte testvérével,

a legtöbben azonban a Neo frontembereként ismerték, amelyhez 2003-ban csatlakozott.

Később megalapította a Peter Kovary & the Royal Rebels rockzenekart, és játszott a Stoned nevű Rolling Stones-tribute zenekarban is, de DJ-producerként is aktív volt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Orbán: A Mi Hazánk egy oltásellenes párt
Először vitázott a parlamentben Orbán és Toroczkai.

Link másolása

hirdetés

Toroczkai László az azonnali kérdések órájában arról beszélt az Országgyűlésben, hogy örülnek a főispánok és a vármegyék visszahozásának, de hiányolják, hogy „a történelmi magyar alkotmányról” nincs szó.

Elmondta, hogy támogatják a különadókat is, de szerinte a techcégeknek és a kaszinóknak is meg kellene adóztatni, és abból béremelést finanszírozni.

Orbán Viktor válaszában azt mondta: „Kevés olyan ember van, akivel még nem vitatkoztam a parlamentben. Keresem a hangom, meglátjuk még, hogyan lesz.”

Hozzátette: „Önök ellenzékben vannak, amit mi tiszteletben tartunk. Egy esetben nem tudjuk majd tiszteletben tartani, akkor, ha úgy végzik, ahogy az elődpártjuk végezte, és beszaladnak Gyurcsány Ferenc hóna alá, szabad demokratikus levegőt szippantani.”

A „történelmi alkotmányról” elmondta, hogy az benne van a mostani alkotmányban is.

Újabb felszólalásában a Mi Hazánk elnöke arról beszélt, hogy szerinte az oltáskampány megbukott, és „valódi szakemberekből” kellene felállítani egy csoportot.

hirdetés

A miniszterelnök erre azt válaszolta, hogy a Mi Hazánk egy oltásellenes párt, a kormány azonban továbbra is oltáspárti.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: