HÍREK

Márki-Zay Péter azt kérte a lakcímmel nem rendelkező magyaroktól, hogy jelentkezzenek be „billegő körzetekbe”

Az angliai diaszpóra lehet a mérleg nyelve az idei választáson - mondta a politikus Londonban.

Link másolása

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter Londonban járt, ahol többek között az Angliában élő magyarokkal is találkozott.

A találkozón elmondta, hogy milyen sokat számít a kint élő magyarok szavazata az áprilisi országgyűlési választáson. Arra kérte a külföldön élőket, hogy szavazzanak. Többször is megerősítették - a találkozón részt vevő Csillag Tamás képviselőjelölttel, a Momentum londoni alapszervezetének elnökével -, hogy az angliai diaszpóra lehet az idei választáson a mérleg nyelve.

Márki-Zay azt kérte a lakcímmel nem rendelkező magyaroktól, hogy ha tudnak, jelentkezzenek be "billegő körzetekbe", mert az előző választáson is kiderült, hogy akár három mandátum is múlhat a kint élők szavazatán.

Végül megígérte, hogy ha nyernek, akkor támogatni fogja a külföldön élők levélszavazási lehetőségének kiterjesztését.

A politikus közben közösségi oldalán is több bejegyzésben foglalkozott a külföldön élő magyarokkal, a távozásuk okaival, a megoldási lehetőségekkel. Arra is kérte őket, hogy támogassák az áprilisi választáson az ellenzéket.

Mint írja:

"Az, hogy a Nyugat-Európában élő magyarok nem szavazhatnak levélben: jogtalanság, aljasság, választási csalás. Azért vagyok Londonban, hogy arra kérjem a külföldön élő honfitársainkat, szavazzanak a nagykövetségeken, vagy szervezzék úgy az életüket, hogy az első áprilisi hétvégén itthon legyenek. Mert minden szavazatra szükség van, hogy elzavarjuk a magyar történelem legkorruptabb kormányát".

Következő posztja szerint:

"A londoni magyarok között elképesztő fölényben vannak azok, akik kormányváltást akarnak. Ahol megvan a tájékozódás szabadsága, ahol van személyes tapasztalat a Fidesz által démonizált Nyugatról, ahol nem ömlik napi huszonnégy órában a hazug propaganda, ott tudják, hogy a magyar történelem legkorruptabb kormányának mennie kell. Mert ha maradnak, az gazdasági összeomlást, az ország teljes kifosztását, és nemzetközi elszigetelődését jelenti majd. Nem hagyhatjuk!

Végül hosszú bejegyzésben ír arról, hogy szerinte miért mentek sokan külföldre, és mivel lehetne őket hazacsábítani:

"Magyarországról két okból indulnak el nyugatra az emberek. Az egyik, hogy elegük van a polgárháborús légkörből, a mindennapos gyűlöletből, a jogbiztonság hiányából. Nem akarnak ebben a mérgező légkörben élni, és főleg nem akarják, hogy a gyermekeik ebben nőjenek fel.

A másik legfontosabb ok, ami miatt százezrek hagyták el az országot, hogy tisztes munkával nem boldogulnak, nem jutnak előre. Miközben egy vékony kiváltságos réteg gazdagodik a munkánkból, a nekünk járó uniós támogatásokból, az állami vagyon széthordásából, addig az átlag magyar nemcsak nyugati társainál keres kevesebbet, hanem ma már a lengyel, szlovák, és román munkavállalóknál is.

Ha győzünk, teljes gazdaságpolitikai fordulatot hirdetünk! Eurót akarunk és versenyképes béreket! Olyan béreket, amelyek megfordítják az elvándorlást, és amelyek járulékaiból tisztességes nyugdíj, egészségügy és szociális rendszer finanszírozható.

Ha győzünk, be kell gyógyítanunk a sebeket, figyelnünk kell egymásra, toleráns, élhető világot kell építenünk a jövő nemzedékének. Olyan világot, ahova érdemes hazajönni, olyan otthont, ami törődést és biztonságot ad.

Ha áprilisban mi győzünk, akkor sokaknak érdemes lesz hazajönni, mert mi nem a kiváltságosok, hanem mindannyiunk Magyarországát építjük fel"

- írja.

VIDEÓ: Márki-Zay Péter Londonban

A külföldön élő magyarok csütörtöktől regisztrálhatnak a külképviseleti voksolásra. Április 3-án három helyen, Londonban, Manchesterben és Edinburgh-ban szavazhatnak - mondták el a fórumon. A voksolás menete szerint - a jelenlegi szabályok alapján - a külföldi urnákat a helyszínen lezárják, és csak Magyarországon számolják össze a bennük lévő szavazatokat. Ezt többen is problémásnak ítélték, mert nincs benne semmilyen védelmi lehetőség. A résztvevők szerint idén megint hosszú sorokra kell majd számítani, mert kevés helyen lesz szavazási lehetőség - írja a 444.hu.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Óriási kínai zászló a Karmelitán – Orbán Viktor videóban mutatta meg, hogyan készülnek Hszi Csin-ping fogadására
A rövid felvételen látható, hogyan készítik fel az épületet a kínai elnök fogadására. Orbán azt írta: készen állunk!

Link másolása

Szerda délután egy videót tett közzé Orbán Viktor a Facebook-odlalán arról, hogyan készülnek a kínai elnök fogadására a Karmelitában.

A felvételen látható, ahogy a szakemberek előkészítik az épületet Hszi Csin-ping fogadására, és hatalmas kínai, illetve magyar zászlókat függesztenek ki a Karmelitában.

Orbán Viktor a videó mellé azt írta:

„Magyar-kínai csúcs. Készen állunk!”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Kínai zászlókkal várják a Könyves Kálmán körúton Hszi Csin-pinget – fotók
Itt fog majd elhaladni a kínai elnök konvoja. Egy molinót is kifeszítettek az út mentén.

Link másolása

Kínai zászlókkal és molinókkal várják a kínai elnököt az Üllői út mentén, ahol várhatóan elhalad majd Hszi Csin-ping konvoja.

Munkatársunk a Groupama Aréna közelében készített néhány képet, amelyeken több ázsiai fiatal látható zászlókkal a kezében.

Emellett láthatóan egy hosszú molinót is kifeszítettek, amelyen kínai felirat látható.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Videó: Megérkezett a kínai elnök Budapestre, így fogadták Hszi Csin-pinget a repülőtéren
A gépe szerda este landolt Ferihegyen, Szijjártó Péter élőben közvetítette.

Link másolása

Megérkezett a kínai elnök Budapestre, Hszi Csin-ping repülőgépe szerda este landolt Ferihegyen.

A landolás pillanatairól és a kínai delegáció fogadásáról Szijjártó Péter töltött fel egy videót a Facebook-oldalára. A videóhoz a magyar külügyminiszter csak annyit írt:

„Hszi Csin-ping kínai elnök érkezik”


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Borkai-féle hajókázással vádolja a DK Magyar Péter egyik polgármester-jelöltjét
Molnár Csaba nem hiszi, hogy Magyar jelöltjei nyerhetnek, szerinte csak az ellenzéki szavaztok megosztása a cél.

Link másolása

Magyar Péter pártjának budapesti polgármester-jelöltjeiről írt Molnár Csaba a Facebook-oldalán, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke szerint „velük próbálják megosztani az ellenzéki szavazókat”.

„Az egyik volt Fidelitas-os aktivista, aki Magyar Pétert még egy hónapja is »nárcisztikus idiótának« nevezte és nem mellesleg eddig a Vitézy-kampányban dolgozott. Őt még a fővárosi listára is rátették.

A másik jelölt saját Facebook-oldala szerint az interneten toborzott »vállalkozó szellemű« lányokat egy kis olasz kiruccanásra. Azt ígérte, lesz »pihi, hajókázás, miegymás…« - igazi Borkai-módi”

- írta a bejegyzésben a DK politikusa. Molnár nem hiszi, hogy ők győzhetnek a polgármester-választáson, a cél szerinte csak az ellenzéki szavaztok megosztása.

A poszt alatt később Magyar Péter is kommentelt. A Tisza Párt alelnöke azt írta:

„Önök akkor is hazudnak, amikor kérdeznek. Talán nem véletlen, hogy vidéken a DK a megszűnés szélén áll. Hallom a nyíregyházi alapszervezetükből szinte mindenki kilépett...”

Erre Molnár azzal vágott vissza, hogy ő csak a posztja végén hivatkozott cikkekből idézett.

„Ezek szerint Ön hazugsággal vádolja a 444-et, a Telexet és a 24-et? Nem szép dolog így beszélni újságírókról” - írta a DK-s politikus.


Link másolása
KÖVESS MINKET: