KÉK HÍREK
A Rovatból

Már több mint 20 halálos áldozata van a Harvey hurrikánnak, amely tovább tombol

Tovább tombol a vihar Texasban, de már Louisianát is elérte a hurrikán.

Link másolása

Szerdán reggel mi is megírtuk, hogy a Harvey trópusi vihar szerdára megerősödött és ismét lecsapott Texasra, de ezúttal a szomszédos Louisiana államot is teljes erővel sújtotta. A BBC most azt írja,

időközben 20 fölé emelkedett a vihar halálos áldozatainak száma.

A hírek szerint a texasi Houston jelentős része víz alá került és több ezer ember kényszerült arra, hogy maga mögött hagyja az otthonát. Houstonban - az Amerikai Egyesült Államok negyedik legnépesebb városában - kijárási tilalmat léptettek érvénybe az éjszakai órákban, hogy elejét vegyék a fosztogatásoknak, ez alól csak a mentésben részt vevők élveznek kivételt.

A vihar miatt az állatvédőknek is rengeteg dolga van - írja a 24.hu. A BBC videoriportban számolt be azokról az önkéntesekről, akik az elveszett háziállatok megmentésében segédkeznek Houstonban:

Eközben a Louisiana-állambeli

New Orleans-ban 36 óra leforgása alatt 25 centiméter eső esett.

Az államra napra pontosan 12 évvel a Katrina hurrikán után csapott le a vihar. 2005-ben a Katrina katasztrofális csapást mért New Orleans-ra és Louisiana államra.

Címkép: Twitter


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Kettős gyilkosság: anyát és négyéves lányát ölték meg Kapuváron
Gyilkosság áldozataira bukkantak egy házban Kapuváron hétfő délután. A házban, ahol a holttesteket megtalálták, már hat évvel ezelőtt is történt egy gyilkosság.

Link másolása

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn 13 óra 30 perc körül kapott egy bejelentést, mely szerint egy kapuvári családi házban holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket – írja a Police.hu.

A rendőrség bűntetőeljárást indított az eset körülményeinek kivizsgálására. A helyszíni szemle és az adatgyűjtés jelenleg is folyamatban van.

A Kisalföld.hu információi szerint a házban, ahol a holttesteket megtalálták, már hat évvel ezelőtt is történt egy gyilkosság, mikor is egy fiatal lányt megfojtott a barátja. Most a szülők másik lánya és az ő alig négyéves kislánya lett gyilkosság áldozata.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
A kórházból nyilatkozott a kisfiú, akit iskolatársai brutálisan megvertek – elárulta, találkozna-e a támadóival
Adriánt meg is kellett műteni, miután megverték, eltávolították a lépét. Az RTL Híradójának videóhívásban beszélt.

Link másolása

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy hete az iskolaudvaron négy kislány úgy megvert egy fiút, hogy kórházba kellett szállítani, ahol a lépét is eltávolították.

Adrián most az RTL kamerái előtt üzent azoknak, akik a felépüléséért drukkoltak. A Híradóban videóhívásban azt mondta barátainak:

Tartsanak ki! Majd hazamegyek és játszunk!

A riportból kiderül, hogy az életmentő operáció után a kisfiúnak mozdulnia sem volt szabad, de most már egyedül is tud menni. A negyedikes fiú már alig várja, hogy azokkal lehessen, akiket szeret, és azt csinálhassa, amit ezelőtt. Volt, amiről nem szívesen beszélt: amikor a bántalmazásról kérdezték, szótlan lett.

Ugyanakkor felsorolta azokat a dolgokat is, amik a legjobban hiányoznak neki: „A barátok, a pecázás, anyáék, meg amikor hazamegyek, majd tudok a többiekkel játszani”.

Arra a kérdésre, hogy szeretne-e találkozni a lányokkal, akik megtámadták, a fejét csóválta, és szűkszavúan annyit válaszolt: „Nem”.

A Híradó információi szerint gyanúsítottként még nem hallgatták meg a bántalmazókat és Adriánt sem. Kérdésükre rlárulták, hogy videófelvétel nincs a bántalmazásról, mert csak az iskola homlokzatán vannak térfigyelő kamerák. Belső vizsgálat indult, hogy hibázott-e náluk valaki.

Adrián interjúja a kórházi ágyából

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Széttépte az idős nő spánieljét a polgármester két harci kutyája, nem kért bocsánatot
A polgármester kutyái póráz nélkül rontottak rá az öreg spánielre egy nottinghamshire-i parkban. Videón a borzasztó támadás.

Link másolása

Szörnyű perceket élt át az 57 éves Annette Edson, amikor az Egyesült Királyságban egy nottinghamshire-i parkban két, póráz nélküli kínai harci kutya megtámadta és megölte szeretett spánieljét, írja Daily Mail.

Abbey nevű spánieljét az egyik harci kutya a földhöz szegezte, majd az állat hasát kezdték el tépni, idős gazdája pedig csak rémülten, tehetetlenül nézhette a borzasztó jelenetet.

A kutya ugyan túlélte a támadást, az állatorvos tanácsára elaltatták, mert túlságosan súlyos sérüléseket szenvedett.

A két harci kutya gazdája mint kiderült, Maria Charlesworth, a település polgármestere, aki hamarosan le is mondott pozíciójáról és felajánlotta, hogy kifizeti az állatorvos költségeit,

bocsánatot viszont nem kért, és még a spániel tulajdonosát szólította fel, hogy mondjon le városi tanácsosi posztjáról.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Hajtóvadászat indult Franciaországban - 200 rendőr üldözi a Légy becenéven ismert rabot
A francia rendőrség közölte, hogy mintegy 200 rendőrt mozgósítottak, és a kulcsfontosságú helyszíneken ellenőrzik az autósokat. A 30 éves bűnözőt május 10-én betöréses lopásért ítélték el.

Link másolása

A francia rendőrség hajtóvadászatot indított azután a férfi után, akit kedden szöktettek meg, amikor a franciaországi Rouenből egy bírósági tárgyalásról szállították vissza a börtönbe éppen - írta meg a Telex.

A „Légy” becenéven ismert Mohamed Amrát szállító börtönkonvojt ismeretlenek támadták meg, az autópályán az egyik fizetőkapunál belerohantak a rabszállítóba, a fegyveresek lőni kezdték azt, megölve két börtöntisztet.

„Minden eszközt bevetünk, hogy megtaláljuk ezeket a bűnözőket”

– mondta Gerald Darmanin francia belügyminiszter.

A francia rendőrség közölte, hogy mintegy 200 rendőrt mozgósítottak, és a kulcsfontosságú helyszíneken ellenőrzik az autósokat.

A párizsi államügyész, Laure Beccuau a sajtónak azt mondta, hogy helyi idő szerint nem sokkal 11:00 óra előtt az Amrát szállító furgont egy Peugeot állította meg úgy, hogy szemből nekiment.

A kocsiból fegyveresek ugrottak ki, akikhez egy, a rabszállítót követő Audiból még többen csatlakoztak. Az ügyész azt mondta, a fegyveresek többször lőttek a két rabszállítóra, két börtönőrt megöltek, több rendőrt megsebesítettek, majd elhúztak a helyszínről Amrával együtt.

A Légy becenéven ismert bűnözőt május 10-én betöréses lopásért ítélték el.


Link másolása
KÖVESS MINKET: