HÍREK
A Rovatból

Majdnem kifogott a magyarul mondott ünnepi köszöntő az amerikai nagyköveten

David Pressmannak és párjának csak sokadik próbálkozásra sikerült kellemes ünnepeket kívánni.

Link másolása

Az amerikai nagykövet és párja magyarul kívántak kellemes ünnepeket, de a szavak helyes kiejtésével nehezen boldogultak, csak sokadik próbálkozásra sikerült.

David Pressman twitteres videóját a hvg.hu vette észre.

Pressman 2022 szeptembere óta az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, párjával és két kisfiával költözött ide.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Molnár Áron: Láttam két fiatal lányt, akik a Fidesznek gyűjtöttek aláírást. Megkérdeztem, mi motiválja őket
Kiderült, hogy Erdélyből jöttek, és nem igazán ismerték a magyarországi kultúrális, oktatási helyzetet. Ezért elhívta őket az esti előadásukra, ahova el is mentek, és a végén közölték, hogy soha nem láttak még ilyet.

Link másolása

Molnár Áron az Instagramon írt meg egy történetet, amely a napokban esett meg vele.

Mint írja, eegy találkozóra igyekezett, mikor meglátott két fiatal lányt, "akik becsöngetnek egy házba és azt mondják, hogy a Fidesznek gyűjtenek aláírást. Megütte a fülem és

baromi kíváncsi lettem, hogy mi motiválja őket erre, így bemutatkoztam nekik és megkérdeztem. Nagyon nyitottak voltak és elmondták, hogy ők Erdélyből jöttek, a szüleik, családjaik mind Fidesz szavazók, szimpatikus számukra a polgármester programja, nekik Erdélyben “sok jót csinál a Fidesz” és ezért gyűjtenek aláírást".

Rákérdezett a lányoknál, hogy mennyire ismerik a magyarországi helyzetet, a kultúra, az oktatás helyzetét. "Mivel nem igazán ismerték, elmondtam pár saját példát. Például azt, hogy a barátaim nagy része és én fekete listán vagyunk, mert kritikusak vagyunk a rendszerrel szemben, elmondtam, hogyan támadja a Fidesz propagandagépezete hazugságokkal a barátaimat, a családtagjaimat és elmondtam, hogy bár Romániában sikerrel jártak a pedagógusok, a sztrájkköveteléseikkel (ezt a történetet ismerték a lányok) nálunk a pedagógusoktól elvették a sztrájkjogot, így amíg ez a rendszer van, soha nem fognak olyan eredményt elérni, mint a román kollégáik".

Beszámolója szerint a lányok ezen meglepődtek, de nyitottak maradtak.

"Ezért elhívtam őket az esti előadásunkra, a Kezdet/végére és mondtam nekik, hogy lesz két szabad pótszékük, mert szeretném, ha látnák, hogy itt van egy csapat, akik úgy szeretnének színházat csinálni, hogy ne kelljen félniük a politikai befolyásolás miatt. Végül a lányok eljöttek, az előadás végén, mivel mindig készítünk bárkivel fotót aki szeretné, találkoztunk velük is és elmondták, hogy nagyon tetszett nekik az előadás és hogy soha nem láttak még ilyet".

A bejegyzése végén még annyit tett hozzá, hogy "ezzel a történettel szeretném jelezni, hogy a kultúra hidat képez, a kultúra nem szétválaszt, hanem összeköt, hogy van esély arra, hogy más pártpolitikai gondolkodású emberek végül este a színházban együtt nevessenek, sírjanak, gondolkodjanak. Mert a kultúra közös. Mindannyiunké".

Forrás: 24.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Jelentősen megnőtt a Velencei-tó vízszintje, majdnem háromszorosa a két évvel korábbinak
Volt ok az aggodalomra, mert a tó annyira leapadt korábban, hogy már csak 53 centiméternyi víz volt benne. Megmutatjuk milyen volt.

Link másolása

Csütörtök reggel Agárdnál 145 centimétert mutatott a vízmérce - írja az Időkép.

Már február elején újra a régi fényében pompázott a Velencei-tó, a 2022-es kritikusan alacsony vízállást követően ugyanis ekkorra 75 centiméterrel emelkedett a vízszint.

Az elmúlt időszakban ez az emelkedés tovább folytatódott, csütörtök reggel már 145 centimétert mutatott a vízmérce Agárdnál, vagyis az 53 centiméteres rekordalacsony vízállás óta mára közel egy méterrel (92 cm) emelkedett a Velencei-tó vízszintje.

Ez az érték már meghaladja a 140 centiméteres alsó szabályozási szintet, így a tó újra a régi fényében pompázik.

Ilyen állapotok volttak 2022-ben:

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Kocsis Máté Magyar Péterről: már az egyetemen is nagyképű és arrogáns volt
„Szoktam olvasni a médiában, hogy második vonalas fideszes volt. Hát, én őt a hetedik vonalba se sorolnám” - mondta a Fidesz frakcióvezetője.
MTI/Bruzák Noémi - szmo.hu
2024. április 26.


Link másolása

Kocsis Máté az Index és az ATV közös műsorában nyilatkozott Rónai Egonnak, és megemlítette Magyar Pétert is

Kocsis a Fidesz paneljét hangoztatta, és kijelentette, hogy nincs dolguk Magyar pártjának előretörésével, minden a baloldalon történik, „ellenzékváltó hangulat van”.

„A baloldali érzelmű emberek, akik kormányellenesek, úgy érzik, hogy most reménykedhetnek másfél évtized kudarcai után. De ilyet láttunk már” – mondta. A Fidesz frakcióvezetője a „finanszírozói világról” beszélt, ami állítása szerint külföldről pénzeli a magyar ellenzéket a kormányváltás reményében.

„Azt nem tudom, hogy kiábrándult-e, úgy gondolom, hogy ott inkább egy bosszúról van szó” – mondta Kocsis, aki árulónak tartja Magyar Pétert, de nem politikai, hanem baráti értelemben. Bár szerinte ők nem voltak barátok.

"Az egyetemen is arrogánsnak és nagyképűnek tartottam, és ennek hangot is adtam. Az elmúlt húsz évben körülbelül három vagy négy alkalommal kerültem vele egy légtérbe, de akkor sem beszéltünk érdemben semmiről"

– mondta.

A Tisza párt vezetője Kocsis szerint soha nem volt része a politikai struktúrának, amit tud, azt csak a volt feleségén, Varga Juditon keresztül tudhatja.

"Szoktam olvasni a médiában, hogy második vonalas fideszes volt. Hát, én őt a hetedik vonalba se sorolnám."

Kocsis szerint Varga Judit hülyeségeket beszélt az ügyészségen landolt hangfelvételen, a frakcióvezető emellett zokon vette, „indokolatlanul goromba volt”, amikor Magyar Péter azzal vádolta őt, hogy a munkaidejében iszik.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Veszteségbe kényszerítheti őket a kormány a benzinkutasok szerint
Szerdán jelentette be a kormány, hogy a gázolaj árának 10, a benzin árának 27 forintos csökkentését várják el, különben beavatkoznak.

Link másolása

Veszteséges üzemelésre kényszerítené a kormány a benzinkutakat, ha kizárólag tőlük várná az üzemanyagok árának csökkentését – mondják a Független Benzinkutak Szövetségénél. Szerintük az árrésükből legfeljebb néhány filléres árcsökkentésre futná, a kormánynak viszont sokkal nagyobb a mozgástere, miután az ár fele az adó.

Gulyás Gergely csütörtökön azt mondta a Kormányinfón, hogy a költségvetés nem tud lemondani további bevételekről. Szerdán jelentette be a kormány, hogy a gázolaj árának 10, a benzin árának 27 forintos csökkentését várják el, különben beavatkoznak.


Link másolása
KÖVESS MINKET: