HÍREK
A Rovatból

Magyar Péter rappelt és viccet mesélt a TikTokon, de nehéz kérdésekre is válaszolt

De megtudhattuk, hogy mi a kedvenc zenéje, ki a kedvenc írója és hogy vitázna-e Deutsch Tamással.

Link másolása

Ahogy azt korábban megígérte, kedd este több mint egy órán át live-ozott a TikTokon Magyar Péter. A TISZA Párt politikusa baranyai országjárása közben jelentkezett be a vacsorája mellől. Utóbbi miatt elnézést is kért, de időnként beleevett a tatár beefsteakjébe, mert elmondása szerint alig fogyasztott valamit a nap folyamán. Arra ugyanakkor követői figyelmeztették, hogy az elétett bort ne igya meg élő adásban, mert a TikTok emiatt korhatárossá teheti videóját.

Márpedig az újdonsült politikus részben pont a fiatalabb generációt próbálta megszólítani élő bejelentkezésével, amit több mint 13 ezren követtek a legjobb pillanataiban.

Magyar Péter számos kérdésre válaszolt, a műfaj jellegéből adódóan meglehetősen pörgős tempóban. Elmondta például, hogy maximum viccből dolgozna együtt Gulyás Gergellyel, vagy hogy tartja a kapcsolatot volt feleségével, Varga Judittal, de manapság csak három gyerekükre korlátozódik a beszédtéma közöttük.

Gyerekiről szólva egyébként azt is elárulta, hogy legidősebb, 17 éves fia egyáltalán nem örül apja új szerepkörének, de reméli, hogy később megérti majd, hogy érte is teszi. A kisebbekről elárulta, hogy mindketten remek focisták, az MTK játékosai.

Testvéreiről szólva (akik közül egyikük indexes munkája szóba került már a sajtóban is) elmondta: „Van egy húgom, ő bíróként dolgozik, és van egy öcsém, aki 10 évvel fiatalabb és az SZFE-n végzett. Ő az Indexnél dolgozik, ha még dolgozik.”

Többen kérdezték a személyes kedvenceiről is. Így szóba került, hogy Ady Endrét nagyon nagy költőnek, de nehéz embernek tartja, és imád olvasni, bár mostanában kevés ideje van rá. Kedvenc iróiként Márai Sándort és Szabó Magdát jelölte meg, de Henryk Sienkiewicz Quo vadis című regényéért is rajong.

Azt is elárulta, hogy régen nagy Nirvana- és Guns N’ Roses-rajongó volt, Nagy Ferót viszont nem kedveli, legfeljebb néhány számára bulizott néha – emberileg azonban egyáltalán nem szimpatikus neki.

A politikai vitáról szólva elmondta, vállalná Dobrev Klárával és Deutsch Tamással is. Utóbbinak elég komolyan be is szólt, mikor elmondta:

„Nyilván nem szeretek galambokkal sakkozni, de ha ezzel be tudok jutni a közmédiába, akkor vállalom a vitát Deutsch Tamással. Meg én drogtesztet is vállalok.”

Az élő videó alatt nem nagyon akadt olyan kérdés, amire Magyar Péter ne válaszolt volna, vagy olyan kérés, amit ne teljesített volna. Így történhetett, hogy bár elsőre furcsának találta a felkérést, az Animal Cannibals együttes Yozsefváros című számából is előadott egy részletet. Igaz, itt sem állta meg a politikai beszólást: amikor a „Sötét ez a hely, há-há-há, világos” részhez ért, megjegyezte, hogy „persze, mert ott van Kocsis Máté”.

De elmesélte kedvenc viccét is, ami egy székelyvicc, nagyjából EZ AZ.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Majd egy hét után válaszolt a rogáni propaganda ökle, a „köz”televízió a listavezetői vitával kapcsolatos kérdéseimre
A Tisza Párt politikusa szerint „a Rogánpress húzza az időt és a nevét senki sem meri adni” a vita megszervezéséhez.

Link másolása

Ahogy arról korábban írtunk, Magyar Péter levélben kereste fel az állami televízió illetékeseit az Ep-listavezetők vitájának ügyében. Választ most kapott a Tisza Párt politikusa. Mint a Facebookon azt írja: „Majd egy hét után válaszolt a rogáni propaganda ökle, a „köz”televízió a listavezetői vitával kapcsolatos kérdéseimre.”

De gyorsan hozzá is teszi: „Vagyis nem válaszolt.”

„A két mondatból sem az nem derült ki, hogy mikor, hol és milyen feltételek mellett lenne a vita, sem az, hogy élőben adnák-e a beszélgetést”

– írja Magyar.

Két dolog viszont kiderült. Az, hogy a Rogánpress húzza az időt és az, hogy a nevét senki sem meri adni ehhez.

Felhívom Papp (hírhamisító) Dániel, MTVA vezér figyelmét arra, hogy normálisan működő országokban a vitában részt vevő pártok képviselői egyeztetnek a vita részleteiről, a közmédia csak helyszínt és lehetőséget biztosít a műsorhoz.”

Magyar Péter Papp válaszát is közli: „Tisztelt Magyar Péter! Köszönjük érdeklődését a közmédia által tervezett EP-vita lebonyolításával kapcsolatban. A jövő hét folyamán, a pünkösdi ünnepet követően tájékoztatjuk a listát állító szervezeteket a vita valamennyi részletéről. Türelmét köszönjük!”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Súlyos állapotot jelezhetnek a Robert Ficónál kialakult nekrózisok – állítja egy cseh specialista
Pavel Postulka szerint a szlovák miniszterelnök pénteki újabb műtétje azt mutatja: hogy komoly a baj.

Link másolása

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, újabb műtétet kellett elvégezni a szerdán meglőtt Robert Ficón a besztercebányai kórházban. Ezúttal az elhalt szöveteket kellett eltávolítani, hogy meggyorsítsák a szlovák miniszterelnök sebének gyógyulását.

Egy cseh orvos szerint azonban nagyon súlyos esetre utal az, hogy nekrózis (sejtelhalás) alakult ki Ficónál. A 30 éve orvosként dolgozó Pavel Postulka szerint: „Abban a pillanatban, amikor a sérülés helyén nekrózis kezd kialakulni, ez azt jelenti, hogy a sérülés nem képes gyógyulni, nem képes a szövetek regenerálására”.

Elmondta: a nekrózisok csökkentik az egészséges szöveteket, amelyek a jövőben hiányozni fognak, és veszélyes méreganyagokat is termelnek. „Elborítanak egy már amúgy is meghibásodott szervezetet, és tovább súlyosbítják az amúgy is súlyos állapotot” – fogalmazott.

Mindezen túl megterheli a májat, a vesét és a szívet is. Márpedig Robert Ficóról köztudott, hogy korábban kettős bypassműtéten esett ál, súlyos szívbeteg, és vérhigítót is szed, ami azt jelenti, hogy a vére kevésbé alvad, ami ebben a helyzetben rendkívül aggasztó.

A gerincspecialista emlékeztetett arra, hogy nekrózis szinte minden sérülésnél, így egyszerűbb sebeknél is kialakul, nagyobb kiterjedésű sebeknél azonban előfordul, hogy magától nem tud elmúlni, ekkor lehet szükség a műtétre. „Ez a folyamat azonban nem biztos, hogy leáll” – tette hozzá, és ezért is lehet aggasztó Robert Fico állapota és pénteki újabb műtétje.

via Blikk


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Klímaberendezések ezreit szereltetné le társasházak homlokzatáról a ferencvárosi önkormányzat
A légkondicionálók kültéri egységeinek szabálytalan felszerelése miatt aggódhatnak a lakók, akár súlyos bírságra is számíthatnak.

Link másolása

A ferencvárosi polgármesteri hivatal az Üllői út 169-179. szám alatti blokkházban kifüggesztett egy felszólítást, amelyben jelzik, hogy a lakóknak 30 napon belül le kell szereltetniük a ház homlokzati részéről a klímaberendezések kültéri egységeit – írja az Index.

Aki nem tesz eleget a felszólításnak, az bírságra is számíthat. Az Index úgy tudja,

az eset nem egyedi, és Ferencváros önkormányzata akár több ezer klímatulajdonos ellen indíthat eljárást különböző jogszabályi hivatkozások alapján a 9. kerületben.

Egyébként elvileg van szabályos mód az épületek homlokzatán kültéri klímaegységek tömeges elhelyezésére, de ehhez nagyobb blokkházak esetében a lakóközösségnek közös álláspontot kell kialakítania, ami mentén meg kell rendelni egy épülethomlokzati klímaberendezés-elhelyezési tervet. Egy ilyen terv célja az egységesítés, de ez további kérdéseket is felvet: például a kültéri egységeknek azonos színűeknek és azonos méretűeknek kell lenniük, valamint azonos helyre kell elhelyezni őket a homlokzaton.

A Blikk emlékeztetett rá, hogy két éve az óbudai önkormányzat fenyegette jelentős bírsággal azokat, akik szabálytalanul szereltették fel a klímaberendezést. Korábban pedig Dunakeszin egymilliós bírságot lebegtettek be azokkal szemben, akik nem jelentik be a klímatelepítést.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Menczer Tamás megmagyarázta: azért tagadott a kormány az orosz kémkedésről, mert nemzetbiztonsági kérdés
A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója az RTL kérdésére úgy védekezett, hogy az Orbán-kormány mindig a magyar érdekeket tartja szem előtt, ellentétben a baloldallal.

Link másolása

Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója azt mondta, a kormány és a Fidesz azért tagadta a nyilvánosság előtt, hogy az orosz titkosszolgálat bejutott a Külügyminisztérium informatikai rendszereibe, mert ez nemzetbiztonsági kérdés.

Ahogyan beszámoltunk róla, a 444 olyan dokumentumokhoz jutott hozzá, amelyek bizonyítékként szolgálnak arra, hogy két éve orosz titkosszolgálatok széles körű kibertámadást hajtottak végre a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai hálózat ellen. A dokumentumok szerint a magyar külügy tudott a támadásokról, és arról is, hogy az oroszok nemzetbiztonsági szempontból fontos adatokat lophattak a minisztérium gépeiről.

Ennek ellenére két éve a magyar külügy és fideszes politikusok határozottan tagadták, és egyenesen kampányhazugságoknak nevezték, hogy az orosz titkosszolgálat bejutott a Külügyminisztérium informatikai rendszereibe.

Az RTL most megkérdezte Menczer Tamást, miért tagadta le a kormány az orosz kibertámadást, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója pedig válaszában azt hangoztatta, hogy ez nemzetbiztonsági kérdés, ezért nem beszéltek róla. Menczer ezután hozzátette: az Orbán-kormány mindig a magyar érdekeket tartja szem előtt, ellentétben a baloldallal.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk