HÍREK
A Rovatból

Magyar Péter elárulta, hogy tudott-e a kegyelmi ügyről a botrány kirobbanása előtt

Sváby Andrásnak adott interjút a TISZA Párt alelnöke vasárnap este. Véleménye szerint az ő politikai szereplése nem vonta el a figyelmet a kegyelmi ügyről.


Magyar Péter volt az ATV Heti Napló című műsorának vendége, ahol Sváby András kérdezte őt, és a nézői kérdésekre is válaszolt. Sváby a műsor előtt jelezte, hogy rengeteg kérdés érkezett, és ha mindegyiket feltennék, öt napon át tartana a műsor.

Az interjú során Sváby első kérdése az volt, hogy Magyar tudott-e a kegyelmi ügyről a botrány kirobbanása előtt.

Magyar Péter kijelentette, hogy semmit sem tudott róla, még egykori felesége, Varga Judit sem volt tisztában a kegyelmi ügy jelentőségével. Hozzátette, hogy akkor már nem is éltek együtt.

Magyar Péter véleménye szerint az ő politikai szereplése nem vonta el a figyelmet a kegyelmi ügyről, hanem inkább felerősítette a témát a közbeszédben. Példaként említette, hogy tüntetéseket szervezett, hogy felelősségre vonják az ügy összes érintettjét.

(via Blikk)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Így áll most Magyar Péter szavazása arról, hogy kimenjen-e Brüsszelbe EP-képviselőnek
Fél 12-ig már több mint 50 ezren mondták el a véleményüket. Szavazni este 8-ig lehet, Magyar azt ígérte, hogy elfogadja majd a többség döntését.


Hétfő délelőtt fél 12-ig már több, mint ötvenezren szavaztak a TISZA Párt honlapján arról, hogy Magyar Péter felvegye-e az Európai Parlamenti mandátumát - írta a politikus a szavazást bejelentő bejegyzése alatt egy kommentben.

A párt alelnöke hétfőn reggel indított szavazást a kérdésről. A reggeli bejegyzésében hosszasan sorolta az érveket az EP-képviselősége mellett. Ezután

a hozzászólások között komoly vita alakult a kérdésről, és többen hiányolták az ellenérveket.

Később Magyar ezt egy kommentben pótolta, szerinte mindössze egy ellenérv van: hogy sok rossz példát láthattunk az elmúlt években.

„Talán már az eddigi tevékenységünkkel is bebizonyítottuk, hogy mindent másképp csinálunk, mint sokan mások” - írta Magyar, aki szerint a képviselőség nem a pénzről és nem is a munka elkerüléséről szól - pont ellenkezőleg.

Azóta a TISZA párt honlapján már az is láthatóvá vált, hogy áll a szavazás. Ezek szerint

a válaszadók 75.57 százaléka küldené őt ki Brüsszelbe, 24.43 százalékuk szerint pedig nem kéne felvennie az EP-képviselői mandátumát.

Szavazni eset 8 óráig lehet, és ahogy Magyar ígérte: elfogadja majd a többség döntését.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Itt a NAV válasza a Partizán interjújára, amiben egy volt nyomozó arról beszélt, hogy politikai befolyással tussolták el Gattyán György adócsalási ügyét
Az adóhatóság azt írta, hogy ők mindenkor a hatályos jogszabályok szerint járnak el. Jogi lépéseket lengettek be az ügyben.


Mint korábban írtunk róla, hétfő reggel megjelent egy interjú a Partizán YouTube-csatornán, amiben Tiszolczi Lajos, volt NAV-nyomozó arról beszélt, hogy Gattyán György 19,4 millliárd forintos adócsalási ügye alatt három,

rendkívül befolyásos politikai kapcsolatokkal rendelkező külső szereplő járhatott közben a milliárdos érdekében, aminek eredményeképp bűncselekmény hiányában meg is szüntették az eljárást.

Tiszolczi szerint, ha ezek az emberek nem avatkoznak be, akkor a NAV folytatta volna a nyomozást Gattyán ellen.

Azóta a NAV is reagált az ügyre. Közleményükben azt írták:

„A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eljárásaiban mindenkor a hatályos jogszabályok szerint jár el. Minden ettől eltérő állítást a leghatározottabban visszautasít. A Partizán Youtube-csatornáján ma megjelent videóban idézett ügyben a NAV minden jogi eszközt kihasznált, azonban a hazai és nemzetközi jogi fórumokon az alperesnek kedvező döntés született.

Minden olyan állítással szemben, amely alkalmas a NAV-ba vetett közbizalom megingatására, megtesszük a megfelelő jogi lépéseket.”

– írják.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Átmenetileg Szöllősi Györgyi lesz az Egyenes Beszéd főszerkesztője, de ezt nem verte nagy dobra az ATV
Elődje még a Magyar Péter-ügy előtt távozott a posztról. Hazafi Zsolt az atv.hu főszerkesztő-helyettese lett.


A Media1 megtudta, hogy az ATV egyik legismertebb közéleti műsorának stáblistáján már nem Hazafi Zsolt neve szerepel főszerkesztőként, hanem Szöllősi Györgyié. Azonnal vissza is nézték az Egyenes beszéd elmúlt adásait, és tényleg, június 10-ig minden adás végén Szöllősi neve tűnt fel, mint megbízott főszerkesztő.

Érdekes, hogy még a június 10-i adás végén is Szöllősi neve szerepelt, amikor Rónai Egon a Tisza Párt alelnökét, Magyar Pétert szembesítette egy piros dossziéval a választások után. Magyar rövid vita után ki is vonult a stúdióból.

Szóval biztos, hogy nem emiatt az incidens miatt váltották le Hazafit, mert ekkor már nem ő volt a főszerkesztő.

Az igazán furcsa az, hogy az ATV ezt a váltást nem verte nagy dobra, csak a stáblistából derült ki a szemfüles nézők számára.

Megkeresték az ATV sajtóosztályát, és megtudták, hogy néhány héttel ezelőtt történt a változás.

„Megerősítettük az atv.hu-t, még inkább politikai hírfókuszúvá tettük, így szükség lett még egy közéletben jártas szakemberre.

„Hazafi Zsolt átkerült a hírportálhoz, és az Egyenes beszéd megbízott főszerkesztője Szöllősi Györgyi lett, aki június végéig tölti be ezt a pozíciót. A végleges főszerkesztőről két héten belül döntünk” – válaszolták a tévétől.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Ifjabb Mészáros Lőrinc balesetet szenvedett egy romániai raliversenyen
Két autó ütközött össze egy navigációs hiba miatt. Mészáros Lőrinc fia több sérülést is szenvedett, de nem súlyosak.


Az NSM Motorsport által szervezett Baja Satu Mare 2024 ralibajnokságot három szakasz után szombaton félbeszakították, miután két autó összeütközött.

Az egyik autóban ifjabb Mészáros Lőrinc, Mészáros Lőrinc fia, ült.

A thecheckeredflag.co.uk szerint a balesetet egy navigációs hiba okozta. A jelentések szerint az autók letértek a pályáról.

Az egyik pilótának fájt a bal lába, de eszméleténél volt, és visszautasította az orvosi segítséget, mondván, hogy Magyarországra akar menni.

Ovidiu Domide, a szervező klub elnöke megerősítette a BIHOREANUL által közölt információkat, miszerint a sérült pilóta ifjabb Mészáros Lőrinc, aki Pál Erik másodpilótával versenyzett.

A román sajtó értesülései szerint a balesetben érintett két autó pilótái és másodpilótái a szervezők és saját csapatuk segítségével elhagyták a pályát. Ifjabb Mészáros Lőrincet később a nagyváradi sürgősségi kórházba szállították. A BIHOREANUL információi szerint

„több sérülése is van, de nem súlyosak”, és „a kórházban marad”.

Korábban arról is szó esett, hogy ifjabb Mészáros Lőrincnek saját orvosi csapata van a helyszínen, ezért valószínűleg nem veszi igénybe a romániai kórházi szolgáltatásokat.

Link másolása
KÖVESS MINKET: