HÍREK
A Rovatból

Magyar Péter: Azért nem lehetett leváltani Völner Pált, mert Orbán Viktor nem járult ehhez hozzá

A Völner-Schadl-ügy idején Varga Judit igazságügyi miniszter, Völner Pál pedig államtitkár volt.

Link másolása

Újabb, ezúttal sokkal rövidebb, mindössze kétmondatos poszttal jelentkezett Magyar Péter a Facebookon.

Varga Judit exminiszter exférje a Völner-üggyel kapcsolatban pöttyintette el ezt a pár sort:

"Csak hogy világos legyen, az akkori igazságügyi miniszter jóval a Schadl-ügy kirobbanása előtt kezdeményezte Völner Pál államtitkár leváltását. A miniszterelnök ehhez nem járult hozzá, így Völner a helyén maradhatott…"

A Völner-Schadl-ügy idején Varga Judit igazságügyi miniszter, Völner Pál pedig államtitkár volt. Máig nem derült ki tisztán, ki mit írt alá, és kit milyen felelősség terhel az ügyben, az ügy bírósági szakaszban van továbbra is.

Magyar már egyszer tett utalást az ügyre, amikor Tónit, Ádámot és Barbarát emlegette, akiknek a neve az ügy dokumentumai közt bukkantak fel.

Orbánt nagyon régi szálak fűzik a Fidesz alapító Völnerhez, akivel együtt is dolgoztak még az egyetem alatt:

"Egy Budapest határában lévő csirketelepen melóztunk éjszakánként, a hizlalási szakasz végén kellett kiüríteni a ketreceket és kamionokra pakolni a szárnyasokat. A feladat igazi csapatmunka volt: a lányok hármasával összefogták a lábuknál a csirkéket és ezt átadták a következő csapatnak, ebben voltam én is. Mi átvittük a jószágokat a „hosszúpuskáknak”, azaz a Fodor–Áder–Völner hármasnak, akik magasságuknak köszönhetően könnyebben feltették a kamion platójára az állatokat. Kezdő egyetemisták voltunk, ráadásul remekül fizetett, 1000 forintot kaptunk egy éjszakára" - nyilatkozta nemrég a Blikknek a miniszterelnök.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Elvitték minden idők legnagyobb ötös lottó főnyereményét: valaki 6,45 milliárd forinttal lett gazdagabb
200 napja nem volt telitalálat, így halmozódott fel ez a tetemes összeg. Ez a játék 67 éves történetének legnagyobb nyereménye.

Link másolása

Elvitték az ötöslottó 6,45 milliárd forintos rekordnyereményét.

A szombat esti sorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki:

 • 4,
 • 15,
 • 47,
 • 59,
 • 83.

  A Joker számai pedig: 6, 4, 5, 4, 4, 2.

  Egy szerencsés játékosnak sikerült mind az öt számot letalálnia, ezzel pedig

  megnyerte az ötös lottó 67 éves történetének eddigi legnagyobb nyereményét, vagyis 6,45 milliárd forintot.

  A játékban már több mint 200 napja nem volt telitalálatos szelvény, ezért halmozódhatott fel az az összeg.

  Az ötös lottó történetében közel 3500 sorsolás volt mostanáig. A fődíj összege 1959-ben lépte át az egymillió forintot, 1992-ben a 100 milliót és 1999-ben az egymilliárdos határt.

  5 milliárd forintot meghaladó főnyereményt mindössze kétszer, 2003-ban (5,092 milliárd forint) és 2015-ben (5,049 milliárd forint) lehetett nyerni. 6 milliárd forint feletti összeg (6,431 milliárd forint) pedig először 2020-ban volt, 39 hét halmozódás után.

  A mostani összeg ugyan nominálisan az eddigi legnagyobb nyeremény a magyar lottózás történetében, azonban ha az inflációt is figyelembe vesszük, akkor már csak a negyedik. A 2020-as 6,43 milliárd forint ugyanis ma 9,4 milliárdot érne, a 2003-as 5,092 milliárd 8,1 milliárdot, a 2015-ös 5,049 milliárd pedig 8,05 milliárdot.

  via Telex


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

 • HÍREK
  A Rovatból
  Gyurcsány: Sulyok Tamást nem köztársasági elnökként, hanem Orbán Viktor beosztottjaként fogjuk kezelni
  Szerinte az alkotmánybíró tevékeny részese volt a NER-nek, és eddig egy szűk eliten kívül senki nem is tudta, kicsoda ő.

  Link másolása

  Egy héttel Orbán Viktor után évértékelőt tartott Gyurcsány Ferenc is. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke kemény szavakkal bírálta Orbánt és a kormányt is, a miniszterelnökről például azt mondta: „az első magyar pedofilbarát miniszterelnökként” fog bevonulni a történelemkönyvekbe.

  Ugyanakkor szólt a Fidesz köztársaságielnök-jelöltjéről is. Mint ismeretes, a kormánypártok Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét javasolják az államfői posztra, hétfőn pedig a Parlament minden bizonnyal meg is szavazza a 67 éves jogászt a posztra.

  Gyurcsány szerint azonban Sulyok nem autonóm személyiség. A Dk elnöke egyenesen odáig ment, hogy nem lehet a Magyar Köztársaság elnöke, mert nemcsak elfogadja a jelenlegi hatalmi rendszert, de az Alkotmánybíróság elnökeként aktívan segített a fenntartásában.

  Szerinte a nép azért sem akarhatja őt köztársasági elnöknek, mert a legszűkebb eliten túl mostanáig azt sem tudta senki, hogy van ilyen nevű ember.

  „Tájékoztatjuk a jelöltet, hogy megválasztása esetén nem köztársasági elnökként, hanem Orbán Viktor beosztottjaként fogjuk kezelni”

  – fogalmazott a volt miniszterelnök.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  HÍREK
  A Rovatból
  Videóhívásban nézte végig az apa, ahogy eszméletlenre verik a 14 éves lányát az ócsai főutcán
  Egy 30 éves nő esett neki a gyereknek, mert az korábban beárulta a lányát az egyik tanárnak. A kislány tudhatta, hogy baj lesz, és mikor meglátta az asszonyt, azonnal felhívta az apját.

  Link másolása

  Videóhívásban, élőben nézte végig az apa, ahogy eszméletlenre verik a 14 éves lányát az ócsai főutcán kedden - számolt be róla az RTL Híradó. A kislány agyrázkódást szenvedett, pszichológus segít majd neki feldolgozni a történteket.

  A 30 éves nő azután esett neki válogatott szidalmak közepette a gyereknek, hogy az összeverekedett a 13 éves lányával. Ennek oka az volt, hogy

  a megtámadott kislány szólt az egyik tanárnak, amikor megtudta, hogy a másik lánynál elektromos cigaretta van.

  Az asszony azonban nem hagyta annyiban a konfliktust, és az iskola után brutálisan rátámadt a kislányra: fejbe rúgta és a hajánál fogva cibálta. Minderről pedig videó felvétel is készült, amin látszik, hogy miután a gyerek feltápászkodott, azonnal elájult.

  Az apa az RT Híradónak azt mondta: a kislánya tudhatta, hogy baj lesz, mert ahogy kiért az iskolából, meglátta a diáktársa anyját, aki rá várt. Ijedtében pedig felhívta az apját.

  „Hallottam a telefonban, hogy elkezdik verni a lányomat. Én azonnal értesítettem az osztályfőnökét, telefonáltam neki az iskolába, hogy rohanjon ki, mert megverik a lányomat. Ők azonnal kirohantak”

  - mondta a férfi, aki ezután az édesanyjával együtt azonnal elindult a gyerekhez.

  Mire odaértek, a kislány már magánál volt és hamarosan a mentők is megérkeztek. Azóta a gyereket kiengedték a kórházból, a lelki trauma feldolgozásában pszichológus segít majd neki.

  Az apa azt is hozzátette, hogy a történtek az egész családot nagyon megviselték, az egész családot megviselték a történtek, de a lányuk miatt próbálnak erősek maradni.

  A rendőrség súlyos testi sértés miatt indított nyomozást az ügyben.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  HÍREK
  A Rovatból
  Átadták Navalnij holtestét az anyjának az orosz hatóságok
  A hírt a néhai politikus szóvivője jelentette be. Putyin leghangosabb kritikusa a hatóságok szerint a reggeli séta közben lett rosszul, és már nem tudták megmenteni az életét. A politikus 47 éves volt.

  Link másolása

  Átadták az anyjának a múlt héten meghalt Alekszej Navalnij holttestét az orosz hatóságok - írja a BBC.

  A hírt a néhai orosz ellenzéki politikus szóvivője közölte az X közösségi oldalon. Kira Yarmys köszönetet mondott mindenkinek, aki követelte az orosz hatóságoktól Navalnij holttestének kiadását. A szóvívő azt is hozzátette, hogy „a temetés még hátra van”.

  „Nem tudjuk, hogy a hatóságok beleavatkoznak-e majd abba, hogy a búcsúztatót a család akarata szerint végezzék el, úgy ahogy Alekszej megérdemli”

  - írta Yarmis. A szóvívő azt ígérte, hogy azonnal be fog számolni róla, ha lesz hír a temetésről.

  Alekszej Navalnij február 16-án, 47 éves korában, a Jamal-Nyenyec Autonóm Körzetben található sarkvidéki börtönben halt meg. A hivatalos közlés szerint a Putyin leghangosabb kritikusának számító ellenzéki politikus a reggeli séta közben rosszul lett, összeesett és már nem tudták megmenteni az életét.

  A politikus özvegye azzal vádolta az orosz elnököt, hogy ő áll Navalnij halála mögött,

  a Kreml azonban visszautasította ezeket a vádakat.

  Navalnij halála után a holttestét nem adták ki a családnak, pedig a törvény szerint ezt kellett volna tenniük. Hat nap elteltével mutatták meg végül az elhunytat az édesanyjának. Ljudmila Navalnaja később egy videóban arról beszélt, hogy megzsarolták, a nyomozók. Azt mondták neki, hogy titokban akarják eltemetni a volt orosz ellenzéki politikust, és közölték az asszonnyal, hogy ha nem egyezik ebbe bele, akkor csinálnak valamit a fia testével.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET: