KÉK HÍREK

Lelőtte egy kisfiú kutyáját a polgármester és az osztrák vadász - mindent tagadtak a tetem előkerüléséig

Az állatot nylonzsákban próbálták elrejteni a csalánosban, de a kisfiú apja megtalálta.

Link másolása

Tragikus történetről számol be az Úgytudjuk.hu. Azt írják a horvátzsidányi Marton-Szállás hagyományőrző turisztikai központ tulajdonosa, Marton Ágoston elmondása alapján, hogy egy közeli falu polgármestere és egy osztrák vadász agyonlőtte 10 éves kisfia kutyáját, majd letagadták az egészet. Csak akkor ismerték el, mit tettek, amikor a férfi a kutya nylonzsákba csomagolt tetemével szembesítette őket.

Az eset szerda délután történt. Marton gyereke Ugra nevű mudi kutyájával a horvátzsidányi birtokuk részéhez tartozó tóhoz indultak játszani. Pár perccel később puskadörrenést hallottak. A kisfiú ezután hiába hívta a kutyáját, az állat nem került elő, az édesapa pedig lóval indult el a szomszédos erdőbe, hogy felkutassa. Hamar találkozott a két vadásszal, akik épp a lesen voltak.

Marton állítása szerint a polgármester évekkel ezelőtt több lövéssel megsebesítette egy másik kutyáját is.

Megkérdezte tőlük, látták-e a mudi kutyát, de a két férfi tagadott. Azt elismerték, hogy hallották a lövést, de azt nem, hogy ők adták le, mondván az erdő mélyéből jött. Martonnak az is gyanús volt, hogy a vízmosás felé irányították, miszerint arrafelé induljon tovább keresni az állatot. Ezután azonban a vadászleshez ment, ahol friss vérnyomokat talált a földön.

"Üvöltöttem! A két vadász teljes nyugalommal szemlélte a dührohamomat. Tagadtak mindent. Elmondtam nekik, hogy a kutyus a kisebbik fiamé"

- számolt be a történtekről. Teljesen biztos volt benne, hogy a vadászok lelőtték a kutyát, azért is, mert arra a helyre, ahol a vérfoltokat is megtalálta, csak abból a vadászlesből lehetett rálátni.

"Kértem őket, majd könyörögtem, hogy legalább adják vissza, hogy normálisan eltemethessem. Még mindig tagadtak mindent"

- emlékezett vissza.

Miután a vadászok elmentek, Marton átkutatta az erdő azon részeit, ahonnan korábban el akarták őt terelni. A vadászles lábától két méterre lévő nagy csalánban aztán megtalálta a vastag szürke zsákot, amibe elrejtették Ugra vérző tetemét. Marton hazavitte zsákostul, majd feleségével és gyermekével autóba ült és elindult a néhány kilométernyire fekvő faluba a polgármester házához. Itt üvöltve szembesítette azzal, amit tett.

"Az első reakció még mindig a bociszemű tagadás volt. Aztán mikor a motorháztetőre tettem a nylonzsákot benne a kutyával, akkor elcsendesült. Mondj már valamit, te szemét! Üvöltöttem. Csak annyit mondott halkan, hogy szégyenlem magam"

- idézte fel a megrázó pillanatokat. A kutyát még este eltemették.

Marton beszélt a fővadásszal, aki felvette a kapcsolatot a vadászkamarával is, eddig azonban érdemben nem történt semmi.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Hajókatasztrófa Verőcénél: Ketten meghaltak, öten eltűntek, nagy erőkkel keresik őket
Az eddigi információk szerint ketten életüket vesztették, öten pedig eltűntek a vízben. Egy hajó frontálisan ütközött egy szállodahajóval.

Link másolása

Szombat éjjel Verőcénél egy szállodahajó ütközött egy másik hajóval, és a baleset sajnos halálos áldozatokat követelt. Az eddigi információk szerint ketten életüket vesztették, öten pedig eltűntek a vízben.

A köztelevízió híradása szerint a tragikus esemény Verőce közelében történt, ahol egy hajó frontálisan ütközött egy szállodahajóval. Cikkünk frissül, amint több információ érkezik.

A BRFK szóvivője, Csécsi Soma tájékoztatása szerint késő este riasztották a rendőröket, miután egy vérző fejű férfit találtak Verőce közelében. Az elsődleges feltételezések szerint a férfi hajóbalesetet szenvedett, és további keresés kezdődött a folyó mentén.

A helyszínre érkező rendőrök drónokat is bevetettek, hogy alaposan átfésüljék a környéket. Először egy férfi, majd később egy nő holttestét találták meg. A folyóból egy sérült kisgéphajót is partra vontattak, majd a rendőrség egy gyanús szállodahajót is feltartóztatott Komáromnál.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság több ember halálát okozó víziközlekedés-veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettessel szemben.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Lebilincselő akció! A rendőrök lecsaptak a terrortámadást tervező 14 éves lányra Grazban
A 14 éves montenegrói lányt Graz belvárosban akart terrortámadást elkövetni. A támadás célja a „hitetlenek” elleni akció volt.

Link másolása

Grazban a rendőrség letartóztatott egy 14 éves montenegrói lányt, aki a belvárosban akart terrortámadást elkövetni - írta meg a Blikk. A stájerországi rendőrigazgatóság szerint a tinédzsernél a támadáshoz előkészített tárgyakat és propagandaanyagokat találtak, beleértve fegyvereket és az Iszlám Állam iratait.

A hatóságok elmondták, hogy csevegések és a közösségi média megfigyelése révén bukkantak a lányra, aki már egy baltát, egy kést és ruházatot is előkészített a támadáshoz. Ezekről küldött képeket egy üzenetküldő szolgáltatáson keresztül „hasonló gondolkodásúaknak” külföldre.

A rendőrség szerint a támadás célja a „hitetlenek” elleni akció volt. A házkutatás során több adathordozót is lefoglaltak, amelyeken az Iszlám Állam propagandaanyagai mellett számos harci és kivégzési videót találtak. Az adathordozókat tovább elemzik, míg a 14 éves lány gyámja és védője jelenlétében tartott kihallgatás során nem tett beismerő vallomást.

Az ügyészség elrendelte a lány javítóintézetbe szállítását, és előzetes letartóztatásba helyezését, mivel fennállt a bűncselekmény elkövetésének és elrejtőzésének veszélye. A rendőrség külön figyelmeztetett a fiatalok „digitális térben történő radikalizálódására”, hangsúlyozva, hogy a fiatalok különösen ki vannak téve az ilyen típusú szélsőséges propagandának.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Négy napig volt élve eltemetve egy 62 éves férfi a föld alatt - a rendőrök bukkantak rá
A férfi egy tinédzserrel együtt ivott, amikor veszekedni kezdtek. Ezután a tini eltemette az ismerősét. A rendőrség nyomoz az ügyben.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. május 18.


Link másolása

A rendőrség egy 74 éves nő ügyében nyomozott, akit a saját otthonában találtak meg holtan egy északnyugat-moldvai faluban, de ugyanabban a házban a föld alól érkező tompa segélykiáltásokat hallottak.

Ahogy a rendőrök közeledtek a hang forrásához, felfedezték a rögtönzött pincét, ahová a 62 éves férfit eltemették.

A férfi, aki négy napot töltött a föld alatt később elmondta a rendőrségnek, hogy ő és a tinédzser együtt ittak, amikor veszekedni kezdtek.

A rendőrök úgy vélik, hogy a fiatal férfi május 12-én végezhetett az idős nővel és ő volt az is, aki az ismerősét eltemette. A tinédzsert előzetes letartóztatásba helyezték, mivel a rendőrség és az ügyészség továbbra is nyomoz az ügyben.

Az élve bezárt idős férfit jelenleg is kórházban ápolják.

(via Blikk)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Verőcei hajóbaleset: a Duna egyik kerítéses szakaszán tudott kiúszni a partra a baleset túlélője
A férfi este 11 körül tudott kiúszni a folyóból, majd a 12-es úton egy arra járó autóstól kért segítséget.

Link másolása

A Duna egyik kerítéses szakaszán tudott kiúszni a partra a verőcei hajókatasztrófa túlélője. A férfi fej- és kulcscsontsérülést szenvedett - írja a Telex.

Szombat éjjel Verőcénél egy szállodahajó ütközött egy másik hajóval. A baleset után eddig két holttestet találtak, a kis géphajó utasai közül öt embert továbbra is keresnek.

A BRFK szóvivője, Csécsi Soma elmondta, hogy a rendőröket késő este riasztották, miután egy vérző fejű férfit találtak Verőce közelében, akiről feltételezték, hogy hajóbalesetet szenvedett. Ezután keresés kezdődött a folyó mentén, és később Verőcétől délre a Duna-parton egy férfi, majd a Megyeri hídnál egy női holttestet és egy sérült kis géphajót találtak.

A Telexnek megszólalt Grauszmann György, Verőce polgármestere, aki a hajnali órákban értesült a balesetről.

„A túlélő szombaton este 11 óra környékén a Limes őrtoronynál tudott a partra kiúszni, ugyanis az ottani Duna szakasz nagy részén kerítés van. A baleset résztvevője a 12-es úton egy arra járó autóstól tudott segítséget kérni, aki értesítette a hatóságokat.

A helyszín abból a szempontból szerencsés volt, hogy az őrtoronnyal szemben egy múzeum található, ahol van megfelelő infrastruktúra (például mosdóhelyiségek), hogy segíteni tudjunk az áldozatoknak és a mentésben, keresésben résztvevőknek. Egyelőre a helyszínelés folyik nemcsak Verőcén, de Budapesten és Komáromban is.”

A polgármester azt is hozzátette, hogy a hatóságok munkáját a helyi lakosság is segíti. A verőcei Dunai Hajózásért Egyesület az eltűntek keresésében, míg helyi vállalkozók, például a cukrászda kávéval és süteménnyel segít a hatóságoknak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk