HÍREK
A Rovatból

Látványos videó készült a magyar katonák kabuli mentőakciójáról

540 főt menekítettek ki Kabulból, a magyar hadsereg munkáját segítő afgán állampolgárok közel 87 százalékát tudták evakuálni.

Link másolása

Minden Afganisztánban tartózkodó magyart kihozott a Magyar Honvédség az Operation Sámán, azaz a Sámán hadművelet részeként, a magyar katonák is hazatértek a tálibok által elfoglalt országból.

A magyar evakuálási akció keretében augusztus 19-től összesen 540 főt menekítettek ki Kabulból Üzbegisztánon keresztül, ahonnan Magyarországra szállították őket. Ezzel a magyar hadsereg munkáját segítő afgán állampolgárok közel 87 százalékát tudták kimenekíteni - 56 családot, köztük 180 gyermeket.

A mentőakcióról a Magyar Honvédség a Facebook-oldalán tett közzé egy videóösszeállítást.

Videó: A magyar evakuálási akció Kabulban

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Gáspár Győző lánya egy fideszes EP-késpviselő mellett dolgozik
A Blikk kiderítette, hogy Gáspár Evelin június 9-ig Járóka Lívia csapatának tagjaként dolgozik „folyamatos és rugalmas” munkában Brüsszelben.

Link másolása

Gáspár Evelin neve felkerült Járóka Lívia fideszes EP-képviselő asszisztensei közé – szúrta ki a Blikk. A lap információi szerint a Győzike-showból megismert fiatal nő a júniusi választásokig tartó parlamenti ciklus utolsó évében csatlakozhatott a politikus munkatársaihoz.

Az idén 30 éves Evelin a közösségi felületein egyébként nem tünteti fel az EP-ben végzett munkáját. Győzike lánya kifejezetten jó iskolákat végzett, gyerekkorában a pásztói Mikszáth Kálmán Líceum növendéke volt nyelvi tagozaton, később pedig az International Business School Budapest diákjaként tanult.

A LinkedIn-profilja szerint nemzetközi tanulmányai részeként három évig járt a Luxembourgi Egyetemre. A lap kereste Járóka Líviát is, aki helyett a közvetlen parlamenti asszisztense válaszolt. Elmondása szerint a politikus személyes meghallgatás alapján választotta ki Evelint, a legfőbb érv az elmúlt években szerzett tapasztalatai és nyelvtudásai voltak. Gáspár Evelin sajtómegjelenéssel kapcsolatos feladatokat végez, munkakapcsolatuk pedig folyamatos és rugalmas – derült ki.

A Blikknek a Gáspár családból senki nem nyilatkozott, a család egyik jó ismerőse viszont a azt lapnak mondta: tudomása szerint Evelin nem Brüsszelben képzeli el a jövőjét. „Úgy tudom, Gáspár Evelin idén is forgat a Farm VIP című műsorával, a tervek szerint néhányszor kell csak kiutaznia az Európai Parlamentbe” – fogalmazott az informátor. Hozzátette: „A hivatalos oldalon a helyben dolgozó asszisztensek között tüntetik fel, de ezeket a szabályokat lazán kezeli az Európai Parlament, a képviselőket segítő apparátus tagjai a politikusok tevékenysége, egyedi elvárásai szerint dolgoznak.”

Járóka Lívia egyébként idén már nem indul az európai parlamenti képviselői helyért, korábban úgy nyilatkozott, hogy a jövőben az egyetemi-akadémiai életben folytatja szakmai pályafutását.

Ahogy arról korábban írtunk, Evelin édesapja, a Fidesz-szimpátiáját cseppet sem tagadó Gáspár Győző néhány hete Brüsszelben járt, ahol meglátogatta az Európai Parlament épületét is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter elárulta, miről beszél mostanában Varga Judittal, és a gyerekeivel való kapcsolatáról is mesélt
17 éves fia nagyon nehezen viseli az apja új szerepkörével járó terheket. Varga Judittal ugyanakkor annak interjúja óta is tartja a kapcsolatot, bár kommunikációjuk egy témára korlátozódott.

Link másolása

Kedden este 9 órától több mint egy órán keresztül élőzött a TikTokon Magyar Péter. A politikus baranyai országjárásáról jelentkezett be, többek között kedvenceiről mesélt, de rappeléssel és viccmeséléssel is szórakoztatta a közönséget.

Érkezett azonban kérdés volt feleségéről is. A TISZA Párt elnöke az utóbbi időben nem szívesen nyilatkozik Varga Juditról, amióta a volt igazságügyi miniszter Hajdú Péter műsorában súlyos, verbális és fizikai erőszakkal vádolta meg. Most azonban Magyar Péter válaszolt arra, hogy tartják-e a kapcsolatot. Mint mondta, az utóbbi időben a kommunikáció három fiukra korlátozódott.

„A gyerekekről szoktunk beszélni, másról mostanában nem”

– mondta el a politikába nemrég beszállt egykori állami cégvezető.

Más a gyerekeiről kérdezte a NER-t otthagyó friss politikust. Erről kicsit hosszabban is beszélt: 17 éves fiáról elmondta, hogy nem örül apja új szerepkörének.

„Nehezen emészti meg, amikor azt mondtam neki, hogy ezt érte is csinálom. [...] A két kisebb, 13 és 10 évesek, mindketten nagyon jó focisták, az MTK-ban játszanak. Annyira nem folynak bele, de érzékelik, hogy az apjuk élete most sűrűbb, de remélem, hamarosan többet lehetek velük”.

Azt a live alatt többször is megemlítette, hogy a körülötte kialakult helyzetben a legjobban az zavarja, hogy nem tud elég időt tölteni a gyerekeivel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Orbán Viktor titokban indította kampányát, ami Deutsch Tamás szerint értelmetlenebb, mint az alkoholmentes sör
A Fidesz EP-listavezetője szerint a titokban indított kampány értelmetlen, hisz nem tudja megszólítani azokat, akiknek szól.

Link másolása

Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, Orbán Viktor zárt körben, titokban, kisszékre állva indította be a kampányát egy nemrég EU-s pénzből épült magtárban.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa az RTL Híradójának elmondta: a miniszterelnök szerinte azért bujkál, mert a Fidesz meggyengült az utóbbi időben.

Ennél sokkal érdekesebb volt azonban Deutsch Tamás véleménye. A Fidesz EP-listájának vezetője – aki szintén nem hirdette meg előre kampánynyitó eseményét – a titokban indított kampányokról azt mondta:

Kampányeseményt tartani nem nyilvánosan, az azt gondolom, még rosszabb, mint az alkoholmentes sör: értelmetlen. Hát hiszen a kampánynak az a lényege, hogy eljussunk azokhoz, akiket szeretnénk meggyőzni.

Az RTL Híradó teljes riportja

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter tüntetést hirdetett péntekre – nem kis célt fogalmazott meg
A politikus a bicskei gyerekotthonban történtek miatti felelősségre vonást szeretne, ezért a Belügyminisztérium elé szervezi demonstrációját.

Link másolása

Tüntetést szervez péntekre a Belügyminisztérium elé Magyar Péter – ezt a politikus pécsi országjárásán jelentette be.

A demonstráció célja, hogy Pintér Sándor lemondását és a kormány távozását követeljék az újabb gyerekotthonban kipattant botrány miatt.

Magyar bejelentette: átfogó gyermekvédelmi reformot hirdet, hogy ne történhessen meg még egyszer az, mint előzőleg a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban. Elmondta, a város felé jövet olvasta a hírt, hogy előzetes letartóztatásba helyezték egy fővárosi gyermekotthon munkatársát, miután többek ellen szexuális abúzust követett el.

Közölte: pénteken (április 26-án) a Belügyminisztérium budapesti épülete elé vár mindenkit 18 órára. Mint mondta:

„Elég volt, megvédjük a gyermekeinket egy olyan kormánytól, amely kereszténynek hazudja magát, de két és fél hónap alatt arra nem volt képes, hogy bocsánatot kérjen az áldozatoktól. Kitüntette a gyanúsítottat, kegyelmet adott az elítéltnek, és nem kért bocsánatot, hanem ehelyett álságos Alaptörvény-módosításokat ígérget, miközben újra és újra megtörténik a szörnyűség az intézetek négy fala között”.

via Magyar Hang


Link másolása
KÖVESS MINKET: