hirdetés

HÍREK

4 külföldi nyaralóhelyen is óriási kedvezményeket adnak a turistáknak, ha odamennek nyaralni

Van például olyan hely is, ahol két lefoglalt éjszaka után újabb kettőt kapnak ajándékba a nyaralók.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. június 13.

hirdetés

Négyrészes sorozatot osztott meg a TikTokon Kristina Cors azokról a nyaralóhelyekről, ahol fizetnek a turistáknak azért, ha odautaznak - írja a Daily Mail.

Az utazós blogger videóiból kiderül, hogy a koronavírus-járvány után lassan beinduló turizmuson Szicília, Las Vegas, Japán és a mexikói Cancún azzal szeretne egy nagyot lendíteni, hogy hogy jelentős kedvezményeket kínál az oda utazóknak.

Szicília, Olaszország

Az olasz sziget 50 millió eurós (17,3 milliárd forint) programot indít be a turizmus fellendítésére, ha megnyitják az ország határait a turisták előtt.

Szicília többek között olyan vócsereket biztosít egyes fapados járatokra, melyek akár az útiköltség felét is fedezik. A VisitSicily honlapon olyan szállodai utalványokhoz lehet hozzáférni, melyek segítségével minden harmadik lefoglalt éjszaka után a negyediket ajándékba kapják a turisták. Ugyanezen a honlapon ingyenes múzeumi belépőket is be lehet szerezni.

hirdetés

A helyi önkormányzat elképzelései szerint összesen 400 ezer különböző kedvezményre jogosító vócsert bocsátanak ki.

Cancún, Mexikó

Hasonló eszközökkel próbálják a cancúni tengerpartra csábítani a vendégeket a turizmusban érdekelt helyi cégek. Eddig közel 200 vállalkozás fogott össze, hogy közös erővel alakítsanak ki olyan kedvezményrendszert, mely kellően vonzó lehet a nyaralásukat tervezőknek.

A Cancúnba látogatók minden két lefoglalt éjszaka után újabb kettőt kapnak ajándékba. Legfeljebb két gyereknek teljesen ingyenes a szállás, ha legalább két felnőtt foglal szállást. Autóbérlés esetén két kifizetett nap után további két napot díjmentesen biztosítanak a #Come2MexicanCaribbean és a #VenAlCaribeMexicanoX2 kampányban részt vevő cégek.

20 százalékos kedvezményt biztosítanak a belépő árából néhány vidámparkban, golfpályán és gyógyfürdőben is.

Las Vegas, Nevada, Egyesült Államok

A nevadai kaszinóvárosban már megkezdték az újranyitást az egészségügyi szakemberek figyelmeztetései ellenére. A kaszinók ugyanis pillanatok alatt teltek meg, már most is több ezer ember költi a pénzét szerencsejátékra egy-egy helyen.

A The D és a Golden Gate kaszinóhotelek tulajdonosa ennél is messzebb ment: 1000 ingyenes repülőjegyet ajánlott fel azoknak, akik a városban akarják tölteni a szabadságukat.

Derek Stevens a bejelentéshez csatolt közleményben kifejtette, hogy ha gyorsan talpra akarják állítani a környék turizmusát, és persze elsősorban a kaszinók forgalmát, nem várhatják ölbe tett kézzel, hogy a turisták lassan szálingózzanak Las Vegasba.

Japán

Az ázsiai szigetország még májusban jelentette be, hogy a világjárvány elmúltával néhány költséget átvállal a turistáktól, de ez sajnos csak a belföldi turizmusra érvényes.

A 12,5 milliárd dolláros (3849 milliárd forint) csomagból akár napi 186 dollárt (57 ezer forint) is kaphatnak fejenként a turisták. Ezen felül olyan étkezési utalványokat is lehet vásárolni, melyek akár 20 százalékkal is csökkentik az ebéd vagy vacsora költségét.

A csomagba különböző szórakozóhelyeken biztosított kedvezmények is tartoznak.

Amennyiben a nemzetközi utazási korlátozások kedvezően alakulnak a közeljövőben, a japán kormány nem zárta ki a lehetőségét, hogy a külföldről érkező turistákra is kiterjeszti a kedvezményeket.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Olyanok is megkaphatták a koronavírus-oltást, akik még nem jogosultak rá

Többeknek sikerült nem csak regisztrálni, de be is adatni az oltást.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 15.

hirdetés

Olyanok is hozzájuthattak a koronavírus elleni védőoltáshoz, akik hivatalosan még nem jogosultak rá - számolt be róla az RTL Híradó, amely több ilyen esetről is értesült.

Egyelőre csak az egészségügyi dolgozókat és az idősotthonok lakóit olthatják be a vakcinával, ám a Híradó információi szerint

többeknek sikerült nem csak regisztrálni, de be is adatni az oltást úgy, hogy egyik csoportba sem tartoznak.

Svéd Tamás, a Magyar Orvosi Kama titkára a csatornának azt mondta, ezek az emberek "valahol helyesen cselekedtek", nem az ő hibájuk az, hogy soron kívül hozzájutottak az oltóanyaghoz. Ez viszont problémát okozhat a veszélyeztetett csoportok tagjainak, hiszen nekik lenne most a legnagyobb szükségük a vakcinára.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte az RTL Híradóval, hogy

hirdetés
több civil is jelentkezett az egyik fővárosi kórház honlapján lévő e-mail címen az oltásra,

de a beoltás előtt mindenkinek nyilatkoznia kell, hogy valóban az egészségügyben dolgozik-e. Aki eltér az oltási tervtől, az nemcsak a szabályokat szegi meg, hanem a védekezés sikerességét is veszélyeztetik, ezt pedig az illetékes hatóságok szankcionálni fogják, legyen szó arról, aki az oltást kapta, vagy arról, aki beadta.

VIDEÓ: Az RTL Híradó riportja


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Kiosztotta a Népszavát a közmédia, amiért számonkérték őket, hogy miért Bidenre kenték a Capitolium ostromát

A cikk névtelen szerzője általános iskolai magyarórára küldte a lap újságíróit.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 15.

hirdetés

"Újból mellélőtt a baloldali álhírlap" címmel közöltek egy cikket késő délután a Hirado.hu oldalon, amellyel a Népszavának üzentek.

A lap ugyanis levélben kérte számon a közmédiát, hogy miért úgy számoltak be az M1 Híradójában a Capitolium ostromáról, mintha azért Joe Biden elnöksége lenne a felelős.

A Népszava szerint „Európában valószínűleg példátlan, hogy a magyar közmédia híradója mindezt azzal a címadással interpretálta, hogy Káoszt hozott Biden elnöksége”

VIDEÓ: Az M1 riportja a Capitolium ostromáról

A Hirado.hu erre egy névtelen szerző által írt cikkben reagált, bár a Népszava által feltett kérdésekre nem válaszolt.

"Abba ne menjünk most bele, hogy Európában tényleg példátlan, hogy a magyar közmédia milyen címet ad egy anyagnak, hiszen Európában nincs több magyar közmédia, ezért erre valóban lehetetlen másik példát találni. Ez ugyanis már legalább ötödik elemi szintű fogalmazási készséget igényelne, de a szerző már ennél jóval korábban elvérzett volna az általános iskolában"

- írta a szerző, majd azt tanácsolta, hogy "érdemes lenne a szavak jelentését tanulmányozni, és nem állandóan a politikai motivációnak eleget téve anyagokat írni a semmiről".

hirdetés

Szerinte ugyanis a Népszava újságírója "már a rokonértelműséggel sincs igazán tisztában, hiszen a név nélkül nyilatkozókra hivatkozva „zavargásról” ír, de közben visszásnak tartja, hogy az M1 Híradója a „káosz” kifejezést használja".

"A Népszava kollégáinak csak azt tudjuk javasolni, hogy a pártközpontokban zajló fejtágítás helyett inkább néhány általános iskolai magyarórát látogassanak meg"

- tette hozzá.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Jakab Ferenc: Rémhír, hogy a vakcinát kapkodva állították volna elő és nem biztonságos

A virológus szerint abszolút semmi oka az újtól való félelemnek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 15.

hirdetés

Mindenféle hiedelemmel és rémhírrel ellentétben az mRNS-technológiát nem néhány hónap alatt fejlesztették. Valótlanok tehát azon állítások, hogy rohamtempóban, kapkodva állították volna elő - mondta Jakab Ferenc virológus az InfoRádió Aréna című műsorában.

A Pécsi Tudományegyetem tanára elmagyarázta, hogy az RNS, illetve a módosított RNS-technológia, amelyet a vakcinafejlesztésnél is alkalmaznak nem újkeletű, hanem nagyon régi és komoly tudományos háttérgyökerekre visszanyúló munka. Szerinte

az úgynevezett harmadik generációs technológiák ki fogják váltani a hagyományos vakcinafejlesztéseket, mert ezek gyorsabbak, olcsóbbak, biztonságosabbak, nagyobb hatásfokkal bírnak és könnyebb is ezeket legyártani. Ráadásul a harmadik generációs RNS-vakcinák még csak köszönőviszonyban sincsenek a vírussal, ezért sokkal biztonságosabbak is.

A virológus kifejtette, hogy ezek a vakcinák nem tartalmaznak adjuvánst, vagyis hordozóanyagot, ami arra szolgált a korábbi védőoltásoknál, hogy az immunrendszert "felébressze alvó állapotából", kiváltva a megfelelő hatást. Viszont éppen az adjuvánsok okozták a mellékhatások zömét is. A harmadik generációs RNS-vakcináknál viszont nincs hordozóanyag, mert az maga az RNS, ami kiváltja a megfelelő funkcióit is. Ezáltal jóval biztonságosabbak és megbízhatóbbak.

„Az ember alapvető tulajdonsága, hogy az újtól és az ismeretlentől mindig fél, de ez esetben abszolút semmi oka az újtól való félelemnek"

- mondta Jakab Ferenc.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

A Norvég Gyógyszerügynökség nem aggódik a koronavírus-oltás utáni halálesetek miatt

Szerintük csak azok a nagyon idős és törékeny emberek lehetnek veszélyben, akiknél az alapbetegség lefolyását súlyosbíthatják a mellékhatások. Ennek megfelelően módosítják ajánlásaikat.
Illusztráció: Steven Cornfield / Unsplash - szmo.hu
2021. január 16.

hirdetés

Norvégiában már több tízezer embert oltottak be. A Norvég Gyógyszerügynökséghez és az Országos Közegészségügyi Intézethez minden esetben jelentést küldenek, ha valamilyen mellékhatást tapasztalnak. Eddig - főként idősotthonokból - összesen 23 olyan halálesetről kaptak jelentést, amely az oltást követően következett be, és 13 eset kivizsgálását be is fejezték.

Azt állapították meg, hogy az olyan, általában enyhe mellékhatások, mint a magas láz, rossz közérzet vagy hányinger, súlyosabb következményekkel járhatnak a legbetegebb emberekre, mert súlyosbíthatják az alapbetegségük lefolyását.

Már az is komoly következményekkel járhat náluk, ha az émelygés miatt kevesebbet isznak, és kiszáradnak.

A Pfizer és a Moderna vakcinája is erős immunválaszt vált ki, ezért lehetnek olyan hatékonyak. Ugyanakkor pont emiatt mellékhatások is jelentkezhetnek.

"Ha egy nagyon törékeny és alapbetegségben szenvedő beteg oltást kap, ami erős reakciót vált ki lázzal, émelygéssel és étvágycsökkenéssel, az az alapbetegségének súlyosabb lefolyását eredményezheti. Ezek a mellékhatások az emberek többségében teljesen ártalmatlanok és rövid idő alatt elmúlnak, de nagyon megterhelőek lehetnek a legtörékenyebb emberek számára"

hirdetés

- mondta Steinar Madsen, a Norvég Gyógyszerügynökség munkatársa a VG című norvég lapnak.

"Ezekben a számokban azonban nem látunk semmi riasztót"

- tette hozzá a norvég szakember.

Szerinte minden esetben idős és nagyon gyenge állapotban lévő betegek hunytak el, akiknek különböző alapbetegségeik voltak.

A Norvég Gyógyszerügynökség ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy azok a dokumentumok, amelyek alapján az oltás megkapta az ideiglenes jóváhagyást, 85 évnél idősebb emberek eseteit nem tartalmazzák. Tehát az legidősebbeknél jelentkező mellékhatások következményeiről egyelőre csak nagyon keveset tudnak.

A norvég hatóságok eddig összesen 29 mellékhatás-jelentést dolgoztak fel, ezek között 9 súlyos és 7 kevésbé súlyos eset is volt. A mostani vizsgálati eredmények alapján megváltoztatták az ajánlásaikat arról, milyen csoportokat nem ajánlatos oltani.

Az új ajánlásban felhívják a figyelmet arra, hogy a legsérülékenyebb betegeknél az enyhe mellékhatások is súlyos követkeményekkel járhatnak, ezért azoknál, akiknek a várható élettartama már nagyon rövid, az oltás által biztosított védelem már nem biztos, hogy megéri a kockázatot.

A norvég hatóságok szerint ezt érdemes figyelembe venni például az idősotthonok legrosszabb állapotban lévő lakói esetében.

Másoknál azonban az oltást továbbra is biztonságosnak tartják.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: