HÍREK
A Rovatból

Kínzó hátfájással küzd a 70 éves Putyin, tovább romolhatott az egészségi állapota

Az elmúlt időszakban köhögési rohamoktól, mellkasi fájdalmaktól és veseproblémáktól is szenvedett az orosz elnök a Kreml ügyeiben bennfentes Telegram-csatorna szerint.

Link másolása

Vlagyimir Putyin egészségi állapota ismét a középpontba került október 7-i születésnapja alkalmából. A 70 éves orosz elnök ugyanis az elmúlt napokban kínzó hátfájástól szenved egy friss jelentés szerint, amit a General SVR nevű - feltehetően a Kreml egykori bennfentese által üzemeltetett - Telegram-csatorna szellőztetett meg.

Putyin az elmúlt hónapokban a pletykák szerint szenvedett már gyomorrákban, Parkinson-kórban de még skizoaffektív zavarban is. Bár a múlt héten hosszú beszédet mondott, a Telegramon újra fellángoltak az olyan állítások, miszerint az orosz elnök egészségi állapota egyre csak romlik. Ezt olyan felvételekkel próbálják alátámasztani, amiken remeg a keze, puffadtnak és kövérnek tűnik - írja a brit Mirror.

A General SVR szerint Putyin a háborúval kapcsolatos megbeszélések előtt panaszkodott kínzó hátfájásra, aminek következtében a találkozókon kicsit előre hajolva jelent meg. A csatorna arra is kitér, hogy Putyin ukrán helyzettel kapcsolatos fontos döntéseit az egészségi állapota határozza meg.

Szerintük mindez arra is bizonyíték, hogy az elnök rákos megbetegedése előrehaladott állapotban lehet, ezért fordulhat az elő, hogy az utóbbi időben a megfelelő kezelés ellenére a fájdalom nem mindig enyhül a testében. A Kreml az állításokra még nem reagált.

A General SVR az elmúlt hetekben arról számolt be, hogy Putyin fáradtságra és légszomjra panaszkodott, a részleges mozgósításról szóló bejelentést pedig azért kellett elhalasztani, mert az eredeti időpontban köhögési rohamoktól és mellkasi fájdalmaktól szenvedett.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Megszólaltak a Csepelen kizuhant 3 éves gyermek rokonai a szörnyű baleset után
A kisfiút súlyos belső sérülések gyanújával szállították kórházba, de szerencsére kiderült, hogy már nemsokára elhagyhatja a kórházat. Péntek délután történt a baleset.

Link másolása

Mint arról korábban írtunk, durva baleset történt Csepelen: egy 3 éves gyermek péntek délután kizuhant egy ház 5. emeletének ablakából. Később kiderült, hogy hatalmas szerencsével pont a környék egyetlen bokorcsoportjának tetejére esett, és így súlyosan megsérült, de túlélte a zuhanást.

A kisfiút sokáig egy rendőrnő tartotta a karjaiban. A gyerek a zuhanás után eszméleténél volt és sírt.

A Tények stábja nemrég elérte a kórházban ápolt gyermek családtagjait, akik beszéltek a szörnyű balesetről.

"Egy csodagyerek"

- mondta a rokonáról az egyik családtag, aki szerint ezért élhette túl a gyermek a 10 méteres zuhanást.

A férfi elárulta azt is, hogy a szülők otthon voltak, és egy rövid időre nem figyeltek oda, amikor kizuhant a gyermek, ezután kezdték el keresni a kisfiút. Akkor jöttek rá, hogy mi történt, amikor kiabálásra és felfordulásra lettek figyelmesek a ház előtt. Ezután rohantak le a sokkos állapotban lévő kisfiúhoz.

"Az anyja a nevén szólította, és akkor elsírta magát"

- tette hozzá a rokon. A kisfiút súlyos belső sérülések gyanújával szállították kórházba, de szerencsére kiderült, hogy már nemsokára elhagyhatja a kórházat.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Kettesével járnak majd az ellenőrök a kórházakban, „vizuálisan ellenőrzik” a betegjelenlétet
A Belügyminisztérium elmondta, nem igazoltatják majd a betegeket. Céljuk az, hogy hatékonyabb legyen az ellátás.

Link másolása

Ahogy arról pénteken mi is beszámoltunk, revizorokat küldene a kórházakba a Belügyminisztérium.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) erről levélben értesítette az állami intézményeket. „A levelekből az derül ki, hogy legalább 2 fős mobil ellenőrző csoportok jelenhetnek meg a következő napoktól a magyar kórházakban. Ezeknek az lesz a feladatuk, hogy ellenőrizzék az orvosok és a szakdolgozókat abban, hogy munkaidőben valóban ott vannak az egészségügyi intézményben” – mondta el Élő Anita a Válasz Online újságírója az RTL Híradójának.

Az ellenőrzések célja, hogy hatékonyabb legyen az ellátás. A munkaidő mellett vizsgálják majd a betegjogok biztosítását, a betegvárakozást, a várólisták kialakulásának okait és az állami anyagi források felhasználását. Azaz például azt is, hogy egy beteg ténylegesen az osztályon van-e és nem csak papíron számolja-e el a kórház az ellátását.

A csatorna érdeklődött a Belügyminisztériumnál is. Ott azt közölték:

a betegeket nem igazoltatják, a betegjelenlétet vizuálisan ellenőrzik.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) Győr-Moson-Sopron megyei elnöke szerint az ellenőrzés nem oldja meg a szakemberhiányt és az alulfinanszírozottságot sem. A Független Egészségügyi Szakszervezetnél azt mondták, a jelenléti íveket is vizsgálni kellene, mivel most szerintük havonta átlagosan egy műszaknyi túlórát nem fizetnek ki a dolgozóknak.

Az RTL Híradó riportja a kórházi ellenőrökről

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter elárverezi lenőizett napszemüvegét, már 1,2 millió forintnál jár a licit
A napszemüveget Menczer Tamás tette híressé. A licit 10 ezer forintról indult, de ennek már a sokszorosát adná érte valaki.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. április 21.


Link másolása

„Szeretném jótékonysági célra felajánlani a propaganda által híressé tett napszemüvegemet. Nyilvános licitre bocsátom az El Caminót is megjárt Ray-Ban márkájú szemüveget. A kikiáltási ár: 10 ezer forint” – jelentette be a Facebookon Magyar Péter. A TISZA Párt alelnöke azt is közölte, hogy a befolyt pénzt egy Debrecen környéki nehézsorsú, többgyermekes család fogja megkapni anyák napján.

Licitálni a poszt alatt lehet kommentben április 22-én, azaz hétfő este 18 óráig. Vasárnap délelőtt fél 11 után nem sokkal már 1,2 millió forint volt a legmagasabb licit.

A politikus napszemüvegéről Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója egy kommentben korábban azt írta, hogy női:

„Szép a napszemüvege. Amikor abban nyilatkozik, az különösen államférfis. Jól látszik a nárcisztikus önimádat, mindenki lenézése. Ja, egy apróság: a napszemüvege női.”

Magyar szintén hozzászólásban reagált Menczernek:

„...azt tudjuk, hogy úgy voltál külügyi államtitkár, hogy semmilyen valós külügyi munkát nem végeztél, talán alapszinten sem beszélsz angolul, de hogy egy férfi és női napszemüveget sem tudsz megkülönböztetni, azzal azért megleptél.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
20 hónapig volt koronavírusos egy férfi, mielőtt meghalt, a Covid több mint 50 variánsát mutatták ki nála
Soha nem volt senki olyan sokáig covidos, mint az amszterdami kórházban nemrég elhunyt beteg. A férfi 613 napig küzdött az életéért.

Link másolása

613 napig, vagyis 20 hónapig folyamatosan koronavírus-fertőzött volt egy férfi, mielőtt belehalt alapbetegségébe az amszterdami kórházban, írja a Time.

A 72 éves, vérzékenységben szenvedő férfi még 2022 februárjában kapta el az omikron variánst, amire a legyengült immunrendszere nem tudott hatékony választ adni.

A betegnél később a Covid ötvennél is több variánsát mutatták ki, köztük olyanokat is, melyek képesek voltak az immunrendszer megkerülésére is. A férfi szervezete végül 20 hónap után adta fel a harcot. Ez a leghosszabb idő, amíg valaki egyfolytában covidos volt.

Az orvosok szerint ez az eset rávilágít arra, hogy az elhúzódó fertőzések miként teszik lehetővé. hogy a világjárványt okozó koronavírus újabb és újabb mutációkat hozzon létre, köztük oylan új változatokat is, melyek a aggodalomra adhatnak okot.

Link másolása
KÖVESS MINKET: