News here
hirdetés

HÍREK

Kiakadtak az önkormányzatok Parragh László ötletein

Gödöllő és Budaörs polgármestere szerint nagyon rossz ötlet az iparűzési adó felfüggesztése.

Link másolása

hirdetés

Mint arról korábban mi is írtunk, Parragh László korábban többek között azzal az ötlettel állt elő, hogy a vállalkozásoknak egy évig ne kelljen iparűzési adót fizetniük.

Az önkormányzatoknak azonban ez igen komoly bevételi forrás, így nem meglepő, hogy több település vezetője már most élesen bírálja a döntést. A Facebookon azonnal reagáló Tüttő Kata budapesti főpolgármester-helyettes után a hvg.hu-nak nyilatkozott Gémesi György, a a Magyar Önkormányzatok Szövetségének vezetője, Gödöllő polgármestere is.

Mint fogalmazott, „ötletelni lehet, de komoly számítás kellene, hogy komolyan is foglalkozzunk vele.”

Szerinte az iparűzési adó bevételeinek 80 százalékát önkormányzati és állami feladatokra költik. Amennyiben ezt elveszik, azt az államnak pótolni kell, hiszen a bölcsődéknek és óvódáknak működniük kell jövőre is

hirdetés

– mondta.

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere úgy kezdte válaszát, hogy „válaszunk Parragh László ötletére kategorikus nem”. Majd kifejtette, hogy ez városa esetén a teljes bevételtől való megfosztást jelentené, mert nincs más adóbevételük. Elmondta, hogy bevételeik 90 százalékát, mintegy 9 milliárd forintot jelent most számukra az iparűzési adó.

„Aki ilyen ötlettel áll elő, az nem ismeri a gazdaság működését. Ekkor ugyanis az államnak kellene ezt a bevételt visszapótolnia, azaz az államháztartás teljes megborítását is jelentené”

- jelentette ki Wittinghof, hozzátéve, hogy mintaországnak tekintett Ausztriában a járvány első hulláma alatt 1 milliárd eurót osztott szét a kormányzat az önkormányzatok között.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Ezeken a képeken látszott igazán, milyen sokan voltak a Kossuth téren
A szervezők szerint legalább 40 ezren vannak a téren, eddig a beszédek hangzottak el főként, a koncertek ezután jönnek.

Link másolása

hirdetés

Már a Margit hídon nagy tömeg volt a hídfoglaláskor, de az utóbbi években ritkán látott óriási tömeg gyűlt össze a Pedagógus Világnapon a Kossuth téren.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Így néz ki a tömeg a Parlamentből
Felülről nézve még nagyobbnak tűnik a tömeg, és még a környező utcákban is vannak.

Link másolása

hirdetés

Jámbor András képviselő fotózta le a tüntetőket a Kossuth téren, akik a szervezők szerint 40 ezren is lehettek.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Olyan orosz tank bukkant fel a fronton, ami azt jelzi, hogy nagy a baj náluk
Nemzetközi exportra szánt tankot küldhetett az urkajnai frontra Oroszország, ami egy komoly problémára világíthat rá haderejükben.

Link másolása

hirdetés

Twitteren több fotón is felbukkant egy „V” jelzésekkel és háborús feliratokkal felfestett, orosz T-90Sz harckocsi. Ezt a típust Oroszország kimondottan nemzetközi exportra szánta, aminek vevője India lett volna - írja a portfolio.hu.

Persze az orosz telegramos források találtak a tank felbukkanása kapcsán magyarázatot: valójában India volt az, amely nem kérte a harckocsikat, amiknek a vásárlásukra megkötött szerződését fel is mondták.

A valóságban azonban akkor szoktak exportra szánt harci eszközöket bevetni, ha az adott haderő szorult helyzetbe kerül. Így tett Ukrajna is, már a háború első hetei során.

Az oroszok pedig nem állnak jól az elvesztett harckocsik számát illetően, ami a becslések szerint 1273-ra rúg.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Élő adásban lökte le a dobogóról a HírTv tudósítóját egy tüntető, mások visszasegítették
A fiatal riporter ezt a pillanatot biztosan emlegetni fogja karrierjében.

Link másolása

hirdetés

A Parlament előtt szolidaritási koncertet rendeztek a pedagógusokért TANÍTANÉK x noÁr - Szolidaritási koncert a Pedagógusainkért! címmel, melyen a szervezők szerint legalább 40 ezren voltak.

Az este folyamán történt azért incidens is. A Hír TV tudósítója, Móna Márk a Parlament elől jelentkezett be, amikor élő adásban valaki lelökte őt a dobogóról. A fiatal riporter az eset során nem sérült meg, többen is felsegítették a földről. A lökésről és a felsegítésről itt tudod megnézni a videót:

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: