HÍREK
A Rovatból

Ki a legnagyobb költő ma Magyarországon? Hát Deák Dániel! – csúcson a megafonosok költései

Csak nem úgy, hanem forintban. Megafonos kollégáival együtt rekordösszeget, kétmilliárdot meghaladó forintot égettek el, csak a Facebookon.


Nem vicc, a Megafon Központ ismét csúcsot döntött: összesen már 2.003.603.072 forintot költöttek Facebook-hirdetésekre. Az adatokat a Meta Ad Library tette közzé, ami szerint a Megafon költései továbbra is növekednek, és immár messze meghaladják a korábbi összegeket, számolt be a Telex.

Nem csak az összeg lenyűgöző, hanem az is, hogy a Megafon ezzel a magyar politikai hirdetési toplista élére került. A magyar kormány, amely 679 millió forintot költött, és a Fidesz, amely 617 millió forintot hirdetett, messze lemaradtak mögöttük.

A támogatásokat állítólag magánadományokból szerzik, bár ennek részletei nem teljesen ismertek.

A Megafon által felhasznált összegből egyértelmű, hogy hatalmas erőforrásokat fordítanak a közösségi médiára. Átlagosan 1 millió forintot költenek posztonként, ami a magyar politikai hirdetések költségeit is jelentősen megemeli. A szervezet célja, hogy minél több embert érjenek el, kérdés azonban, hogy milyen hatékonysággal.

A legnagyobb költők közé tartozik Deák Dániel, aki 254 176 067 forintot használt fel, valamint Trombitás Kristóf és Stefi Déri is, akik 237 085 141, illetve 226 846 756 forintot költöttek. Bohár Dániel és Rákay Philip is jelentős összegeket fordítottak hirdetésekre, 163 910 454, és 139 873 333 forinttal.

Összehasonlításképpen: 2 milliárd forintból 2-3 magyarországi óvodát lehet egy éven keresztül teljes egészében fenntartani.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter fontos szavazást indít: Bárhogy is döntötök, én elfogadom
A Tisza Párt arca egy fontos kérdésben szeretné holnap kikérni a követői véleményét. Reggel 8-tól este 8-ig lehet majd szavazni.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 16.



Miután kitett néhány szurkolói fotót a Svájc-Magyarország meccsről, Magyar Péter egy meglepő bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán.

"Sziasztok, egy fontos kérdésben szeretném holnap kikérni a véleményeteket. Reggel kiteszek egy szavazást a Párt honlapjára (magyartisza). Reggel 8-tól este 8-ig lehet majd szavazni. Bárhogy is döntötök, én elfogadom."

- írta a Tisza Párt politikusa a közösségi oldalán.

Egy hete ilyenkor közösen történelmet írtunk.

- tette hozzá Magyar.

Az, hogy pontosan mi lesz ez a szavazás, hétfő reggel kiderül!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
12 szavazattal nyert a fideszes Klenik Sándorné, meg kell ismételni a választást Penészleken
A polgármesternő a Facebook-videójában azt mondta, hogy az új választás „semmilyen formában nem vette el a kedvét”. Helyt adtak a független jelölt, Bíró Péter fellebbezésének.
Fotó: Facebook - szmo.hu
2024. június 16.



A 24.hu beszámolója szerint a területi választási bizottság helyt adott a független jelölt, Bíró Péter fellebbezésének, így újra szavaznak Penészleken. Az ezer fős településen a Fidesz-KDNP jelöltje, Klenik Sándorné és a független Bíró Péter között alakult ki szoros küzdelem.

Június 9-én Klenik 312 szavazatot kapott, míg Bíró 300-at.

A választási bizottság döntése szerint a szavazást meg kell ismételni, mivel Bíró Péter több kifogást is benyújtott az eljárás kapcsán.

Klenik Sándorné Facebook-videójában azt mondta, hogy az új választás „semmilyen formában nem vette el a kedvét”. Azt állította, hogy bár az ellenfele nyújtotta be a kifogást, „mindannyian tudjuk”, hogy ők hátráltatták a szavazást, és „kinek a kocsijával, kinek a terepjárójával szállították a mozgóurnát”.

Bíró Péter szerint az önkormányzat nem volt felkészülve arra, hogy milyen távolságra és terepre kell majd szállítani a mozgóurnát, ezért ő nyújtott segítséget. A mozgóurna így sem ért vissza időben a szavazóhelyiségbe.

Bíró emellett kifogásolta, hogy az idősotthon lakóinak kezében fideszes szórólapok voltak. Az idősek otthona a polgármester asszony tulajdona és ő az ügyvezető is.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Szalay-Bobrovniczky Kristóf bejelentette! Teljes díszőrség lesz a Várban
A honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött vasárnapi videóban jelentette be a hírt. Mostantól ez lesz.


Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget - jelentette be a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött vasárnapi videóban.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Honvédelmi Minisztérium épülete előtt elmondta, a területvédelmi tartalékosok alapos kiképzést kaptak a testőrezredtől, ahol a díszőrség ellátásának szakemberei dolgoznak.

A miniszter felidézte: tartalékos katonai szolgálata idején a palotaőrségnél teljesített szolgálatot tartalékos csoportparancsnokként. Akkor volt alkalma ennek a nehéz szolgálati ágnak minden részletét megismerni.

"Büszkék vagyunk katonai hagyományainkra és katonai értékeinkre, amelyeket a területvédelmi tartalékosaink itt, a várban Önöknek is meg tudnak mutatni"

- mondta a videóban a miniszter.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
Tíz napon belül bejelentheti Magyar Péter, hogy kik lesznek a Tisza Párt EP-képviselői
A Tisza Párt alelnöke szerint a Néppárttal és a néppárti nemzeti delegációkkal folytatott tárgyalások eredményeként fognak tudni végleges döntést hozni.


„Mert kell egy csapat”

– csak ennyi szöveggel posztolt vasárnap reggel egy fotót Magyar Péter a Facebook-oldalán.

„Tíz napon belül, a Néppárttal és a néppárti nemzeti delegációkkal folytatott tárgyalások eredményeként fogunk tudni végleges döntést hozni” arról, hogy kik lesznek a Tisza EP-képviselői

– ezt pedig már a 444, poszttal kapcsolatos írásos kérdésére válaszolta. A portál azt is megkérdezte, kik ülhetnek be ősszel a fővárosi közgyűlésbe, a válasza szerint erről később döntenek. (A párt EP-listáján 12, fővárosi listáján 14 név volt, többen mindkét listán is szerepeltek; a fővárosban végül 10, az uniós parlamentben 7 helyet szereztek.)

Hétfőn valamennyien – Magyar külön is megjegyezte, hogy nem csak a megválasztott képviselőik – Brüsszelbe repülnek.

„Részt veszünk kedden a néppárti frakció ülésén továbbá tárgyalásokat folytatunk a jövőbeni potenciális partnerekkel is”,

írta. A keddi néppárti frakcióülésen dől el, hogy tiszás képviselőket felveszik-e a legnagyobb EP-frakcióba, amely a múlt héten már elszenvedett egy veszteséget azzal, hogy elhagyta sorait Hölvényi György KDNP-s képviselő.

Magyarék csatlakozásáról a múlt héten Budapesten tárgyaló Manfred Weber azt mondta: nyitva van az ajtó a Tisza Párt előtt, de a döntést nem ő, hanem az Európai Néppárt frakciója hozza majd meg.

„A Néppárt számára is fontos lenne egy meghatározó magyar tag. A Fidesz távozása alapvetően törés volt számukra, hiszen így egy uniós tagállamban nem maradt valódi tagpártja. A tagság egy jól kommunikálható erőforrás lehetne Magyar számára is, hiszen elmondhatná, hogy a konzervatív európai jobboldal, amely a Fideszt kivetette, őket tárt karokkal várja. A mérsékelt, konzervatív szavazók számára ez egy fontos üzenet”

– nyilatkozta Hegedűs Dániel, a German Marshall Fund elemzője.


Link másolása
KÖVESS MINKET: