A Rovatból

Kétmillió forintot vagy ingyen építési telket ad Ófalu a náluk letelepedő családoknak

Azt szeretnék elérni ezzel, hogy ne haljon ki a kistelepülés.

Link másolása

Kétmillió forintos letelepedési támogatással, vagy ingyen építési telekkel csábítják a Baranya megyei Ófaluba a fiatal családokat. A zsákfaluban 330-an élnek most.

Az önkormányzat a városokba költöző fiatalok miatt döntött a támogatásról, azt szeretnék megelőzni vele, hogy kihaljon a mecseki kistelepülés. Úgy tűnik, sikerrel: hosszú évtizedek óta tavaly volt az első év, amikor nem csökkent, hanem nőtt a falu népessége. Tavaly és idén is többen költöztek be. Már bölcsőde is van, de van óvoda, idősek otthona, bolt és rendelő is.

6,5 és 25 millió forintért vannak házak, és több feltételt is teljesíteni kell ahhoz, hogy a támogatást megkapják az újonnan beköltözők.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Kamerán nézte végig, ahogy betört a házába két tinédzser: töltött fegyverrel várta őket a minnesotai férfi
Byron Smith kibiztosított fegyverrel várta, hogy a fiatalok bemenjenek a házába. Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, amiért mindkettejükkel végzett.
Karkó Ádám - szmo.hu
2024. május 17.


Link másolása

Az UNILAD elevenítette fel azt az esetet, amikor életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték azt a minnesotai férfit, aki meggyilkolt két tinédzsert, akik 2012-ben, hálaadás napján betörtek hozzá.

Byron Smith önvédelemre hivatkozott, amit az esküdtszék elutasított, és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, amiért megölte Nick Bradyt (17) és Haile Kifert (18).

A Litte Falls-i férfi korábban kamerákat tett ki, amivel figyelni tudta a háza előtt történő eseményeket, amikor figyelmes lett arra, hogy a két fiatal betör hozzá. Először Bradyvel, majd Kiferrel végzett. Az esetről azonban csak egy nappal később értesítette a rendőrséget.

Smith ellen az ügyészek úgy érveltek, hogy átlépett egy határt, ugyanis a kamera hangfelvételeiből jól kihallatszott, hogy a férfinek nem kellett védekeznie a betörők ellen, egész egyszerűen lelőtte őket, sőt a hatóságokat is később értesítette.

Az esküdtszék bűnösnek találta a férfit, ezért életfogytiglanra ítélték, amit 2021-ben Smith megfellebbezett, de a próbálkozását elutasították. A férfit jelenleg az Oak Park Heights-i börtönben tartják fogva.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Kommandósok csaptak le a móri mészárlás miatt elítélt, majd felmentett K. Edére és társaira Csepelen
Két autót ellenőrzött a TEK pénteken kora este a csepeli Károli Gáspár utcában, állítólag fegyvereket is találtak az egyik kocsiban, egy középkorú férfit, K. Edét pedig őrizetbe vettek.

Link másolása

A TEK és más rendőri egységek hajtottak végre akciót péntek este hat óra körül a csepeli Károli Gáspár utcában, ahol két autó utasait ellenőrizték. Egyiküket, a móri mészárlás miatt elítélt, majd felmentett K. Edét őrizetbe vették – írja a Blikk saját információi alapján.

A lap úgy tudja, a két autó közül az elsőben ült K. Ede, egy nő és egy másik férfi.

A másik kocsi volt K. Ede autója, azt más vezette, és abban a járműben fegyvert vagy fegyvereket is találtak. Információik szerint K. Edét őrizetbe vették a rendőrök.

A Blikk kereste az ORFK-t az ügyben, de választ egyelőre nem kaptak.

K. Ede neve a 2002-ben elkövetett, nyolc halálos áldozattal járó móri bankrablás miatt lett ismert. A férfit előbb elítélték, majd 2009 novemberében felmentették a móri bankrablás és gyilkosságok vádja alól, azonban egyéb bűncselekmények miatt 18 év börtönbüntetésre ítélték. K. Ede büntetésének letöltése után, 2020. június elsején szabadult.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
Brutális összecsapás Pécsett - késsel, macsétával és lapátokkal estek egymásnak, majd jött a gázolás
Péntek délután Pécsett elszabadult a pokol egy bevásárlóközpont előtt, amikor két csoport durván összeakaszkodott. Az egészet rögzítették a térfigyelő kamerák.

Link másolása

Pécs egyik legforgalmasabb parkolójában esett egymásnak két társaság. A helyzet gyorsan elfajult: előkerültek a kések, macséták és lapátok, ezekkel fenyegetőztek. De ami ezután történt, arra senki sem számított.

Az egyik banda tagjai beszélgetésbe elegyedtek egy autó sofőrjével. Pár másodperccel később ugyanaz az autó felbukkant a másik oldalon, és nagy sebességgel két embert elgázolt abból a csoportból. Egy zöld pólós férfi felrepült a levegőbe, majd a földre zuhant.

A sofőr ezután visszafordult, és ismét megpróbálta elütni a verekedőket, de ekkor már nem járt sikerrel, ugyanis elszaladtak előle.

Az elgázolt két férfi megsebesült, de szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedtek. Az RTL Híradó értesülései szerint a rendőrség tíz embert keres az ügyben.

A Tények megszólaltatta az egyik résztvevőt is. Az asszony elmondta, hogy a családjával csak vásárolni szerettek volna, amikor rájuk támadtak. Macsétával akarták megölni őket. Arról azonban ő sem beszélt, mi váltotta ki a konfliktust.

A Tények riportja

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
„8000 forintért halt meg az unokám” – megszólalt a cipőjéért meggyilkolt fiú nagymamája
Két fiatal hétfő este együtt ivott Rétközberencsen, aztán a falu határába mentek, ahol egyikük el akarta venni áldozata értékeit. Mivel ő nem adta oda, egy karóval leütötte és egy pólóval megfojtotta a fiút.

Link másolása

Letartóztatták a 21 éves dombrádi férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy a márkás cipőjéért és telefonjáért megölte 17 éves ismerősét Rétközberencsen.

A férfi bevallotta, hogy ő ölte meg az ismerősét.

A két fiatal hétfő este még együtt ivott, aztán a falu határába mentek, ahol el akarta venni áldozata értékeit. Mivel ő nem adta oda, egy karóval leütötte és egy pólóval megfojtotta a fiút.

A fiú eltűnésekor a család gyanakodni kezdett. Utólag tudták meg, hogy a 17 éves fiút belevitték a rosszba, rászoktatták a drogra, és így csalhatták el.

"Eladták a telefonját, meg a cipőjét, úgyhogy 8000 forintért halt meg az unokám"

- mondta a híradónak a meggyilkolt fiú nagymamája.

A gyászoló család szerint drogra kellett a pénz a támadónak.


Link másolása
KÖVESS MINKET: