News here
hirdetés

HÍREK

Két dublőr helyettesítheti Putyint, amíg az orosz elnököt állítólagos betegsége miatt műtik

Ál-Putyinokkal, előre felvett találkozókkal és irodai jelenetekkel készülnek az orosz elnök feltételezett műtétje miatti időszakra Moszkvában egy bennfentes Telegram-csatorna szerint.

Link másolása

hirdetés

Legalább két, legfeljebb tíz napra eltűnik a színről Vlagyimir Putyin, amíg állítólagos súlyos betegsége miatt műtétet hajtanak végre rajta, írja a General SVR Telegram-csatorna alapján a Metro. Úgy tudják, hogy Putyin két dublőre már fel is készült az orosz elnök helyettesítésére, elsősorban pedig a mozdulatainak utánzására.

A bennfentes Telegram-csatorna, melyet a pletykák szerint a hírszerzés (SZVR) egy korábbi tisztje kezeli azt írja, hogy

a hasonmások bevetésére az „agymosott közvélemény” miatt van szükség. Azt a látszatot kell ugyanis kelteni, hogy a 69 éves elnök továbbra is kezében tartja az irányítást.

A General SVR szerint azonban nemcsak ál-Putyinokkal készülnek az elnök távollétére. Az elmúlt hetekben jónéhány olyan felvétel készült az ország vezetőjéről, ahol másokkal találkozik vagy rendeleteket ír alá arra az esetre, ha nyomatékosítani kellene kiváló egészségi állapotát. A csatorna szerint a fedőakcióban rendelkezésre álló összes anyaggal nagyjából tíz napig tudják feltűnésmentesen helyettesíteni az elnököt.

hirdetés
A bejegyzés szerint Putyinra olyan műtét vár, mely után 2-5 nap az átlagos lábadozási idő, de a biztonság kedvéért ennek a duplájára készülnek.

A General SVR már a műtét pontos időpontját is közölte. Ezek szerint az elnököt „hajnali 1 és 2 óra között műtik”, bár a pontos nap még nem tisztázott, de „ma estétől a teljes egészségügyi személyzet szolgálatban lesz”. A dátum biztonsági okokból még nem dőlt el, de a kivétel nélkül orosz orvosokból álló csapat állítólag sürgeti a beavatkozást.

A műtét ideje alatt Oroszország vezetését valójában Nyikolaj Patrusev, az orosz Biztonsági Tanács titkára veszi át.

A csatorna szerint erről az elnök belső körét is tájékoztatták már előzetesen.

A Telegram-csatorna moszkvai forrásaira hivatkozva elsőként számolt be másfél éve Putyin feltételezett daganatos betegségéről és skizoaffektív zavaráról. A General SVR mostani posztja nem sokkal azután jelent meg, hogy egy Kreml-közeli oligarcha Putyin leukémiájáról beszélt egy hangfelvételen:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Bezuhant a forint, miután Orbán Viktor újabb árszabályozó intézkedéseket jelentett be
A miniszterelnök közlését a befektetők a piaci folyamatokba történő beavatkozásként is értékelhették - véli a Portfolio.

Link másolása

hirdetés

Jelentősen gyengült a forint hétfő kora estére a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon reggelhez képest - írja az MTI.

Az euró árfolyama a reggel hétkor jegyzett 386,85 forintról 390,67 forintra nőtt 18 órára, napközben 384,49 forint és 391,10 forint között mozgott.

Az euró árfolyama az elmúlt egy évben 344,91 forint és 399,83 forint között volt. A svájci frank árfolyama 370,80 forintról 373,88 forintra nőtt, a dollár jegyzése pedig 371,44 forintról 374,98 forintra emelkedett. Az euró dollárárfolyama a reggeli 1,0403 dollárról 1,0420 dollárra erősödött.

A Portfolio cikke szerint a délutáni gyengülés 15 óra 20 perc körül indult. Akkor, amikor Orbán Viktort megválasztották miiszterelnöknek és eskütétele után arról beszélt, hogy az új kormány a jegybankkal közös beavatkozást tervez, hogy az inflációt megfékezze.

"Óvatos, de határozott árszabályozó intézkedések lesznek, az eredmények szeptemberben látszani fognak" - közölte a miniszterelnök.

A befektetők ezt a piaci folyamatokba történő beavatkozásként is értékelhették, ami alapvetően aggodalmat vált ki a körükben, erre lehetett ez a forintgyengülési reakció - írja a portál az elemzésében.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Zivatar, felhőszakadás, jégeső, hidegfront – figyelmeztetést adtak ki az egész országra
Animáción láthatod, mikor és merre várható a vihar érkezése.

Link másolása

hirdetés

Hidegfront érkezik kedden, ami mögött észak felől átmenetileg hidegebb levegő áramlik majd térségünkbe - írja az Időkép.

Elszórt záporok, egy-egy zivatar már reggel is előfordulhat északon, északnyugaton, majd kora délutántól a front mentén rendszerbe szerveződve, főként a Dunántúlon, az északi és a középső tájakon számíthatunk több helyen záporokra, zivatarokra.

A zivatarokat erős, viharos széllökések, helyenként felhőszakadás, jégeső kísérheti. A viharos idő miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az egész országra.

Reggel 9 és 18 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. Napközben 21-28 fokot mérhetünk, de a záporokat, zivatarokat követően több fokot hűlhet a levegő.

VIDEÓ: Így érkezik meg a hidegfront

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Ursula von der Leyen gratulált Orbán Viktornak, már várja a közös munkát – írta üzenetében
Az Európai Bizottság elnöke szerint az Európai Unió példátlan kihívások elé néz.

Link másolása

hirdetés

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke gratulált Orbán Viktornak miniszterelnöki újraválasztásához.

A politikus a Twitteren arról írt, hogy:

„Az Európai Unió példátlan kihívások elé néz. Már várom, hogy együtt dolgozhassunk annak érdekében, hogy ezeket közösen sikerrel kezeljük”.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Végleg kivonul a McDonald's Oroszországból
A gyorsétterem-lánc egy helyi vevőnek adja el éttermei teljes portfólióját.

Link másolása

hirdetés

A McDonald's Corp. amerikai gyorsétterem-lánc több mint három évtized után elhagyja Oroszországot és egy helyi vevőnek adja el éttermei teljes portfólióját - számolt be hétfőn a McDonald's bejelentését idézve több sajtóorgánum és hírügynökség.

"Az ukrajnai háború okozta humanitárius válság és az azt előidéző kiszámíthatatlan működési környezet arra a következtetésre késztette a McDonald's-t, hogy az oroszországi üzletág további tulajdonlása már nem tartható fenn, és nem áll összhangban a McDonald's értékeivel sem"

- áll a gyorsétteremlánc közleményében.

A McDonald's ukrajnai éttermei egyelőre zárva tartanak, de a dolgozókat továbbra is fizetik.

Az amerikai gyorsétterem-hálózat McDonald's egy oroszországi helyi vevőnek kívánja eladni érdekeltségeit, és arra törekszik, hogy szerződésben gondoskodjon a 62 ezer dolgozó jövőbeni foglalkoztatásáról.

A cég 847 étteremmel rendelkezik Oroszországban. Védjegyeit megtartja ugyan Oroszországban a McDonald's, de az értékesítés után nem fogja engedélyezni a cégnév, a logó, a márkajelzés és az étlap használatát.

hirdetés

Az amerikai gyorsétteremlánc tavaly bevételének 9 százalékát, mintegy 2 milliárd dollárt termelt ki az orosz és az ukrán piacon. Az oroszországi és az ukrajnai éttermei bezárása óta a a vállalat havi 55 millió dollárt veszített. Az oroszországi távozással kapcsolatban felmerülő költségek miatt a cég 1,2-1,4 milliárd dolláros egyszeri leírásra számít a mérlegében.

A McDonald's 40 százalék körüli bevételarányos jövedelmezőséggel számol az oroszországi terhek miatt, egyszeri tételekkel kiigazítva pedig valahol 45 százalék környékén.

A tőzsdén kívüli forgalomban a cég részvényeinek az árfolyama 0,5 százalékkal csökkent hétfőn a bejelentés ismeretében. Az év eleje óta a McDonald's részvénye 9 százalékkal, míg a DJIA-30 index több mint 11,4 százalékot esett.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a gyorsétteremlánc is csatlakozott azon multinacionális nagyvállalatokhoz, amelyek felfüggesztették a tevékenységüket Oroszországban az ukrajnai háború miatt. A cég bejelentése után hosszú sorokban kígyóztak az emberek több oroszországi gyorsétterem előtt, hogy még az ideiglenes bezárás előtt mekizhessenek egyet.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: