HÍREK

Későnyárias idővel búcsúzik az október, 23 fok is lehet napközben

Az átlagosnál 10-15 fokkal melegebb levegő áramlik a magasban Európa középső és nyugati területei fölé, így még pár napig mi is élvezhetjük az enyhe időjárást.
Nyitókép: Matus László - szmo.hu
2022. október 25.


Link másolása

Szerdán többfelé lesz párás, ködös a reggel, elszórtan szitálás is kialakulhat. A köd és az alacsony szintű rétegfelhőzet helyenként kora délutánig is megmaradhat, de a legtöbb helyen feloszlik. Napközben a Duntától keletre sokfelé számíthatunk többórás napsütésre, miközben nyugat felől felhők érkeznek fölénk, de csak néhol fordulhat elő átmenetileg gyenge eső. A Dunántúl északi felén helyenként élénk lehet a délies szél. Hajnalban 4 és 11, délután 15 és 22 fok között alakul a hőmérséklet - írja az Időkép.

Csütörtökön párás, ködös reggelre, napközben viszont az ország nagy részén többnyire napos időre van kilátás, csak helyenként ragadhat be a köd és az alacsony szintű rétegfelhőzet. Említésre méltó csapadék nem várható, legfeljebb hajnalban, reggel lehet ködszitálás. Nem lesz jelentős a légmozgás. A csúcshőmérséklet a naposabb tájakon 20-22 fok körül, a hosszabb ideig ködös részeken 20 fok alatt alakul.

Pénteken is sokfelé párás, ködös lesz a reggel, helyenként ködszitálás is előfordulhat. Napközben felhősebb és naposabb időszakok válthatják egymást, de lehetnek tartósabban borongós körzetek is. Számottevő csapadék továbbra sem várható. Gyenge, mérsékelt marad a szél. Délután 15-23 fokra van kilátás, a tartósabban borongós körzetekben várható a hűvösebb idő.

A hétvégén sem várható lényeges változás. Sokfelé párás, ködös reggelekre, napközben az ország nagyobbik részén napos időre van kilátás, de lesznek tájak ahol tartósabban megmaradhat a köd és az alacsony szintű rétegfelhőzet. Ezeken a tájakon 14-15 fok körül, máshol 18 és 23 fok között alakul délutánonként a csúcshőmérséklet. A légmozgás továbbra sem lesz jelentős.

Az átlagosnál 10-15 fokkal melegebb levegő áramlik a magasban Európa középső és nyugati területei fölé.

Lényeges változásra a hónap hátralévő részében nem számíthatunk, az Atlanti-óceán fölött továbbra is aktív lesz a ciklontevékenység, míg Európa nagy része fölött magas nyomású képződmény határozza meg az időjárást. A kontinens nyugati partjainál képződő ciklonok előoldalán gyakorlatilag folyamatos délies áramlás alakul ki, mellyel Afrika felől szubtrópusi eredetű levegő érkezik a kontinens nyugati, majd középső területei fölé.

Olyannyira, hogy szombaton és vasárnap térségünkben a 850 hPa-os főizobárszinten, kb. 1500 méteres magasságban 10-15 fokkal lesz melegebb az átlagoshoz képest. Ez annyit jelent, hogy 15 foknál is melegebb lesz ebben a magasságban, amely egy nyári helyzetben a talaj közelében kb. 30-35 fokos hőséget eredményezne.

Október végéhez közeledve ilyen melegre természetesen már nem kell számítani, a lényegesen alacsonyabb napállás és a jelentősebb átkeverő légmozgások hiánya miatt hétvégén a legmelegebb tájakon 22-24 fokot mutathatnak majd a hőmérők, viszont lesznek tartósabban ködös tájak, ahol a 15 fokot sem érik el a maximumok.

Tőlünk nyugatabbra, így például Franciaországban, Németország déli részén, Svájc és Ausztria alacsonyabban fekvő területein, valamint Csehországban viszont a 25 fokot is elérheti, meghaladhatja a csúcshőmérséklet a hétvége folyamán.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Óriási kínai zászló a Karmelitán – Orbán Viktor videóban mutatta meg, hogyan készülnek Hszi Csin-ping fogadására
A rövid felvételen látható, hogyan készítik fel az épületet a kínai elnök fogadására. Orbán azt írta: készen állunk!

Link másolása

Szerda délután egy videót tett közzé Orbán Viktor a Facebook-odlalán arról, hogyan készülnek a kínai elnök fogadására a Karmelitában.

A felvételen látható, ahogy a szakemberek előkészítik az épületet Hszi Csin-ping fogadására, és hatalmas kínai, illetve magyar zászlókat függesztenek ki a Karmelitában.

Orbán Viktor a videó mellé azt írta:

„Magyar-kínai csúcs. Készen állunk!”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Mi történhetett? Orbán Viktor telefonon tárgyalt Zelenszkijjel
A magyar miniszterelnök és az ukrán elnök áttekintették a magyar-ukrán kapcsolatok minden fontos elemét. A tárgyalás kiemelt témája a háború és béke kérdése volt.

Link másolása

Telefonon tárgyalt egymással szerdán Orbán Viktor miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke, írja az MTI a miniszterelnök sajtófőnökének tájékoztatása alapján.

Havasi Bertalan közleménye szerint a megbeszélés során áttekintették a magyar-ukrán kapcsolatok minden fontos elemét. A tárgyalás kiemelt témája a háború és béke kérdése volt.

Orbán Viktor megerősítette, hogy Magyarország kész hozzájárulni minden olyan kezdeményezéshez és erőfeszítéshez, amely elvezet a békéhez.

Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij megegyeztek abban, hogy a kétoldalú konzultációkat folytatni fogják, áll a közleményben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Kínai zászlókkal várják a Könyves Kálmán körúton Hszi Csin-pinget – fotók
Itt fog majd elhaladni a kínai elnök konvoja. Egy molinót is kifeszítettek az út mentén.

Link másolása

Kínai zászlókkal és molinókkal várják a kínai elnököt az Üllői út mentén, ahol várhatóan elhalad majd Hszi Csin-ping konvoja.

Munkatársunk a Groupama Aréna közelében készített néhány képet, amelyeken több ázsiai fiatal látható zászlókkal a kezében.

Emellett láthatóan egy hosszú molinót is kifeszítettek, amelyen kínai felirat látható.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Borkai-féle hajókázással vádolja a DK Magyar Péter egyik polgármester-jelöltjét
Molnár Csaba nem hiszi, hogy Magyar jelöltjei nyerhetnek, szerinte csak az ellenzéki szavaztok megosztása a cél.

Link másolása

Magyar Péter pártjának budapesti polgármester-jelöltjeiről írt Molnár Csaba a Facebook-oldalán, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke szerint „velük próbálják megosztani az ellenzéki szavazókat”.

„Az egyik volt Fidelitas-os aktivista, aki Magyar Pétert még egy hónapja is »nárcisztikus idiótának« nevezte és nem mellesleg eddig a Vitézy-kampányban dolgozott. Őt még a fővárosi listára is rátették.

A másik jelölt saját Facebook-oldala szerint az interneten toborzott »vállalkozó szellemű« lányokat egy kis olasz kiruccanásra. Azt ígérte, lesz »pihi, hajókázás, miegymás…« - igazi Borkai-módi”

- írta a bejegyzésben a DK politikusa. Molnár nem hiszi, hogy ők győzhetnek a polgármester-választáson, a cél szerinte csak az ellenzéki szavaztok megosztása.

A poszt alatt később Magyar Péter is kommentelt. A Tisza Párt alelnöke azt írta:

„Önök akkor is hazudnak, amikor kérdeznek. Talán nem véletlen, hogy vidéken a DK a megszűnés szélén áll. Hallom a nyíregyházi alapszervezetükből szinte mindenki kilépett...”

Erre Molnár azzal vágott vissza, hogy ő csak a posztja végén hivatkozott cikkekből idézett.

„Ezek szerint Ön hazugsággal vádolja a 444-et, a Telexet és a 24-et? Nem szép dolog így beszélni újságírókról” - írta a DK-s politikus.


Link másolása
KÖVESS MINKET: