News here

HÍREK

Kenderesi Tamás lelkileg összeroppant, de már úton van Magyarországra

Az úszószövetség elnöke szerint a sportolót lelkileg megtörte az, hogy szexuális zaklatással vádolták meg. Csütörtökön érkezhet haza.

Link másolása

Elindulhatott Magyarországra a szexuális zaklatással vádolt Kenderesi Tamás, miután hazaengedték Dél-Koreából. Az úszószövetség elnöke hétfőn meghallgatásra rendeli be a sportolót.

Wladár Sándor a hvg.hu-nak azt mondta,

Kenderesit megviselték a történtek, mert "fizikailag jól van, lelkileg nincs." Úgy tudja, az úszó szerdán délután már úton volt Magyarországra, a tervek szerint pedig valamikor csütörtökön ér haza.

Ahogy korábban megírtuk, Kenderesi Tamást szombaton vette őrizetbe a rendőrség, és szexuális zaklatás miatt ki is hallgatták. A Kvangdzsuban megrendezett vizes világbajnokság ideje alatt,

múlt pénteken ugyanis egy éjszakai szórakozóhelyen - állítása szerint - hozzáért egy 18 éves koreai lány fenekéhez, aki ezután rögtön rendőrt hívott. A sportoló ugyan elismerte, hogy megsértett bizonyos erkölcsi normákat, de a szexuális zaklatás vádját elutasította.

A Magyar Úszó Szövetség korábban hivatalos közleményt adott ki az ügyben. Ebben többek közt azt írták, hogy szerintük, amíg a nyomozás más eredményt nem hoz, a 22 éves Kenderesit megilleti az ártatlanság vélelme. Azonban ha beigazolódik a gyanú, úgy a fegyelmi bizottság teszi meg a további lépéseket.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke szerdán kijelentette, biztosan fegyelmi bizottság elé állítja Kenderesit, valamint a szövetség sem az óvadékot, sem az esetleges büntetést nem fogja állni helyette.

Ahogy megírtuk,

az úszóra végül 3 millió won, azaz több mint 700 ezer forintos pénzbüntetést kért az ügyészség, amit Kenderesi ki is fizetett, és kérte, hogy hazamehessen Magyarországra, az eljárás miatt ugyanis több napra Dél-Koreában tartották. Most azonban már úton van hazafelé.Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljukLink másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET: