HÍREK
A Rovatból

Karácsony: „Tegyük világossá, a harmadik oltás nem lehet Sinopharm-vakcina”

A főpolgármester szerint a kormánynak tárgyalásokat kell kezdenie a kínaiakkal a fel nem használt Sinopharm-vakcinák visszavásárlásáról.

Link másolása

Nemcsak egyszerűen engedélyezni kell a koronavírus elleni harmadik oltást, hanem kifejezetten oltási programot kell hirdetni a 60 évnél idősebb, Sinopharmmal oltott emberek esetében - mondta pénteki, rendkívüli budapesti sajtótájékoztatóján a főpolgármester.

Karácsony Gergely az Orbán Viktor miniszterelnök által a Kossuth rádióban elmondottakra reagált, miszerint a kormány lehetővé teszi a harmadik oltás felvételét augusztus 1-jétől, ehhez bőséges mennyiségű vakcina áll rendelkezésre.

A főpolgármester amellett, hogy üdvözölte a kormányfő bejelentését, azt mondta: a kormány "bátortalan lépései" helyett sokkal gyorsabb, aktívabb és proaktívabb cselekvésre van szükség, ezért "szeretné felszólítani" a kormányt, hogy szervezzen oltási kampányt kifejezetten a Sinopharm-vakcinával oltott idősek újraoltására.

Továbbá a kormánynak ki kell mondania azt is, hogy nem olt többet a 60 évnél idősebb korosztályban Sinopharm-vakcinával

- tette hozzá.

Karácsony szerint kizárólag a kínai vakcinával oltott időseknél van szükség harmadik oltásra, mert jelentős részük nem kapott védettséget ettől az oltóanyagtól. Szerinte a kormány nagyot hibázott azzal, hogy számukra is engedélyezte a Sinopharm-vakcinával való oltás.

Úgy gondolja, a kormánynak kellene megszerveznie az érintettek harmadik oltását, és nem a háziorvosokra kellene hárítani a felelősséget.

Azt is hangsúlyozta, hogy

"tegyük világosság, a harmadik oltás nem lehet kínai Sinopharm",

hozzátéve, hogy a védettséggel nem rendelkezőket valójában nem is csak egyszer, hanem kétszer kellene újraoltani, vagyis az ő esetükben negyedik oltás is szükséges lehet.

A főpolgármester kijelentette, hogy

a kormánynak tárgyalásokat kell kezdenie a kínaiakkal a fel nem használt Sinopharm-vakcinák visszavásárlásáról.

Szerinte fel kell tenni a kérdést, hogy kik és mennyit kerestek azzal, hogy a legdrágább, de legkevésbé hatékony oltóanyagból ilyen nagy mennyiségben vásárolt az ország.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljukLink másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET: