hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Karácsony a kormány reakciójáról: „Ismerjük a régi kommunista trükköt”

A Miniszterelnökség szerint azért csak fideszes kerületek kapnak pénzt a kormánytól, mert ezzel kompenzálják a támogatásokat, amiket a főpolgármester elvett.

Link másolása

hirdetés

Mint azt mi is megírtuk, kedden este megjelent az a kormányhatározat a Magyar Közlönyben, amivel a kormány több mint 14,7 milliárd forintot adott fideszes vezetésű fővárosi kerületeknek. A Miniszterelnökség mindezt azzal indokolta: "A kormány mostani döntésével azokat a kerületeket kompenzálja, amelyektől Karácsony Gergely főpolgármester politikai bosszúból elvett fővárosi támogatásokat vagy jelentősen csökkentette azokat. Elfogadhatatlan, hogy Karácsony Gergely és a baloldal a jobboldali vezetésű kerületekben élőket bünteti a pénzelvonásokkal".

Karácsony Gergely erre a Facebook-oldalán egy posztban reagált.

"Ismerjük a régi kommunista trükköt: vádold azzal az ellenfeledet, amit te magad követsz el"

- fogalmazott a főpolgármester, aki azt is hozzátette:

"éppen tegnap írtam róla, a Főváros soha nem döntött politikai alapon arról, kinek ad támogatást. Ez sosem volt a mi stílusunk, és csodálkozom, hogy nem nyílik meg a föld alattuk, amikor ilyeneket állítanak".

Karácsony ezután leírta, "a Tér-Köz pályázatokból, amelyből az útfelújításokat finanszírozzuk, és az Egészséges Budapest programunkból is egységesen részesül minden kerület. Az 5. kerület, amely aztán igazán nem vádolható meg ellenzékiséggel, most kap 4 milliárd forintot, miközben felújítjuk a pesti alsó rakpartot és az Apáczai Csere János utcát".

hirdetés

A főpolgármester végül a további felújításokat is felsorolta, amelyek a fideszes vezetésű kerületeket érintenek.

Karácsony Gergely szerint "a kormány két éve folyamatosan tönkre akarja tenni Budapestet vagy azokat az önkormányzatokat, ahol nem kormánypárti a polgármester".

"A költségvetésünk negyedét elvették tőlünk, még saját adót is kapott a főváros, amióta én vagyok a főpolgármester, mert a megemelt szolidaritási adóra évente 35 milliárd forintja megy el a városnak"

- jegyezte meg a főpolgármester, aki azt is hozzátette:

"én a helyükben meghúznám magam, ha már ennyire pofátlanul kivételeznek a saját embereikkel, és nem beszélnék ilyen nyilvánvaló blődségeket".

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje ezután áttért az előválasztásra és szavazásra buzdította követőit.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

„Mr. Baldwin, úgy tűnik, ön megölte a tanítványomat” – Nyílt levelet írt Alec Baldwinnak a lelőtt operatőr tanára

Dill, aki számos ismert film operatőre volt, arra kérte Baldwint, hogy a hírnevét, a vagyonát és a befolyását használja fel arra, hogy elérje, valódi fegyvereket ne használhassanak a jövőben forgatásokon.

Link másolása

hirdetés
Mr. Baldwin, úgy tűnik, ön megölte a tanítványomat

- írta Bill Dill operatőr, az Alec Baldwin által lelőtt Halyna Hutchins tanára a Facebookon.

Dill, aki számos ismert film operatőre volt, azt írta, Baldwin jó embernek tűnik, és hiszi, hogy a gyásza valódi.

Ezért arra kérte Baldwint, hogy a hírnevét, a vagyonát és a befolyását használja fel arra, hogy elérje, valódi fegyvereket ne használhassanak a jövőben forgatásokon.

"Miért kéne ezt tenned? Mert az összes rendelkezésre álló tény azt mutatja, hogy megölted a tanítványomat"

- írta.

Ahogy arról beszámoltunk, csütörtök kora délután forgatás közben Alec Baldwin színész kezében elsült egy kellékfegyver a Rust című 19. századi western forgatása közben Új-Mexikóban.

hirdetés

Az incidensben meghalt a film vezető operatőre, Halyna Hutchins, a film rendezője, Joel Souza pedig megsérült.

A rendőrség vizsgálja, hogyan és milyen típusú lövedéket lőttek ki a fegyverből.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Az IMDb legrosszabbra értékelt filmje jelenleg az Elk*rtuk

1,2-es pontszámon áll. Az IMDb rangsora szerint az eddigi legrosszabb értékelést a 2008-as Katasztrófafilm kapta, 10-ből 2-es pontszámot.
Fotó: Elk*rtuk/Facebook - szmo.hu
2021. október 22.


Link másolása

hirdetés

Az országszerte csütörtökön bemutatott Elk*rtuk jelenleg 1,2-n áll a legnagyobb nemzetközi filmes oldalon.

Az IMDb rangsora szerint az eddigi legrosszabb értékelést a felhasználóktól a 2008-as Katasztrófafilm kapta, 10-ből 2-es pontszámot.

Kálomista Gábor filmje tehát akár a legrosszabbra értékelt filmek listájának az élére is állhatna, az IMDb azonban csak bizonyos kritériumok (pl.: jelentős mennyiségű értékelés, a bemutatótól eltelt idő, stb.) után frissíti új filmekkel a legrosszabbra, illetve a legjobbra értékelt filmek listáit.

A filmet egyébként eddig már több mint 4500-an értékelték az oldalon, ebből 88% egyesre, közel 10% pedig tízesre, amiből látszik, mennyire megosztó lett a film, és feltételezhető az is, hogy sokan nem feltétlen filmszakmai szempontok alapján, hanem politikai véleménynyilvánításként is értékelték a filmet.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Direkt36: Egy magas rangú nemzetbiztonsági vezetőt is megcéloztak a Pegasus kémszoftverrel

A célpontok között volt Bodnár Zsolt, a TEK korábbi főigazgató-helyettese is.

Link másolása

hirdetés

Mint ismert, a magyar kormány több hazai újságírót és riportert megfigyelt a Pegasus kémprogrammal. Most pedig a Direkt36 oknyomozó portál rámutatott, hogy Bodnár Zsolt, rendőr dandártábornok, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgató-helyettese is a célpontok között volt – derül ki a Telexen megjelent cikkből. Ennek egyik oka az lehetett, hogy a TEK főigazgatója, Hajdu János bizalma megingott a helyettesében.

Ez azért is különösen érdekes, mert a szoftvert pontosan azért fejlesztették ki, hogy „segítsen a kormányzati szerveknek megelőzni és felderíteni a terrorizmust és a bűnözést”.

Bodnár Zsolt pedig évtizedeken át maga is a terrorizmus és a szervezett bűnözés ellen dolgozott mind rendőrként, mind a TEK főigazgató-helyetteseként. A lap szerint Bodnár 2018-ban vált a szoftver célpontjává, amikor feltűnően hirtelen kellett távoznia a TEK-től. Akkor ezt szervezeti átalakításokkal magyarázták, de több híroldal is arról számolt be, hogy valójában politikai belharcok és bizalomvesztés állt a dolog mögött.

A Direkt36-nak több terrorelhárításhoz kapcsolható forrás is azt állította, hogy Hajdu bizalma megingott a helyettesében:

azt gyanította, hogy Bodnár belső információkat gyűjt róla és magáról a TEK-ről. Ennek nyomán belső eljárást indítottak Bodnár ellen, aminek a végén eltávolították a posztjáról.

Az oknyomozó lap emellett több korábbi titkosszolgálati tisztet is megkérdezett, akik azt mondták, hogy ennyire magas posztot betöltő nemzetbiztonsági tiszt megfigyelése extrém eset. Véleményük szerint ilyet csak nagyon súlyos bűncselekmény gyanúja esetén lehetne megtenni, itt viszont ilyesmiről nem volt szó. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy Bodnár a TEK-től való távozás után is kapott pozíciókat a rendőrségnél.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Pontosan ugyanolyan címmel és tartalommal jelent meg kritika az Elk*rtukról a KESMA lapjaiban

„Pörgős és izgalmas politikai krimi lett az Elkxrtuk” – hirdeti közel kéttucat lap szalagcíme.
Címkép: Megafilm/YouTube - szmo.hu
2021. október 22.


Link másolása

hirdetés

Október 21-én, csütörtökön került a mozikba az Elkxrtuk, a film, ami őszödi beszédet követő zavargásokat hivatott feldolgozni. Ahogyan mi is írtunk róla, az alkotás végül nem is annyira Gyurcsány Ferencről szól, sokkal inkább állítja középpontba a feleségét, Dobrev Klárát.

Hozzánk hasonlóan szinte minden jelentősebb portál közölt kritikát az alkotásról, viszont nagy különbségeket lehet látni a KESMA-lapok és az alapítványon kívül eső portálok kritikái között. Az előbbiek ugyanis kivétel nélkül ugyanazt az írást hozták le a filmről – szúrta ki a 24.hu.

A veol.hu, a baon.hu, a feol.hu, a vaol.hu, a duol.hu, a Kisalföld, a bama.hu, a Borsod Online, a Délmagyar, a haon.hu, a heol.hu, a szoljon.hu, a kemma.hu, a nool.hu, a szon.hu, a sonline.hu, a teol.hu, de a HírTV, a Médiapiac és a Magyar Nemzet is közölte az anyagot, ráadásul mindegyik ugyanazzal a címmel.

Pörgős és izgalmas politikai krimi lett az Elkxrtuk

– hirdetik ma a címlapok.

A cikkek szövege is javarészt megegyezik. Kivételt jelent az Origo és a Pesti Srácok cikke, ők más címmel, de igen hasonló mondatokkal hozták le a tartalmat.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: