NULL
hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Jövő héten dönt a kormány arról, milyen járványügyi szabályozás lesz karácsonykor

Müller Cecília elmondása szerint már nem emelkedik olyan meredeken a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma, mint eddig.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 02.

hirdetés

A kormány jövő héten dönt arról, meghosszabbítják-e a korlátozásokat, illetve, hogy karácsonykor milyen szabályok lesznek érvényben - mondta el Müller Cecília az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján.

A reggel nyilvánosságra hozott napi statisztikák ismertetése után azt mondta,

ugyan emelkedik a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma, már nem olyan meredeken, mint eddig.

Azt is elmondta, hogy

hirdetés

már húszezernél több gyerek fertőződött meg eddig összesen a koronavírussal a járvány márciusi kitörése óta.

A sajtó kérdésére kiderült a kiskorúak aránya is:

a járvány kezdete óta 21 144 18 év alatti fertőzöttet regisztráltak. Jelenleg 28 gyermek van kórházban, ám egyikük sem szorul lélegeztetőgépre.

Az iskolák tekintetében eddig 122 általános iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet a megbetegedések miatt, és minden negyedik intézményben van olyan osztály, ahol digitális munkarendet kellett bevezetni. Az óvodák esetében 383 létesítményben egy-egy csoportot érintően, 191-ben pedig teljeskörűen rendeltek el rendkívüli szünetet.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


NULL
hirdetés
HÍREK

10 milliós CSOK-támogatást vett fel Varga Judit, de ha kell, kamatostól visszafizeti

Ha a jogszabályban előírt határidőre sem költözik be családjával új házukba, a törvényeknek megfelelően visszaadja a 10 milliós CSOK-támogatást.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 27.

hirdetés

Visszafizeti a tízmilliós CSOK-támogatást az igazságügyi miniszter, ha a jogszabályban előírt határidőre sem költözik be családjával a Balatonhenyén épített 195 négyzetméteres házukba – ezt közölte az RTL Híradó megkeresésére az Igazságügy Minisztérium sajtóosztálya.

A Telex.hu írta meg, hogy a miniszter falusi CSOK-támogatás igénybevételével építette újjá a régi balatoni házat. CSOK-támogatást nyaralóra nem lehet igénybe venni, csak családi házra, azzal a feltétellel, ha abban legalább 10 évig gyermekeivel együtt él a támogatást igénylő család. A tárca ma azt közölte:

a korábban Brüsszelben dolgozó miniszter és a szintén ott foglalkoztatott férje azt tervezte, megbízatásuk lejárta után három gyermekükkel együtt az alig 150 lelkes Balatonhenyére költöznek, és ott akarnak élni. Csakhogy mindketten munkát kaptak Budapesten, ezért a CSOK-támogatást folyósító banktól kérték: öt évig ne kelljen az ingatlanban élniük.

Ezt egyébként a jogszabályok lehetővé teszik. Szerdán az RTL Híradó kérdésére azt közölte a miniszter: ha az ötéves moratórium leteltével sem költöznek a faluba, akkor kamatokkal együtt visszafizetik a 10 milliós támogatást.

Az RTL Híradó teljes riportja:

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

NULL
hirdetés
HÍREK

A köztévé tudósítása szerint a Szegedi Tudományegyetem már biztosan alapítványi fenntartású lesz

Az M1 Híradójában tényként közölték a Szegedi Tudományegyetem modellváltását, miközben a szenátus csak pénteken dönt a kérdésben.
címkép:Facebook/SZTE - szmo.hu
2021. január 28.

hirdetés

Az M1 szerda esti Híradójában a Szegedi Tudományegyetem kancellárja Fendler Judit hosszan beszélt a modellváltás előnyeiről, és tényként közölte, hogy az intézmény alapítványi fenntartású lesz, miközben erről csak pénteken lesz hivatalos szenátusi döntés - írja a Szegeder.

Néhány napja az egyetem vezetése zárt ajtók mögött már valóban nekilátott az elvileg önkéntes alapítványi modellváltás előkészítésének, de a szenátus több tagja egyelőre garanciákat kért, nehogy a kormány önhatalmúlag kinevezett kuratóriumi tagokat ültessen a nyakukba.

Múlt kedden Rovó László rektor még arról beszélt, hogy nincs döntés, és az intézmény csak akkor dönt az átalakulás mellett, ha garanciákat kap arra, hogy a függetlensége megmarad.

A szerda Híradó bejátszáson azonban végig az: „Átalakul a Szegedi Tudományegyetem – alapítványi fenntartásba kerül az egyetem” - felirat volt látható.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
HÍREK

EMMI: egy hét alatt újabb 12 gyerek került kórházba Covid utáni többszervi gyulladás miatt

A Heim Pál Gyermekkórházon kívül másik négy egyetemi kórház igyekszik minél magasabb színvonalon ellátni az ilyen panasszal hozzájuk kerülő gyerekeket.
Fotó: Heim Pál Gyermekkórház / Facebook - szmo.hu
2021. január 27.

hirdetés

2021. január 21. óta a COVID-19 járvány alatt a többszervi gyulladásos szindróma előfordulásának monitorozása érdekében a gyermek fekvőbeteg-szakellátást nyújtó intézmények ezen eseteket a diagnózis felállításától számított 48 órán belül jelenteni kötelesek a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) felé. Az eddig eltelt időszakban összesen 12 bejelentés érkezett az NNK-hoz - írja az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Korábban mi is hírt adtunk róla, hogy számos gyereket kezeltek kórházban a koronavírus utáni gyulladásos betegséggel.

De nem csak a Heim Pál Gyermekkórházban, hanem a Semmelweis Egyetem klinikáján is

A többszervi gyulladásos szindrómában szenvedő gyermekek megfelelő ellátása jellemzően a III. progresszivitási szintű gyermekellátást biztosító fekvőbeteg ellátó intézményekben történik, mivel ellátásuk fokozott odafigyelést igényel.

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, mint szakterületért felelős országos intézet, az ország egész területéről fogadja azokat a gyermekeket, akiknél felmerül a többszervi gyulladásos szindróma. Emellett az ország 4 orvosegyetemének gyermekklinikái szervezett módon segítik egymást abban, hogy ha előfordul a koronavírus utáni megbetegedés, minden gyermek a lehető leggyorsabban a legmagasabb szintű ellátást kapja.

hirdetés

Korábbi esetekről ITT, ITT és ITT lehet olvasni.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
HÍREK

A kormány még nem döntött arról, hogy az érettségizők hamarabb kaphatnak-e oltást

A miniszterelnök korábbi tájékoztatása ellenére egyelőre úgy tűnik, az érettségizők számára is marad a digitális tanrend.
címkép:Pixabay - szmo.hu
2021. január 28.

hirdetés

Nem hozott még döntést a kormány azzal kapcsolatban, hogy az érettségizők és a tanáraik soron kívül kaphatnak-e oltást, hogy utána visszaállhassanak a tantermi oktatásra - adta hírül az ATV, kormányzati forrásokra hivatkozva.

Úgy tudják, ennek értelmében az érettségizők számára továbbra is marad a digitális tanrend.

Egy forrásuk azt mondta, az oltási terv érvényben marad, tehát az egészségügyi dolgozók, az idősotthonok, valamint a szociális intézmények lakói után a 60 év feletti krónikus betegek következnek majd.

Orbán Viktor miniszterelnök néhány napja arról beszélt a Kossuth Rádióban, hogy az operatív törzs ülésén már az is felvetődött, hogy

az érettségizők és tanáraik esetében előrehozzák a koronavírus elleni védőoltást az oltási tervben, hogy őket – de kizárólag csak az érettségizőket és tanáraikat – vissza lehessen engedni az oltás beadásával a tantermi felkészítésre.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: