HÍREK
A Rovatból

„Inkább kilépek, mint hogy csendben maradjak” – megszólalt az influenszer, aki távozott a Fidelitasból

„Fiatal vagyok, nekem még bőven nem a tisztségekkel kell foglalkoznom, hanem azzal, amiért jobboldali vagyok” – közölte Tóth Bettina.

Link másolása

„A mai napon kiléptem a Fidelitas-ból” - ezt a közösségi oldalán jelentette be Tóth Bettina november végén.

A TikTokon népszerű influenszer a döntését azzal magyarázta:

„Ahogy eddig, a jövőben is szeretném őszintén megosztani veletek a véleményem mindenről, úgy tűnik, egyedül kell járnom ezen az úton.

Mivel saját gyermekkoromban is rengetegszer megtapasztaltam, hogy az igazságtalanság ellen nem lép fel senki, ezért megfogadtam, én nem leszek ilyen.

Minden egyes bűnelkövető influencerről szóló vagy sima leleplező anyagomnál vállaltam a kockázatot, hogyha nincs igazam beperelhetnek vagy lejárathatnak, ezen nem is fogok változtatni.

Fiatal vagyok, nekem még bőven nem a tisztségekkel kell foglalkoznom, hanem azzal, amiért jobboldali vagyok, az értékeimmel, ezekért pedig akkor is ki fogok állni, ha valaki hiábavalónak hiszi.

Most is az értékeimet fogom követni, mától független-jobboldali influencerként. Köszönöm a Fidelitasnak a 2 évet, sok jó emberrel volt lehetőségem megismerkedni! További sok sikert kívánok! Egy ideig a PS Tv műsorain sem láthattok, egyelőre nem tudom, meddig” - zárja posztját.

A december 11-i Insta-sztorijában megosztott felvételen pedig arról beszélt, hogy nem akar a politikához kapcsolódni, de a civil szervezetekkel lesz együttműködése. A Fideszbe nem fog belépni, mert komolyan gondolja a függetlenedést. Csak azokkal tartja a kapcsolatot már, akikkel napi szinten beszél. De úgy véli továbbra is, hogy Orbán Viktornál jobb választás jelenleg nincs Magyarországon. A tanártüntetésről úgy vélekedett, hogy jogos a fizetésemelési igényük. Szerinte nem kellett volna hagyni, hogy a dolgok ennyire elfajuljanak, már korábban meg kellett volna oldani ezt.

Az influenszer korábban az X-Faktorban tűnt fel, és véleményvezérként a TikTokon közel ötvenezer követője van. A magyar kormánypártnak nyilván fontos, hogy a legújabb platformokon, tehát például a TikTokon is legyenek olyan arcok, akik az ő politikájukat képviselik, és sok ember kíváncsi rájuk - írja a Telex.

A lap a kilépés bejelentése után megkereste az influenszert, aki a Fidelitasszal kapcsolatban azt írta:

„A közhiedelemmel ellentétben, amiért nagyon sok baloldali lap is felelős, teljesen normális emberek vannak a Fidelitasban. Mindenkinek van saját érdeklődési köre és véleménye, bármiről beszélgethettünk. Egyértelműen vannak olyan emberek, akik a központi kommunikációhoz ragaszkodnak, és olyanok is, akik nem, utóbbiaknak ez nem is okoz problémát, ameddig privátban beszélnek erről. Hangsúlyozom, ez mindenhol így van".

Az influenszer szerint „a véleményekből fakadó problémákon kívül nagyon jó volt” Fidelitas-tagnak lenni. „Engem a munkán kívül nem sok dolog foglalkoztat, így belépéskor sem számítottam arra, hogy itt szórakozás lesz. Meglepődtem. Jártunk kirándulni, kvízesteken vehettünk részt, és minden ünnepet együtt is megünnepeltünk. Nekem a kampányban szerzett tapasztalat volt a legfontosabb, azt élveztem a legjobban, a személyes kontaktolást. Több kerületben és több városban is besegítettem, nagyon sok dolgot láttam a két év alatt. Máshol ilyen tudást nem tudtam volna szerezni.”

Szerinte a Ps TV-től és a Fidelitastól való távozása mögött is a Megafon áll:

„A TV-s kizárás volt az első lépés, azt talán megfélemlítésként akarhatták használni (az indok is kitalált volt), gondolom azért szólt csak »egy időre« a tiltás. Én ezek után is kiposztoltam a véleményem, egy hét után hívtak a Fidelitastól, csendben maradok vagy kilépek, jelezték, utóbbi esetben elindulhat az adok-kapok viszony. Rögtön választ adtam.”

Hozzátette: „nekem azt mondták, a Megafontól telefonáltak a PS-be, elmondásuk alapján mi szidtuk őket a műsorokban”, és „a Fidelitas is a Megafonra értette, ne posztoljak róluk semmit, mivel a véleményeimmel is belső konfliktust gerjesztek. A válaszom az volt, hogy kilépek inkább, minthogy csendben maradjak.”

Szerinte a PS TV-s műsoraikban „nem szidták” a Megafont, de azt is közölte: „Úgy gondolom, egy tehetséges embernek nem kell hirdetés ahhoz, hogy nézettséget szerezzen.”

A lap magyarázata szerint a Megafon eredeti célja az volt, hogy „profi Facebook-harcosokat képezzen”, vagyis „jobboldali-konzervatív értékrendű” embereket tanítsanak meg arra, hogyan kell hatékonyabban kommunikálni a közösségi médiában. A posztjaik pedig a kormány kommunikációjával egyezett. A Megafon két évvel a megalakulása után a Facebook hirdetésfigyelője szerint idén március végéig egymilliárd forintot hirdetett el. A magyar hirdetési toplistán ezzel ők vezettek. A második Magyarország kormánya volt, 518 milliós hirdetési pénzzel.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Alakul a FIDESZ-DK-Mi Hazánk nagykoalíció
A Talpra Magyarok alapítója szerint erre utal, hogy közösen támadja őt és pártját a három nagy párt. Szerinte ők azonban napról napra erősebbek lesznek.

Link másolása

Pártja népszerűségéről írt a Facebookon kedd reggel Magyar Péter. A Tisza Párt alelnöke szerint: „Ahogy napról napra egyre többen vagyunk, ahogy nő a TISZA Párt támogatottsága minden korcsoportban és az ország minden településén, úgy a hatalmi elit is egyre inkább pánik üzemmódba kapcsol.”

Hozzáteszi: „Közösen gyalázkodik, rágalmaz és hazudik a kormánypropaganda, és az ellenzéki szatelit pártok vezetői.”

„Alakul a FIDESZ-DK-Mi Hazánk nagykoalíció. Izlelgessük. Végül csak összenő, ami összetartozik”

– vonja le a végkövetkeztetést a nemrégiben politikussá avanzsáló Magyar.

Szerinte ugyanakkor 2024. június 9. sorsdöntő nap lesz. „Üzenjük meg, hogy eddig és ne tovább! Vegyük vissza a hazánkat!” – írja posztjában a NER-t otthagyó politikus.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Másodszor is kirúgták Orbánék brüsszeli konferenciáját a választott helyszínről
Nem talál helyet az MCC annak a konferenciának, ahol Orbán Viktor és az európai szélsőjobb más ismert alakjai is felszólalnának. A második helyszín egy nappal a rendezvény előtt tette ki a szervezőket.

Link másolása

Másodszor is lemondták Brüsszelben azt a rendezvényt, amelyen Orbán Viktor és különböző, az európai szélsőjobboldalhoz tartozó politikusok szólaltak volna fel kedden és szerdán – írja a hvg.hu. A Nemzeti Konzervatív Konferencia (NATCON) szervezője a Mathias Corvinus Collegium (MCC) brüsszeli irodája.

A NATCON eredeti helyszíne a Concert Noble lett volna, ám múlt hét végén visszaléptek, állítólag azért, mert a szélsőjobboildali rendezvény befogadása miatt nagyon komoly nyomás nehezedett rájuk. Az MCC hétfőre talált új helyszínt a hvg.hu szerint, ez a Sofitel Hotel lett volna. Csakhogy most ez is visszamondta a megállapodást.

„Figyelmeztetést kaptam a sajtótól az esemény természetéről és az érkező emberekről. Erről tájékoztattam a helyi rendőrséget, akik felvették a kapcsolatot a Sofitellel, és a vezetőség úgy döntött, hogy lemondja az eseményt”

– idézi a lap Vincent de Wolf, az érintett brüsszeli kerület, Etterbeek polgármesterét. A Brussel Times nyomán azt írják: a szervezők már a szállodában voltak és amikor tájékoztatták őket, hogy a szerződés érvényét veszíti, nem akartak elmenni. Végül a kiérkező rendőröknek kellett elmagyarázniuk, hogy ez nem a szállodán múlott, ekkor a szervezők távoztak.

Újabb helyszínről egyelőre nincs hír. Orbán Viktor mellett egyébként a brexitet elindító Nigel Farage, a francia szélsőjobboldali Eric Zemmour és a volt lengyel miniszterelnök, Mateusz Moravieczki is felszólalna, ha lenne hol. A helyszínkeresést nehezíti, hogy akárhová mennének, a brüsszeli antifasiszta szervezetek is követik a rendezvényt, demonstrációt szervezve annak helyszínéhez – vagy egy ünnepséget, ha végül elmarad a NATCON.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Döntött a Fidesz: őt indítják Pikó András ellen a VIII. kerületben a polgármesteri címért
Kipróbált emberre bízzák a józsefvárosi választást, aki volt már polgármester és budapesti főispán is.

Link másolása

Budapest főispánja, Sára Botond lesz a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje a VIII. kerületben a június 9-i önkormányzati választáson – tudatta Facebook-oldalán a Fidesz.

Sára Botond 2018-ban lett Józsefváros polgármestere, amikor elődje, Kocsis Máté lemondott a posztról országgyűlési mandátuma miatt. 2019-ben azonban csekély szavazatkülönbséggel alulmaradt a sajtó és média világából érkező Pikó Andrással szemben. Az eredmény nagyon szoros volt, mindösszesen 269 szavazat döntött, Pikó 49,6, Sára pedig 48,42 százalékot kapott. Sára képviselőjelöltként is indult ezen a választáson, de a 12. számú egyéni választókerületben kikapott Szarvas Koppány Bendegúztól.

A 2022-es országgyűlési választáson is elindult, ő volt a Fidesz-KDNP jelöltje Budapest 6. számú, a VIII. és a IX. kerületet lefedő választókerületében. Itt Jámbor Andrással szemben maradt alul, az ellenzék által támogatott Jámbor a szavazatok 48,31 százalékával nyert, míg Sára a szavazatok 41,78 százalékát kapta.

Közben azonban Orbán Viktor 2020 januárjában kinevezte a fővárosi kormányhivatal vezetőjének. 2022-ben tisztségét főispánra keresztelték át.

A bejelentés híre alatt a választókerület országgyűlési képviselője, Jámbor András úgy kommentálta a hírt: „55 nappal a valasztások előtt 0 kampánnyal, 2 vereség után jön a harmadikért. Hát welcome”. De Pikó András is megjegyezte, hogy a választók már kétszer döntöttek úgy, hogy nem kérnek helyben a Fideszből, sem Sára Botondból.

via Telex


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Nemzet: Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon
A Védelmi Tanács ülése után emelték meg a készültségi szintet a lap szerint. Több fegyveres járőrrel lehet majd találkozni az utcákon.

Link másolása

Magasabb szintre emelték a terrorkészültséget Magyarországon a Védelmi Tanács vasárnapi ülését követően – írja saját értesülésére hivatkozva a Magyar Nemzet. Felidézik, Orbán Viktor vasárnap hívta össze a Védelmi Tanácsot, miután Irán izraeli célpontok ellen indított támadást. A megbeszélés után Orbán azt mondta:

„Utasítást adtam a belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek, hogy a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják.”

A lap szerint ennek megfelelően el is rendelték a terrorkészültség magasabb fokozatát. Ez alapvetően intenzívebb titkosszolgálati információcserét, szigorúbb védelmet jelent a kiemelt létesítményeknek és állami vezetőknek, illetve megerősített rendőri jelenlétet a közterületeken, a tömegrendezvényeken, valamint a zsidó felekezethez tartozó intézményeknél.

A részletekről Horváth Józsefet kérdezte a lap, aki a polgári és a katonai elhárítás egykor műveleti főigazgatóhelyetteseként az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója. A terrorkészültség megemelését Horváth szerint az állampolgárok is érzékelhetik majd,

több fegyveres járőrt láthatnak majd a nagyvárosokban a közterületeken, és a védekezésbe bekapcsolódhat majd a Magyar Honvédség is.

Ezt a megemelt védelmi szintet addig fent kell tartani, amíg nem ítélik meg úgy, hogy javult a helyzet, illetve magasabb fokozatra is lehet emelni, ha tovább nő a fenyegetettség.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk