HÍREK
A Rovatból

Hitlerként ábrázolták egy plakáton Macront a kötelező oltás miatt, a francia elnök perel

Franciaországban 2013-ban eltörölték azt a jogszabályt, amely kriminalizálta a köztársasági elnök megsértését. Ugyanakkor az elnök, akárcsak bármelyik másik állampolgár, bírósághoz fordulhat rágalmazás vagy becsületsértés vélelme esetén.

Link másolása

Emmanuel Macron francia elnök bírósághoz fordult, amiért két dél-franciaországi városban is egy plakáton Adolf Hitlerként ábrázolták őt, így tiltakozva a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások ellen - jelentette a helyi sajtó, köztük a Le Figaro, a Valeurs Actuelles és a Le Parisien című lapok is csütörtökön.

Michel-Ange Flori üzletember, akinek mintegy négyszáz köztéri hirdetőtábla van a tulajdonában, azt írta a Twitteren, hogy az államfő panaszbejelentése nyomán ki fogják hallgatni őt a touloni rendőrkapitányságon.

"Macroniában tehát kifigurázhatod a próféta fenekét, az szatírának számít, de az elnököt diktátorként ábrázolni istenkáromlás" - fogalmazott az üzletember. Továbbá azzal védekezett, hogy "egyesek Hitlert látják, de beleláthatod Sztálint is, vagy én Charlie Chaplint látom az A diktátor című filmből".

A szóban forgó plakáton Emmanuel Macron látható a náci diktátor egyenruhájában, Hitler-bajusszal, s mellette egy horogkereszthez hasonló ábra az elnök pártjának nevét (Köztársaság lendületben - LREM) alkotó szavak kezdőbetűiből kirakva, illetve egy felirat: "Engedelmeskedj, oltasd be magad!".

A déli Var megye két városában, Toulonban és Seyne-sur-Mer kisvárosban helyeztek ki két ilyen, négyszer három méteres plakátot. Valaki az egyikre később felfestette, hogy "szégyen".

Michel-Ange Florit - az ügyvédje bejelentése szerint - csütörtökön hallgatták meg a touloni bíróságon. Az ügyben a vizsgálatot a touloni ügyészség folytatja.

Clément Beaune francia Európa-ügyi miniszter kijelentette:

"bárcsak sok olyan diktatúra volna a világban, mint Franciaország!"

Franciaországban 2013-ban eltörölték azt a jogszabályt, amely kriminalizálta a köztársasági elnök megsértését. Ugyanakkor az elnök, akárcsak bármelyik másik állampolgár, bírósághoz fordulhat rágalmazás vagy becsületsértés vélelme esetén.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
„Szekunder szégyent éreztem, aztán elnevettem magam” - ez Karácsony Gergely véleménye Szentkirályi Alexandra TikTok-videójáról
Szentkirályi Alexandra egy olyan videót tett közzé, amiben Karácsony Gergelyt parodizálja, amiért nem tud autót vezetni, és nem beszél angolul. Erre is reagált Budapest főpolgármestere.

Link másolása

Korábban írtunk róla, hogy Karácsony Gergely részletesen beszélt a Blikknek a választási esélyeiről, és elmondta a véleményét Szentkirályi Alexandráról is.

Az interjúban szóba került az a bizonyos TikTok-videó is, amiben Karácsony Gergelyt parodizálja a Fidesz főpolgármester-jelöltje, amiért nem tud autót vezetni és nem beszél angolul.

@alexandra.szentkiralyi

Budapest vezetése számtalan dolgot igényel, aminek Karácsony Gergely híján van. Nincs jogosítványa, mégis ő szervezi Budapest közlekedését. Nem csoda, hogy ekkora káoszt okozott az utakon. ? Nem beszél nyelveket, ezért a főváros képviselete külföldön sem megy neki. ?️ Elsőre talán viccesnek is tűnhet, de ez a szomorú valóság. ♬ eredeti hang - Szentkirályi Alexandra

A budapesti főpolgármestert megkérdezték arról, hogy ez rosszul esett-e neki.

Karácsony Gergely így válaszolt:

"Rosszul? Nem. Inkább afféle szekunder szégyent éreztem, aztán meg nevettem. Nem tudok olyan mélyre süllyedni politikailag, hogy érdemben reagáljak erre a videóra."

- mondta a lapnak a városvezető.

Karácsony hozzátette, hogy Szentkirályi ötéves főpolgármester-helyettességéből csak arra emlékszik, hogy kitüntette a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját. Szerinte Szentkirályi „ennek a hatalomnak az arca, szerintem ő volt a huszadik a listán a jelöltjeik közül, csak az előtte lévő tizenkilenc nem vállalta.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Eredeti ÁVÓ-s bőrkabáttal lepte meg Lánczi Tamást Keresztény Zoltán
„A Szuverenitásvédelmi Hivatal ugyanúgy politikai okokból üldözi a magyar állampolgárokat, mint ahogy a rendszerváltás előtt az ÁVÓ” – üzeni az aktivista. Állítólag egy eredeti kabáttól vált meg az üzenet átadásáért.

Link másolása

„Eredeti ÁVÓ-s bőrkabátot vittünk a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnökének, hogy legyen miben nyomozgatnia” – Keresztény Zoltán ezzel osztotta meg, hogy Lánczi Tamás lakásához egy kabátot vitt. Mint az aktivista fogalmaz:

„A most létrehozott Szuverenitásvédelmi Hivatal ugyanúgy politikai okokból üldözi a magyar állampolgárokat, mint ahogy a rendszerváltás előtt az ÁVÓ vagy a Belügyminisztérium hírhedt III/III-as ügyosztálya is tette”.

Keresztény egy videót is készített az akcióról:

Keresztény Zoltánnak nem ez az első hasonló akciója, Orbán Viktornak például egy szovjet katonai egyenruhát ajándékozott tavaly decemberben.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Fidesz egy olyan jelöltet indít, aki korábban megütött egy diákot Pusztaszabolcson
Ő az, aki néhány éve elismerte, hogy fejbe vágott egy ötödikes diákot a naplóval egy iskolai konfliktusban. Az eset 2018-ban történt.

Link másolása

A Fidesz egy olyan jelöltet indít, aki korábban megütött egy diákot Pusztaszabolcson - írta meg az atv.hu.

Tüke László korábbi fideszes alpolgármester idén a polgármesteri címért indul.

Tüke volt az, aki jegyzőkönyvben erősítette meg 2018-ban, hogy a helyi József Attila Általános Iskola tanáraként egy iskolai konfliktus során egy ötödikes diákot naplóval fejbe vágott.

Az eset során Tükét az osztályához riasztották, ahol egy fiú és egy lány között alakult ki konfliktus. A jegyzőkönyv szerint Tüke László a terembe sietett, egy padot tolt a terem ajtaja elé, felugrott rá, kirántotta konnektorostul az iskolarádió hangszóróját, majd ordibálni kezdett a gyerekekkel, és fejbe vágta az egyiküket a naplóval.

A helyi tankerület vezetője megállapította, hogy „Tüke László pedagógus nem a tőle elvárható módon oldotta meg az osztályban kialakult konfliktus helyzetet. Azzal, hogy gyermeket a naplóval fejbe vágta, munkaköréből adódó kötelezettségét oly mértékben szegte meg, mely a felmentését is megalapozhatja”. Tüke végül írásbeli figyelmeztetést kapott, ma pedig ő az igazgatóhelyettes.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A Gazprom lehet a Fradi új szponzora?
A Gazprom korábban a német Schalke szponzora volt, illetve a kiemelt támogatók között tartották számon az Európai Labdarúgó-szövetségnél (UEFA). Utóbbinál azonban szerződést bontottak az orosz-ukrán háború kitörése után.

Link másolása

A küszöbön áll egy újabb nagyszabású szponzori szerződés, egy világvállalattal tárgyal a Fradi – közölte pár napja a Nemzeti Sport. A lap akkor név szerint nem említette a céget, de a Blikk szerint nyílt titok, hogy az orosz állami gázvállalatról, a Gazpromról van szó.

A Gazprom korábban a német Schalke szponzora volt, illetve a kiemelt támogatók között tartották számon az Európai Labdarúgó-szövetségnél (UEFA) is, azonban szerződést bontottak a céggel, miután Oroszország megtámadta Ukrajnát.

A Blikk példaként említette a Crvena zvezda csapatát, amelynek mezén továbbra is ott látható az orosz óriáscég neve és logója. A cég közel 5 millió euróval támogatja a csapatot. Úgy vélik, a Ferencvárost ennél nagyobb összeggel szponzorálhatják majd.


Link másolása
KÖVESS MINKET: