HÍREK
A Rovatból

Hisztérikus hangnemben tett panaszt egy nő a mentősöknek, mert nem mentek ki azonnal a csuklófájdalmához

A 30 év körüli hölgy balf*sznak is nevezte a mentésirányítót, amiért később a sürgősségin megelőzték őt a sürgősebb esetek.


Különös esetről számolt be az Országos Mentőszolgálat. A két ünnep között egy 30 év körüli nő öt napja tartó csuklófájdalommal hívta ki a mentőket. 18 perccel később újra telefonált, ekkor azonban már azért, hogy panaszt tegyen, amiért még nem érkeztek meg hozzá a mentők. A szolgálat belsős felvétele szerint a végig türelmes mentésirányító ugyan hosszasan próbálta elmagyarázni, hogy éppen magasabb prioritású eseteknél nyújtanak segítséget az életmentők, a nő nem volt hajlandó elfogadni, hogy a több napos csuklófájdalom miatt nem riaszthat azonnal mentőkocsit.

A nő végül a panasztétel után már nem kérte a kocsit, hanem saját maga ment be sürgősségire. Ezt onnan is lehet tudni, hogy később ismét telefonált a mentőknek, akiknek ingerülten azt mondta:

„A maga balf*** kollegája miatt, most elém kerülnek, akiket mentővel hoznak a sürgősségire”.

A nő ügyét végül hivatalból kivizsgálták, de nem meglepő módon arra jutottak, hogy a mentésirányító nem hibázott az eset kapcsán. Az eredményről a panaszos nőt is tájékoztatták.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter hazatért Ukrajnából, megindító beszámolót írt tapasztalatairól
A kétségbeesés és a feszültség kézzel fogható. A kárpátaljai családok kettészakadtak, és az ottani magyarság fele már elmenekült az országból - írja a TISZA Párt politikusa.


Hazatért Ukrajnából Magyar Péter. A TISZA Párt politikusa egy segélyszállítmányt vitt segítőivel Kijevbe, a gyerekkórházba. A visszaúton ellátogatott Ungvárra is.

Péntek este pedig arról számolt be, hogy hazaértek. Posztjában azt írta, hogy szombaton az EFOTT-on lesz, ahol 17.00 órakor egy pódiumbeszélgetésen vesz részt.

Bejegyzésében azt írta:

"Köszönjük, hogy ez alatt a két és fél nap alatt ennyien gondoltatok ránk, ennyien aggódtatok.

Hálás vagyok a hazai és kinti segítőinknek, hogy az út során minden rendben volt. Sokan próbáltak lebeszélni minket a kijevi humanitárius látogatásról, de utólag is azt mondom, hogy ez a legkevesebb, amit ebben a helyzetben megtehettünk. Köszönöm a kárpátaljai magyar testvéreinknek a szeretetteljes fogadtatást!

Ukrajnában mind a magyar, mind az ukrán emberek mielőbbi békére vágynak.

Több tízezer magyar honfitársunk hagyta el a háború kitörése óta Kárpátalját, elsősorban fiatalok és családosok. A magyar családok mindennapos félelemben élnek a kényszersorozások miatt és aggódnak a frontra vitt családtagok, barátok életéért.

Az Ukrajnában élő magyarok reménykedve várják a háború végét vagy legalább a tűzszünet elrendelését. Bár az élet menetrendszerűen zajlik, az emberek dolgoznak, a gyermekek iskolába járnak, a részleges vagy teljes áramkimaradások, a rendszeres légiriadó megnehezítik az ottani magyarok életét. A kétségbeesés és a feszültség kézzel fogható. A kárpátaljai családok kettészakadtak, és az ottani magyarság fele már elmenekült az országból.

Reméljük, hogy az ukrán és magyar politikai vezetés mielőbb megállapodik a magyar kisebbség jogainak helyreállítása kapcsán és megkezdődhet a két ország politikai közeledése.

A kárpátaljai magyarság hálás az anyaország támogatásáért, azonban sokan beszéltek a támogatások körüli visszaélésekről, amelyekben a kárpátaljai és a hazai politikai vezetés is érintett.

Kiemelten fontos lenne, hogy a támogatások valóban eljussanak azokhoz, akik a leginkább rászorulnak, és ne váljanak politikai eszközzé. Csak így lehet biztosítani, hogy a kárpátaljai magyar közösség továbbra is megmaradjon és erősödjön ebben a nehéz időszakban - írja a politikus.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
Katonákkal pótolná a hiányzó légiirányítókat a kormány, egy tervezet már a követelményeket is összeszedte
A hvg.hu egyik informátora szerint a jelenlegi forgalom kezelhető lenne, de előfordul, hogy munkaerőhiány miatt nem tudnak minden légiforgalmi szektort használni.


Megint a katonaságot vetné be a kormány. A pedagógusok és a járművezető-oktatók után most a hiányzó légirányítókat pótolná velük a kormány.

A hvg.hu birtokába jutott minisztériumi tervezet szerint a tartalékos, önkéntes katonákat vonnák be a légiforgalmat irányító Hungarocontrolnál.

A lapnak nyilatkozó forrás elmondta, hogy júliusban Magyarország felett akár napi 4 ezer járat is áthaladhat. Ez nem lenne gond a légi irányítóknak, hiszen 8 légiforgalmi szektor is van, melyekben egyszerre 12-16 gép lehet, óránként pedig 40-60 haladhat át rajtuk. De most a a HungaroControl a légiirányító-hiány miatt csak 6 szektort tud nyitva tartani, és ezeket sem tudja folyamatosan üzemeltetni.

A helyzet egyik megoldására kidolgozott rendelettervezet leírja, hogy milyen feltételekkel lehet valaki önkéntes tartalékos katonaként légiforgalmi irányító. Többek között betöltött 18. életév, érettségi, legalább középfokú angol nyelvvizsga, angol nyelvű rádió-távbeszélői vizsga, polgári légiforgalmi irányítói vagy polgári gyakornok légiforgalmi irányítói szakszolgálati engedély kellene hozzá. Ezt követően az önkéntes tartalékos gyakornok légiforgalmi irányító jogosult lenne „oktató felügyelete mellett repülőtéri irányító, bevezető irányító vagy körzeti irányító feladat ellátására”.

A Honvédelmi Minisztérium nem erősítette meg a hírt az RTL-nek.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Ismét megdőlt az országos melegrekord, 40 fok fölött volt a csúcs
A fővárosi rekord is megdőlt, és szombatra is hasonló rekordmeleget várnak.


Már második napja, hogy valahol elérjük a bűvös 40 fokot, a fővárosi rekord is megdőlt - írja az Időkép.

Folytatódik a rekorddöntögető hőség, a csütörtöki 40,0 fokos rekord után, amit Kelebián rögzített a Hungaromet, pénteken még magasabbra szökött a hőmérséklet, 40,4 fokkal dőlt melegrekord Kelebián.

Ez bőven túlszárnyalja a korábbi, 1922-es rekordot, amikor is Szerepen és Egerben egyaránt 38,9 fokig melegedett a levegő július 12-én.

Nem csak itt, Kiskunhalason is meghaladta a hőmérséklet a 40 fokot, sőt ha ez nem lenne elég, a fővárosi rekord is megdőlt. Az eddigi rekordot egy 1991-es mérés tartotta, akkor Budapest belterületen 36,9 fokot mértek. Ezt szárnyalta most túl a Budapest Újpesten mért 38,1 fok.

Várhatóan szombaton is behúzhatjuk a 40 fokot, újabb rekorddöntésre lehet számítani.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Videóra vették, ahogy száz sofőrből 96 nem áll meg a stoptáblánál a veszélyes kereszteződésben
Négy járműből kettő magától állt meg, egy bicikliseket engedett el, egy pedig egy busz volt.


A járda a gyalogosoké civil szervezet akcióba lendült, és megnézte, hogy százból hány autós áll meg a halálos baleset után átalakított óbudai kereszteződésnél. Az eredmény lesújtó:

96 sofőr fittyet hányt a stoptáblára.

Óbudán teljesen átépítették a Serfőző utca és Árpád fejedelem útja kereszteződését, miután 2023 júniusában halálra gázoltak egy szabályosan közlekedő 46 éves biciklist. Nem csak stoptáblákkal pakolták tele, de újrafestették az útburkolati jeleket, sávszűkítő oszlopokat helyeztek el, és a kerékpáros-átkelőt járdaszintre emelték.

A civil szervezet egy átlagos vasárnap délután kiment a helyszínre, hogy felmérje, hány sofőr áll meg a stoptábláknál. Az általuk közzétett videón jól látszik, hogy bár egyértelmű a helyzet, 100 sofőrből 96 nem állt meg a kereszteződésnél.

A négy megálló jármű közül kettő állt meg magától, egy azért, mert épp biciklisek haladtak el előtte, míg a negyedik jármű egy busz volt.
A többi sofőr csupán lassított, de nem állt meg, hiába fogalmaz egyértelműen a KRESZ – tették hozzá.

(via Index)

Link másolása
KÖVESS MINKET: